Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Prezentace - Větší velká láska

 

Prezentace » Zdeňula » Větší velká láska » Nápověda 

Hlavní fotka



Větší velká láska

ZRUŠENO

Majitel: Zdeňula   Kategorie: Společenské akvárium
Zapsáno: 21. 3. 2011   Aktualizace: 4. 1. 2016 Nové fotografie Změna v základních informacích 
Počet návštěv: 640   Počet palců: 0
Založení: 25. 1. 2011   Stáří: 7 let a 11 měsíců
Objem: 54 litrů   Čistý objem: 0 litrů
Velikost: střední akvária   Oblíbenost: 1 uživatelů
Fotek a videí: 14+0   Komentářů: 6
*     *     *     *


Datum zrušení: 28. 12. 2018

Rozměry: 60 cm x 30 cm x 30 cm

Popis: Narozeninové AQ
Byla jsem u něj asi půl roku, teď už 4 roky studuji v Brně a akvárko je vydáno na milost a nemilost krmení rodičů a mým návštěvám jednou za měsíc

Dekorace: 3 kořeny a kokos

Dno: Světlý štěrk, zrnitost max. 2 mm

Filtrace: TetraTec

Hnojení: Nic, leda fišky :)

Krmení: Vločky, všemožné druhy nadrceny a smíchány

Osvětlení: 11W zářivka, nadlepená alobalem a jakousi světlo-odrážející lištou, kytky si zatím nestěžujou

Pozadí: černý výkres, trochu neuměle přilepený modrou elektrikářskou páskou

Stojan: Polička

NahoruSložky fotek
NahoruDeníček
4
6.2015
Náhled
Před čtyřmi dny mi bylo z domova zavoláno, že akva teče... Po zhodnocení možností a rizik bylo před třemi dny zakoupeno nové a všechno se přestěhovalo (ze starého AQ bude zimní sídlo suchozemské želvy mojí kamarádky).
V rámci takové velké akce a přesazování kytek jich byla více než polovina vyhozena, protože už jsem to tam prostě nebyla schopná nikam píchnout- likvidována byla Sagittaria a Limnophilla, protože takový plevel roste rychle a pořád. Zachovány do posledního kousku byly naopak Vallisnerie, Anubiasy a Bolbitis.
Níže foto, jak vypadalo dosavadní obydlí ryb, než bylo vše připraveno k jejich vypuštění :)
16
10.2011
Co jsem na výšce nemám čas AQ ani vyfotit... Teda už vypadá jinak než na fotce tady. Kabomba pošla, místo ní se snažím reozjet hygrophily. V levo místo hygrophily je limnophila, místo egerie je řasokoule :-D Jediné, co zůstalo, je vallisnerka. Bolbitisy a anubias teda taky, ale jsou tak 3x větší než byly na začátku :-) Jinak je to bída, AQ bojuje s řasou, takže momentálně tu stejně současný stav fotkou prezentovat nechci :-O uvidíme za 14 dní, až zas budu doma, snad se to vybere :)
A jinak, než se někdo ozve- nebojte, tímto končí nakupování ryb, už tak je jich tam dost... Teď už se jen těším, až to zaroste a pořádně zdžunglovatí ;-)
30
5.2011
Mám v podstatě po maturitě, tak můžu pokračovat v infu ohledně rybiček :-D
Tak, akvu se daří, všechno roste, rybičky vypadají taky k světu :) Jen Vallisnerka mě štve. Roste jak z vody (ne jen jak, ona k tomu fakt nemá daleko). Vyhazuje odnože, a kdybych nepřesazovala, tak tvoří téměř souvislý pás napříč akvem :-D Takhle jsem ji eliminovala 'jen' do jednoho kouta, odkud ale rozhazuje listy všemi směry a velmi úspěšně stíní zbytku kytek. Trochu úsilí to stálo, ale nějak jsem ji... namotala (z nejdelších listů jsem úplně sprostě upletla copy :-D ) jen nad egerii, té je to jedno, ta roste jak splašená pořád. Dneska dodám nejnovější foto :)
A teď jedna pikantnost. Po přečtění článku páně Václava (rybicky.net/clanky/639-teoreticky) jsem si odtrhla od huby kousek ředkvičky, přišpendlila ho zicherkou a hodila do akva. Děcka to jste nezažily. Můj cichliďák se ji jal bojovně zastrašovat smích A když ředkvička neustoupila, stáhl se do opačné části akva a chodí ji kontrolovat. Asi jestli neutekla smích No jsem zvědavá, jak se to vyvine :-)
EDIT: Tak Ferda šel po vzoru chichliďáka, naježil se a řekvkičku napadnul ocasní ploutví. Kdy ho napadne si ďobnout..? :-D
17
4.2011
Razborky zpět v malém, nefungovalo to :-O Jen nevím, jestli to bude fungovat až přibudou případné další rybičky, uvidíme. Jinak všechno roste, zelená se, no mám z AQ radost :)
5
4.2011
Chm, tak jak jsem si pochvalovala pobyt razborek v tomhle AQ, tak stejně teď nadávám. Razborky si očividně užívají prostor, ale svou aktivitou děsí obě cichlidky, které jsou zalezlé v kytkách a vykouknou jen když krmím jestli na ně náhodou něco nezbyde. A ono skutečně nezbyde. Zkusila jsem jim nasypat jídla naráz tolik, aby stihlo něco klesnout (ze dna moje razborky téměř nikdy nejí) pro cichlidky, ale toho bylo jen velmi stopové množství. A ještě se pustily do tabletky pro Ferdu :-| Jakmile se někde cichlidka zašije a začne prohledávat okolí od zbytků, přifrčí razborky, cichlidka se lekne a uteče do kouta AQ.

Takže ultimátum- jestli se do úterka příštího týdne situace nezlepší, letí razborky zpátky do malého AQ, prostor neprostor.


NahoruKomentáře návštěvníků

přidat komentář Funkce je dostupná pouze pro přihlášené uživatele      

Kata3101 Re
4.1.16 13:10
Hezký palec
Lukehofarma Re
22.7.15 18:57
Pěkné. potlesk
Voloďka Re
23.12.13 15:15
Hezké akviško, pěkně zarostlé.
 

© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/nadrze/12306