Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - První pokus

 

Prezentace » bikerek » První pokus » Nápověda 

Hlavní fotka



První pokus

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: bikerek   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 28. 5. 2012   Aktualizace: 15. 10. 2020 Nové fotografie Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 1582   Počet palců: 0
Založení: 23. 1. 2012   Stáří: 12 let a 3 měsíce
Objem: 266 litrů   Čistý objem: 210 litrů
Tloušťka skla: 12 mm   Objem bez skla: 243 litrů
Velikost: velká akvária   Oblíbenost: 6 uživatelů
Fotek a videí: 36+0   Komentářů: 10
*     *     *     *


Rozměry: 103 cm x 37 cm x 70 cm

Popis: Netuším co popisovat

Biotop: asi je to smutné, ale netuším :-(

CO2: Externi co2 difuzor z číný dle doporučení na stránkách rostlinná akvária , po menším nesnázích zatím jede a vypadá vše OK..
- jede nonstop i bez osvětlení

Dekorace: Momentálně pár bílých kamenů a jedna keramická trubka jako úkryt pro ancíky.

Dno: 7.3.15, jsem vyměnil liaporové dno do současné podoby a složení.
1. Vrstva zásobní cca 3 cm aquaplants od agro cs z hornbachu promíchané s oscomote cca 5g na litr substrátu dle návodu.
2. Vrstva cca 5-7 cm akadama shuami frakce 1-3 mm. 30 l

Filtrace: JBL 1501 grean line - do rozstřikovací rampy.

2 vnitřní filtr fluval pouze s kostkou molitanu pro lepší dočištění, proud a distribuci CO2.

Hnojení: Tak jsem již koupil jednotlivé chemikálie a začínám hnojivo míchat sám.
A hnojím. kvůli sinici ještě dávám větší množství NO3, tedy pokud je to sínice.

Chemie: zatím není potřeba tak žádnou chemii do akva nedodávám, tedy pokud se hnojivo nepovažuje za chemii :-)

Krmení: RŮZNÉ (vločkové, granulované sak - dva druhy, 3 druhy tablet pro potvůrky u dna, mražené komáři larvy, žábronožka solná, blechy)
Pro ancíky po třech plátcích okurky sem tam, spařený listový špenát.
Postoupil jsem do vyššího levelu a začal líhnout žábronožku solnou na okně pro spestření stravy.. Drahá polovička má ze mně nesmírnou radost :-)

Osvětlení: Puvodni Polské světlo na kterém mi už odešli 2x originál a 3x osram předřadník asi přehříváním jelikož je to celé uzavřené ve stěně, ale dodělaný pc ventilátor teploty snížil, jsem nahradil 2x 50 W LED REFLEKTOREM 4000lm samsung chip 6400K. Momentálně svítím omezeně kvůli silnici na dně 2x 3 h ráno a odpoledne.

Pozadí: Akva je ve stěně průhledné z chodby do obýváku, takže žádné

Stojan: Betonový překlad s armaturou ve stěně

Topení: Zvládá osvětlení cca 27 st C v létě to šlo k 28 st. C.

dle rady chovatele dopouštím vlažnou vodu, místo studené přímo z řádu - prý smrtící záležitost pro některé ryby (budu důvěřovat než pak litovat..)

Údržba: Snažím se :-) vodu měním každý týden az 14 dnů dle volna a u toho většinou upravím a zastřihnu i nějakou tu rostlinku.

Voda: vodovodní přehrada Kružberk, která je mísena obecními vrty, takže je lehce vyšší PH % cca 7,2 - 7,5 ...

NO3 - cca 0 (test SERA - buď jsem opravdu barvoslepý nebo ty testy nestojí za nic zkoumaný vzorek ja prakticky čirý bez jakéhokoliv zabarvení)
KH - dKH - momentálně neměřeno

celková tvrdost GH - cca 14 - 15 dgH ( test SERA - u 14-té kapky jsem si barvou nebyl ještě úplně jistý, ale testy jsou stejně jen orientační.)

PH 7,0 - 7,2 ( Test SERA a RATAJ oba +- stejný výsledek

Měřili mi vodivost vody a ta má hodnoty cca 2100, proti Kružberku, který má 1100, ale zatím jsem ještě nekoukal zda je to nějaký problém - tvrdili že né, že se tím nemám zabývat :-)

Vzduchování: Ne

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(35)
Složka
Ostatní

(35)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

 
Nejnovější fotky v dalších složkách
NahoruDeníček
3
1.2016
I když nemohu říct, že by se rostlinám doslova nedařilo viz poslední foto ba naopak rostou pěkně, přesto bohužel se stále nemohu zbavit černé štětičkové řasy, která se uchytila na kamenech a vybavení. CO2 jede již dlouhodobě v pořádku a nedochází ke kolísání jeho množství v akva. Mám prohnojené dno záložním substrátem a lehce přihnojuji do vodního sloupce. Dno jsem ale asi dobře nenavrstvil a dal jsem silnou vrstvu krycího substrátu, protože když píchnu do dna pinzetou jdou ze dna bubliny, ale nemám s tím zkušenost takže nevím a byl bych rád za jakýkoli názor. Díky
18
8.2015
Jelikož je léto a práce kolem baráku tak nějak neubývá je málo času na akva, takže se provádí pouze to nejnutnější a to výměna vody a krmení :-). Takže sínice jsem se nadobro zbavil, ale objevila se černá štětičková, která zatím zcela pohltila pouze kořen a sem tam rampu s čerpadlem. Z rostlin začínají prohrávat anubiasy a kořeny bolbitisu ostatní zatím odolávají. Nový substrát asi svědčí cleam helenkam jelikož jsem našel v akva několik kusů prťavých šnečků. Poslední dvě zjištění mne už ale opravdu naštvaly, nevím proč, ale úplně nová bomba CO2 10kg mi vysičela přes budíky ven takže ani nevím jak dlouho jsem nedodával do akva co2. A další mrzuté zjištění je že mi na polských zářivkách odešel opět předřadník tentokrát už 3-ti. bylo mi líto dát za led světla peníze, ale teď už se mi zdá, že cena nebyla zase tak vysoká. Nevím proč předřadníky tak odchází, ale asi to bude přehříváním svítidla. Raději jsem do vrchní části alu těla světla vyvrtal 50 mm velký otvor a osadím ho PC ventilátorem . Snad už to bude ok až opět vyměním předřadník. tone
18
5.2015
Po výměně dna z Liaporu na současnou podobu (založní substrát pro vodní rosliny, prosypaný oscomote a následně překrytý vrstvou akadamy) jsem bojoval docela dlouhou dobu se sinici, tedy na můj vkus. Zatím to vypadá, že je na ústupu. :-) začínám opět normálně hnojit a pomalu zvedám dobu osvětlení. Některé rostliny už to potřebují jako sůl. Uvidíme jak se to bude vyvíjet dál. Snad bude se čím pochlubit, zatím byl stav akva pouze na ostudu..
12
2.2014
Tak jsem opravdu po dlouhe době provedl údržbu rostlin po asi dvou měsících kdy jsem pouze měnil část vody. Vyměnil jsem některé rostliny jelikož nebyly dle mých představ. Hnedovku křídlatou z kořene jsem vyhodil a nahradil anubiasem nana, hnedovka nebyla tak velka a krasna jak jsem čekal a dělala stále v akva nepořádek (možná nějaký kultivar proti mému očekávání). Stále se mi objevuje zelena flekovita řasa na skle ale nedává mi to smysl protože hnojim EI a v tom by mělo byt množství prvku vyváženo a to i včetně fosforu, jehož nedostatek by měl být příčinou jejího výskytu.
17
12.2013
Náhled
Tak se mi v akva vytvořila nějaká řasa a stále se mě drží.. Bohužel nevím co je to za potvoru a při pátraní jsem to nezjistil, myslím si že to bude buď nějaký druh štětičkové řasy( ruduchy), nebo rozsivky. Nejsem si jist a tak prosím o pomoc při určení druhu pokud někdo ví. Na štetičkovou se mi zdá moc malá, tedy nízká rostliny se tváří, jakoby byly posypány vrstvou kakaového prášku. Taková nízká souvislá černá vrstva řasy na některých rostlinách a rampě. žádné dlouhé vlasce (chlupy) nebo něco podobného. V některých tématech jsem našel fotky jiných uživatelů, ale nikde se neřeklo co je to za potvoru. Ani google nepomohl. Tak prosím o radu. Setřít to nejde jsou pevné, na sklech ani jiné dekoraci zatím také nejsou.. Hnojím stále EI metodou, přidávám CO2 z bomby a dle pernamentního testu je hladina co2 ok, filtrace dostatečná + čerpadlo s kostkou molitanu. Výměna vody pravidelně 1x týdně +- 1/2 nádrže. voda z řádu obce. Rostlen si myslím dostatek i rychle rostoucích (viz prezentace a nejnovější foto). Díky


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Kawasaki Re
15.10.20 12:08
palec
paradoKs Re
10.1.16 21:40
co pišeš o EI a řase...no nemá tologiku...takovejch tu běhá co si přečtli jednu větu proč vzniká zelená řasa...nedostaek živin smích smích smích
taková píííí...světlo,živiny se rovná řasy....světlo,vyvážený poměr živin, rostoucí rostliny se rovná akva bez řas
Lukehofarma Re
21.7.15 19:06
Ať se daří. X-)
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/15471