Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Rybníček Brčálníček

 

Prezentace » smile001 » Rybníček Brčálníček » Nápověda 

Hlavní fotka



Rybníček Brčálníček

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: smile001   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 5. 5. 2012   Aktualizace: 21. 3. 2013 Nový záznam v deníku Změna v seznamu ryb Změna v seznamu rostlin 
Počet návštěv: 160   Počet palců: 0
Založení: 25. 3. 2012   Stáří: 12 let a 2 měsíce
Objem: 45 litrů   Čistý objem: 0 litrů
Velikost: malá akvária   Oblíbenost: 0 uživatelů
Fotek a videí: 17+0   Komentářů: 8
*     *     *     *


Rozměry: 50 cm x 30 cm x 30 cm

Popis: snaha vytvořit kousek podvodní říše,kde se snad bude rybkám i rostlinkám dobře dařit

CO2: ne

Dekorace: kořen

Dno: akvarijní písek, mix dvou zrnitostí

Filtrace: vnitřní filtr Aquael se vzduchováním

Hnojení: ne

Chemie: ne

Krmení: vločkové Dajana Pet Colour, TetraMin, mražené patentky

Osvětlení: 2x zářivka 11W, umístěná na bocích akvária,

Pozadí: černá folie plus akvarijní tapeta

Stojan: zásuvkový stolek

Údržba: odkalování plus výměna cca 1/3 vody cca 1 za 14 dní, podle potřeby

Vzduchování: součást filtru

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(16)
Složka
Ostatní

(16)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
10.05.2012
já ty ryby asi nikdy pořádně nevyfotim..zase jen šmouhy :-)
já ty ryby asi nikdy pořádně nevyfotim..zase jen šmouhy :-)
10.05.2012
10.05.2012
10.05.2012
Kdo z koho - ancík a pancéřníček
Kdo z koho - ancík a pancéřníček
10.05.2012
12.05.2012
Ancík v plném pracovním nasazení
Ancík v plném pracovním nasazení
12.05.2012
Ancík
Ancík
12.05.2012
NahoruDeníček
21
3.2013
Včera jsme měli smutek... přišli jsme o beťáka :-( Několik dní se schovával v kytkách, polehával, jako by odpočíval, a včera když jsem se chystala odkalovat a kontrolovala jsem obyvatele, tak jsem ho objevila na dně mrtvého :-(
19
7.2012
Po delší době se mi podařilo sednout k pc a něco zapsat, poslední dobou u nás bylo všechno nějak hektické a plné změn, tak nebylo moc času. Tedy na údržbu akva se čas musel najít, i když se přiznám, chvíli taky trpělo, ale na deník už jsem čas nevyšetřila. Už asi před měsíce a půl jsme přišli o několik rybiček, zmizeli dva pancéřníčci a tři dánia..jednoho pancéřníčka jsem našla plavat v rostlinkách na hladině, po zbytku ani vidu ani slechu..tak nevím,jestli je má na svědomí beťák,nebo uhynuly a ancík je pomohl "zlikvidovat"... každopádně od té doby je klid, a vše o.k.
Minulý týden jsem provedla údržbu, protože předtím jsem akva zanedbala jak z časových, tak zdravotních důvodů asi tři nebo čtyři týdny,tak šlo o údržbu větší, akvárko bylo docela zanesené a i trochu zařasené, hodně nečistot na dně. Vyměnila jsem, i když by se to nemělo, asi polovinu vody, jinak se mi nepodařilo odkalit většinu nečistot ze dna. Vyhodila jsem vraneček, který hnědnul, rozloučila jsem se i s Micranthemum umbrosum a jávským mechem.. dlouho jsem to rozmýšlela, ale protože se v obou rostlinách dost držely nečistoty, micranthemum také hnědlo, tak jsem to vzala razantně. Místo toho jsem zasadila rostlinky, které do té doby plavaly na hladině, většinou kryptokoryny. Pokouším se také o rozmnožení mokřanky Hygrophila corymbosa, zasadila jsem do substrátu listy,je to takový pokus, tak uvidíme. V současné době čistím filtr cca 2x týdně,zdá se mi, že se hodně zanáší a pak nestíhá, teď o víkendu se chystám na další odkalení. Po ustálení chci dokoupit rybičky, o které jsem přišla na původní počet, zdá se mi, že v tomhle malém počtu akva není to co by mělo být.
12
5.2012
Pořád váhám, jestli vraneček v akvárku nechat, nebo ho vyndat a místo něj pořídit něco jiného,něco, co by akva dominovalo.
12
5.2012
Pokusila jsem se o nějaké nové fotky po přestěhování, kdy je konečně do akva vidět čelní stěnou, a ne z boku.. Stále mám problém vyfotit rybičky, vždycky se mi povedou jen rozmázlé šmouhy,snad se zadaří s lepším foťákem slíbeným k zapůjčení. Levá strana je nějaká prázdná, doufám, že se trošku rozrostou rostlinky, aby to zaplnily a schovaly filtr. I když nevím, jestli vydržím čekat, nebo něco dokoupím.
8
5.2012
Dnešní volno bylo využito k údržbě akva, odkalila jsem, pročistila od odumřelých listů a vyměnila cca 1/3 vody. Některé rostlinky, které dosud plavaly na hladině, jsem přemístila do dna. Nakonec jsem využila toho, že s ubranou vodou je akvárko lehčí, a před doplněním vody proběhlo stěhování. Naštěstí je stolek na kolečkách, tak to nebyl takový problém. Sice to nebylo stěhování na to úplně konečné místo, ale už je to jen kousek vedle, a konečně není zašouplé v rohu, ale je na něj pěkně vidět zepředu, tak už se těším na večer, a zkusím udělat nějaké foto. Včera jsem Beťákovi koupila mražené patentky, tak je dostane jako kompenzaci za dnešní stěhovací stres :-)


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Dejmon Re
6.9.13 6:30
Pěkné AQ, ať se daří ano
lukasleibelt Re
9.5.12 13:05
krásné potlesk
smile001 Re
8.5.12 14:09
Dona: Doufám, že Rákosníček nedorazí, že brčálník už z toho neudělám. Jedině že bych tak pojmenovala některýho z obyvatel ;-)
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/15305