Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Relax v obýváku

 

Prezentace » baletka » Relax v obýváku » Nápověda 

Hlavní fotka



Relax v obýváku

ZRUŠENO

Majitel: baletka   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 1. 11. 2012   Aktualizace: 10. 9. 2015 Změna v seznamu ryb Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 2302   Počet palců: 0
Založení: 28. 10. 2012   Stáří: 3 roky a 4 měsíce
Objem: 488 litrů   Čistý objem: 366 litrů
Velikost: velká akvária   Oblíbenost: 12 uživatelů
Fotek a videí: 73+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Datum zrušení: 20. 02. 2016

Rozměry: 150 cm x 50 cm x 65 cm

Popis: Společenské rostlinné akvárium se zaměřením na Ameriku.

CO2: Rataj Profi Gejzír bublá přes keramický difuzer pod výtok filtru, odtud proud nese bublinky dále.

Dekorace: Schovky pro cichlidky z břidlice, keramiky a zkamenělého dřeva, jeden kořen, menší valounky černohnědého kamene z Hornbachu.

Dno: Černý křemičitý písek 1-4

Filtrace: Aqua Nova NCF 1500

Hnojení: V substrátu jsem kapsle z Rostlinných akvárií, u kořenů velkých rostlin jílové kuličky, po neprospívání rostlin a zjištění nedostatku NO3 znovu hnojím i do vodního sloupce malé množství makroprvků. Čekám, zda se to projeví na otravných příživnících zvaných řasy, v tuto chvíli ponejvíce zelených vláknitých.

Krmení: Hikari Micro Wafers, Hikari Cichlid Excel, Sera Vipachips, Sera Vipagran, Sera San, JBL Novo Tabs, mražené patentky, živé koretry, občas nitěnky.

Osvětlení: 2xT8 36-40W, 2xT5 45W.

Pozadí: černá tapeta

Stojan: dřevotřísková skříň

Topení: Atman 200W

Údržba: Výměny vody jednou týdně, případně dle potřeby častěji

Voda: Z vodovodu, upravená AquaSafe s přídavkem rašelinových výluhů

Vzduchování: Zavedeno a připraveno k použití v případě nutnosti zvýšit na delší čas teplotu

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(72)
Složka
Ostatní

(72)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
16.05.2014
16.05.2014
16.05.2014
16.05.2014
16.05.2014
16.05.2014
16.05.2014
16.05.2014
NahoruDeníček
30
3.2014
Akva prochází zásadní předělávkou. Velikost echinodorů přesáhla únosnou míru, bleherák jsem vytáhla, beauty red přemístila. Až se usadí všechen kal zvednutý touto akcí, uvidím, zda neostraním úplně i Beauty red. Je nádherný, zdravý, s úžasnými kořeny, ovšem zabírá asi třetinu akvária a já nechci mít v akva jen tři rostliny. Fotky dodám, až to všechno dojde nějaké trochu reprezentativní podoby. Doufám, že ryby se moc nevystresují a vše v pohodě zvládnou.
5
3.2014
Dnes se konečně poprvé od založení vytřely rybky. Cichlidky vysokoploutvé. Jsem moc ráda, snad to znamená, že se konečně ryby cítí dobře ve stabilním prostředí. Po tolika problémech je to velká radost.
5
12.2013
Akva po dlouhém váhání prošlo léčbou Flagellolem. Ryby s projevy děrové nemoci léčeny v karanténě, zbytek v akva. Vytáhla jsem všechny dekorace, abych pod nimi mohla dobře "vysát", i většina stonkovek šla na tři dny do izolace. Přeléčeny zvlášť ryby, zvlášť rostliny, do akva jsem aplikovala o něco větší, než doporučenou dávku. Celkem radikální léčby jsem využila k menši restrukturalizaci akvária, přesazení některých rostlin, atd. Začínám s tím být i spokojená, teď čekám, zda se chytne barclaya, kterou jsem dnes zasadila. Kromě dvou altispinos, které očividně ještě nejsou vyléčeny, se všechny ryby již vrátily do akvária a vypadají dobře. Zatím se zdá, že nebude problém ani s NO2, každopádně to hlídám a v ledničce je připraven Nitrivec k okamžitému použití.
30
10.2013
Vláknité cosi (zřejmě kombinace zelené vláknité řasy a rozsivky) zmizela. Hurá. Místo toho se poněkud vzmáhá ruducha. Snažím se boomu zabránit mechanickým odstraňováním. Jinak akvárium pěkně prospívá, o to více mě mrzí, že bude muset zřejmě z domu. Účet za elektřinu byl nemilosrdný...
5
10.2013
Toto není deník, nýbrž občasník... Nevadí. Po dlouhém zjišťování jakou chorobou trpí moje ryby a dva měsíce po úhynu třech cichlidek jsem konstatovala, že už déle nebudu akva léčit nejrůznějšími přípravky, a že je čas akvárium zející několik měsíců prázdnotou postupně zaplňovat, ač s určitým riskem. Po čtrnáctidenní karanténě se nastěhovalo hejno asi třiceti neonek modrých a dvě samičky cichlidky Macmasterovy. Dvě starší altispinosy trpí děrovkou, někdy zdánlivě mizející, pak se zase objevující. Přidávám tedy vitamíny a vzhledem k tomu, že nejde (s největší pravděpodobností) o vnitřní parazity, ale nějaký nedostatek minerálů či něčeho jiného, je nechávám v akváriu s ostatními rybami. Poslední dny, po intenzivní vitamínové kůře, se zdá že problém trochu ustupuje, ale ještě nevýskám a pozoruji, co se bude dít. Několik simulansek zřejmě přestěhování nepřežilo, ale jiné další problémy zatím nepozoruji. Doufám, že krupička, léčená v karanténě po převozu z nákupu, se ve společenském akva neobjeví. Zítra na burze nákup živého, holky a kluci se zase pomějí.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Sharka84 Re
14.1.16 21:48
Máš to překrásné, ještě dnes jsem po přečtení několika článků objednala rostlinky a novou zeminu v podobě granulí, co mají v sobě již hnojivo pro rostliny, plánuji akvárium předělat a to hlavně proto, že jsem podcenila při zakládání výšku dna, mám tam jen malou vrstvu kamínků :-( Vrátím většinu vody a nebudu čistit filtr, abych mohla rybky co nejdříve vrátit do nádrže a netrápila je moc dlouho jinde. Ještě jednou děkuji za reakci na dotaz, vodu jsem již začala měnit. Zdravím a ať ti akvárium dále tak pěkně prospívá, Sharka
baletka Re
4.8.15 20:48
Nene, seznam je aktuální. Bylo mi řečeno, že pokud skaláry vedle neonek vyrostou, nebudou je ohrožovat. Sama si myslím, že na neonku má skalára malou tlamku... ale třeba se pletu. Ony ty neonky jsou i dost rychlé :-) Upřímně, pokud se těch skalár "nezbavím", zůstanou tam, ale pokud ano, nebudu pořizovat ani přírodní, ani žádné jiné. Po dlouhé úvaze jsem si řekla, že jsou pěkné, že to prostě zkusím. Ale... nemám k nim takový vztah, jako k ostatním cichlidkám. Toužím po terčích, ale na ně si netroufám ani zkušenostmi, ani finančně. Tak možná jen ještě obohatím to hejno neonek a bude to taky cajk ;-) Jinak děkuji za pochvalu.
NHKG Re
4.8.15 20:34
Pěkné akvárium, chtělo by to novou fotku. Ty skláry, kterých se zbavuješ, si plánovala předpokládám tady. Zbav se jich všeh a sežeň si nějaké příroní (třeba sp. rio Nanay, rio Manacapuru, ...). Těm se podle mě žádná vyšlechtěná varianta v kráse nevyrovná.
Ty modré neonky jsou docela malé, jsi si jistá, že ti je skaláři až vyrostou nesežerou? Nebo je i seznam ryb neaktuální?
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/16403