Vhodná dekorace do akvária
Chcem sa opytat ci mozem dat do akva lavove kamene ako dekoraciu? Su zo sopky vezuv ktore som sam nazbieral. Nevypustaju nejake nevhodne latky? Ma s tym niekto skusenosti? cital som ze tie z obchodu su vhodne.
Starší reakce
0 24.06.2011 17:50 JagerMaister ahojte kúpil som si koreň fingerwurzel vyvaril som ho a teraz sa máča vo vode mno len voda je celkom biela ako mlieko nálevníci?
Starší reakce
co takhle akvarijní silikon
Tak jsem zkusila polystyren nalepit na zkoušecí sklo a drželo pevně dokud jsem pod něj nezajela nehtem pak šlo dobře dolu...asi bude lepší použít něco jiného.
Kvalitě vody to nikterak neublíží, ale je otázkou jakou trvanlivost budou mít ty spoje a co to bude za předměty, který budou tímto způsobem přilepený. Někde tady a snad i v tomhle vlákně se píše o nestálosti takto vytvořených spojů. Zkus více pohledat, určitě to dohledáš.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je vhodné použít do akvária 3D pozadí s předměty nalepenými tavnou pistolí.Nemůže to uškodit rybám či snížit kvalitu vody? Děkuji
Starší reakce
Najdi si (i na tomto webu) clanky o vytvareni 3D pozadi, jiste tam najdes mnoho inspirace.
Dobrý den, rád bych se zeptal, zda je možné do akvária použít dekoraci, kterou bych si sám vyrobil z moduritu a poté nějakou vodě odolnou barvou natřel (popř. něčím eště dodatečně přetřel)...
Nerad bych pozabíjel rybky, které tam mám. Moc děkuji za odpovědi, či nápady
Starší reakce
0 13.01.2011 17:10 Vendetta – Re: romant
no neviem dal by som ho niekde do rohu hmmmmmmm
To ti u kořenu nikdy nikdo neřekne.
0 13.01.2011 16:50 Vendetta – Re: romant
vyvarit bude problem ma priemer neakych 60 cm a vysku 70 je otoceny je tam aj pen ale nieje to zly kus co ? len ci to bude ok v akva
Velmi pěkný exemplář. Vyvařit, vydrbat a už přemýšlet, jak ho umístit.
0 13.01.2011 16:44 Vendetta da sa to pouzit do akva ?
presnejsie je to koren z ceresne
Starší reakce
0 22.10.2010 15:07 švíco – Re: romant
Problém je trošku v tom, že tady na fóru je jen jedna prezentace brakického akvária - ta moje
Takže spíš spoléhám na to, že má někdo podobnou houbu doma, nebo tuší zda se chemicky upravují či nikoliv... nebo o tom někdo něco četl apod.... jinak jsem se samozřejmě snažil hledat, ale asi nezbyde, než to zkusit. (nestojí to milion
)
Podívej se na akvária s brakickou vodou a tento Tvůj dotaz směřuj přímo na lidi co mají podobná akvária. Alespoň takhle bych na to šel já.
0 22.10.2010 10:20 švíco – mořská houba
Nezkoušel někdo z vás umístit do akvária mořskou houbu jako dekoraci? Předesílám, že se jedná o dekoraci do brakického akvária. Bojim se trošku, co to udělá, až se to namočí... aby v tom nebyl nějakej chemickej sajrajt nebo aby se to nerozpadlo apod... díky za názory..
odkaz:
vyziva.zdravi.org/…Starší reakce
I tvá možnost je realná možna by jsme se podivily co vše je ve Vltavě. ale uznej že mluvit o akvu jako o realny věci je dost z cestný. akva = malej kousek přirody takovej malej model života vřece či rybníku ikdyž dost často hodně idealizovanej.
To je dobrý nápad! Dám si do akva svuj model buggy 1:10, protože taky může jet kolem Vltavy a spadnout tam.
Tak možná že 3D pozadí máš možna 1:1 ale odpovídá tvé akva 1:1 jezeru či řece a co rostlinky ty nezastřihuješ a nezmenšuješ aby vypadali pěkně v akva. v přírodě jsou přitom větší. jistě že ji musíš zmenšit aby vypadala pěkně a nezabrala cele akva. Stejně tak nenarveš do akva celou loď. A další věc řikaš zmenšenina něčeho co je vreale velké desítky či stovky metru, jenže vreale existují zmenšeniny lodi tzv. modely které taky pluji ataky se můžou potopit a dostat se na dno klidně vltavy. A vše je reálné a pravdivé. možná že tvé čisté a přírodní akva je víc nerealne než akvárium v němž bude vrak lodi a kus květináče.
mně to příjde, jako když si někdo dává trpaslíky na skalku. Takže jsem členem těch, co se jim to nelíbí, ale nevymlouvám to těm zbylým. Na druhou stranu třeba něco echt vtipnýho, jako je třeba nahej pěknej chlap,...bych ho tam i šoupla,( ale nevím, jestli by mi Archiméd nevyvalil 100 l vody ven
)
0 26.09.2010 23:51 Malachit – Jedině vodníka
Máme jednoho krásného vodníka s širokým roštáckým úsměvem, jen je s ním malý problém. Tvrdil, že voda je studená, tak zatím obchází akvárium ze všech stran. Momentálně je za zadní stěnou
) A kdoví jestli tam nezůstane schovaný. Nebo že by tam usnul?!
krom pot výstroje by bylo vše
tak ať už si tu
Se vymáčkni. Není požadavek, není plnění.
To jako že bude mít pod paží termofor a ze stolů okolo akvárka bude krást chlebíčky?
nie je problem
...
hned som tam
len
1.treba pot.vystroj
2.dostatok jedla
3.dost teplu vodu
4.-toto sem uz nemozem
Fešák Hubert?
Tak to já chci taky!
Kortezhugo by nestačil? On je fešák.
Já bych si tam dala toho potápěče va skutečné velikosti
Nee, jedině polštářky. Kvůli estetice.
o mna ani tak neide - kludne aj plavacie koleso to je istejsie
Si natáhneš na ruce polštářky a lidi se slabším zrakem si budou myslet, že máš takové bicepsy.
Pocuj Pepan - a ked zlepime dostatocne velke akva???....- to nebude problem...len ja som slabsi plavec...
Vy byste si tam taky dala slečnu? Hmhmhm.
Jééééé,tady je zajímavé čtení
Všude je jen o rybičkách a tady....
Nee, já myslel skutečnou v reálné velikosti. Ale fotku tady radši nedám. Toto je fórum o akvaristice a ne...........
...teraz uz ide o vaznu vec
...- uz sme v "spravnom" vlakne
preco schovavali???
ak bude pekna - budu na nu cumet
Pepan urcite myslel takuto
Neoblečená slečna by byla bez rybiček. Upoutávala by takovou pozornost, že rybičky by byly zbytečné.
Že bysme si zase rejpli?
...ved toto sme uz v "inom" vlakne vyriesili
mimochodom vieme kto ma jedneho potapaca "navyse"
Vaše otázka je vlastně řečnická. Fakt záleží na každém. A pokud se rozhodnu, že si dám do akvárka Titanic nebo třeba neoblečenou slečnu, je to jenom moje věc a každému je po tom......"exkrement".
mne osobne umeliny nevadia...ak nevyzeraju ze su umele ... napr skaly a pod... lode a ine veci podobneho charakteru by som brala ak by ich nebolo vidno... a to tez len preto pretoze posluzia vyborne ako ukryt pre ryby...moj nazor
Tvoje položená otázka je podle mě zároveň i odpovědí. Taktéž můj názor.
Na základě výměny názorů u jedné prezentace rozhodl jsem se oživit toto téma. Co si myslíte o těchto druzích dekorací? Jak už tady zaznělo, je to záležitost vkusu každého individuální, to nepopírám a nikomu neberu.
Jen si tak říkám, že modelařina asi patří někam jinam. A i když "modelujeme" 3D pozadí a aranžujeme kořeny a kameny, přeci jen, tohle všechno je v měřítku 1:1, ať už je to ryba, kořen, kámen a nebo kytka.
Dát vedle toho všeho v reálné velikosti něco, co je zmenšenina a v originále měří desítky i stovky metrů mi přijde trochu divný a ani z hlediska modelařiny to není právě košér.
Starší reakce
0 14.08.2010 14:31 gringo – Re: provokater
Já jsem na zkoušku dal mým tlamovcům hodně sladký červený vnitřek(jak jinak)melounu a jak jim to chutnalo. Držel jsem ho v prstech a sezobali ho celý. Druhý den znova a opět to zbaštili, ale víc raději ne. Nevím, co by to s nimi udělalo. Snad nic, tak někdy příště
0 14.08.2010 08:08 kreten – Re: Snowy
Záleží na tom, kolik je konzumentů - samozřejmě že červené sním já a zbytek plži a ryby
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 7 8
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 8414x