Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Začátečník

 

Prezentace » festr » Začátečník » Nápověda 

Hlavní fotka



Začátečník

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: festr   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 6. 1. 2014   Aktualizace: 21. 1. 2014 Změna v seznamu ryb 
Počet návštěv: 119   Počet palců: 0
Založení: 2. 1. 2014   Stáří: 10 let a 4 měsíce
Objem: 86 litrů   Čistý objem: 65 litrů
Velikost: střední akvária   Oblíbenost: 0 uživatelů
Fotek a videí: 1+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Rozměry: 80 cm x 27 cm x 40 cm

Popis: Akvárko od AkVARIA_ANTE

Dekorace: kameny, kořen

Dno: akvarijní písek černý a bílý

Filtrace: HAQUOSS QUICK FILTER EXTRA

Hnojení: Pro flor

Chemie: při založení aqua-safe

Osvětlení: led zářivka 40w

Pozadí: modré

Stojan: vlastní výroba

Topení: zatím žádné

Voda: s kohoutku

Vzduchování: ne

Poznámka: jsem úplný laik budu rád za každou radu



NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Voloďka Re
18.1.14 10:53
Mohou jen souhlasit s ostatními komentáři, tak hlavně hodně trpělivosti...pak přidej více foteček a kdyby něco, ptej se ptej se ptej se... ahoj
Turbínka Re
8.1.14 7:32
Tak už máme rozměry, ještě si oprav v úvodu tu litráž na 86 l :-) Máš-li těch 80 cm délku, klidně by tam ty neonky šli, chtělo by to osázet hlavně zadní části akvária a boky hustě rostlinami vyššího vzrůstu, předek rostlinami menšího vzrůstu, aby měli prostor pro plavání. Pak by tam hejno okolo 15-20 kusů vypadalo moc hezky. Na dno bych spíš místo ancistruse, který je bordelář, dala hejno pancéřníčků o min. 6 kusech třeba zelených, panda, leopardích. Dál už bych tam víc rybek nedávala, hlavně ne ty molly, jsou to živorodky, produkují hodně odpadních látek a navíc až se začnou množit budeš mít potíže kam s nima. Možná max. pár nějakého menšího čichavce jako je medový nebo zakrslý, ale už fakt více ne, není dobré mít přerybněnou nádrž. Tohle je jenom můj osobní tip, nemusíš se tím vůbec řídit, nemám ráda akvária kde je splácáno moc druhů ryb, je to potom neorganizovaná rybí polévka, kde stačí zvednout teplotu a přidat koření a máš oběd. Máš zatím dost času na listování a přemýšlení, projdi si atlas rybek, které se Ti líbí a až budeš mít vybráno zkus dát své vybrané tipy na fórum, třeba zde rybicky.net/forum/120 a ostatní Ti sdělí na to svůj názor. Doporučuji se koukat hlavně na tetry, razborky nebo třeba i dania. Rozhodně ale do té doby přidej rostliny, rostliny a ještě jednou rostliny. Vyšlo by Ti trochu levněji, kdybys pro ně místo do akvaristiky zajel někam na burzu, nevím zda se nějaká pořádá v Rakovníku, ale třeba tuhle sobotu je v Plzni, kterou tak daleko nemáš za pár korun seženeš spoustu rostlinek, které se do doby než tam přidjou rybky hezky rozrostou. Ještě k těm krevetkám, nejlepší je chovat krevetky samotné, max s nějakou malou rybkou (já je mám s Novoheterandrií sličnou, ale to není rybka vhodná do Tvé nádrže) každá i sebemenší rybka má tendence krevetky ochutnávat dokonce i ty neonky. Záleži na povaze ryb, ale většina bude brát krevetky jako drahou baštu. S pancéřníčkama jsou třeba poměrně v pohodě i když si mírně potravně konkurují na dně. Jinak akvárium nech ty tři týdny bez obyvatel, nezapomeň měnit vodu i když tam nejsou rybky, min. jednou týdně 1/3, ale klidně i častěji (já ve svém nově založeném akváriu měním vodu prních 14 denně, potom ob den), v tom třetím týdnu můžeš přidat pár vybraných rybek jako záběhové, třeba 6 pancéřníčků a až ve čtvrtém týdnu další rybky, nedávej je tam všechny hned najednou ;-)
patamatix Re
6.1.14 22:04
Tak,tak změř všechny tři rozměry a spočítej litry ať v tom je jasno,to je základ,aby ti mohl někdo dobře poradit ;-) A nenech se zlákat nedočkavostí jako já smích Je těžké se pak zbavovat ryb,které jsi zvolil špatně. Je potřeba dát ryby k sobě se stejnými nároky jak na teplotu,na PH,atd.Klidné ryby ke klidným,aby jsi tam pak nedal ke kliďasům nějaké rychlíky co je budou pořád otravovat ano Jsou pak vystresované a tudíž náchylné k nemocem.
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/19697-zacatecnik