Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Terramol200

 

Prezentace » Designer » Terramol200 » Nápověda 

Hlavní fotka



Terramol200

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: Designer   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 13. 3. 2015   Aktualizace: 6. 6. 2015 Nový záznam v deníku 
Počet návštěv: 1253   Počet palců: 0
Založení: 11. 3. 2015   Stáří: 9 let a 1 měsíc
Objem: 200 litrů   Čistý objem: 160 litrů
Tloušťka skla: 8 mm   Objem bez skla: 187 litrů
Velikost: větší akvária   Oblíbenost: 12 uživatelů
Fotek a videí: 4+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Rozměry: 100 cm x 40 cm x 50 cm

Popis: Po prestehovani znovuzalozene akvarium.

Biotop: Ne

CO2: Ano, vlastni system rybicky.net/clanky/1366-co2-snadno-levne-a-bezpecne

Dekorace: Koreny

Dno: Terramol frakce 1 az 3mm, pod nim "substrat pro vodni rostliny"

Filtrace: Biomolitan 30 x 14 x 10 (cm) s cerpadlem

Hnojení: EI mix

Chemie: Dle potreby

Osvětlení: 2x 30W zarivky + 20W LED

Pozadí: Cerna tapeta

Stojan: EHEIM aquaduo 100

Topení: ATMAN 200W

Voda: Jedna z nejmekcich v Praze

Vzduchování: Ne

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(3)
Složka
Ostatní

(3)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
18.03.2015
Docela to zasadit slo, zadne velke drama,
Docela to zasadit slo, zadne velke drama,
18.03.2015
Echinodorus v novem akvariu.
Echinodorus v novem akvariu.
18.03.2015
Terramol v akvariu.
Terramol v akvariu.
NahoruDeníček
6
6.2015
Vcera rano jsem objevil nove jikry kanciku. Pochopitelne adekvatne tomu zvetsili krater ve dne, tam si vybrali koren, a nalepili ty jikry na nej tak, aby byly co nejvic schovane. Cast je jich videt na svisle casti korene a cast je na spodni strane, kam by se nikdy bez te usilovne prace s prohrabanim nedostali. Bohuzel mi v akvariu stale radi jakasi silena hneda vlakna rasy, potreboval bych s tim dal neco delat, ale taky ted nechci kanciky moc rusit...
31
5.2015
Spoje lepene tavnou pistoli na mem CO2 systemu povolily a CO2 mi zacalo unikat. Na to, ze to byl provizorni pokus, ktery nakonec v akvariu zustal (bezel uz v predchozim, pred stehovanim), to vydrzelo az az (rekneme tak rok a pul). Jen jsem musel rychle neco vytvorit, co by ho nahradilo. Vzniklo dalsi provizorium s lepenym kelimkem od pudingu, snad se casem dokopu to udelat poradne. Dulezite je, aby to ted bezelo jak ma, protoze to co od tohoto akvaria chci, si uz bez pridavani CO2 ani moc neumim predstavit.

Hloupe je, ze ty spoje povolovaly tak nejak postupne a dropchecker byl cim dal tmaveji zeleny, az zacal modrat. Zprvu jsem to pricital zlepseni cereni hladiny, a az pak jsem si vsiml, co ze se to vlastne deje. Tak snad zase bude vsechno O.K., ne za vsechno vzdycky muzou kancici.

Mimochodem, kancici uz jsou opravdu doma, nikomu lekavemu bych do toho akvaria nedoporucoval davat ruce, pac sance ze ruku napadne kancik, je blizka 100%. Ruce pochopitelne neublizi, na to nemaji, ale k leknuti se to obcas staci :) .
27
5.2015
Vecerni navrat anubiasu na misto, zase kancici. A k tomu pekne nevybiravy utok na ruku, uz to prehaneji, snad je to i moje akvarium smích .
27
5.2015
Po ranu napravuji par drobnych skod po kancicich (znovu sazim par drobnejsich rostlin), u ruky mam okamzite samce a vidim ze se chysta utocit. Tak jsem na nej zamaval ukazovackem, trosku se stahnul, malinko zavahal, a pak mi ruku bleskove napadl z jine strany :-D .

V kazdem pripade jsem rad, ze kancici akvarium povazuji za svuj domov a ze uplne ztratili plachost :) . Ono to s nimi pujde i s rostlinami, jen to chce mnohem vic pece a trosku respektu z me strany, kde co rust muze a kde ne. Stale verim, ze kompromis mezi kanciky a mou snahou o rostliny je mozny. Akvarium ma stale k dokonalosti hodne daleko, ale uz je to vyrazne lepsi.
26
5.2015
Akvarium jsem uvedl do rozumneho stavu. Vykoledoval jsem si tim nekolik utoku samce kancika na mou ruku. Utocil fakt drsne, bez ohledu na velikost svou a ruky. Pochopitelne ruku poranit nedokaze, ale bylo jasne, ze se hodne zlobi, specialne za zasypani nejvetsiho krateru.

Par po dvou dnech divoceni samce se zase ve svem vzajemnem chovani srovnal, uz je to zase harmnonicky par.

Pochopitelne diru hrabou znovu, ale uz nebude tak hluboka, protoze jsem dal kousek pod dno cast korene, hloubeji se jen tak nedohrabou. Jeste planuji kus bridlice na to misto kousek pod Terramol, abych tam vytvoril prekazku k vyzivnemu substratu. Protoze vzdycky zacinaji hrabat na jednom miste a pak jej rozsiruji, snad tim zabranim dalsi katastrofe s prohrabanim se tak hluboko.

Je to vlastne kdo z koho, ale verim, ze casem se s kanciky dokazu "dohodnout" na nejakem kompromisu. Jiste jim nechci branit v tom co je pro ne prirozene, jen jim nemuzu dovolit si opet rozhasit cele akvarium, jak uz se stalo :-) .


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Lukehofarma Re
22.7.15 19:27
Pěkný. Ať se daří. ;-)
DanH Re
9.6.15 16:39
Pěkní kančíci. Já bych asi neměl trpělivost nechat je v akvárku dělat krátery :-D .
JanaS Re
5.6.15 22:26
potlesk Paráda! A pěkné čtení! pivo
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/22691