Jak „stabilizovat“ polohu plovoucích rostlin
Kroužek, jak už psali ostatní, se dělá ze vzduchovací hadice. Druhá varianta je nechat některé stonkovky vyrůst až k hladině a plovoučky držet v nich.
Pokud se ptáš na kroužek, tak to je kroužek. Většinou se vyrábí ze vzduchovací hadičky, řekl bych...
0 17.09.2021 11:52 Zdenko – Otazka
Poraďte. Mam plávajúce rastlinky malé lístočky. A chcem ich oddeliť plávajúci krúžkom. Ako sa ten zázrak vola?
Starší reakce
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/148449.webp?a=1561621188)
tak hladinu nijak neřešim
![:-O](../obr/s/14.gif)
takhle to mám cca za 10 dni,dneska zase vyhodim hromadu ricie+okřehek
víte jakou má nevýhodu?
že je to příšerně vidět
![:-D](../obr/s/06.gif)
![Fotka k příspěvku](../k/forum/n/148412.webp?a=1561621135)
Ta vzduchovaci hadicka je dobra. Ja jsem takhle mela ukotvenou ricii. Pripevnila jsem to ke sklu prisavkou
![palec](../obr/s/18.gif)
když máš plovoucí rostliny s většíma kořenama(pistie...apd),tak jestli odkalíš 10cm vody,nic se nestane.když máš něco jako já(salviniu natans),tak když odkalíš,rostliny se uvolní na hladinu ale to snad nevadí.jednoduše vezmeš tlapky a ty kytky zase naskládáš za tu nit
to je taková nevýhoda,zejtra to domyslim,slibuju
![:)](../obr/s/16.gif)
A nevadí tomu kolísání hladiny při odkalování?
Když jsem založil akva, také mé plovoucí rostliny jezdily po hladině autodráhu. Pak ale začaly růst a jejich dlouhé kořeny se postupně zachytly o rostliny zasazené ve dně a tím se stabilizovaly. Dále pak se propojily kořeny navzájem a nyní se už ani nehnou. Takže pokud máš plovoucí rostliny, které pouštějí kořeny, tak vydrž, až se ti rozrostou, tak se samy někde zastaví.
ja to resil u pistie tak, ze jsem vzal vlasec a pripevnil ho k rostlince (bud nejak kolem listu nad vodou nebo kolem korenu pod vodou... jak to slo) a vlasec vyvedl mimo akvarium a prilepil ho izolackou ke stene vne z akvaria... tento zpusob jde uplatnit ale pouze kdyz nechcete mit kytku umistenou u predni steny akva, ale vzadu a hlavne u akvaria s krytem, kde vas nezajima horni cast rostlinky (listy) respektive jak je hyzdi uzel...
Ja o plovoucih rostlinach taky premyslim...asi je omotam kolem dratu, kterej vede z topitka.
No ja mam v akvarku roztrikovaci rampu ktera zene proud z jedne strany akva na druhou, takze vsechny plovouci kytky mam pouze na jedne strane od vyusteni te rozstrikovaci rampy a nemusim plovouci kytky nekde uchycovat! A funguje mi to jak u trojuhelnikoveho akva tak u klasickeho!
2 přísavky propojit vlascem,nebo nití a přisát na sklo akvárka.plovoucí kytky maji docela velký kořeny(samozřejmě jak který) a pěkně se o ten vlasec,nebo nit zachytí.toť můj fígl
![:-)](../obr/s/02.gif)
0 14.01.2009 13:25 Aleš – Jak "stabilizovat" polohu plovoucích rostlin?
Ahoj. V jednom rohu akvária bych chtěl mít kousek hladiny pokrytý nějakou plovoucí rostlinou. Problém je, že když na hladinu cokoliv umístím, proud vody z filtru mizačne rostlinu honit po hladině. Existuje nějaký fígl, jak plovoucí rostliny stabilizovat v poleze, kterou si akvarista přeje. Napadlo mě na hladinu umístnit správně vytvarovanou plovouci smyčku ze "vzduchovací" hadičky a tutu smyčky na jednom či dvou místech uchytit ke stěně akvária. Plovoucí rostinky by tak byly fixovány uvnitř takové smyčky. Znáte někdo lepší, a praxí už osvědčený fígl jak dosáhnout kýženého výsledku? Díky za info. Aleš
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 2248x