Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Bettárium

 

Prezentace » Antarra » Bettárium » Nápověda 

Hlavní fotka



Bettárium

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: Antarra   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 8. 12. 2014   Aktualizace: 14. 2. 2015 Nový záznam v deníku 
Počet návštěv: 103   Počet palců: 0
Založení: 26. 10. 2014   Stáří: 9 let a 7 měsíců
Objem: 25 litrů   Čistý objem: 19 litrů
Tloušťka skla: 3 mm   Objem bez skla: 24 litrů
Velikost: malá akvária   Oblíbenost: 1 uživatelů
Fotek a videí: 4+0   Komentářů: 3
*     *     *     *


Rozměry: 40 cm x 25 cm x 25 cm

Popis: Akvarium Diversa Startup Set 25L
I přes četná varování, jež jsem se tu dočetla, jsem se rozhodla pořídit si pro začátek malý set a to hlavně z finančních důvodů (jen 999 Kč!). Původním záměrem byl chov krevetek, nakonec mi to však nedalo, nedařilo se mi čekat celý měsíc, než se akvárko plně zajede. Takže jsem se ujala červeného beťáčka Diega z obchodu, kde pracuji. A to už krevetky nepřichází v úvahu. Přece ho nevrátím, nebo nevyhodím na dlažbu, zvíře není svetr "co se mi vlastně vůbec nehodí, tak ho jdu vrátit". Zatím jsem se s technikou nesetkala s problémem. Musela jsem jen lehce naštelovat čumáček filtru aby vystřikoval proud mírně nahoru a do skla - hladina a rostlinky jsou v lehkém pohybu, ale rybu kolem dokola rozhodně nehoní. Spodní víčko filtru pod houbou jsem vyndala, přišlo mi, že těch pár dírek pro nasávání není dostatečných a tímhle snad nic nezkazím. Topítko je s termostatem, nalepovací "teploměr" jsem vyhodila a investovala těch 30 Kč do skleněného. Udržuji příjemných 27°C.
Rostlinky jsem si pořídila na burze na Pankráci a kupodivu se mi všechny chytily. Z asi pěti Egerií vydržela sice jen jedna, zato roste jako šílená. Ještě čekám až se vzpamatují a vytáhnout Valissnerie, zatím roh vlevu vzadu vypadá prázdněji než by měl. Kromě počátečního zaslizení kořenu čajovníku, které ovšem asi po třech týdnech zcela zmizelo jsem nepozorovala žádný počáteční zákal nebo zařasení. Prostě takový lehký, bezproblémový rozjezd :-)

Dekorace: Kořen čajovníku,na který jsem upevnila Anubias a několik kusů růženínů, které věnovala spolubydlící

Dno: Černý (barvený) křemičitý štěrk

Chemie: Aquatan při výměně vody

Krmení: Vločkové krmivo, mražené Kombo-4

Osvětlení: 11 W zářivka

Pozadí: černá fólie (samovýroba pozadí z černého odpadkového pytle)

Stojan: na stole + pěnová podložka

Topení: topítko s termostatem Thermo plus 25

Údržba: Odkalování každý týden, výměna části vody - vzhledem k malému objemu akvária až polovina, očištění skla, topítka a filtru od slizkého nánosu, lehké proprání houby v odpuštěné vodě

Voda: Obyčejná vodovodní, tvrdost cca 12,8°dH (podle webu Pražských vodáren)

Vzduchování: Proud vody z filtrace

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(3)
Složka
Ostatní

(3)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
08.12.2014
Diego (mobilem)
Diego (mobilem)
08.12.2014
08.12.2014
NahoruDeníček
14
2.2015
Nové 54L akvárium se zajíždí a Diego, ač sám, vesele si tam bloumá a rejdí.
V bettárku jsem mezitím napočítala +/-7 potomků, tři z toho už fakt obři, musela jsem je odlovit a separovat, začali se mi tam trochu pošťuchovat.

Čím krmím? Od začátku jsem jim dávala najemno nadrcené vločkové krmivo s dafniemi, někdy i vařený žloutek. Nevypadá to, že by ji to dělalo problémy. Až ještě povyrostou, budou dostávat mražený mix, zatím by si s tím ještě asi neporadili.

Co se filtrace týče, Diversa má spoustu serepetiček na úpravu filtru, takže jsem na výpusť připojila takovou tu roztřikovací rampičku...vodotrysk tomu říkám. Žádný proud a pračka se nekoná a přitom se to hezky ovzdušní. Kytky mi tam přerostly přes hlavu, už to nevypadá ani trochu upraveně, až mimča vyrostou, budu to muset celé předělat. Zatím jen odstřihávám vrcholky Hygrophil a přidávám do nového akvárka :-)

Bohužel se mi tam podařilo natáhnout si šnečky. Co na ně? Nejsem příznivcem chemie, takže nový domov dostala i surmovka vražedná :-)

Myslím, že na začátečníka docela dobrý a jsem zvědavá, jak se mi ti drobci vybarví...

Jasně, že hlavně díky rybicky.net!
15
1.2015
Bohužel se mi holky v nádržce pomlátily, jedna to nerozchodila (nerozplavala) a tu druhou jsem za trest odnesla zpátky tam, odkud jsem ji měla. Byla fakt dost dominantní a agresivní, dost orvala i Diega a taky nejspíš žárlila. Mám pocit, že se vytřel s tou modrou. Jo, určitě to byla samička, měla papilu ;)

Pořízení druhého, 54L akvária...
1
1.2015
Takže na Nový rok jsem takhle ráno (ano, ještě bylo ráno!) vstala a jukla se do akvárka. Diego poslední dobou pilně stavěl hnízdo a jelikož jsem to už kdysi viděla, hned mi bylo jasné co vidím....lítal chudák nahoru a dolů a zabudovával vypadlé jikry do hnízda! To bylo radosti :-) hned jsem odlovila holky do (áno, vyčištěné, samozřejmě...) přepravky od potkanů a nechala Diega, ať se stará :-) Jakmile jsem zjistila, že se potěr vykulil a snaží se rozplavat, odlovila jsem ho taky. Máš smůlu táto, nebudem nic riskovat...


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

deck Re
9.12.14 20:03
Moc pěkné akva palec Co se mi moc nelíbí, jsou ty bílé kameny hmm Jinak opravdu pěkné mini palec
Th0mas Re
8.12.14 23:33
Pěkný start... palec
PavíholkaXXL Re
8.12.14 21:23
opravdu krásné bettky ať se daří ;-) potlesk
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/21901