Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - sixovo zkušební akvárium

 

Prezentace » sixkiller » sixovo zkušební akvárium » Nápověda 

Hlavní fotka



sixovo zkušební akvárium

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: sixkiller   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 17. 1. 2013   Aktualizace: 16. 3. 2015 Nové fotografie Nový záznam v deníku 
Počet návštěv: 188   Počet palců: 0
Založení: 20. 12. 2012   Stáří: 11 let a 4 měsíce
Objem: 96 litrů   Čistý objem: 72 litrů
Velikost: střední akvária   Oblíbenost: 0 uživatelů
Fotek a videí: 17+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Rozměry: 80 cm x 30 cm x 40 cm

Popis: Po mnoha letech zase znova...

CO2: bez

Dekorace: živé rostliny

Dno: štěrk 2-5 mm

Filtrace: Tetra Tec ex600 vnější

Hnojení: bez

Chemie: žádná

Krmení: Tetra Min, Wafer discs

Osvětlení: 2x11W úsporné

Pozadí: bez

Stojan: skříňka

Topení: 1x100W

Voda: měkká ph 6,6

Vzduchování: pouze vnější filtr

NahoruSložky fotek
NahoruDeníček
16
3.2015
Tak ancistrusi se zdařile množí, už několik měsíců za sebou mají pravidelně každý měsíc cca 60 mladých.Už nevím kam to dávat, tak jsem to začal nabízet v akvaristice, kde je o ně velký zájem. Do toho se množí mečovky a paví očka, je toho stále víc a víc. Naštěstí voda v akva je v poho, stejně jako v mé dvoustovce. To znamená údržba žádná, pouze dolívání odpařené vody a při sníženém průtoku vody čištění filtrace, ale to je tak maximálně 1x za rok.Za dobu existence akva jsem 2x odkaloval. Nechci to zakřiknout, ale jak se říká, když je kozel zahradníkem...
22
10.2013
Tam asi před týdnem jsem zjistil, že v kokosu se mi vykulil potěr ancistruse, starý je tam hlídal. Odhaduju to tak na 25 ks. Jsem trochu překvapený, protože samici jsem dal do akva asi před dvema měsíci a celkem mladou, takže to vzali hopem. Skaláry po jejich vyplavání měly chuť na gáblík, ale zdá se, že ti mladí nejsou žádná velká jelita a většinou jim uplavou. Takže teď už se mi prohánějí po dně a po listech, jsou to takoví titěrové, že je kolikrát ani nemůžu najít. Ale domeček (kokos) mají pořád v oblibě, takže pořád se producírují na vrchu a je jich tam vždy pár vidět. No pane, udělej kozla zahradníkem. V akva vodu neměním, jen dolévám odpařenou a skaláry a teď i ansíci se množí. A koukal jsem, že v Jávském mechu se prohánějí i nějaké malinké mečovky. Co já s tím budu dělat to teda nevím, za chvíli to nebudu mít kam dávat.
2
6.2013
malinké skalárky dané stranou od rodičů se mají čile k světu, pěkně rostou. Měl jsem trochu strach, jestli nepochcípou, protože jsem se všude na internetu dozvídal, že se musí krmit jen živým, jinak chcípnou, protože sušené nežerou, ale zdá se, že i to sušené jim chutná. Tak uvidíme jak to bude dál. Jen nevím, jak dlouho jim mám nechat zvýšenou teplotu na 28 stupňů. To jsem se nikde nedočetl.
2
6.2013
všechny rybky jsem kromě ancistrusů přendal do 200litrového akva a nechal jsem jen přirozeně vytvořený pár skalár. Už se dvakrát vytřely, poprvé se jim nezadařilo, podruhé měli asi 30 mladých, které jsem přendal s listem jakmile se jim začly mrskat ocásky a mám je v malém akva. Ostatní skaláry jsou ve velkém v poho, nejsou to páry, takže netlačej další rybky do rohu. Zdá se vše v poho.
24
4.2013
Tak si musím shrnout poznatky, které jsem získal pozorováním akvária. Zjišťuji, že všechny neúspěchy(naštěstí jich nebylo moc)se týkají filtrace a stím spojeného okysličování vody. Vždy jsem si mysle, že je něco v nepořádku s rybami, protože vypadaly dušně a já si myslel že přišla nákaza. Nakonec při důkladné kontrole jsem zjistil, že filtr nefunguje jak by měl, výkon byl nižší a bylo to pouhé zavzdušnění. Takže voda se méně okysličovala. Jakmile jsem zavedl přídavné vzduchování tak bylo vše okamžitě v pořádku. Takže jsem vyčistil filtr a znovu ho napustil a zkontroloval jestli pracuje jak má. Potom jsem vypnul přídavné vzduchování a stále je vše v pořádku. Musím si toho víc všímat.Hned jsem zběsile kapal léčivo do vody a teprve když nezabíralo, tak jsem si všiml výše popsaného problému. Chce to víc pozornosti.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

sixkiller Re
2.6.13 22:55
No snad se bude dařit, jen nevím, jak dlouho se má těm mladým nechat zvýšená teplota.
maxella Re
2.6.13 17:51
ou no tohle sem mnel jak kluk :-D at se mnozi pekne
sixkiller Re
2.6.13 17:47
všechny rybky jsem kromě ancistrusů přendal do 200litrového akva a nechal jsem jen přirozeně vytvořený pár skalár. Už se dvakrát vytřely, poprvé se jim nezadařilo, podruhé měli asi 30 mladých, které jsem přendal s listem jakmile se jim začly mrskat ocásky a mám je v malém akva. Ostatní skaláry jsou ve velkém v poho, nejsou to páry, takže netlačej další rybky do rohu. Zdá se vše v poho.
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/17089