Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krunýřovec - nemoc

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Krunýřovec - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

http://www.catfish.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2021 00:51 Dodoroq – Uhynulý pancéřníček
Zdravím, obracím se pro radu ke zkušenějším. Založil jsem si nové akvárko (viz profil), nespěchám, první rybky do něj šly jako testovací (neonky) po nějakých 10 dnech, po dalších cca 20 dnech, když byly parametr vody pořád v normě, jsem přidal tři pancéřníčky L200. Šlo o malé kousky, dva kolem 5 cm, jeden tak 4 cm, koupeno přes Vivárium v Mělníce na objednávku, byli tam asi 10 dní v karanténě po importu.

Po vpuštění do nádrže se chovali podle mě relativně standardně - začali ožírat kořen a stěny, asi den byli všichni vidět, pak se dva začali schovávat a jenom jeden z větších nebyl taková bačkora a vystavoval/vystavuje se dál.
Včera večer jsem zaznamenal, že se "osmělil" i ten malý a zůstal na viditelném místě i přes provoz před akvárkem, ale přišel mi apatický, takže jsem z preventivních důvodů změřil parametry vody a na noc vzduchoval, co kdyby (vzduchování normálně nepouštím, žádná z rybek se nezdála lapat po vzduchu u hladiny). Ráno jsem ho ale i tak našel mrtvého. sad

V akvárku není nic, co by mohlo chtít pancéřníčky lovit, neměl zranění, kterého bych si všiml. Přišlo mi, že má na zádech bílý povlak, ale jestli jo (přes ty skvrny to není nijak dobře poznat), tak jen neznatelný a mohl být (předpokládám) od toho, že umřel už večer a do rána se do něj pustila plíseň nebo tak něco. Všechny ostatní ryby vypadají v pohodě, včetně těch dalších dvou L200, ale to tenhle malý do předvčerejška vypadal taky.
Parametry vody jsou řekl bych v normálu:
Teplota nastavená řídící jednotkou na 28°C a drží se tam +- 0.1 stupně, při výměně vody obyčejně klesne na cca 27°C, ale do hodiny je zpátky na 28.
NO2 0, JBL kapkový test
NH3 0, Salifert kapkový test
NO3 kolem 10 mg/l, JBL kapkový test
pH měřím kalibrovanou elektrodou, drží se na 7.6, mimo momenty, kdy měním vodu, to krátkodobě vyskočí na 7.8 max.
Tvrdost jsem měřil jen po zakládání, ale předpokládám, že ta se nemění nějak dramaticky, byla při měření 11 dKH, 3.1 dGH.

CO2 zatím nepřidávám, takže z toho by ten úhyn taky neměl být (a až budu přidávat, bude láhev regulovaná přes tu pH elektrodu elektronickým ventilem).

Jako prevenci jsem vyměnil cca 30% vody (víc než obyčejně dělám), celý den jelo vzduchování. Před úhynem jsem do akvárka nezasahoval (jako že bych čeřil dno nebo tak něco). Nemám naprosto žádnou představu, proč uhynul, ale pokud to můžu ovlivnit, nerad bych, aby to potkalo další rybky - ne proto, že ti L200 nebyli levní, ale spíš že když už mají jména, je to člen rodiny. Nějaký nápad, co bych měl zkusit?

PS: jediné, co mě napadlo, je že se ancíky snažím krmit tabletkami od Tetry, ale neviděl jsem, že by se do nich pouštěli - tabletky přes noc zmizí, to jo, ale možná se jen za noc rozpadnou. Přes den vídám ancíky na pozadí, obírají z něj řasy, a ten menší se spíš celé dny schovával, takže vůbec netuším, jestli něco žral. S tím, jak byl možná vystresovaný... ale to jen fabuluju.

Jakákoliv pomoc je vítána.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2021 16:24 R Muž afc1886 [15571] Re: Corec
Co si budeme vykládat, to dno je taky na pytel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2021 11:30 Muž Kawasaki [3004] - AmerikaRe: Corec
Prosím tě. Udělej si tu prezentaci. Napiš výsledky těch testů. Jinak je to mlácení prázdné slámy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2021 10:49 Corec "děravé" ploutve
Fotka k příspěvku Ještě přikládám foto rybky.
Vodu mám myslím v pohodě (podle zákl. testů), mám akva 180 l a měním 40 l týdně, hodně rostlin...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2021 09:58 Muž NHKG [3901] - HadohlavciRe: Corec
Zkus si najít"bakteriální rozpad ploutví". Mohlo by to být ono. Většinou je způsobený špatnou kvalitou vody. Víc bez fotek a prezentace nejde poradit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2021 01:16 Corec – "děravé" ploutve
Prosím o radu. Můj krunýřovec plochoústý (cca 13 cm) má krásný dlouhý ploutve. Ale nedávnou jsem si všimnul, že má ty ploutve jakoby roztřepený na konci (hlavně ocasní ploutev, ale i další). Nejsou hezky celistvý na konci. V jiných ploutvých má zas třeba dírku (jakoby mu někdo propíchnul ploutev špendlíkem). Jinak ale funguje úplně normálně, žere, plave jako vždy. Na těle jinak nic nemá, žádný rány, vředy, nic ošklivýho prostě.
V akváriu je to navíc největší ryba, takže pochybuju, že by tohle mohla způsobit nějaká jiná ryba.
NEvíte někdo, co to znamená?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2021 12:19 Muž Tojsouvěci [4143] - Kytky s čudlamaRe: Killer
Tipuji vysoký obsah dusíkatých látek ve vodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2021 09:32 Muž Killer [134] - SumciRe: fido16
No to jsem si myslel taky a jeden akvarista řikal, že pokud nekrmim masem z teplokrevných živočichů, tak by to nemělo být ono..Jinak to z počátku nebyl "kráter"..bylo to jak hladký strup..jenže včera se to začalo odloupávat až se do vylouplo a je tam díra..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2021 01:57 Muž fido16 [631] Re: Killer
Vypadá to na děrovou nemoc ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2021 12:41 Muž Killer [134] - SumciRe: Killer
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ještě se mi podařilo udělat lepší obrázky

Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2021 16:01 Muž Killer [134] - Sumci – ?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku co je to za moribundus?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2020 18:48 Muž fido16 [631] Re: LM
Přijde mi to jako stresové zbarvení. Nic jiného tam nevidím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2020 17:05 LM – Krunýřovec - bílý povlak
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím vás, prosím poraďte. Mám lorikárii red a je na ní vidět jakoby bílý povlak, na hřbetech ploutví je bílá barva výraznější. Objevuje se ale jen pod určitým úhlem, jinak je krásně oranžová. Původně jsem si myslela, jestli to není jen nějaké "bublinkové ojínění"...
Přikládám pár fotek, kde je to vidět, blbě se to ale fotí.
Je to nějaká nemoc nebo je to normální?
Lorikárie se jinak nijak zvláštně nechová. Nemůže to být třeba vodou o teplotě 24 stupňů?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2019 15:57 Muž fido16 [631] Re: vesperus
To že se tam nedostane neznamená že to nezkouší ;-) zkuste jej vyndat ať se potvrdí že to tím skutečně není :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2019 20:04 Olin Re: vesperus
Doporučil bych opakovat predešlou léčbu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2019 20:01 Žena vesperus [2] Re: fido16
Nóóó... pod ten kořen se nedostane, je malinký, pod nim nejsou žádné dutiny a je pořád na stejném místě. Kdyby se pod něj snažila dostat, všimla bych si toho. Jak už jsem psala, po přeléčení to vypadalo, že se rána zatahuje, a pak se zase rozlezla podél té chybějící ploutve. Žádné jiné dekorace nemám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2019 19:56 Muž fido16 [631] Re: vesperus
Ten křen co máš v prezentaci tam stále máš? Ptám se protože ty kamínky jsou dost ostré. Pokud se samička dostane pod kořen může být odřená od těch kamínků
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2019 19:20 Žena vesperus [2] Re: fido16
Měním, vše dělám stejně už léta.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2019 19:11 Muž fido16 [631] Re: vesperus
No teď už spíš hřbetní ploutev nemá. Měnil bych vodu. Plíseň tam nemá tak aspoň že tak
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2019 18:06 Žena vesperus [2] Re: lacewings
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, vůbec se to nelepší, ba naopak, znovu se objevil dlouhý bílý pruh podél celé hřbetní ploutvi. :-(

Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.11.2019 20:25 R Muž lacewings [5677] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: vesperus
- někdy to do roste, pokud byla zasažena jen měkká část paprsků ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.11.2019 20:18 Žena vesperus [2] Re: lacewings
Fotka k příspěvku Kámen je pryč, samici se mi nepodařilo odchytit, schovávala se za rostlinami, tak jsem přeléčila celé akvárko eSHa 2000 + eSHa exit dle návodu a po přeléčení jsem jim dopřála eSHa optima. Odřenina se skoro zatáhla ale o svou nádhernou hřbetní ploutev samice nejspíš přišla - je pořád v zuboženém stavu – jen kosti sad

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2019 10:17 Žena vesperus [2] Re: lacewings
Děkuji, Lacewings, zkusím i tvoje doporučení. Děkuji moc :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2019 10:16 Žena vesperus [2] Re: fido16
Ahoj, Fido, děkuji za radu, ano má k sobě chlapce, on by se pořád třel, ale jí se moc nechce :-)
Zkusím teda ESHU a uvidíme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.11.2019 09:33 R Muž lacewings [5677] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: vesperus
- dopřál bych mu spíše koupel (větší efektivita léčby), v separaci, kombinace eSHa exit + eSHa 2000 po dobu 6hod
- vyhodit tu dekorací co je na posledním foto (bílé, děrované, ostré ) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.11.2019 01:28 Muž fido16 [631] Re: vesperus
Čauko, máš s ní v akvu samce? Ptám se proto že se většinou stává že při nějakém tom šmajchlování se odřou. A tohle odřenina je. Pokud né tak se odřela někde o dekoraci. Doporučil bych každý den výměnu vody. A pokud máš eshu 2000 tak bych klidně kapl poloviční dávku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2019 22:53 Žena vesperus [2] – Ancistrus - bílý flek na hřbetu + hřbetní ploutevní paprsky nejsou spojeny
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, samici ancistruse už mám 5 rokem. Žádně změny v akváriu (54l, filtrace Tetratec EX 400 - více zde rybicky.net/nadrze/26609) ani v krmení, jednou týdně odkalování + výměna 1/3 vody + Dajana start plus + dajana biofiltr + esha optima. Poslední výměna vody + odkalování předevčírem 3.11.2019. Minulý týden se na hřbetu objevil světlejší flek. Dnes večer jsem si všimla, že hřbetní ploutev nevypadá úplně normálně - jako kdyby byla rozcuchaná, chybí ji ploutevní blány mezi hřbetními paprsky. Máte někdo zkušenost nebo nějaký nápad? Nemoc? Stres? Mohu ji zachránit? Nepište mi prosím o prevenci - je trochu pozdě :-) Všem předem děkuji :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2019 17:42 R Muž Anthrax [5073] Re: Misery1996
Zmizí. Viz. odkaz. :-) Ty jsi to nečetl co? :-)
Cituji: Pokud se ryba uklidní, podmínky se v akváriu vrátí do normálního režimu a nebo až si ryba časem zvykne na světlejší dno, tyto skvrny zase samovolně zmizí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2019 17:37 Muž Misery1996 [-1] Re: Anthrax, Ctibum
A zmizí to? Protože posledně co jsem se ptal na paví očko, zjistil, že mám v akva strašných chyb tak jsem se pokoušel vše eliminovat a tak jsem pořídil nové akva, trošku větší, ale ne o moc (nemám neomezený rozpočet) a tak jsem všechny ryby přestěhoval.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2019 17:34 R Muž ctibum [7228] Re: Misery1996
Řekl bych stresové zbarvení www.catfish.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.10.2019 17:30 R Muž Anthrax [5073] Re: Misery1996
To vypadá jako stresové zbarvení.
Edit: www.catfish.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2019 17:23 Muž Misery1996 [-1] – bílý povlak
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím,
mohl by mi prosím někdo říci co je to za bílý povlak? Včera ho ještě neměl. děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2018 07:08 Muž mmouka [0] – boule na těle ryby
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, prosím ví někdo co to má na těle za bouli, byla to normální boule a pak praskla jako beďar a nevím co z toho bude??? :-( předem děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2018 10:59 R Muž Anthrax [5073] Re: AkvaristaPařez
10 l je u tebe půlka vody. Rozumnější je měnit tu třetinu ale zato častěji (při téhle osádce a filtru každý den). Na nějaký Aqua safe se vykašli, nech vodu hoďku odstát, ať jí tam neliješ úplně studenou a do akvária s ní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2018 10:47 AkvaristaPařez Re: NHKG
NHKG napsal: Malé akvárium, minifiltr, celkem dost ryb. Navíc pro ancistrusy to je malé. Tady budeš řešit problémy neustále.
Jakou vodu liješ do akvária? Zkus najít rozbor (třeba na stránkách vodáren). Momentálně měn 30% vody každý den a uvažuj o změně osádky. Minimálně ancistrusy by to chtělo předat dál.

Děkuji za reakci, vodu měním každých dedet dnů,vzdy 10litrů s přidáním Aqua Safe. Budu tedy každý den?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   26.06.2018 10:47 R Muž Anthrax [5073] Re: AkvaristaPařez
Asi tě zklamu ale skoro nic z toho co tam máš do dvaceti litrů vody nepatří. :-O
Ancistrus: minimálně 60 l. Vždyť je to ryba dorůstající 15 cm! rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny
Neonka obecná: minimální délka nádrže 80 cm. Nikoliv stísněné prostředí rybicky.net/atlasryb/neonka_obecna
Neritina: 1 kus na 60 litrů rybicky.net/atlasostatnich/neritina_zebra
Píšeš pancéřníček, těch je spousta druhů a na většinu z nich je to rovněž nedostatečné

Nakupoval jsi očima aniž by sis něco o těch tvorech zjistil. Být tebou, tak buď pořídím odpovídající akvárko nebo ty ryby dám někomu, kdo má na ně podmínky. Než se ti to sesype celé a ryby začnou chcípat jak na běžícím pásu.

Proč tam máš 28 °C? Kvůli komu? To je na ty ryby co tam máš dost vysoká teplota. Určitě bych to snížil alespoň na nějakých 23 - 24 °C.

Lepší fotka ryby (to na fotce asi není ancistrus) by byla fajne. Stejně tak info o údržbě, filtru, atd. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.06.2018 10:38 Muž NHKG [3901] - Hadohlavci
Malé akvárium, minifiltr, celkem dost ryb. Navíc pro ancistrusy to je malé. Tady budeš řešit problémy neustále.
Jakou vodu liješ do akvária? Zkus najít rozbor (třeba na stránkách vodáren). Momentálně měn 30% vody každý den a uvažuj o změně osádky. Minimálně ancistrusy by to chtělo předat dál.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2018 09:49 AkvaristaPařez Re: AkvaristaPařez
Fotka k příspěvku AkvaristaPařez napsal: Anthrax napsal: Pomohlo by více informací. Ideální by byla prezentace nádrže
( rybicky.net/nadrze/ ) s maximem informací (stáří nádrže, osádka (druhy, počty), údržba (jak probíhá a jak často), rostliny (jaké tam jsou, kolik jich tam je a jak jsou na tom), krmení (čím a jak často), filtr, teplota, atd., atd.) + fotka nadrze a fotka ryby. Ale zakopaný pes bude v tom co naznačil Romant. ;-) Teď jde o to jestli je mu nějak možno pomocí nebo je lepší utrácení.

Omlouvám se,jsem tu nový. Už jsem zavedl demonstraci akvárka v profilu hop a vkládám fotku ancitruse z večera,rano opět ležel na listu kytky,ale dýchal

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2018 09:47 AkvaristaPařez Re: Anthrax
Anthrax napsal: Pomohlo by více informací. Ideální by byla prezentace nádrže
( rybicky.net/nadrze/ ) s maximem informací (stáří nádrže, osádka (druhy, počty), údržba (jak probíhá a jak často), rostliny (jaké tam jsou, kolik jich tam je a jak jsou na tom), krmení (čím a jak často), filtr, teplota, atd., atd.) + fotka nadrze a fotka ryby. Ale zakopaný pes bude v tom co naznačil Romant. ;-) Teď jde o to jestli je mu nějak možno pomocí nebo je lepší utrácení.

Omlouvám se,jsem tu nový. Už jsem zavedl demonstraci akvárka v profilu hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2018 22:16 R Muž Anthrax [5073] Re: AkvaristaPařez
Pomohlo by více informací. Ideální by byla prezentace nádrže
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.06.2018 21:39 R Muž romant [28001] Re: AkvaristaPařez
Chtělo by to odpovídající podmínky, do tvojí litráže nepatří ani jeden, natož 3. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2018 21:08 AkvaristaPařez – Chcípá mi ancintrus
Dobrý večer, mám akvárko 30litrů, tři týdny v něm mám živočichy. Mezi nimi dva malé ancistruse a jednoho většího. Ten větší celé odpoledne polehává po dně na čumáku se mu udělal bílý flíček, někdy i na boku, vypadá, že zemře. Všiml jsem si toho po výměně 1/3 vody. Stále dýchá, ale nehýbe se, zkoušel jsem ho pinzetou postrčit, na to reaguje. Dočetl jsem se, že by se měl vyndat do karantény a hodně mu vzduchovat, bohužel nemám možnost druhého akvárka, tak jsem alespoň místo "čeření hladinky" začal pouštět bublinky. Poradíte mi někdo, co s tím? Děkuju moc všem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2018 19:03 Mejla82 – update
Fotka k příspěvku

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2018 18:43 Mejla82 – Adonis
Fotka k příspěvku někde se mi přibrousil trochu adonis....viz foto..
Nasadil jsem preventivně esha 2000.Nozmálně se pohybuje a chutná mu..

trochu ztrácí sitou barvu

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.03.2018 22:29 R Muž lacewings [5677] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: lajcinko
- rybicky.net/nemoc/ichtyophthirius-multifiliis použijte eSHa exit a následně eSHa 2000 ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2018 22:21 lajcinko – krupička ?
Fotka k příspěvku Zdravým. Kúpila som do zabehaného akva 2 prísavníkov. Karanténu nádrž nemám stydim . Plánujem ju, ale chystáme sa sťahovať, takže až v novom...Po 2 dňoch sa u jedného objavili bodky. Predpokladala som, že krupička. Nasadila som Costapur + zdvihla teplotu, po 3 dňoch liečbu opakovala. Ale stav s nezlepšil, skôr zhoršil. Choroba sa začína šíriť na ostatné rybky. tone Je to krupička? Či niečo iné? Ako postupovať?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.11.2017 10:15 Muž JirkaŠčobák [3236] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Eliška
Problém tvé lorikarie má podle mě základ v problému samotného akvária.
Akvárium jsi založila dost zodpovědně. Doopravdy si dala pozor na jednoduché rostliny a například mokřanky ti rostou moc pěkně a kryptokoryny vypadají fajn. Problém je, žes to založila přesné podle stylu současné akvaristiky, který je: Čekej s rybami měsíc od založení, několik druhů ryb je ok, snaž se o nějaký layout, použij tetra bakterie. Návod, který podle mého názoru v novém akváriu způsobí méně problémů, zní: Čekej s rybami měsíc a půl až dva a půl měsíce od založení, dej jen jeden druh ryb, naplň akvárium co nejvíc rostlinami, vyžebrej od někoho vodu a detrit ze starého akvária.
Co se rostlin týče, napíšu ti přímo do prezentace.
Nedal bych ryby dřív, než za měsíc a půl a dal bych jen jeden druh.
Neřeším, jaké ryby jsi dala do 54l a neřeším práci s filtrem. Ve svých akváriích filtr nemám, neumím. Ale v prezentaci píšeš, že jsi měla problém už s cichlidkou. To je ono. Kdybys udělala, jak píšu, měla bys méně starostí s nemocemi, protože jejich rozvinutí často závisí na podmínkách v nádrži.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2017 07:59 Eliškaa Re: Anthrax
Ano, čištěný filtr znamenal začáteční boj s řasou. Teď se ustálil určitý kompromis a je pravda, že filtr čistím dál. V akva vodě, občas přiám tetra bakterie. Ale pravda, nemusela bych. Píšu si. Poznámka o průtoku je super, to je něco konečně trochu konkrétního.
Lorikarie mi právě do malého akva odsouhlasili, už to čtu, no nevyhodím je. Promyslím. Jinak nemocný beze změny. Počtu něco o parazitech jak se píše i výš. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2017 07:48 Eliškaa Re: ctibum
Dobré ráno, nenechala jsem se odradit, jsem tu pro rady a dám do toho co jde :) Kdyby vše fungovalo, nemusím se nikoho ptát :-) prezentace je na světě Akvarium začátky. Fotit v akváriu se musím také ještě naučit hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.11.2017 20:18 R Muž ctibum [7228] Re: Eliška
1) Ten popisek "Snažím se to nezahubit..." patří k mému profilu a je to moje snažení ;-)
2) Když odpovídáš, používej zelenou šipku v záhlaví příspěvku, na který odpovídáš
3) Podívej se na první fotky mojí "12". Každej nějak začínal. Neboj se jít s kůží na trh, nikdo ti hlavu neutrhne.
4) Zbytek netuším, o čem píšeš, jestli to byla reakce na můj příspěvek... stydim
5) Zaregistruj se, založ prezentaci nádrže, vyplň co nejvíc informací a přidej aktuální fotku nádrže... :)
EDIT
Filtr se čistí, až když výrazně klesne průtok ;-)
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

http://www.catfish.cz

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 21

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 9770x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9480-krunyrovec--nemoc?od=14