Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Diversa 37.5 L

 

Prezentace » Joshuax » Diversa 37.5 L » Nápověda 

Hlavní fotka



Diversa 37.5 L

ZRUŠENO

Majitel: Joshuax   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 4. 2. 2014   Aktualizace: 19. 9. 2016 Nový záznam v deníku Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 247   Počet palců: 0
Založení: 24. 1. 2014   Stáří: 2 roky a 11 měsíců
Objem: 38 litrů   Čistý objem: 30 litrů
Tloušťka skla: 4 mm   Objem bez skla: 35 litrů
Velikost: malá akvária   Oblíbenost: 0 uživatelů
Fotek a videí: 7+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Datum zrušení: 27. 12. 2016

Rozměry: 50 cm x 25 cm x 30 cm

Popis: Male akva pro potechu oka i duse

Biotop: ne

CO2: Dennerle CO2 BIO 60

Dekorace: Koren

Dno: ADA Aqua Soil Amazonia

Filtrace: AquaEL Turbo 500

Hnojení: PMDD
Kalium - Potassium

Chemie: Ne

Krmení: TetraMin

Osvětlení: 3x zarivka T5 8W 6500K
1x zarivka T5 8W 3000K

Pozadí: Cerna folie

Stojan: obyvakova stena

Topení: Ne

Údržba: Jednou tydne 1/3 vody

Voda: prazska vodovodni

Vzduchování: Ne

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(6)
Složka
Ostatní

(6)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
31.03.2014
31.03.2014
Nova krasavice ;)
Nova krasavice ;)
31.03.2014
Neritiny hraji na schovku :)
Neritiny hraji na schovku :)
30.03.2014
Novy prirustek z burzy :) Krasna barva kamene i zajimavy tvar dreva.
Novy prirustek z burzy :) Krasna barva kamene i zajimavy tvar dreva.
15.02.2014
24.01.2014
Cerstve zalozeno
Cerstve zalozeno
NahoruDeníček
27
12.2016
Akva si proslo nespoctem zmen. Asi to vsichni znate :) Po zprovozneni noveho vetsiho akva, bude toto zruseno.
20
4.2014
Po delsi dobe trosku prestavba. V patek vsechno pripravit, hlavne dostatek vody. V sobotu rano zacit s akci X. Zarizuju nove krevetkarium a do tohoto akva jsem objednal jiny (zasobni) substrat od ADA. Tzn prestehovat vse zive z akva pryc, zachovat vodu i bezici filtry, nemuzu cekat mesic s rybami v kyblu :) Filtry, topeni, svetlo, rostlinky, rybky. Vse je mimo akva. Ocenuju, ze se to da v pohode odtahnou do koupelny na proprani stareho substratu. Je mi jasne, ze tam bakterie nepreziji, ale je potreba se zbavit detritu co to jenom jde. Zalozil jsem krevetkarium a osadil jej casti rostlin z druhehi akva. Voda, filtr, krevetky... Prvni cast hotova. Vycistit tohle akva a novy substrat. Na sacku je psano, ze proprani NENI potreba. Zni to az jako durazne nedoporuceni, tak nepropiram a sypu. Zkusim trosku jiny layout, nez klasicky sklon odzadu dopredu. Nevypada to zle, uvidime jestli to tak vydrzi. Do tohot vzhledu se nehodi stavajici oranzovy kamen, takze jde ven, nechavam zatim jenom puvodni maly koren. Nechat misto na filtr a rozmistit rostlinky. Neni to idealni, ani ta cerna folie na pozadi se mi nezda. Asi by mela byt v kontrastu se substratem. No zatim necham, da se vymenit pozdeji, je zvenku. Voda.... Saaaakra to pousti neskutecne bordela a voda je cela kalna. Jeste ze jsem s tim pocital a puvodni voda z akva je stale v kyblu s rybami. Napustit... Pockat az to sedne a pak klasicka vymena poloviny vody. Ze substratu jde porad halda bublinek, coz ho nadlehcuje a uvolnuje to rostlinky, kterym jsem zkratil koreny, takze je to trosku boj, ale po par hodinach je akvarko pripravene. Test vody potvrzuje snesitelne podminky. Upoustim 2/3 vody a precerpavam vodu z kyblu. Pri 2/3 vody v akva stehuju ryby. Snad vydrzi. Nejsou to zadne unikatni kousky, ale mrzelo by me to. Postupne dolivam zbytek vody z kyblu a zapojuju filtraci v akva. Prezily bakterie ? Kdo vi. Uvidime po par dnech. Tohle bylo vcera vecer. Mel jsem trochu neklidne spani a rano jsem letel udelat test vody. Ufffff. Dobry. Hodnoty jako pred zacatkem cele akce ci po bezne pravidelne vymene vody. Par rostlinek plave na hladine. Grrrrrrrrr. Rybky se zdaji v pohode. Substrat se zajimave zvlnil. Pri sazeni uvolnenych rostlin jde ze substratu halda bublin. Snad to zmizi samo. Ale jinak to vypada dobre. Pridavam nove porizene pmdd a draslik navic. A ted uz dej vule rybi :)
8
4.2014
Náhled
Tak jsem v ramci debordelizace akvarka trosku prostrihal travu do vysky novych vyhonku.
Zaroven jsem odstranil puvodni fototapetu z pozadi. Zkusim ciste cernou, ale doufam, ze to brzy stejne zaroste.
31
3.2014
Náhled
Chtel jsem vyfotit novou Neritinku a uz se v tom osazenem akvarku dost blbe hleda, tak jsem to po peti minutach hledani vzdal. Pak jsem to zkusil znovu asi za hodinu a zase nic... To uz jsem pojal jiste podezdreni, ze se fotit nechce. Kdyz jsem ji tudiz za dalsi hodinu zkusil znova, dal jsem tomu celych 10 minut a zase nic !!!
Az pak me napadlo zvednout kryt a ta potvora byla na solarku prilepena na alobalu. Mam kryt asi pres 2/3 akvarka abych ochranil zarivky, ale ta predni tretina je kvuli moznosti krmeni pres otvor v krytu volna. Budu tu potvoru muset hlidat :)
30
3.2014
Náhled
Dnes jsem navstivil Prazskou burzu a jak se dalo cekat, s prazdnou se proste odejit nedalo.
Domu jsem tedy dorazil bohatsi o nove rybky, rostlinky i dekorace :) Prvni jsem zakoupil koren, ktery mi prisel hezky, ale pri odchodu jsem jeste koupil kamen se drevem (spojeny). Kombinace mi prisla zajimava barevne i vzhledove, takze jsem neodolal a za 99 korun nebylo co resit.
Puvodne zakoupeny koren, se do akva uz tudiz nevesel.
Rybicky jsem nedavno vymenil, molly preci jenom prerostly velikost akva a nebyl jsem si uplne jisty, jak by si sedly s nove zakoupenymi krevetkami. Takze jsem vsadil radeji na mensi rybky a radeji pridal i vice rostlinek. Akva je osazene, doufam, ze se rostlinky chytnou a poradne to poroste do vysky, at to dno nevypada tak preplacane.
Krevetky odvadeji dobrou praci, krasne cisti rasy i poskozene listy a co jsem dal pryc zivorodky, neni skoro co odkalovat.
Snad mi je neco nevyzobe a budou odvadet svoji praci i nadale dobre. Pokud by nejakeho krevetkare zajimaly druhy, tak jsem vybral sakury super red a orange.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

valdik Re
25.4.14 19:27
ano palec potlesk
daktari Re
8.4.14 19:58
Hezky udělané, jen tak dál palec
Joshuax Re
4.4.14 12:10
Ale precetl...

Ne vzdy se musis drzet pravidel, reci o tyrani zvirat a zavirani malych deti do telefonni budky si prosim nechte od cesty... Vim, ze ty ryby nejsou pro takove akvarko vhodne, ale ktere taky jsou... Mimoto, je to i v popisu ryb, ze pujdou do vetsiho. Aktualne jim sirku akvaria supluje adekvatne smerovany proud (ono to neni tak videt, ale v praxi se u skla voda toci v akvariu z prava do leva), takze rybky neustale plavou jednim smerem, ale pri pozorovani z venku jsou opticky vlastne temer na stejnem miste...
Venoval jsem tomu nastaveni docela dost casu, nez se mi podarilo docilit dostatecneho efektu, ktery jeste v klidu snasi rostliny, ale zarozen se CO2 dostava diky tomu do celeho akvaria. Je kvuli tomu uzpusobeno v akvariu v zasade vse, vcetne rozmisteni rostlin i jejich hustota.
Kdyz se rybky ale od celniho skla vzdali, tak tento efekt slabne a nemusi se honit v neustalem proudu.
Mozna to neni idealni podle prirucky, ale zastavam nazor, ze velikost neni vzdy to, co urcuje, jestli to delas dobre, nebo spatne...
Aneb 1.6L motor v oktavce se neda srovnavat s 1.6L motorem v F1 ;)
to vis, ze bych jim nejradeji dopral akvarko pres celou obyvaci stenu, ale takove moznosti aktualne nemam, musim vytezit z mala co k dispozici mam maximum.
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/19988