Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Vzduchování a vzduchovací motorky

NápovědaFórum » Technika » Vzduchování, vzduchovací motorky 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Vzduchování a vzduchovací motorky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 10:26 Žena miguela [21] Re: DrChila
ok, snad mi nebudou mřenky nadávat.. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 10:24 Muž DrChila [243] Re: DrChila
35ks ryb na 230l ? přerybníno? :-D ve 200L mám cca 100 ryb a nijak jim to nevadí že nevzduchuju:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 10:24 Muž DrChila [243] Re: miguela
Normálně buď hadici strč pod vodu a nebo to zašpuntuj jestli máš tu zátku:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 10:23 Žena miguela [21] Re: DrChila
přerybněno určitě mám, hlavně na dně! myslíš, že bych místo škrtítka mohla tu hadičku "zaškrtit" rychlospojkou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 10:22 Žena miguela [21] Re: zervan
to vnitřní vzduchování je strašně hlasitý..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 10:18 Muž DrChila [243] Re: miguela
Pokud máš toho atmana a pouštíš tam vzduch tou hadičkou. Tak pokud nemáš přerybněný akvárko a nebo velkou teplotu vody a nebo přílišnou kyselost vody (kdyby si dávala CO2). Tak můžeš nechat pouze to čerpadlo bez vzduchu. Stačí jen a pouze že ti to čeří hladinu.
Nebo další možnost koupit škrtítko a přiškrtit si to jestli se ti bublinky líběj:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 10:16 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: miguela
miguela napsala: k AQ jsem dostala vnitřní čerpadlo AT- 201 Atman, první problém je, že je neskutečně hlučný a přijde mi, že zbytečně moc vzduchujeZväčša ľudia AT-201 chvália, že je tichý - v akom zmysle je hlučný? Vrčí motorček alebo šuští vnútri? Vzduchovanie samozrejme hlučné je.

ALE nechci ryby týrat tím, že bych ho přiškrcovala, jak zjistím, jaké "proudění"? je pro ryby potřeba?Prúdenie je vec jedna a vzduchovanie druhá - vzduchovanie môže byť vypnuté a prúd môže ísť naplno. Rybky nepotrebujú prúdenie, to je skôr treba pre rastliny na distribúciu živín. Na druhej strane, niektoré rybky si rady zaplávajú proti prúdu (napr. u mňa tak plávali mini-neónky).

artmin mi říkal, že tím přebytkem O2 vytlačuju to minimum CO2, které v AQ mám.. toneAk sa nemýlim, tak vzduchovanie výrazne neovplyvňuje koncentráciu CO2, pretože sa O2 a CO2 vo vode rozpúšťajú nezávisle. Viac vyháňa CO2 z vody čerenie hladiny. prirodni-akvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2014 08:26 Žena miguela [21]
k AQ jsem dostala vnitřní čerpadlo AT- 201 Atman, první problém je, že je neskutečně hlučný a přijde mi, že zbytečně moc vzduchuje, ALE nechci ryby týrat tím, že bych ho přiškrcovala, jak zjistím, jaké "proudění"? je pro ryby potřeba? artmin mi říkal, že tím přebytkem O2 vytlačuju to minimum CO2, které v AQ mám.. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2014 11:35 Muž deck [85] - Všeobecně akvariaRe: KarlosS
On sám o sobě je tichý, ale když se něčeho dotýká hadička, nebo kabel, tak mi to dělá strašnej bordel. Přidělal jsem ho na molitan, upevnil hadičky a je to ok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2014 09:48 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: MarekP
já mám zkušenost, že ten nejlevnější Atman AP1500 nevrčí vůbec! Mám ho snad 2 roky a jede každou noc 4 hod. A dřív jsem měl ELITE, taky ten nejlevnější a taky byl tichej.

S tou osádkou souhlas, strašný. Úplně se vždycky bojím podívat. Nejen, že pro neonky je to malý, ale otíci jsou hejnový ryby, ach jo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   07.02.2014 23:58 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: elenka
Nejspíš bude prasklá membrána a proto už to nezvládá. To je častý důvod snížení výkonu kompresoru.

Jinak osádka docela šílenost. Neonky tam asi celkem trpí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 20:33 Muž MarekP [812] - MalawiRe: elenka
Jak píše deck, tady postačí i ten nejslabší kompresor, co se prodává. Každopádně pokud do toho půjdeš, ten nejlevnější bych úplně nedoporučoval, mám zkušenosti, že ty nejlevnější dost vrčí. Ale záleží, kde máš akvárium umístěné, taky na konkrétním modelu kompresoru atd. ;-) Pokud si ho koupíš v kamenném obchodě, tak si ho nech zapnout, ať víš, jak to vrčí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 20:25 Muž patamatix [408]
www.akvaristikafm.cz/… toto bude stačit ;-)
EDIT: Mám stejný a bez problému.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 20:14 Muž deck [85] - Všeobecně akvariaRe: elenka
Na akva o oběmu 23L určitě stačí ten nejslabší co se prodává.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.02.2014 20:11 Žena elenka [-3] – motorek pro 23 l
Potrebovala bych poradu s vzduchovacim motorkem.
Mam na 23 l zarostleho travniku bublifuk, ale motorek uz sotva bezi, proto chci ho vymenit.Ale nejsem jista na jak silny.100 l/h? 150 l/h?
Vzdyt krom toho ze motorek pohani vzduch z hloubky akvaria, ten vzduch musi jeste projit cestu hadickou, na coz taky se spotrebovava nejaka energie.Takze prosim zkusenejsi akvariste pomozte!
Krom lesu rostlin plavou tam 5 neonek, 1 otik a rodina krevetek
Predem diky!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2014 13:31 Muž DrChila [243] Re: Honza
Tak se zamysli zabilo bytě kdyby jsi dejchal větší koncentraci vzduchu? Pro rybky je to jedině dobře že mají provzdušněnou vodu. Pokud to jsou bublinky malé tak se dá regulovat kolik toho vzduchu tam proteče škrtítkem. Ale většinou co jí znám vypadá toskoro stejně jako bublinky ale je to kolikrát i špína. Jemný bordel co nezachytí právě filtr. U fuvalu FUN3 normální běžná věc. Molitan je hrubý jemnou špínu nezachytí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2014 09:22 Honza – Vzduchování
Poraďte, mám 300l akváriu, používám filtraci fluval a teď jsem vývod z filtrace umístil výše nad hladinu takže voda, která z filtru jde ovzdušňuje akvárium takovým způsobem, že po celým akváriu se mi pohybují rozvýřené bublinky vzduchu. Nemůže to být na škodu (přílišné okysličování)?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2013 08:25 Muž zervan [1123] - Rostliny
Tak som nakoniec kúpil niečo podobné - EHEIM Aquaball PowerHead 1212 a k tomu penu FILTREN TM 30, 10 x 10 x 20cm, práve mi to bolo doručené. Teším sa na testovanie, ale teraz už musím ísť pracovať, tak neskôr. Mám jednu otázku, ale tu by to bolo off-topic, tak hodím vedľa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2013 19:44 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: zervan
Bezpečné to je a mám ve třech nádržích AT-200 a ta je naprosto tichá. Pokud by ses někde dostal k molitanu řezanému, tak na tu AT-200 pasuje po nahřátí 16mm vodovodní trubka, jen ji trošku provrtáš a funguje to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.11.2013 19:20 R Muž romant [28002] Re: zervan
Ano, chápeš to správně. Tu přisávací hadičku na vzduch není v drtivý většině nádrží použít, neb postačuje když ta vytékající vody z hlavy hladinu čeří, čímž se voda i prokysličuje. S hlučností AT 200 a 201 problém nemám, ta 203 je opravdu hlučnější, vždyť je to taky výkon. Jinak ten biomolitan se prvně čistí lehkým promáchnutím(nebo i silnějším, podle znečištění)v akva vodě cca po půl roce prvně a potom dle potřeby, když se výkon filtru viditelně snižuje, což může bejt třeba po měsíci, nebo i déle, bude záležet na znečišťovatelích v nádrži.
Edit: Ten přívodní kabel je zalitej tak aby nebyl problém při kontaktu s vodou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2013 19:15 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: romant
Vďaka za tip! Keďže som nechápal, čo sa kam pichne a čo to má vlastne robiť, pomohlo mi toto video: www.youtube.com/…

Ale pre istotu: Čiže tá hlava sa dá pod vodu, ide do nej zhora kábel s 230 V (je to bezpečné?) a vzduchová hadička. Na hlavu sa nasadí biomolitán, cezeň hlava nasáva vodu (čím sa filtruje), zmieša so vzduchom (okysličí) a púšťa do akvária. Správne som to pochopil? Ten model 203 vo videu je iné tornádo :) A je to tiché? (lebo 203 vo videu akosi hučí, no je to 4-násobný výkon) By som si aj priplatil za ticho...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.11.2013 16:24 R Muž romant [28002] Re: zervan
Tak on ten bublifuk co máš, je v podstatě nesmrtelnej, vo tom žádná, ale jak píšeš ta doba kdy to byl filtr jedinej dostupnej je pryč. Osobně bych šel do tzv. o level vyššího zařízení v podobě čerpací hlavy a kostky biomolitanu a bylo by vystaráno. Mám na mysli třeba tuto variantu. www.akva-exo.cz/… , www.akva-exo.cz/… .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2013 21:59 Muž zervan [1123] - Rostliny
Pozdravujem a prosím o radu k "motorčeku". V 84 l akváriu (aj s rastlinami) mám klasický starý molitánový filter poháňaný vzduchom. Pôvodne to (cca 5-10 rokov) tlačila nejaká Rena (tuším 105?), ale už nefungovala dobre, tak ju vystriedal Elite 800, ktorý je tam už minimálne 5 rokov. V podstate funguje, ale keď občas potrebujem cez rozdvojku zapojiť aj malú nádrž na liečenie, tak vidím, že to ledva pretlačí, mám problém škrtítkom vyladiť tak, aby obe spoľahlivo bublali. Kedysi dávno mal na tom otec zavesených viac akvárií a stačilo to, asi sa už nejaké tie gumy časom znehodnotili.

Tak som začal pátrať, čo by som mal kúpiť. Moje kritérium je čo najnižšia hlučnosť (spím pri tom, ale od detstva som zvyknutý) pri postačujúcom výtlaku, cena nie je až tak podstatná (keďže to vydrží dlho). Na základe diskusií sa mi pozdáva EHEIM air pump 100 a viac-menej som už rozhodnutý, lenže...

Pri pohľade na ponuku obchodov, či aj výrobcu Eheim som nadobudol dojem, že som asi zaspal dobu. Dnes vidím všade akési filtre s pieskom či čím :) Tak sa chcem radšej spýtať - nie je dnes už na smiech ten môj starý filter? Sú tie nové typy o toľko lepšie, že by som mal radšej starý molitánový zahodiť, nekupovať nový motorček a použiť moderný filter? Totiž ja vlastne akvárium len udržiavam po otcovi a veľmi sa o nové trendy nezaujímam, preto som v tejto oblasti úplne mimo. Do nejakých zásadných zmien sa mi ani nechce.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2013 17:11 Žena Slovanka [0] - MiniakváriaRe: romant
Budu se řídit radou, děkuji :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2013 15:23 R Muž romant [28002] Re: Slovanka
Osobně bych volil ten silnější, přiškrtit můžeš vždycky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2013 15:08 Žena Slovanka [0] - Miniakvária – Jaký vzduchovací motorek
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, jaký vzduchovací motorek dle výkonu vybrat. Akvárium: 60x30x35 (63 l), neplánuji přerybněné, asi kolem dvanácti malých rybek (razbory klínoskvrnné a nějaké menší pancéřníčky).

Bude stačit výkon 2.0 l/min - s jedním vývodem nebo raději 6.0 l/min - se dvěma vývody? Budu ho připojovat na filtr (polyuretanová pěna) a v létě při vedrech na vzduchovací kamínek, pokud bude třeba.

Děkuju předem za odpovědi.
:-) ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.07.2013 12:18 Muž Designer [5696] - CichlidyRe: ProkyS99
Tim se mysli, ze vzduchovanim zlepsujes difuzi vzduchu do vody a tim vyhanis z akvaria CO2, ktere tam vyprodukovaly ryby, a rostliny jej rady spotrebuji. Pokud by v akvariu nebylo nic co CO2 produkuje, ale jen spotrebovava (rostliny), mohlo by jim to naopak i pomoct.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2013 19:47 ProkyS99 Re: amrtin
No ... nekde na netu se pise ze kdyz je moc vzduchovani tak je potom problem s tim ze nerostou rostliny a taky ze se bjevi rasy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2013 19:46 amrtin Re: ProkyS99
Proč moc?Klidně to tam dej X-) Ale vzduchování je spíš jen na okrasu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2013 19:42 ProkyS99 – Prilis mnoho vzduchovani
Jeste bych se chtel zeptat jestli by vadilo kdyz bych dal prilis mnoho vzduchovani, protoze jsem na netu videl takovou vzduchovaci skalku a tu bych si chtel do toho akvarka dat a plus jeste filtr tak nevim jestli bu toho uz taky nebylo moc :-) mozna je to hloupa otazka ale radsi se chci zeptat
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2013 11:30 R Muž romant [28002] Re: michalcod
Ano pomůžeš. Otázka je proč to potřebuješ, jestli skutečně máš málo kyslíku pro živočichy ve vodě a nebo jenom tzv. na efekt. V drtivý většině akvárií, kde je dostatek rostlin postačuje pomocí filtrace vodu jenom čeřit a tím jí zároveň prokysličovat. To jestli je toho kyslíku málo, to si ryby řeknou samy, tím že se začnou zdržovat u hladiny a v horších případech po tom kyslíku lapat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2013 11:26 Muž michalcod [13]
prosím o radu.
vím, že hodně z vás nepouští motorek se vzduchovacím kamínkem, ale pomohu tím, že budu vzduchovat kamínkem ke zvýšení obsahu O2 ve vodě? Není to jen takové buď naopak vyhánění O2 z akvárka nebo jen to abych měl klid.... :-D
Díky za vaše odpovědi.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2013 16:43 Jardam – Volil bych normální dmychadlo
Bezolejový kompresor s olejovým filtrem? To je divné. Ale co se týká spotřeby i hlučnosti, volil bych membránové dmychadlo. Třeba na www.covdily.cz jsou i všechny parametry (úplně dole v detailech - je toho tam od Secoh po Nitto) a vyloučíš tím laborování s neznámým výkonem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2013 19:31 amrtin – motorek za pát šupů od číňanů
Nedá mi to,abych trochu nerozvířil toto téma:koupil jsem(spíš ze zvědavosti)na ebay za cca 90,-kč takovej miniaturní motorek (www.ebay.ie/… zapnutí naprázdno vrčel jak rozzuřená doga,po přidání zátěže už to bylo lepší,ale pořád se u toho nedalo spát.Tak jsem začal vymýšlet jak jej ztišit.Dokonce jsem na něj vyrobil takovou krabičku vystlanou molitanem:bez účinku.Pak přišlo na řadu jeho rozebrání:jeden ze šroubků byl volný a dotáhnout nešel-praskl jeho držák,tak jsem použil jiné delší vruty a pořádně dotáhl.Trochu se ztišil,ale né moc.Tak znova rozebrat a mezi magnety nalepil (na každý) normální bílou papírovou samolepku.Nepatrně se snížil výkon(ale vzhledem k tomu že jej mám momentálně jako nouzové probublávání kýblu s rybkama po prasklém akva,tak to nevadí).Ale zato o něm skoro nevím!Prostě kam se hrabe nějakejch 39db motorku Schego! :) X-)
Pozor!Pokud by toto chtěl aplikovat někdo další,tak po otevření motorku pod proudem je tam živé síť.napětí 230V!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2013 17:21 Muž Supator [-1] - kančík červenohrdlý,akara potočníRe: Cosmogagy
tlamovce dám pryč a necham tam čistě kančíky.dík za radu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2013 16:27 Muž Supator [-1] - kančík červenohrdlý,akara potočníRe: kwisatz
díky dám na tebe.v obchodě sou teda pěkní šmejdy že mi to navykladali.mam 112L akvarko a mam v nem 8 ryb ale samo okolo 4 cm.štve mě ze diky me blbosti a důveryhodností ted asi ryby trpí. sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2013 16:22 Muž Supator [-1] - kančík červenohrdlý,akara potočníRe: romant
diky za radu.už vím že jsem to uspěchal a docela mě to štve sad vodu jsem dneska vymenil 1/3 akvaria.v jednom članku jsem se dočetl že na zvyšení ph se používa sul.tak že tedy soda.opět sem naletel sad budu tedy obden menit vodu v akvariu a doufam ze to ryby prezijou.nechapu proc mi tedy v obchode nalhali ze stačí tyden.dík moc za rady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.04.2013 09:20 Muž sasula [274] Re: miloš
pH se zvysuje u tlamvcu pomoci jedlo SODY ne SOLY... pozor na ty pismenka. Sůl se dává z jiného důvodu( sliz) ale tu můžeš klidně vynechat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   12.04.2013 09:14 Marcel G Re: miloš
miloš napsal: dočetl jsem se to na netu ... existují ruzné přípravky na zlepšení vody aby se vytvořili rychlejš bakterie ... v akvaristice mi řekli

Každý jsme jednou začínali, a věština z nám si asi na všechno dokázala udělat velmi rychle jasný černobílý názor, který všem otloukala o hlavu, takže myslím není dobré tady někoho hned schazovat, když něco vidí jinak. Bohužel se dostal k pofiderním informacím, na základě nichž si udělal takový názor, jaký má.

Předně si Miloši myslím, že bakterie (obzvláště ty nitrifikační) se množí opravdu velmi pomalu. To alespoň tvrdí vědci a já nemám důvod jim nevěřit. Obvykle prý trvá asi 1 měsíc, než se nitrifikační bakterie namnoží do takového množství, aby stabilizovaly podmínky v nové nádrži. Trochu ten proces množení může urychlit přidání některých komerčních přípravků nebo vyždímání starého filtru do nové akvarijní vody apod., ale i tak bych řekl, že je dobré tomu nechat minimálně 2-3 týdny. Kromě toho jsem nedávno v jedné studii četl, že bakterie, které jsou zodpovědné za nitrifikaci, obsahují asi jen 2 komerční přípravky, které se běžně prodávají. V ostatních přípravcích jsou sice stovky různých druhů bakterií, ale žádné z nich nejsou nitrifikační. Kromě toho prodejcům jde v první řadě o zisk, a málokdy o pravdu. Takže to, co ti někdo poradí v prodejně, bych bral s velkou rezervou. Častokrát jsem svědkem toho, jaké hlouposti radí lidem personál v Hornbachu (např. že umělé kytky jsou lepší než živé apod.). Doporučoval bych ti přečíst si nějaký článek o tom, co se děje v novém akváriu při jeho zabíhání (např. www.prirodni-akvarium.cz/… ). Hlavním problémem je tam tvorba toxických látek (amoniak a dusitany), které jsou pro ryby smrtelně jedovaté už v opravdu malých koncentracích. A jediné, co dokáže tyto látky z vody přirozeně odbourávat, jsou právě ty užitečné bakterie. Pokud tam ale těch bakterií budeš mít málo, tak se ti budou ve vodě tyto toxické látky hromadit, což může mít za následek úhyn ryb. Částečně se dá tento problém vyřešit častější výměnou většího množství vody (např. obden 50% vody), a to do té doby, než se ti ty bakterie namnoží. Kromě toho pokud dáš do akvárka hned po týdnu ryby, tak se tím rapidně zvýší produkce odpadních (organických) látek, což povede zcela logicky i k vyšší koncentraci amoniaku a dusitanů. A protože tou dobou nebudeš mít v akváriu ještě dostatek nitrifikačních bakterií, situace pro ryby se tím ještě zhorší. Nejlepší je nechat akvárko tak 1 měsíc zaběhnout bez ryb, a teprve pak postupně přidávat nějaké ryby, tak aby zvýšenou produkci odpadních látek dokázaly bakterie bez větších problémů pokrýt. Pokud přidáš do akvárka naráz 10ks rybek, tak si tím opět zaděláváš akorát na problémy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   12.04.2013 08:33 Muž Toník [396] Re: miloš
Pokud jste použil kuchyňskou sůl (NaCl), tak vězte, že tou pH nezvýšíte.
(Více vašich myšlenek má podobnou hodnotu jako tato.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   12.04.2013 06:57 R Muž romant [28002] Re: miloš
Na to se nedá napsat nic jinýho, než že komu není rady tomu není pomoci. Když nic jinýho, tak alespoň měň pravidelně týdně 1/3 vody. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   12.04.2013 04:48 Muž Supator [-1] - kančík červenohrdlý,akara potočníRe: Cosmogagy
ale blbost kančici si s tlamovcama rozumí dočetl jsem se to na netu kde se zabívají chovem cichlid.tření už sem vyřešil zvýšením ph v akvarku.a existují dnes už ruzné přípravky na zlepšení vody aby se vytvořili rychlejš bakterie v akvarku ktery ryby potřebují atd.v akvaristice mi řekli že bohatě stačí týden a pak tam muzu dat ryby.kdyby se to někomu hodilo tak ph zvýšíte 1 polívkovou lžičkou soli na 100L.už si tam konečně v pohodě plavou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2013 21:30 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: miloš
a nejenže jsi to uspěchal, ale je to taky uplně špatný složení ryb.. mícháš hrušky s jabkama...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   11.04.2013 20:28 Muž Yirka [9260] Re: miloš
V deset dnů založené nádrži nebude za chvíli dobře po těle ani těm kancům. Uspěchals to. Teď jen měnit vodu. Zkraje tak obden.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   11.04.2013 19:52 Muž Supator [-1] - kančík červenohrdlý,akara potoční – tlamovec žlutý
zdravim.mam v akvarku 2 tlamovce zluty a skoro porad se mi o neco otiraji a rychleji i dychaji oproti kančinkum červenohrdlím.nevite co s tim?je to špatna kvalita vody nebo nemoc?kančící jsou právě v pohodě.žadné fleky nebo nic neobvykleho na sobe tlamovci nemaji.díky za pripadnou radu.akvarko mam zalozeno 10 dnu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2013 19:12 Muž Treeman [249] Re: Miras
Soory to sem se preklik ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2013 18:15 Muž Miras [111] Re: Treeman
tak já to neřeším, jen jsem přidal názor ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2013 16:24 Muž Treeman [249] Re: Miras
Vzduchu tam doda dost ale ten se sklada mimo jine i z kysliku o ktery ti zrejme jde a na okysliceni vodniho sloupce je dobre dostatek prosperujicich rostlin a pak vzduchovani nemusis resit a to je nejtissi varianta:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2013 15:53 ripcurl – vzduchování
Jeden takový dotaz na vzduchování - www.ichovatel.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   11.04.2013 15:19 Muž Miras [111] Re: corydoras©
a jak to dělali dříve naši tatíci, byl jen bublifuk a šutr :-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 38 39

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 17275x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/970-vzduchovani-a-motorky?od=631