Prázdné ulity pro šnekáče
Na Dolním náměstí (mezi vyústěním do Kozí a Kapucínské) bývala prodejnička s různými serepatičkami, mezi jinými i "mořskými suvenýry"...
Já jsem byl, v neděli na šnecích.. dvě hodiny jsem chodil kolem vody a až jsem se chystal domů, tak jsem jich 12 našel.
stačí trochu hledat, ale opravdu vpřírodě...když jdu na ryby tak nacházím kolem vody spoustu prázdných ulit
chce to převrátit nějaký ten spadlý kmen a vlézt do křovin
nepojedeš třeba k moři, nebo nějaký známý? vím že jich tam prodávají v košících hodně druhů a velikostí a cena není tak strašná a ulita z mořského plže vydrží ve vodě v podstatě mnohem dýl (má silnější stěny)
Ahoj zakladam akvarko pro snekace a jaksi nemam ulity, v akvaristikach sem vyzebral par rozlamanych ulitek(neprosel jsem zatim vsecky), ale to nestoji ani za rec.... v prirode jsem o sneka ani nezakopl letos takze vas prosim nemate nejaky typ nebo nejaky ulity navic? jsem z olomouce takeze nekde tu. dekuji za rady
Starší reakce
Ahoj, taky bych rád nějaké ulity Neothauma jsou jeste k mání?
Starší reakce
Tak tohle nejsou ulity Neothauma
. Ulity Neothauma vypadají jinak viz příspěvek Jonathane.
www.tanganjica.eu/…
tady jsem našel jednoho prodejce, dnes jsem mu zkoušel napsat e-mail, takže pokud odepíše, tak dám vědět, případně mi to klidně připomeňte
edit: doufám, že to jsou ty správné
Starší reakce
jo, ve dvou a na netu, nikde nic, potřeboval bych je co nejdřív, alespoň 15 ks
Něco mi řiká že dneska jich tam v tom sněhu opravdu moc nenajdeš. Jinak v létě zajít do lesa a koukat po zemi...
V nějaký akvaristice jsi to zkoušel???
Co se projít po zahradě?
Jistě se tam nějaká najde.
0 06.02.2009 18:02 1trebor – Prázdné ulity
Nemůžu nikde sehnat ulity pro šnekáče, nevíte kde by se daly sehnat ?
díky Robert
Starší reakce
Cus Proky,tak ja uz jsem nasel zdroj.
Tady mas adresu s kontakty,mel by je zaslat na dobirku.
Měděnecká 27/756,Praha 8 Dolní Chabry,
Tel: 283852717
Fax: 283852719
Mob: 777217080
E-mail: lagron@iol.cz
Tak zdar
Starší reakce
Starší reakce
Jasně,že se dají použít ulity našich Hlemýžďů zahradních,ale biotop je biotop...
Jinak Lagron by měla být tutovka.
bežně se používají ulity našich zahradních šneků jako náhrada, dále i ulity mořských šneků
Marti, shanis jeste ty ulity Neothauma? Mozna doma jeste neco mam. Mrknu se. Jinak zkus mail:
lagron@iol.cz
Starší reakce
Pro tyto pestřence nemusí být zrovna tyto ulity.postačí si někde najít venku v kopřivách starší velké ulity našeho zahradního šneka.Pokud i to by nestačilo, tak spousta lidí má v akváriích různé druhy neritin a ty většinou dlouho nevydrží.takže spousta lidí má ulity na parádu.
Ahojky, kde bych sehnala ulity plžů Neothauma? Potřebuji je pro rybky Neolamprologus brevis – pestřenec krátkotělý. Díky za odpověď.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 1330x