Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jak dlouho vydrží ryby bez krmiva?

NápovědaFórum » Krmení  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Jak dlouho vydrží ryby bez krmiva?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   13.08.2012 12:37 Žena majka0007 [108] - AmerikaRe: LiborSprysl
Ak myslíš, že by voda zhnila od rastín, o to by som sa nebála... Videla som, ako rýchlo jedia. Rastliny by boli do hodiny preč smich a logika, že ich človek nedá do pollitrového vedra... :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2012 06:05 Muž LiborSprysl [9016] Re: majka0007
A v tom vědru by za tři dny voda "zhnila" voda a s ní i ty ampulárie. smich smich Když do vědra, tak s čistou vodou a bez ničeho...i tak bude voda zas..ná jako mokrý jetel od krav.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   11.08.2012 22:42 Žena majka0007 [108] - AmerikaRe: romant
Dik :-)
A napríklad také ampulárie by som isto nenechávala bez jedla dlhšie ako 1 deň... Ja som mala v akva ampulárie asi dva dni. Po prvej noci v pohode, na druhý deň som sa vrátila večer zo školy a polovica rastlín zožratá, zvyšok vytrhaný aj s koreňmi a... no proste zatiaľ najhoršia katastrofa no (nikdy viac ampulárie)
tie by som asi pred odchodom dala do vedra a hodila im tam pár rastlín, ktoré potrebovali skrátiť, teda nejaké zbytky... :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2012 22:34 R Muž romant [28001] Re: majka0007
Zdravá ryba to dá. X-) Je třeba si trošku uvědomit, že ve společenských nádržích s rostlinstvem, možná po návratu z třítýdenní dovolené nebude tolik jemnolistých rostlin, jako před odjezdem, ale bude to taky do značný míry záležet na rybí osádce, prostě hlad i když je prospěšnej, může bej taky pěkná sviňa. ;-) Jenom jsem Tě lehce doplnil a rozvedl trošku jiný směr Toho co jsi napsala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.08.2012 22:27 Žena majka0007 [108] - Amerika
Známeho betty počas jeho dovolenky cca 25 dní nekŕmil nikto a v pohode... už je po dovolenke nejaký čas a nevyzerajú, žeby škodovali :-)
(ej, ale som oprášila debatku) hop

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   16.06.2010 13:03 JuraS Re: Terry
Jak píšou jiní, ryby to v pohodě vydrží, vypulírují akva od všeho možného..pozor ale pokud máš v akva třeba krevetky či šneky..aby jsi i ty pak v akva našel...rozhodně před odjezdem nepřekrmit..a zvlášť když máš v akva gupky bych se nebál ničeho...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2010 21:59 Muž tom05 [0] - Jezírkové rybyRe: Terry
Také si myslím, když jsou rybky zdravé a dobře živené, tak by jim to nemělo vadit.Ale to prázdninové krmení jsem vyzkoušel a žádný zázrak to není. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.06.2010 20:49 R Muž Silent [5949] Re: Terry
Ryby v dobré kondici opravdu vydrží bez problémů 14 dní. Alespoň vymetou nádrž od zbytků a pustí se i do řas. Pokud nemáš srdce je nechat o hladu tak je možnost již zmíněného prázdninového krmení, nebo automatické krmítko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.06.2010 20:43 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: Terry
Prakticky každá zdravá ryba musí vydržet týden naprosto v pohodě a určitě jim to neuškodí, + jako bonus pokud máš správné druhy budeš mít pěkně čisto:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2010 20:36 Breaker Re: Terry
www.akva-exo.cz/…

nemám stím žádnou zkušenost ,ale třeba to k něčemu bude palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2010 20:13 Muž Argo [6] - RostlinyRe: Terry
Kdyby ses o ně doopravdy hodně bál, aškoli není proč jelikož jedeš jen na 7dní, tak můžeš koupit týdení krmivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   15.06.2010 19:26 Muž Masarowitch [24] - RostlinyRe: Terry
Vydrží a dva tejdny. Ale po návratu a před odjezdem nepřekrmit!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2010 19:24 Terry – Výdrž
Ahoj,
Jedu na dovolenou na Slovensko na sedm dní a chci se vás jestli to rybky vydrží bez žrádla. Krmím je asi 2 krát deně a myslím, že jsou na to zvyklé. Vydrží to??? :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2009 19:36 Muž Diego [72] Re: deathfoe
Díy za připomenutí,zapoměl jsem na to.... ;-) Ale u těchlle krmiv je problém ten,že v návodu na používání je napsáno,že se pak má vyměnit celkem velká čast vody.... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2009 18:23 deathfoe Re: Diego
Tak ještě je tu možnost vhození takových těch kostek co se pozvolna rozpadají, když to ryby okusují, prázdninové/víkendové krmivo, sice jsem to nezkoušel, ale zahrnul bych to do tvého výpisu jako čtvrtou možnost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2009 17:44 Muž Diego [72] Re: Rastiik
10 dní přežijí dospělé ryby bez jedinné újmy.Bál bych se tak akorát u plůdků ryb.....
Když je někomu svěřím,jak píše Horác,tak ti většinou krmí hodně,protože ,,prý´´ rybičky mají pořád hlad a tak je krmí a krmí a až přijedeš a........
Jedinné 3 možnosti jsou:Ryby se o sebe postarají
automatické krmítko
nebo předem připravenné jednolitvé porce předem nachystané ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2009 17:36 Muž lachon [8] - CichlidyRe: Bob666
a co třeba automatické krmítko potlesk smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2009 16:18 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Rastiik
Co nejdřív číst,hledat a potom se ptát X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.06.2009 16:11 Muž Horác [3946] Re: Rastiik
Co s tím? Nic. V pohodě to přežijou. Hlavně to nesvěřuj babičce, sousedovi nebo kámošovi.
V dobré víře budou překrmovat a to většinou nemívá dobré konce ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2009 15:55 Rastiik – Problém
O prázdninách budu asi 10 dní v chorvatsku..a nebudu moc krmit ryby co s tím? coze
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.01.2008 17:03 Muž Lukys1 [4] - Jezírkové rybyRe: Mája
He prosim te ja mam jezirko na chalupe a ryby dostavaj nazrat jen o vikendu ale zase je fakt ze jezirko neni akva v jezirku sou asy takze vydrzi dele bez krmeni

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2007 10:35 Žena Mája [40] Re: Sidonius
Side, možná máte pravdu :-)
Já jsem jim to vypla hlavně kvůli těm řasám, trošku se mi přemnožili. Tak proto. Myslíte, že je to správné?
Jinak děkuju! :-)

Rap:no vyděla jsem i Akary žrát řasy, což mě podivilo. Děkuju.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2007 16:40 RAP Re: Mája
Řasy jsou přítomny v každém akva. V normálně zajetém akváriu najdou rybky vždy něco na zub, třeba zrovna ty řasy. Před odjezdem normálně nakrm. Rybičkám dieta neublíží. 99,9% akvaristů krmí víc než je potřeba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2007 14:50 Sidonius Re: Mája
Mája: "...Jen někdy nechápu, proč nikdy nedostanu víc odpovědí..."

Třeba proto, že ty předchozí jsou dostatečně výstižné? :-)

A nemějte obavy, že by rybky to krmivo nenašly - čich mají výborný...;-)
S tím vypnutím světla je to možná varianta. Další možností je zapojení osvětlení přes spínací hodiny. Třeba mechanické za cca 80,- Kč v nějakém tom "BAU.....u". ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2007 13:37 Žena Mája [40] Re: LukyPalu
Děkuju vám za názory. Já jsem jim koupila week end food krmivo, aby tam alespoň něco měli. Tohle krmivo prý se tam má dávat při teplotě 24°C až 26°C, jenže je teď ten problém, že jsou hrozná vedra, takže tam požadovaná teplota neni :-O Takže se to asi bude rozpouštět rychleji.-(jinak asi tak něco kolem dvou týdnů budu pryč, takže to snad vydrží)

Mám ještě jeden dotaz...mám tam trochu řasy a bylo mi doporučeno, že mám na dobu, na kterou odjíždím, nezapínat světlo, prý to ani rostlinám ani rybám nevadí-(a navíc se sníží teplota v akva). Myslíte si, že to tak může být?

LukyPalu:právě se bojím, jestli to krmivo najdou, ale asi ano :-)

Vám děkuju moc za názory, cenim si to.
Jen někdy nechápu, proč nikdy nedostanu víc odpovědí :-D
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.07.2007 07:03 LukyPalu Re: Mája
Jen pro ten pocit že tam něco mají jsem dal tablety sera holiday.Fungují jak píšou a ani jsem na to rybky neučil,hlad je naučí sám.Po týdnu co jsem se vrátil se na tom páslo celé osazenstvo.Rybky i krevey
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2007 19:07 Petr Re: Mája
Pokud neodjíždíš na více jak dva týdny, tak bych se o krmení nestaral. Rybky to vydrží bez problémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2007 16:32 Žena Mája [40] – Prázdniny
Odjíždím a tak rybky chci nechat na prázdninovém krmivu, takže mám otázky:které je podle vás nejlepší? Značka?...Které vydrží co nejdéle?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.12.2006 16:15 vik-a Re: Creative
videla som v obchode automaticky krmic. ale ja som ich nechala aj 5 dni bez zradla a nic sa im nestalo. ale treba ich pred odchodom dobre nakrmit! Citala som, ze ak ich dobre krmis 2 až 3-krat denne tak to vydrzia.
Je to ako v prirode: NIE VZDY NAJDU NIECO NA ZJEDENIE! ano

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.12.2006 12:53 Žena azalka [38] Re: Creative
Týden nepřítomnosti nic není, však oni si určitě v aqárku něco k snědku najdou a ještě ti ho uklidí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2006 17:11 Žena katunka [159] Re: Creative
Dej jim nažrat než odjedete, akvárko odkal, vyměň 1/3 vody, světlo máš asi ve spínacích hodinách, takže to by mělo být v pohodě a uvidíš, že to přežijí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2006 17:01 Creative Re: katunka
...........no taký týždeň by sme nemali byť doma, tak dúfam,že vydržia,lebo by som bol nerád,keby sa im niečo stalo...... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2006 16:19 ježek Re: Creative
Krmítko existuje,podle mě je zbytečné ho kupovat.
Můj případ-12 dní dovolená-před odjezdem dostaly nažrat,potom na dno dva kvádříky Tetra Weekend,a nazdar.
Po návratu radostně vrtěly ocasem,žily všechny. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2006 15:40 Žena katunka [159] Re: Creative
Na jak dlouho? Týden až deset dní by měly vydržet
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2006 15:24 Creative – Krmenie Vánoce
.........mám problém, cez vianoce ideme na dlhšiu dobu preč a nemá sa kto starať o rybičky, existuje nejaké krmitko,čo nejak nastavím a to im bude napr.každý deň sypať žradlo????.......existuje niečo také vôbec????........... :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2006 20:23 Janik Re: Blue
mecovky bezne skacou z akva ven, parmicky taky a jiste i plno dalsich blaznivych ryb.... proto musi byt kryci sklo..... skacou hlavne v noci (nevim proc)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.09.2006 15:47 Muž [] Re: Blue
Tak se nejspíš něčeho lekla.Někdy nějaká rybka začne prchat před druhou a vyskočí.Pokud by chtěli ven všechny tak by to byla otrava,buď z dusíkatých látek či nějaké jiné cizorodé látky(otravy v našich tocích jsou běžné) :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2006 15:17 Blue Re: Havel-st
no tak to jsem docela ráda - to ovšem nevysvětluje proč mi ta bláznivá mečovka spáchala harakiri ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.09.2006 13:56 Muž [] – tak ještě jeden extrém
Mě se stala věc,která trošku zarazí.Před lety jsem odjel z bydliště do práglu a neměl se kdo postarat.Dostal jsem se domů až za nějakých 21dnů+- adi 1 den.V aqa byli pouze menší druhy kančíků a nějakej ancistrus.Zmizel jen 1 ancistrus a nejmenší kančík.Ostatní rybky naprosto bez újmy.Hlad měli,ale vydrželi.Něco vzali z rostlinek a zbytek z těch obětí.Voda nebyla zkažená a vůbec nepáchla.Takže si asi příroda poradila sama.No není to jako příklad jak se to má dělat,ale nějaké strachování ze 3 dnů na chatě čí 2týdenní dovolené nemusí mít nikdo strach.Navíc rybky většinou vyčistí nádrž od všeho co se divákovi nelíbí(řasy atd.) :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2006 13:28 pirát Re: Blue
v novém akvárku,kde není mnoho možností najít si něco na zub max 10 dní ,v zajetém AQ i týdny bez újmy na zdraví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2006 12:06 Havel-st Re: Blue
Sekavec thajský 14 dní - sám přeskočil do nádržky se studenou, vodovodní vodou, bez rostlin a s holým dnem, která stála za karanténkou - ale to je ryba poněkud ... zvláštní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2006 11:37 Vodník Re: Blue
Týden naprosto normálně, spíš 14 dnů. Já je přes dovču nekrmil a byl jsem pryř asi 9 dnů.
TO ale neplatí o masožravcích, ty by se asi požrali navzájem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2006 11:25 GAGAL Re: Blue
Dospělé a zdravé ryby v dobře zaběhlém akva.týden přečkají bez problému. Pokud jezdíš na víkend pryč, tak se nemusíš vůbec obávat. Osobně krmím obden a třídenní pauza není u mne ničím neobvyklým. Výjimku tvoří potěr a speciální druhy např. rod Nothobranchius. Kde se i dvoudenní hladovění projeví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2006 11:01 Kača Re: Blue
Já slyšela o týdnu jako maximální době. Já jednou jela na 3 dny pryč a stresovala jsem celou dobu, protože nebyl nikdo, kdo by se postaral. Všechno bylo v pořádku. Ryby byly vyhladovělé, jedly s obrovskou chutí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2006 10:59 Blue – Jak dlouho vydrží ryby bez jídla?
Tak mám další otázku - jak dlouho vydrží rybičky bez jídla? Byli jsme na víkend na chalupě, nakrmili jsme je v pátek v poledne a v neděli jsme našli mrtvou mečovku - spáchala sebevraždu skokem z akvária - mohla zašílet hlady a skočit? hmm

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 2

Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 2508x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/925?od=13