Přísavka thajská - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Když jsou starší, potřebují dostatek bílkovin. U mě upřednostňovaly patentky.
Tetra granules, ostatní sou v pořádku
Čím krmíš? Možná bakteriální infekce.
Zdravím, všiml sem si ze Thajce se nafouklé výrazně bříško. O co by se mohlo jednat? Mám v akváriu tři kusy.
Starší reakce
Přesto doporučuji pomalu shánět někoho kdo si od tebě 2 vezme. Je to opravdu velká ryba. Mám nádrž dvakrát takovou jako ty a už bych docela uvítal, kdyby přestala růst, ale neposlouchá
Edit: Ještě jsem si vzpoměl na velmi pěkný článek z konkurenčního webu:
www.akvarko.cz/… Bohuzel nemam kam umistit dalsi nadrz a v dobe kdy jsem je porizoval jsem nemel tyto zkusenosti a taky byly takovy maly
. Zatim jsou celkem spokojeny (teda aspon me tak pripadnou) vetsinou jsou vzdy dve a dve pospolu jedny jsou schovany pod parezama a druhy dve jsou v tom kamenu a nebo pobliz.
S růstem těchto rybek mám podobné zkušenosti. Nemám tedy tu bílou formu ale normální a po zhruba roce a půl má jedna tak 13 cm a druhá maximálně 8. Obě přitom mají stejné podmínky. Ještě bych dodal, že do tvého akvária jsou 4 kusy příliš, bude jim to malé a budou nepokojné.
No zvlastni je ze jsem kupoval ctyri stejne veliky a ted jsou dve vetsi a dve mensi a prave jedna velika a jedna mala je strakata a ty dve zbyly jsou normalni. No uvidim pokud se jim bude darit porad stejne tak je to asi jejich prirozenost pokud se budou chovat nejak divne tak to zacnu zase nejak resit. Diky.
Nezmizi, alespon moji prisavce to nezmizelo.
Diky za info ten cernej flek teda pak zase zmizi? Puvodne byly vsechny jen ciste zluto bile.
Tohle je normalni zbarveni, dospiva...
Problem je v tom ze se to postupne zvetsuje zacalo to jako malej flicek u ocasni ploutve a ted uz to ma na 2/3 tela a ta druha toho ma na sobe jeste o trochu vice zatim to je jen na tech dvou u tech zbilejch dvou se zatim nic podobnyho neukazuje.
Možná to je jen pigmentace.. ale nemoc bych to teda netipoval
Mam celkem ctyri Prisavky Thajske stoho dve znich maji po oboustranach tela smerem od ocasni ploutve cerny flek nebo takovou cernou mapu (viz. foto) ta se postupem casu se zvetsuje chtel bych se zeptat jestli jste se tim nekdo nesetkal, pripadne co by to mohlo byt. (pokud bude potreba tak muzu zkusit poridit jeste nejakou fotku ale ani jedna nechce drzet na foceni)
Starší reakce
Na webu Akvarista.cz vyšel velmi pěkný článek o přísavce thajské,kde je podobný fenomén popisován včetně příčin a možné léčby.
www.akvarista.cz/… Machanické oděrky to nebudou, jsou to hodně zčervenalé žílky, ale od čeho ??? Žebe byla rudá vzteky? Teď vlastně jo, protože běhám kolem akvária abych ji lépe vyfotil, ale nemá zájem
Dnes je opět přísavka naprosto normální, ani stopa po červených žílkách...nechápu, uvidíme jak to bude pokračovat.
Nevrta sa moc v dne? Vypada to ako mechanicky oskrete.Mne to robili zavojnatky.Stale som patral preco maju cervenu papulu,nakoniec som zistil ze ryju v dne ako krtkovia
Ne nikdo si na ní nedovoluje, spíš ona občas prožene parmičky jednopruhé nebo SAE.
Mně to moc jako náznak nemoci nepřipadá. Nebije se trochu s parmičkmi čtyřpruhými či skaláry? Ta skladba rybek mi nepřipadne nejšťastnější, v nádrži vidím málo možností úkrytů.
Ahoj, už tak 2 týdny má přísavka zarudlou hlavu. Občas ji to na 1 den vymizí a další den znovu zrudne. Jinak se chová naprosto normálně, chuť k jídlu ji nechybí. Ostatní ryby jsou v pohodě. Hodnoty vody máme NO3 < 20, NO2 < 1, 17°dGH, 5°dKH, PH 7. Neporadil byste někdo co jí je nebo chybí?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 882x