Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - zrušeno

 

Prezentace » ghulek » zrušeno » Nápověda 

Hlavní fotka



zrušeno

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: ghulek   Kategorie: Biotop: Malawi, Tanganika
Zapsáno: 23. 8. 2015   Aktualizace: 23. 8. 2015 Nová videa Změna v seznamu ryb Změna v základních informacích Změna v krmivech Změna ve výdajích 
Počet návštěv: 147   Počet palců: 0
Založení: 9. 9. 2014   Stáří: 9 let a 8 měsíců
Objem: 200 litrů   Čistý objem: 145 litrů
Tloušťka skla: 8 mm   Objem bez skla: 187 litrů
Velikost: větší akvária   Oblíbenost: 0 uživatelů
Fotek a videí: 6+10   Komentářů: 1
*     *     *     *


Rozměry: 100 cm x 40 cm x 50 cm

Popis: moje xté malawi v xtém akváriu, chovu tlamovců se věnuji už od mala, ale bohužel kvůli dojíždění do školy jsem musel zrušit veškerý chov (nejen ryb) tak jsem rád, že jsem si konečně zařídil alespoň jedno větší akvárium.. :) předtím byla menší osádka v akváriu 74l a dokonce se mi tam povedlo odchovat několik rybek bez odchycení, vyrostli z tlamky až do velikosti kdy je nikdo nenapadal.. ^^ předem se omlouvám za nekvalitní fotografie, foceno na mobil a rybky jsou furt v pohybu, jestli bude nějaký ohlas, tak časem nahraju lepší fotky, prozatím snad postačí video :D no, dál asi níž..

Biotop: jezero Malawi

CO2: nepotřeba

Dekorace: veškerou dekoraci aq tvoří různé šutry, kamínky a valouny které jsem posbíral všude, kde se mi nějaký líbil, základ ale tvoří černé kameny (tuším že břidlice ale všechny kameny jsou vybírány tak že jsem u nich nenašel nějakou ostrou hranu) které jsem dovezl z přehrady Březová u Karlových Varů, ve které jsou všude nánosy červené řasy, po očištění kamenů se ještě objevila v již zmíněné menší nádrži, ale než se dostaly kameny do nové nádrže tak ryby stihly řasu naprosto do základu zlikvidovat :D

Dno: jemný bílí (bohužel) křemičitý písek, cca 1-2cm vrstva

Filtrace: 2x závěsný ex filtr aqua clear (2OO?) s hrubým a jemným molitanem

Chemie: občas přidávám léčiva na parazitické onemocnění, po kterých se musí měnit větší část vody jinak občas polívkovou lžíci klasické kuchyňské mořské soli o jiné chemii si nejsem vědom..

Krmení: většinou kupuji vločkové krmení s vysokým obsahem zelených řas, a jiných rostlinných složek, občas koupím takové ty granulky pro sumečky (jsou tam dva malí gybicepsy) a jinak krmím občas okurkou, salátem, špenátem, rajče, moc jim chutnal i vodní meloun.. :)
rybky žerou neskutečně často, jsou klasicky furt hladové a kolikrát se mi stane že když omylem přesypu aq krmením že není pomalu přes závěje nic vidět a ryby to spasou, jen je po takových orgiích nutné další den odkalovat :D ale jinak se snažím krmit několikrát denně, aq je v pokoji vedle počítače a postele, takže je vždycky někdo rád po špetce přikrmí. :)

Osvětlení: led pás 10m asi necelých 5Ow tuším, je jen provizorně připevněný k polyesternové desce která mi prozatím slozí namísto vrchního krytu, můžou se na něm přes ovládání ztlumovat jas a měnit barvy třeba na modrou, zelenou, červenou,... ale v základu svítí bílá barva, každá změna světla ryby vyruší, i ztlumení, takže to používám skutečně jen výjmečně, světlo je připojeno na časový spínač který aq ráno probouzí v 6 a zhasíná se v jedenáct večer.

Pozadí: černá folie, občas tenká břidlice v aq

Stojan: svařený stolek, není vidět za postelí.

Topení: vita tech 1oow+ termostat cca 28°C v nádrži

Údržba: zhruba jednou za dva týdny výměna poloviny vody za novou, přímo z kohoutku (neodstátou)

Voda: měřil jsem jen ph- bývá mezi 7-8 což rybkám parádně vyhovuje a nelámu si dál hlavu s úpravou vody

Vzduchování: nádrž se vzduchuje jen spádem vody od filtrů

Poznámka: rybky se chovají spokojeně a vychází spolu občas se nějaké proženou po nádrži, ale agresivnímu chování se to nepodobá a i když je človek sám na výsost vynervovanej, tak pohled do takovýho akvárka mu zpraví den :)

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(5)
Složka
Ostatní

(5)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
23.08.2015
23.08.2015
23.08.2015
23.08.2015
23.08.2015
Videa
Přehrát videohladíky po sváče :D23.08.2015
Přehrát videoznovu krmení23.08.2015
Přehrát videokamera na skle23.08.2015
Přehrát videoz boku23.08.2015
Přehrát videokrmení23.08.2015


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

dieu Re
2.3.16 13:49
Moc pěkné na pohled ahoj
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/23534