Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Císařky

 

Prezentace » Arthas » Císařky » Nápověda 

Hlavní fotka



Císařky

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: Arthas   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 15. 2. 2013   Aktualizace: 21. 10. 2014 Nový záznam v deníku 
Počet návštěv: 264   Počet palců: 0
Založení: 18. 12. 2012   Stáří: 11 let a 4 měsíce
Objem: 112 litrů   Čistý objem: 84 litrů
Velikost: střední akvária   Oblíbenost: 0 uživatelů
Fotek a videí: 4+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Rozměry: 80 cm x 35 cm x 40 cm

Popis: Rostliny jsou z rúzných koutů světa, hlavně nenáročné na světlo. Ryby Jižní Amerika. Podrobnosti budu průběžně upřesňovat.

Biotop: Jižní Amerika

CO2: Ne

Dekorace: Kořen

Dno: Černé, zrnitost 1-2 mm, Flexi obklady

Filtrace: Vnitřní, Čerpadlo Atman AT 201 + kostka akvacitu (větší kostka určená do 200 l)

Hnojení: Ne

Chemie: Ne, jen výluh z rašeliny Amazon od Dajana

Krmení: Hlavně mražené. Cyclop, patentka, Koretra, Černá komáří larva, nítěnka, mražené zelené. Občas živé (cyclop, patentka, koretra). Jako doplňkové sušené.

Osvětlení: 2x18 W, 830 + 840

Pozadí: Černá samolepicí tapeta

Stojan: Skříňka, design by Zekia

Topení: Ano, 100 W

Údržba: 1x do týdne výměna 1/3 až 1/2 vody.

Voda: Velmi tvrdá - hradecko - z podzemních vrtů

Vzduchování: Ne

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(3)
Složka
Ostatní

(3)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
24.04.2014
24.04.2014
15.02.2013
NahoruDeníček
21
10.2014
Zpět k řasám.
Bod číslo 1
Zatím jsem nenaplnil. Kořen mám stále v akváriu. Nějak se mi líbí a nemůžu se s ním rozloučit. Takže jsem ho opět vyvařil a vrátil zpět. Vyvaření vždy pomůže. Časem však vždy znovu obroste.
Bod číslo 2.
Častější výměny vody, chvíli jsem opět zkoušel. Ne ale denodenní, ale ob den až ob dva dny. Zase přechodné zlepšení, po čase zase adaptace ruduchy. Po pravdě, nevím, jestli denodenní by bylo výrazně lepší, ale v zabehlém akváriu mi to přijde trochu kontraproduktivní. I když průtočná akvária taky jsou a mají nesporné výhody. Ale je fakt, že i tam jsem viděl ruduchu. Nyní výměna 1/3 až 1/2 týdně.
Bod 3
Ancistruse už nemám. A je to znát:) Neožírá mi nic echinodorus a celkově je řasy méně, bych řekl.
Bod 4
Redukce osazenstva. Částečně ano, hlavně tam jsou nyní čistotnější obyvatelé. Pryč jsou ancistrusové a ampulárie.
Bod 5
Omezení krmiva. Na tom musím zapracovat více. Ale nasadil jsem nyní dva dny hladovky v týdnu. Ne za sebou, ale rozloženě. Ještě uberu množství krmiva.
Bod 6
Zase jsem nasadil víc rostlin a nahoru dal i plovoučky. Ty musím ale omezovat, aby tam nebylo moc tmavo. Ale na odčerpání živin dobrý.
Zhodnocení zákroků
Celkově drobný posun k lepšímu. Ruduchy ubylo. Pryč teda není. Začíná být znovu na kořenu a na písku. Bohužel, přidala se k tomu vláknitá řasa. Přitom svícení mám stažené na 7 hodin denně a jsou tam jenom 2x18W zářivky (na 112 l). Vláknitou odstraňuji mechanicky. Takže se obrním trpělivostí a uvidím. Zkoušet ještě můžu další věci. Má někdo zkušenost že v tvrdé vodě se řasám daří lépe?
10
10.2014
Zakoupen pár Mikrogeophagus ramirezi v Dřítči (Profi-Aquarium). Den na to 11.10. se pár vytřel na dno (písek). Jikry pár střežil den, poté bohužel byly jikry cichlidkami sežrány. Tak třeba příště. I když ve společné nádrži s tvrdou vodou je to bohužel s řady sci-fi.
22
7.2014
Omlouvám se, že jsem se chvíli odmlčel....
Boj s řasou pokračuje. Chvíli jsem tu nebyl. Chtěl jsem si nechat drobný časový odstup, aby ta opatření, která byla provedena, nebyla jenom přechodná. Chtěl jsem mít jistotu, že jdu správnou cestou.... Ale musím smutně konstatovat, že řasa - ruducha - zase začíná mít převahu:( Nu což, hlavně to nevzdat.
Jediná dobrá zpráva je, že sinice je pryč. Tam ta opatření zabrala. Tam pomohlo asi opravdu zvýšení pohybu vody (regulaci u čerpadla AT 201 jsem dal na vyšší výkon). Ampulárie se do ní taky pustily (bohužel mě taky už opustily...). A ancistrusi jí sice nežerou , ale nedají jí klid..... Toliko sinice.
Ruducha - tam je to horší. To je mrcha odolná. Navíc jí svědčí asi tato letní vedra (mám v akva 28 stupňů), zatímco rostliny mi totálně stagnují. Jediná světlá výjimka je Ceratophyllum demersum. Jinak ruducha mi úplně zničila jávský mech, totálně ho obalila, prorostla, až úplně zašel. Tak jsem zbyteček prostě vyhodil...Stejně to bylo s 95% jenom chumel ruduchy. Já už fakt nevím:( Plánuji tato opatření:
1. Konečně vyndám kořen pryč z akva. Ač nerad, prostě se mi moc líbí. Jeho bych označil za hlavního viníka. Protože invaze ruduchy začíná vždy na něm. Kořen je z tvrdého tropického dřeva, nikde se netřepí, nic se z něho nelouhuje, aspoň ne nějak viditelně. Již jsem ho vytáhl, vyvařil, vydrbal kartáčem a vrátil zpět. Řádově za pár týdnů byl opět porostlý ruduchou. Pročítal jsem pár informací z netu a tam byly podobné názory na přítomnost kořene v akva.
2. Zvýšit frekvenci výměny vody na každý druhý den 1/3 objemu akva. Zatím jsem měl zkušenosti 2x týdně 1/3, spíš ale 1/2 vody týdně. Jinak po klasickém zaběhnutí a usazení jsem měl před tím frekvenci 1x týdně stejný objem vody (tj. 1/3 - 1/2). Ruducha na to reagovala a ustupovala. Tak jsem se zaradoval. Ale ta mrcha se asi po třech týdnech na to nějak adoptovala a zase se rozrůstala. Zkusím teda výměnu ob den. I když to je opravdu opruz.
3. Zbavím se ancistrusů. Nehodí se mi tam do akva, jsou to bordeláři, ale je fakt, že svým dílem k likvidaci sinice určitě přispěli. Nežrali jí, ale jak na jí rejdili, tak jí nedali klid se rozrůstat. V tohle mi třeba pandíci nepomůžou. S ruduchou ale nepomůžou. Ba naopak.
4. Redukce rybího osazenstva. Musím popřemýšlet, co půjde pryč. Ale chci snížit počty ryb. Určitě chci dát pryč ancistruse - viz bod 3. Ale ještě něco....
Na druhou stranu, invaze řas mi proběhla i při stavech nízkých (14 neonek červených, 8 pancéřníčků panda). Což si myslím, že nebylo přerybněno...
5. Omezit krmení.
6. Zase nakoupit a zasadit víc rostlin. Postupně mi nějaké druhy zase pozvolna odcházejí....
Poprosím někoho, aby se mi k těm zamýšleným bodům případně vyjádřil. Budu jen rád, když přidá svoje názory a zkušenosti. Všem předem děkuji.
24
4.2014
Boj s řasami. Průběžně budu podávat informace.
Dobré čtyři měsíce bojuji s řasami. Hlavně se jedná o ruduchu "Jelení paroh", dále sinice (vím, není to řasa). Opatření: 2 x týdně výměna třetiny až poloviny vody. Výměna zářivek za nové (původní tam byly už 2 roky). Zlepšení takměř nulové.... Dále snížení proudu vody z filtru... Nástup sinice. Naopak zvýšení proudu z filtru....Zdá se trochu zlepšení. Dále vysázeny další rostliny, pořízeny šneci piskořky (hrst), okružáci kanadští (dvě hrsti), 2 ampulárie, 3 ancistrusové. Všechna tato opatření k mému překvapení docela začíná zabírat. Je zde citelné zlepšení....Chápu, že rozpor bude u těch ancistrusů a ampulárií. Ale pro mě zatím zlepšení. Doufám, že ne přechodné....


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Arthas Re
21.10.14 7:40
Díky moc za radu. Je fakt, že tuhle "vodičku" mi doporučil i jeden majitel akvaristiky. Zatím jsem do toho přípravku nešel, ale vážně zvažuji. Prý s ním měli takměř zázračné účinky. Jinak sám majitel říkal, že chemii taky nemá moc rád. Možná se teda rozhoupám a zkusím. Jenom má strach teď o ramky. Jsou to cíťové, tak nevím. Ale tohle by jim snad nemělo ublížit.
jardomut Re
14.10.14 22:00
ZDAR MĚ PÉMOHL SERA ALGOVEC DO MĚSÍCE BYLO PO ŠTĚTIČKOVCI PO APLIKACI UPLNĚ SLEZL PAK SEM HO VÝSÁL HADICÍ A NASADIL ŠNEKY NETRITY + PARMIČKY SIAMSKÉ VÝTOK S FILRU SVED DO ROZSTŘIKOVACÍ RAMPY KTERÁ JE PO CELÝ DÝLCE AQUARIA VÝMĚNU VODY PROVÁDÍM 1X TÝDNĚ 10 LITRŮ DÁVAM DEŠTOVKU A ZATÍM JE KLID TAK HODNĚ ZDARU J.N ahoj
drvi Re
27.6.14 22:49
Tak co noveho v boji s rasou? Me paradoxne pomohlo onemocneni ryb, kdy jsem podavala eSHu Hexamita podle navodu a pak v kombinaci s eSHou gdex, nehnojit, vymenovat vetsi mnozstvi vody...a byla jsem bez ras. Ted kdyz se vsichni uzdravili jsem jemne zkusila prihnojit (bez dusiku a fosforu) a rasa se zase objevuje, potvora rozzureny A co ty?
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/17428