Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Jižní Amerika 128l

 

Prezentace » HankaV » Jižní Amerika 128l » Nápověda 

Hlavní fotka



Jižní Amerika 128l

ZRUŠENO

Majitel: HankaV   Kategorie: Biotop: Amerika
Zapsáno: 6. 2. 2013   Aktualizace: 1. 9. 2015 Nové fotografie Nový záznam v deníku Změna v seznamu ryb Změna v seznamu rostlin Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 727   Počet palců: 0
Založení: 5. 2. 2013   Stáří: 2 roky a 8 měsíců
Objem: 128 litrů   Čistý objem: 85 litrů
Tloušťka skla: 6 mm   Objem bez skla: 120 litrů
Velikost: střední akvária   Oblíbenost: 2 uživatelů
Fotek a videí: 54+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Datum zrušení: 18. 10. 2015

Rozměry: 80 cm x 40 cm x 40 cm

Popis: Akvárko hlavně pro moje milované pancéřníčky a otíky. Nakonec je z toho trošku větší džungle, než bylo původně v plánu.

Biotop: Jižní Amerika

CO2: Set z Rostlinných akvárií, bez nočního vypínání

Dekorace: Kořeny, kameny, dubové větvičky a listí

Dno: Písek z Flexiobkladů H1

Filtrace: Atman At-200

Hnojení: ve dně JBL Florapol, INVITAL Ferox

Chemie: Ne

Krmení: Tablety, vločky (TetraMin a Dajana Tropica), sušené patentky (po špatných zkušenostech s mraženýma)

Osvětlení: LED pásky 5630 1m studená bílá a 1m teplá bílá

Pozadí: 3D polystyren + epoxy + hlína a písek

Stojan: Dřevěný

Topení: Ne

Údržba: 1x týdně výměna 30l vody, úprava rostlin, 1x za 2 měsíce čištění filtru.

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(53)
Složka
Ostatní

(53)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
01.09.2015
26.03.2015
26.03.2015
26.03.2015
07.07.2014
07.07.2014
20.09.2013
11.05.2014
NahoruDeníček
1
9.2015
Dlouho jsem prezentaci neaktualizovala, akváriu se celou dobu docela dařilo a dělalo mi radost, ani s řasou to většinu času nebylo tak strašné. Na začátku léta však odešly LED pásky, které jsem pouze provizorně opravila, ale nestačí to a stále marně čekám na nové. Akvárku moc nepřidaly ani ty vedra, díky kterým bohužel umřelo také několik rybiček. Kvůli tomu, že akvárko by potřebovalo dost vylepšit a pověnovat se mu a teď na to nebudu mít dost času, jsem se ho rozhodla zrušit. Takže nabízím všechny ryby a následně i rostliny. Doufám, že ho zase časem obnovím.
13
6.2013
V akvárku se docela dost rozmohly řasy, řekla bych, že už to překročilo mez, kdy to začíná vadit ne jen mě, ale i kytkám. Naštěstí jsem odhalila příčinu, ale mohlo mě to napadnout dřív. Zapomněla jsem totiž víc než 3 měsíce vyčistit filtr a ten už pořádně nejel. Každopádně jsem už tuto chybu napravila, tak se snad vše postupně vrátí do normálu. Navíc budu brzy mít i profi systém na dodávání CO2, což bude určitě proti dosavadním kvasnicím podstatná změna. :-)
21
4.2013
A je to tu zase - ruducha! ne Doufala jsem, že se vyhnu aspoň této hnusné řase, ale ono ne. Navíc se rozhodla vyrůst zrovna na liliovníčku, ze kterého jsem měla takovou radost, jak se mu daří. Zatím jsem provedla několik menších opatření, jako že jsem zkrátila dobu svícení na 10 h a snažím se přidávat víc CO2. To ale s kvasnicema moc nejde, pořídila jsem si dlouhodobý test na CO2 a koncentrace se mi nedaří zvednout víc než na 2O mg/l. I tohle ale nejspíš trochu pohohlo, aspoň zelené řasy se mi zdá, že za ten týden od minulého čištění vyrostlo míň. Dneska budu zase čistit, tak zkusím i měnit míň vody, možná to je pro akvárium vždy moc veliký šok a to se líbí řasám. Chtělo by to ale už dát pryč tetry, přece jen je teď akvárko trochu přerybněné a i to může vadit.
19
3.2013
Tak mi počet rybiček neplánovaně vzrostl, zachránila jsem tři tetry od nějakých nejspíš ne zcela normálních lidí, ktrým se po třech měsících rozbilo akvárko (radši nechci vědět jak a už vůbec ne co se s rybičkama dělo předtím). Každopádně potom nacpali všech 30 rybiček do zavařovačky a zeptali se jedné známé, jestli si rybičky nevezme a že by jí je (až ráno) předali. Pak se už neozvali a když zjišťovala, co je s rybičkama, tak jí řekli, že už pozdechaly a zbylo jich jen 7. Ty si vzala a dala je do pětilitrovky s novou vodou. Je začátečnice, tak nevěděla, co to je a jestli si je může pustit do akvárka (54l, paví oka a pancíci). Dvě rybičky bohužel skoro hned umřely. Dneska odpoledne jsem k ní zašla a rybičky identifikovala jako ancíka, mečovku a nějaké neurčité tetry. Ty jsem si taky vzala domů, zbytek si dala do akvárka ona. Mečovku chce spolu s částí svých přemnožených gupek komusi darovat.

Teď ale nevím co s tetřičkama, zatím jsou v karanténě v narychlo zařízených patnácti litrech, není to sice ideální, ale pokud nebudou problémy, tak je za pár týdnů přidám k těm mojim tetruškám. Je to sice jiný druh, ale myslím, že i tak budou rády, že jsou v hejnu. Jen nevím, jestli už akvárko nebude moc přerybněné, přeci jen jsem s tetrama původně nepočítala vůbec. Možná je budu muset do budoucna taky někomu darovat.
15
3.2013
Rybičkám i kytkám se daří, hnědá řasa, která vyrostla na začátku, už zmizela. Teď mám ale prozměnu problém s zelenou vláknitou řasou a taky jakýmasi zelenýma tečkama. Doufám, že se i těchto řas brzy zbavím, nerada bych, aby to dopadlo jako se starým akváriem. Zatím ale nebudu provádět žádná opatření, z dřívějších zkušeností vím, že to bylo vždy jen na škodu a nakonec, až jsem boj s řasou vzdala, tak se to vyřešilo samo přemnožením šneků, kteří řasu sežrali. To se stalo ale bohužel až v době, kdy jsem akvárko po 4 letech marného boje rušila. No, snad to tentokrát dopadne dobře, přece jen byl problém ve starém akvárku způsobený hlavně nedostatkem světla, a toho je tady myslím dost, podle toho, jak se mi krásně rozrůstá trávníček z liliovníčku. Přerybněno taky myslím nemám, takže se řasa snad nerozroste tolik.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

rossolio Re
20.5.14 7:12
parádní palec palec potlesk
daktari Re
19.5.14 19:34
Hezky udělané akvárko palec
peter3103 Re
19.5.14 18:39
Krasne akvarko palec
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/17340