Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Akvárko Jednoho Blázna

 

Prezentace » Tomas Enderson » Akvárko Jednoho Blázna » Nápověda 

Hlavní fotka



Akvárko Jednoho Blázna

NEAKTUALIZOVANÁ PREZENTACE

Majitel: Tomas Enderson   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 25. 3. 2012   Aktualizace: 20. 9. 2013 Nový záznam v deníku 
Počet návštěv: 821   Počet palců: 0
Založení: 15. 3. 2006   Stáří: 18 let a 1 měsíc
Objem: 45 litrů   Čistý objem: 40 litrů
Velikost: malá akvária   Oblíbenost: 2 uživatelů
Fotek a videí: 73+2   Komentářů: 10
*     *     *     *


Rozměry: 50 cm x 30 cm x 30 cm

Popis: Akvárium bylo založeno v Květnu 2006 a prošlo si klasickým vývojem začátečníka, brzké vysazení ryb a tím pádem i syndrom nové nádrže, nevhodná koupě setu a posléze kompletní výměna techniky včetně filtru a světelného krytu. No a dodnes se projevuje začátečnícká chyba a to přerybnění. Je mi jasné, že to je největší chybou, kterou moje aqua obsahuje, ale bohužel nejsem schopen se některých rybiček zbavit a darovat je někomu dalšímu. Naštěstí si asi rybičky zvykli a neprotestují tím, že by umírali. Poslední úmrtí jsem zaznamenal při epidemii krupičky. Od té doby se mi naštěstí nemoci vyhýbají.

Biotop: V poslední době se postupem času snaží vše dostat do verze Amazonie. Ale při tahle malém objemu je to dost obtížné. Takže zatím jen klasický společenský všehomix.

CO2: Klasickej burčák z kvasnic a na konci jako difuzor je kamínek z pískovce. Dělá to docela slušný bublinky, který stihne vývod z filtru roznést po celém akvárku.

Dekorace: Kameny z Mumlavy a Labe.

Dno: Křemičitý písek s maximální frakcí 4 mm.

Filtrace: Tetra EX 600. Je to na tohle akvárko asi dost předimenzovaný, ale já jsem spokojenej.

Hnojení: PMDD

Chemie: Jako vždy se jí snažím vyhnout, ale v případě nemocí se hold použít musí. K tomu naštěstí zatím v poslední době nedošlo.

Krmení: Sušený snad všeho druhu a hlavně mražený od Aquamastru.

Osvětlení: Domácí výroba celého tělesa. Osazeno dvěma úsporkama o výkonu 20W, stím že jedna je v odstínu 840 a druhá 865. Celé osvětlovací těleso je chlazeno dvěma ventilátory o průmětru 10 cm. Přední část osvětluji podlinkovou zářivkou 13W o odstínu 840. Jako noční osvětlení je 12 led čipu na pásku s odstínem 860. Tohle je vše řízeno spínacími hodinami. Kompletně svítí akvárko od 11:00 do 22:00 a noční osvětlení je ještě spuštěno do 23:00.

Pozadí: Fototapeta. Bohužel 3D by upralo dost prostoru vevnitř akvárka. Časem se chytám tuto stařičkou tapetu vyměnit za černou jednobarevnou.

Tak co jsem psal časem se dne 21.4.2012 ve večerních hodinách stalo skutkem. Už je tam černá tapeta. (No původně to byl pytel, ale když se dobře přilepí tak je to k nepoznání.)

Stojan: Dřevěná skříňka "made in Bau...". Pro jistotu přidána jedna deska z dřevotřísky na vrch.

Topení: To je jediná věc která zůstala z původního setu Aquarel 50W. Ostatní setové součásti už jsou minulostí.

Údržba: Jednou až dvakrát týdně výměna vody spojená s odkalením. Jinak dle potřeby protrhání a prostříhání džungle jež díky dostatku světla, CO2 a hnojiva často vyrůstá.

Voda: Vodovodní. Mám výhodu, že v naší vísce teče voda s nízkou tvrdostí a PH je 6,7. Hold jen rašelinovej výluh a mám vodu z Rio Negro.

NahoruSložky fotek
Prezentace
Spustit

pomalu
rychle
Složka
Všechny
fotky

(72)
Časová osa
Časová osa


 
Fotky z deníčku
Z deníčku
Nejnovější fotky
Nové fotky


 

Složka
Bezobratlí

(9)
Složka
Celkový pohled

(9)
Složka
Ostatní

(2)
Složka
Rostliny

(14)
Složka
Ryby

(38)
Videa
NahoruDeníček
20
9.2013
Tak jsem se tu dlouho neozval. Hodně se toho změnilo a ještě se změní jelikož mně čeká další stěhování akvárka. Nebude to jen o jednu místnost, ale zas o nějakých 20 Km. No co život přináší i nečekané situace.

Až bude vše hotovo tak zas dodám aktuální fotky.
27
11.2012
Tak akvárko si žije svým životem a čas od času mu jen vyměním vodu a je hotovo. Jo a zastřihávám kytičky (jako dneska) jinak by se mi tam už nevešly ani ryby. Na focení fakt není čas tak snad někde mezi svátky nebo o svátkách. ;-)
9
9.2012
Tak dneska držím smutek. Ráno jsem našel ve stavu neslučitelném se životem největšího samce L 181. Chudák, už to má za sebou. sad
25
8.2012
Tak jsem se včera vrátil ze srazu a jsem bohatší o 5 Měchýřovek východních. Bohužel jich Půlpy přinesl víc než si osazenstvo přálo a tím pádem jsem se jich ujal než aby tam zůstali na pospas hospodskýmu. Kdo ví co by z nich udělal už tak divně koukal co si to tam furt přelejváme mezi s sebou a přitom to nemá v nápojáku. No fotky těch krasavců jsou už zveřejněný a zároveň jsem přidal i pár fotek akvárka po přestavbě. hop ahoj
20
8.2012
Tak je přestavba hotova, ale ryby jsou na mne naštvaný. Ono kdo by nebyl kdyby mu někdo během pár hodin totálně překopal barák. rozzureny potlesk smích

Fotku přidávám jako hlavní aby byl vzhled aktuální. ;-)


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Afropithecus Re
11.2.18 17:06
Všechno nejlepší k narozeninám přeje kolega akvarista ahoj
Táborita Re
27.1.13 11:37
moc hezký :)
danio Re
13.1.13 23:45
Jak asi sám víš, krunýřovci a Apistogrammy by v tomto objemu vůbec neměli být. Až současná osádka jednouodejde do rybího nebe, zařiď se podle toho, prosím.
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/15014