Ahoj, diky vsem za nazory. Chci se ovsem zeptat dale - nedavno jsem na tyto ?parazity? narazila v mem akva znovu. Ale mam pocit, ze to zadna ryba neni. Tentokrat jsem nasla priblizne stejneho tvora + asi mlade, ktere bylo tak kolem 1 mm dlouhe. A tentokrat se zivocich hybal a ten vetsi se dokazal natahnout tak na 3 nasobek sve delky a najednou vypadal jako nejaky cerv. Pak jsem nasla takove shluky - mozna vajicek nebo tak neco - a byly poskladane v takovych slizovych hnizdech po trech kusech. Jestli to ovsem patrilo k temto tvorum, nevim. Ale bylo to vsechno na jednom miste. A tentokrat to nebylo bile, ale tmave hnede. Kdybyste mi dokazali rict, co to je, budu strasne rada. Mozna to ma souvislost i s tim, ze na jedne zivorodce silver to mozna parazituje - nejprve se ji objevila takova hrcka hned za zabrou a tedka jsem zjistila, ze vpodstate stejna hrcka se ji udelala na boku. Tak nevim, jestli se jedna o parazita, ktery zije na rybkach a pak se nejakym zpusobem proklube ven, nebo jestli zije vevnitr a rybky ho vykadi nebo tak neco. Mozna se jedna o jineho parazita, ale mam pocit, ze ty dospele tvory jsem objevila priblizne ve stejne dobe jako jednotlive hrcky u toho silver samecka. Jinak po te puvodni hrcce nezustala zadna dira ani jizva ani nic takoveho. A ta hrcka je asi tak 2mm na 1mm (mozna i mensi, mam spatny odhad
)))) a ma takovou naruzovelou barvu.
Prosim zkuste mi jeste poradit, jestli to muze byt stejny nebo jiny parazit.
Dekuji moc vsem jeste jednou
Hanka