Vzduchování a vzduchovací motorky
akvarijni-kompresory.heureka.cz/…
tichý levný výkonný
mám ho ve velkém akva puštěný na minimum a bubliny jdou slyšet víc jak motorek

i na to minimum jede jako blázen

0 22.08.2015 17:49 motaaa213 Kup si eheim a máš klid mám jenom tuhle značku a jinou bych nechtěl
Vzduchovací motorek dělá kravál a nevěř těm co říkají že ne. Musel bys ho mít v jiné místnosti.

Ahoj, chci do akvária dát nějaký bublinkovač. Kdysi jsem měl přisávání na filtru, ale bylo to dost slyšet a to mi vadilo. Hledám tedy něco, co bych dal třeba na dno na přícucku a šly z toho jemné bublinky vzduchu.
Můžete něco poradit? Hlavně to musí být tiché, akva mám v obýváku a o žádné technice nevím, že v akváriu je, tak bych rád jel v podobném stylu
díky
Tak to je pecka

super, děkuji moc

Je to k nevíře, ale opravdu je to tak jednoduché. Snad ještě nezapomenout připojit motorek do el. sítě.

0 19.08.2015 13:44 2110Majka Ahoj všem,
chtěla bych Vás zkušené poprosit o radu. Mám akvárium o cca 100 litrech- výška sloupce vody 40cm. Uvnitř je zabudovaný filtr Filtr Juwel Super s čerpadlem s kapacitou 400 l/h. Akvárko mi jede už dva roky bez problémů, ale chtěla bych doplnit vzduchování přes kamínek. Vždycky se mi o moc líbilo.
Jak to mám udělat? Vůbec nemám tušení
Koukala jsem na motorek Hailea ACO-6602 , na který se napojuje hadička(případně ještě zpětný ventil) a kamínek? Nic víc?
Omlouvám se za hloupou otázku, ale nemůžu nic dohledat. Majka

Starší reakce
0 06.07.2015 19:25 Mejla82 No prave radsi bych vykonejsi motorek...

A prave bych chtel vedet jak vybrat...
Pro tak velkou nádrž už je lepší čerpací hlava s přivzdušňováním, než nějaký vzducovací motůrek
0 06.07.2015 17:59 Mejla82 Podle ceho vybrat vzduchovaci motorek? Respective pro akvarium o objemu 690l, chtel bych tam mit
www.akva-exo.cz/… Půjde

resun ac-1000, pro malé 20l akvárko? Chci k němu bublifuk a kamínek. Myslíte, že to půjde?
Starší reakce
Či tam budeš mať vzduchovací motorček, alebo nie, rybám to nepomôže a ak ti stačí len pocit, že áno, tak žiaľ. Ty potrebuješ (ako tu bolo spomenuté) zriediť osádku. Čerenie hladiny je o hodne učinnejšie ako bublinky, ktoré ti i tak hladinou pounikajú. Načo teda páliť zbytočne viac elektriny

No, asi takhle. Klidně si tam nějakej kamínek s bublinkama dej, tedy pro ten pocit, že to je takhle jistější a abych se vrátil k názvu vlákna, šel bych do motorku od tetry, nepotřeuješ žádnou kdovíjakou silnou vypalovačku, bude stačit ten nejslabší, tedy na to jemný bublinkování.

jasny no,uz mam skalary dlouho dobu..s minulyma jsem zacinal na 12 pak jich zustalo 7 a stacilo to,ale jeste tam byly zivorodky ted jen tetry...takze vzduchovani kaminkem je zbytecne?? odkaluji pravidelne,ale nedelam hloubkovou,to neee
Čeřit hladinu a do budoucna těch skalár polovinu, jsou to cichlidy a dovedou nadělat bordelu opravdu hodně, nepodceňovat odkalování dna.
Tomiino napsal: Mam ted drobet predelane akvarium,uplne jine osazeni ryb..neonky20 ,vlaknoploutve tetry 25 a 14 mladych skalaru manacapuru..tak jsem jim chtel pridat vzduchovani,protoze si myslim ze je tam dost rybek...nebo staci natocit rampu vice na hladinu,pro vetsi cereni vody?Hoď sem fotku, jak to vypadá po tom "drobet předěláním".

Jinak čeření hladiny z roztřikovací rampy je obvykle dostatečným způsobem prokysličení vody a to vzduchování bych považoval jako designovou záležitost, ale počkám s definitivním verdiktem na tu fotku.

noo to je prave to co nechci..mit kosku molitanu v akva

uz tak mam predfiltr,moc se mi to nelibi.Ryby jsou zatim male kolem 5 cm,tak zatim pocet neresim..necham si jen krasne jedince.V prodeji jsem je taky nevidel,kamaradovi se udelali a nedaval inzarat

Obyčejné akvarijní čerpadlo, které se používá třeba jako hlava na molitan když se dělá vnitřní filtr. Ale čeření hladiny dá akváriu mnohem víc kysliku než vzduchování.
Není 14 skalárů na to akvarim trochu moc? Odkud je máš? Nikde sem je neviděl na prodej. Uvažuju o nákupu páru přírodních skalárů. Případně kdyby si měl pár navíc, tak bych věděl co s nima?

Zkus použít hlavu a google

jake cerpadlo myslis treba?
Mam ted drobet predelane akvarium,uplne jine osazeni ryb..neonky20 ,vlaknoploutve tetry 25 a 14 mladych skalaru manacapuru..tak jsem jim chtel pridat vzduchovani,protoze si myslim ze je tam dost rybek...nebo staci natocit rampu vice na hladinu,pro vetsi cereni vody?
Na co potřebuješ vzduchovací motorek? Podle mě je na vzduchování lepší použít čerpadlo. Je tišší a kyslik se do akvária stejně nejvíc dostává z čeřené hladiny.
Dobre rano vsem..poradi mi nekdo prosim nejaky vzduchovaci motorek,do 300 l a ktery patri mezi vice tiche? mame doma modry atman a je toi docela huko a jeste kdyz se toho dotkne nejaky kabel tak tak to rezonuje...ale za nejaky prijatelny peniz

diky
Starší reakce
ano presne ty seriove jsou k nicemu a ty co maji vykon tak sponzoruji elektrarny

není nad to - mít u filtrace rezervu
No chtelo by to urcite neco vykonneho,,kdysi jsem delal podle navodu a udelal,,2 membranovy jeste ho nekde mam pouzival jsem ho pro pestirnu,,a ten by nafoukl i kolo,

Do 18 litrů je to naprosto dostačující.
Do tak malého akva 18l je asi teda nejlepší vzduchovací motorek ?, třeba udávaný Schego + molitanový filtr
Jestli chceš opravdu tichý vzduchovací motorek tak můžu doporučit Schego. Jsou to opravdu špičkové výrobky s dlouhou životností a velmi tichým chodem. Pro tebou udávaných 18 litrů úplně dostačuje typ Schego Prima
www.akvamex.cz/… Já osobně na ně nedám dopustit a není třeba vymýšlet nějaká odhlučnění.
Tyhle atmany , mám jsem jich několik (už jen zabíraj místo v regále ve sklepě) ,vždycky po čase začaly řvát jak ... problém je ve zpětných klapkách ,které jsou z kousku gumy a nedrží pořádně tam kde mají a tím to začne hlučet, konkrétně tahle Hailea je dvoumotorová , má elektronické "štelování" výkonu , takže oba vývody rozdvojkou spojíš do jednoho , čím získáš potřebný výkon, a pustíš je tak na jednu třetinu oba , je to fakt tiché, zvlášt když ho pověsíš na zed za ouško které to k tomu má , vono záleží i na tom jakej máš kamínek , po čase se i ten ucpává (asi i prechem kterej motůrek nasává a pak je potřeba většího výkonu aby to motorek profouk a tím větší kravál
Hřát se to bude, obaloval jsem vždy jenom v jednom směru a třeba boky nechával volný. Chce to vyzkoušet.
dobře vyzkouším, a může se to obalit nějaký molitanem nebo tlumící hmotou, nevadíto nebude se to hřát ? Díky
Zkus jednu vousatou fintu a tou je ten stávající motorek obalit molitanem, nebo ho třeba jenom na ten silnější molitan jenom položit a nebo klidně zavěsit celej do prostoru, ideál na něčem pružným, třeba gumě.
Je lepší a tiší než Kompresor At-A1500 ? a na to napojit molitanový filtr ?
0 21.02.2015 19:39 VR6 – rada
Zdravím, mám Kompresor At-A1500 a molitan. Chtěl bych něco méně hlučného. Nějaká rada jak odhlučnit, nebo třeba výměna za čerpadlo ale opravdu něco velmi tichého. Akváriu 18l.
Starší reakce
Ahoj, neni to na sto %, ale myslim, ze okysliceni mas na hrane a v dobe krmeni se zvysi metabolismus ryb a tim i prijem kysliku a vic se odcerpa, tim se to co je na hrane dostane pod limit a to by mohla byt pricina. Tve akvarko mi pripomina me, zhruba stejny objem, priblizne stejne mnozstvi ryb co do kvantity (mnozstvi/velikost), priblizne stejne osazeni. Ja vzduchovat musim neustale .... velke ryby maji znacnou spotrebu a osazeni podprumerne, coz je z duvodu nicivych ryb, proto mam take jako ty hlavne odolne echinodory.

0 29.12.2014 20:19
Hansel [945] - Cichlidy, Lka a sumci obecně... co má vousy to je dobrý Zdravím, moc jsem nevěděl kam bych tento dotaz vtlačil, ale asi tedy sem. Poslední dobou se mi stávalo, že mi po krmení šly ryby k hladině, někdy více, někdy méně. Přitom Nlátky neměřitelné, nebo jen minimum které s těma mýma trvalkama ani nehne. Do teď jsem vzduchoval jednou čerpací hlavou a dneska přidal ("co to udělá") vzduch na čerpacíhlavě na druhé straně akva.
Ryby to probralo, plavou si jak kdyby nic, ještě se nažraly.
A moje otázka zní. Čím to, že přes den nic a po krmení je najednou "vydýcháno"
Dnes kúpiš čerpadlo s kockou za cenu vzd. motorčeka, hadičky a celého bublifuku, tak o čom sa budeme......

Starší reakce
Práveže prerybnené to si myslím nebude keď rátam s tým že tam budú mladé od ap.kakadu a od jedneho páru. ono v podstate aj tých 60l môžem zmeniť na menšie. Zatiaľ som vychádzal iba z toho čo mám doma a poruke, a to je 60l akva, spominané filtre a vzduchovač. Všetko sa dá zmeniť.
Ano, s tím nelze než souhlasit. V případě tazatele jde o odchovničku, takže předpoklad, že tam bude mít v 60l přerybněno je dost reálný.
Ono taky trochu záleží na počtu a velikosti ryb, které v konkrétní nádrží jsou. Pokud je nádrž co se týče rybí obsádky poddimenzovaná, stačí klidně i ona molitanová kostka s bublifukem. Pokud mám v skvárku rybí polívku, pak nemusí stačit ani výkonné čerpadlo s biomolitanem, pokud není akvárko často čištěno a měněna voda.
nejde o filtrační kostku, ale o množství vody přes ní přefiltrovanou. Jak jsem psal, do malých odchovní stačí, do větších jsem doporučoval raději už čerpací hlavu.
ŠtefanT napsal: Zapomněl bych na vzduchovací motůrek a bublátor. Do 60l nádrže patří pořádný čerpadlo, odpovídající filtrační kostka a rostlinky. O to víc, že se jedná o odchovničku, kde je kvalita vody nejdůležitější.
... a přesně z tohoto důvodu má spousta chovatelů ve svých odchovnách v nádržích vzduchem poháněnou filtraci?

. Na tom vzduchem poháněném filtru může být stejně účinná filtrační kostka...
však o tom mluvím, ten filtr o kterém píšeš je jen bublátor vody

Do malých vytíraček kolem 20l dobrý, ale do 60l už je to ke slušné filtraci málo. Chápu, že tím ušetříš, pokud máš motůrek už doma. Ale ušetříš jen peníze za případný nákup čerpací hlavy. Neušetříš si už práci při častější údržbě. O možnosti problémů s případným velkým množstvím N látek nemluvě.
Edit: Ano, tak jsem to myslel.

Přidat reakci
1 ...... 38 39
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 17276x