Filtr Eheim Professionel II 2028
hladinu nízko, pumpa nevytáhne vysoko? Trošku nechápu.
Mám to standartně od rychloupínacích kohoutů cca 15cm max pod dnem. Voda v akva 60, dřpiv 40cm vysoko od dna. Jde mi spíš o nasátí po důkladné čistce hadic s vylitím vody. A ve filtru dávým po čiůstění vodu skoro po okraj, zkouůsel jsem i prázdný. Celé je to o nepromazání pumpy, která drhne jak říkáš. Řeším jak ji promazat bez rozdělání.
ze se nevraci pumpa? myslis tu co natahuje vodu do filtru, pokud je prazdny?
pokud filtr odpojis spravne, zustane v hadici voda a ta ti tam natece samospadem, nemusis ani pumpovat.
spis bych ale resil problem proc se nevraci... urcite drhne? neni to treba jen tim, ze mas hladinu moc nizko a ta pupa to proste nedokaze vytahnout tak vysoko?
Starší reakce
Originalni hadice byt nemusi, je treba akorat dodrzet jtejny vnitrni a vnejsi prumer hadice. Vhodne na metraz maji treba v hornbachu. Neco jako tady
www.hadice.info/… Urcite budou mit tady a bude urcite skladem. Tady je primej link na 16/22 eheim 3m.
www.juwelakvarium.cz/…
Sidleji nahore nad branikem, autem skvele dostupny, autobusem asi z budejarny.
Originální hadice být samozřejmě nemusí. Bez problémů lze použít například tuto
www.akvaristik.eu/… Dobrý den,
koupila jsem nový filtr Eheim Professionel II 2028, u kterého jsou dvě hadice cca 130 cm délky (průměr 16/22). Já bych ale potřebovala jednu hadici cca o 30 cm delší. Mám koupit originál Eheim, nebo ji mohu nahradit nějakou neznačkovou hadicí? Nemáte někdo tip, kde takovou hadici v Praze sehnat? Už jsem zkusila Bauhaus, Baumax, Obi, ale nikde zelenou s potřebnou tloušťkou nemají. Děkuji
Starší reakce
Začni s polovinou. On se průtok bude postupně snižovat sám v závislosti na zanesení filtru a pak to můžeš upravovat podle nutnosti.
mam ho stazenej
a jak hodne bych ho mel stahnout ? na pulku nebo min ?
Ten návod co tu byl v odkazu je totožný s tím co je v tištěné podobě přibalený v krabici s filtrem. Stačí si ho stáhnout. Podle mně je dokonale srozumitelný
.
ja ktomu nemam navod a podle tech navodu co mi tady poslali je tam jen takova jakasi packa
ale ja pres ni mam jeste sedivej takovej jakoby kryt tak sem i toho nevsiml... ale dekuju moc
s akvaristikou zacinam i kdyz sem uz od mala mel zakladni akvarium s zivorodkama
Tou šedivou plackou (ovladač adaptéru) se to reguluje. Je to všechno v návodu i s obrázky
.
uz sem to asi nasel je to pod takovou sedou plackou ?
Průtok se reguluje páčkou v hadicovém adaptéru. Plovák v průhledu adaptéru ti pak signalizuje průtočné množství.
no jde ale ja nevim jak
byl sem vubec rad ze jsem to dal nejak dohromady
vim ze takovou tou cervenou packou....ale pres tu jsou ty hadice a tak....nerad bych stim neco udelal
Je, ale průtok se snad dá regulovat ne?
Starší reakce
A taky dost pomůže - mít výpust vody pod hladinou
diky moc uz to jde !!! vysal jsem vzduch a uz to slape opravdu diky moc
jinak jak sem psal drive...dostal sem ten filtr od znameho meho znameho
takze sem ktomu nemel zadny rady ani polovinu soucastek ale za 1600 kc a diky vasim radam uz funguje
Pokud máš okruh těsný a regulační páčka adaptéru je maximálně otevřená mělo by to nasávat. Pumpa by měla vytvořit podtlak. Pokud to nejde zkus to bez hadic jen s adaptérem a při použití pumpy bys měl cítit že to fouká. Jestli ne tak je vadná pumpa a měl by sis to vyřídit s prodejcem.
Musíš tý vodě trošku pomoct. Prostě jí trochu nasát, ideální nad belíkem. Jakmile to začne vytékat, tak uzavřeš tu hadici a dáš to celý do filtru, pak pustíš vodu do filtru a zároveň filtr samotnej a mělo by to běžet.
Starší reakce
Stáhni si z odkazu co ti sem dal kortezhugo návod. Je tam i čeština. Ten odkaz je asi tři příspěvky dole.
Čeština je až na straně 122 až asi 129.
dekuju mockrat
a jak to mam zapojit ? musim dat do filtru vodu a pak az ho zapojit do el. zasuvky ? nebo to natece samo ? nemam stim zadne zkusenosti a nikdo z rodiny nikdy rybicky nemel :(
Chybí ti tahle součástka
www.sklorex-akvarium.cz/… . Jinak samozřejmě hadice, sací a výtlakové potrubí. To ale není problém sehnat.
Náhradní díly jsou k dostání například zde - proklikáš se i k jejich seznamu. Věřím, že když tomu dáš čas najdeš i manuál, nebo napiš do E-shopu a určitě se ti ozvou.
www.akvarista.cz/…=
tak promin ;)logicky kdyz nevim jak to vypada kompletni a do krabice nevidim tak asi nezjistim co mi chybi ;) a ne kazdy ma cas behat po akvaristikach a hlavne je sobota
Ty jsi chytrý jak rádio. To ti máme z fotky říct co všechno potřebuješ ? Když víš název mrkni do akvaristik, třeba tam najdeš ten filtr a alespoň zjistíš co ti tam přesně chybí.
ten dil ? muzu poprosit o nejaky presnejsi nazev ?? jinak kolik veci musim koupit ten dil + hadice to je zaklad ? a pak nejaky ty vymozenosti jako saci kos, rampa a tak ? a jako kazdy jiny ?
ja mel vzdycky jen vnitrni filtr....takze ohledne vnejsiho filtru nemam ani paru :( a koukal sem po netu ohledne navodu ale nemuzu ho sehnat ani na officialnich strankach eheim :(
Ten dil se da koupit. Hadice sezenes taky. Dá se dokoupit i sací koš a rozstřikovací rampa. Mno a filtr s epak zapojuje jako každý jiný.
Dobry den
dostal sem pres znameho meho znameho stary filtr Eheim Proffesionel II typ: 2028 potreboval bych poradit ...protoze chybi hadice a asi nejake dalsi dily ...tady je fotka nevim jak to nahrat na web tak sem to dal jako osbni fotografii
www.rybicky.net/…
a jeste jak ho vubec poprve zapojit atd... dostal jsem proste jen tu nadobu s hlavou :( bez navodu a hadic :(
jo a to co je za tou cervenou carou a skrtly tak to mi tam chybi :( bouzel nemam funkci usb v pc takze sem musel fotku takhle upravit :(
Starší reakce
Chybí tu základní informace,do jak velkého akva filtr půjde.
Tak to už ňákej duvod je.
Eheimu bych se nebál, nějakou dobu jsem provozoval 2026 a byl zcela tichý. Dalším přínosem je snadná manipulace a regulovatelnost.
Ne že bych byl nespokojenej ale chtěl bych vyskoušet něco jinýho hmm a ta investice tam sice je,ale udělal bych pro ryby všechno.
Jo a vlastně si myslim že dělá docela rambajz a těch 50 W co papá taky neni zrovna málo.Takže ňákej důvod k vyměně je.
Proč fluval měnit za eheim, kdy funguje? Nebo je s ním nějaký problém? Nezastávám se fluvalů, sám mám eheim, ale osobně bych to považoval za zbytečnou investici.
Bud bez obáv , Eheim je spicka, budes spokoný.
Čus rybičkáři máte nekdo zkušenost s timto filtrem?
shop.miga.cz/…
mám doma fluval fx5 a přemejšlim o tim eihemu myslíte že bude lepší jak tem fluval fx.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 1266x