Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Akvárko

 

Prezentace » Sentinel.czech » Akvárko » Nápověda 

Hlavní fotka



Akvárko

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

... když nevím, ptám se .. když mohu poradit rád pomohu..
Majitel: Sentinel.czech   Kategorie: Biotop: Asie
Zapsáno: 22. 4. 2012   Aktualizace: 1. 6. 2013 Nové fotografie Nový záznam v deníku Změna v měření 
Počet návštěv: 607   Počet palců: 0
Založení: 30. 6. 2011   Stáří: 12 let a 10 měsíců
Objem: 120 litrů   Čistý objem: 100 litrů
Velikost: střední akvária   Oblíbenost: 5 uživatelů
Fotek a videí: 27+1   Komentářů: 10
*     *     *     *


Rozměry: 100 cm x 30 cm x 40 cm

Popis: Ryby a rostliny

Biotop: Thajsko

CO2: 8b/s
Nový poznatek: hodnoty na CO2 tabulce z kterých jsem až doposud odčítal, množství do 13.08.2012 jsou opravdu orientační, toxické hodnoty jsou prý okolo 30-35mg/l, což by u barevného testu bylo určitě nad 80, takže realné hodnoty jsou určitě menší, spíše bych se přikláním k tomu že se jedná o procenta ze snesitelného maxima.

Dekorace: 3ks lávové kameny (1 větší dva vydlabané) pár drobnějších kamenů, kořen

Dno: JBL Aqua basis plus + 2-3mm štěrk, 4-5cm

Filtrace: Eheim 2217, biomolitan + dva molitany nahrazeny zeolitem.

Hnojení: týdně 3x týdně:

Makroprvky: 30ml
Mikroprvky: 5ml
Flouris Excel 2.5ml

Chemie: Makro prvky
----------------------------
700ml -> 50g K2so4 i Mg | dávkovat 3x30

Mikro prvky
----------------------------
5g CSM+B do 125ml vody

Krmení: Sera Vipa chips (3lupínky/deně),
Serat flora (špetka deně),
Sera spirulina tabs

list salátu deně, kousek okurky občas.

Osvětlení: 4x 54W - zářivky Philips (1x 840, 3x 865), 8h svícení (5+3 .. kdy tři hodiny svítí všechny zářivky) Vzdálenost od substrátu 55cm

Pozadí: Tapeta - černá

Stojan: Skřínka - z Asko

Topení: Ne

Údržba: 3,5h týdně
Ut/St výměna 30%vody (hold než se zbavím řas je to třeba)
Pa/So výměna 40%

1x za měsíc debordelizace filtru

Voda: Z kohoutku:
NO3 15 mg/l
PH 8
V akváriu
NO3 40-50mg/l
PH 7
KH 3.5
KH

Vzduchování: Ne, snažím se aby rosltiny dodávali do vody kyslík

Poznámka: Spousta začátečnických chyb, ale postupně se mi to daří eliminovat..
jednou snad bude akvárko stabilizované

NahoruSložky fotek

Prezentace je archivována a neobsahuje fotky v plné velikosti

Složka
Všechny
fotky

(26)
Složka
Ostatní

(26)
 
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku

Fotky z reprezentativní složky: Ostatní
01.06.2013
dlouhý Eleocharis
dlouhý Eleocharis
01.06.2013
Ostříhaný Micranthemum
Ostříhaný Micranthemum
01.06.2013
problematická Blyxa
problematická Blyxa
27.04.2013
11.05.2013
stav akvárka ke 11.5.2013
stav akvárka ke 11.5.2013
11.05.2013
Botia Modesta
Botia Modesta
11.05.2013
HC
HC
11.05.2013
Parmičky duhové
Parmičky duhové
Videa
NahoruDeníček
1
6.2013
Micranthemum Micr. docela vyrostl vysoko. Poslední ancistrus - zlatý - kterého ve svém akva toleruji toho začal zenužívat a podhrabával u předního skla kořeny.
Takže protože už je to tři týdny od zasazení, a rostl opravdu jak z vody, neodolal jsem a ostříhal ho asi 1cm nad substrát. Z té zelené masy co plavala na hladině jsem tak 3/4 vysbíral. Nekteré člahounky jsem srovnal jiné jen v drobném chomáči zapíchal zpět do dna, tam kde se zdálo že je porost řidší. Uvidíme jestli se chytne.

Eleocharis je docela dlouhý. Také by potřeboval sestříhat ale trochu se bojím po minulém pokusu, kdy mi pak už znova nevyrostl. Takže mu ještě dám pár dní a pak se pokusím co nejvíce u substrátu stříhat.

Pěření (vis sekce měření) se docela zdařilo, hodnoty jsou vyhovující, uvidíme jestli se mi podaří udržet je alespoň do poloviny týdne.

Blyxa trochu "zlobí" spousta listů mi uhnilo. Vůbec netuším co jí chybí.
26
5.2013
Tak takto vypadá akvárium týden po osázení micranthemum micranthemoides. Čekám až zakoření a pak jej sestřihnu a pokusím se o trávníček. Obdobně to udělám s částí kde je Eleocharis
11
5.2013
Náhled
Tento týden jsem měnil vodu až dnes (sobota). Před výměnou cca 50% jsem provedl měření PO4, NO3. Nic o čem bych psal domů.

Hodnoty:
NO3 - okolo 50mg/l
PO4 - okolo 1mg/l

Prostě srazit to níž se mi nedaří pokud neměním častěji vodu, teď je tam o pár rostlin víc, třeba se zadaří, protože měnit neustále 2x týdně 50% to prostě je moc :(

Přidávám trochu na intenzitě CO2, takže jedu téměř do zeleno-žluta, ryby zatím ok.

Rostliny
Zasázel jsem Blyxu, uvidíme jestli se mi zadaří udržet jí v tak pěkné kondici. U té předchozí co jsem sehnal část listů odehnilo - ale tak než se zakoření ..no dám tomu čas.

Jinak HC roste.. sestříhal jsjem největší šlahouny a zasadil vedle. Ostříhané listy čehosi (.. bohužel nevím jak se to jmenuje ale dohledám) co jsem kdysi dáávno sehnal a je zasazené u dropcheckeru, se začly vzpamatovávat, třeba z toho bude i pěkná zelená listovka :) kdo ví..

Řasy a řasoměr
Můj řasoměr (bílý kámen a bílý kolíček) nehlásí nic podezřelého, resp lehce zelené prachové, to přisuzuji stále nezavěšeným světlům, tak jsem upravil interval osvitu a zatím se to zdá být dobré (ale už si s tím zavrtáním pospíším :) )

Co mi nedá spát je ta černá štětičková, zase jí mám na rozstřikovací rampě. Já se snad té sviňky štětičkovité nezbavím... uvidíme jak zareaguje na více CO2.

Přidávám pár fotek :)
4
5.2013
Vyměněna láhev CO2. Konečně (a už se k tomu odhodlávám dlouho) jsem začal měřit na jakou dobu mi vystačí láhev.

Celkem mám
[1] CO2 0.5kg Fatboy (malá širší, ani nevim z čeho pochází, ale je na oxid uhličitý)
[2] CO2 0.5kg Denerle
[3] CO2 2.0kg Hightang (original láhev z Polského setu - snad jediné co od Poláků funguje)

5.4. připojena [1], rychlost bublání cca 5-8b/s

Musím něco došetřit a koupít jiný el.mag. ventil. Ten polský *** se proste čas od času zasekne a netěsní, pokud jsem to dobře vypozoroval tak je to většinou když končí láhev.

Jinak odkaleno, vyměněno 40% vody, pohnojeno, upravena délka svitu všemi 4mi trubicemi, zkrátil jsem společnou dobu o hodinu, místo toho protáhl druhou fázi (druhé dvě trubice) o půl hodiny.
27
4.2013
Jak to jde v mojí nádrži je vidět na změněné úvodní fotografii... Nechci to zakřiknout, ale zatím se to být lepší a lepší. Světla stále nejsou pověšena (jsem ostuda), ale tím, že svítím jen 3h všemi čtyřmi najednou tak zelená řasa zdá se vcelku na uzdě.

Černá řasa co byla v HC se sice nemnoží ale že by mizela to taky říci nemohu. No uvidíme jak to dále půjde. Vodu měním 2x týdně, hnojím (zatím bez PO4 ale asi budu muset začít přidávat, je tam více rostlin).

Osázel jsem střed nádrže Blyxou japonskou, nedaval jsem ji moc hluboko, ale trochu zapíchnutá v písku je, no snad to bude v pohodě.

Docela mě poslední dobou překvapilo HC. Roste! Jednou za týden ho ostříhám, tedy jen ty delší šlahouny, a zasadím vedle, a tak jsem si rozpěstoval - pravda ne moc hustý - kobereček po levém svahu (viz foto). Snad stříháním zhoustne.

Dnes jsem prostříhal a trochu rozsázel Elodeu (kdyby někdo chtěl, mohu časem část darovat) osvědčila se jako zelená masa co bere živiny když jich jě hodně. Dále jsem až na substrát zastřihl zbylý echinodor (či co to bylo) bylo na tom zbytečně moc starých řas a ožraných listů od ancistruse, stínil a bránil proudu tak buď se vzpamatuje a obrazí, nebo prostě smůla.

Vrtá mi hlavou, proč mají moje Limnophily některé listy černé, jestli je to pozůstatek řas, nebo ztmavnou? Výhledově je taky prostříhám, a rozsázím. Jen jsem to nechtěl dělat najednou, abych neochromil celé akva, když jsem prostříhal tu Elodeu.

Docela mě poslední dobou prudí sinice. Peroxid vodíku to řeší, ale neřeší příčinu, jako vím, dalo by se to zatemnit, ale nechci to dělat než se chytne víc ta japonika.

Aktualizováni živočichové a rostliny v akva


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Sentinel.czech Re
7.6.13 11:18
2Zoldik: naprostej souhlas :) velká část ryb jsou z doby kdy jsem tu akvaristiku tak moc nehltal :) a prostě jsem bral co se mi líbilo.
Zlatý krunýřovec půjde ke kamarádce do 250ky - jako ryba je to pěkná ale docela mi tam zlobí s rostlinami ve smyslu vyhrabávání. Připravuji si větší akva stůl i akva (to si necham slepit) 120x40x50 což je přeci jen o trošku více prostoru, a tam už myslím že to bude v pohodě. Parmičky Červenoocasky tam jsou dvě, tak to už se nebudou honit. Ještě dokoupím časem nějaké parmičky duhové. Tím že se už spíše více orientuji na rostliny tak spíše budu brát menší hejnové rybky. "Gang" Mřenek tam nechám z čistě praktického důvodu - hezká barevnost + šnekobijci.
Zoidik Re
7.6.13 9:42
Pěkné akvárko, vskutku povedené, ale krunýřovec zlatý, mřenky, parmičky červenoocasé nejsou vzheldem k objemu vhodně zvolené ryby. Něco by to s něma chtělo udělat. Posílil bych ještě tetry, pokud je nemáš na dožití.
Nympheas Re
11.5.13 23:21
Tak tohle akva bych málem přehlídla..víc než parádní máš to za sto. palec
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/15216