Filtr Tetra Tec Ex 400
0 07.03.2010 22:10 Pablo2 S tou hlavou filtru je to nějaké divné, u mého filtru šla hlava zasunout (i nenamazaná) do kanistru velmi lehce a ani jsem se proto nedivil, že to teče. Před výměnou filtru jsem díly vysoušel u radiátoru (jen mírné teplo) a při montáži jsem zjistil, že hlava filtru jde do kanistru zasunout jen s užitím mírné síly (asi tak jak by to mělo být správně). Jestli by nyní filtr těsnil jsem už nezkoušel.
Mám TT ex 1200 a mám tentýž samý problém, zatím je filtr na reklamaci tak uvidíme co mi zajímavého pošlou.
0 07.03.2010 21:40 adraj – Re: langosh
Václav a Pablo2 mají pravdu. Voda se dostává vtokem do hlavy filtru, která je těsněna až při vstupou do kanystru. Voda pak z hlavy zákonitě vytéká v místech přezek. Výměna velkého těsnění mi nepomohla. To bylo tak těsné, že bez namazání jsem nebyl schopen vůbec hlavu do kanystru zapasovat. Objednám od Migy celý adaptér (rozdíl ceny samostatných ventilů je nepatrný)a uvidím, jestli se to zastaví. Zatím mám filtr v lavoru, který musím každý den vylévat. Až na to jednou zapomenu tak ...
Starší reakce
0 02.03.2010 09:43 langosh Mám TT EX700 tři roky bez jakýchkoliv problémů, před tím jsem měl rok EX600 a taktéž bez problémů. Měl jsem i Eheim Classic 2213 - kvůli hlučnosti jsme reklamoval hlavu a nakonec se nalomil i vstup do filtru...
Roman
protein007 napsal: ...a to vsetko su dovody, preco si ludia priplacaju za Eheim. Ziadna vazelina, ziadne nasuvanie nasilu, pohodlna regulacia prudu vody a tichy chod. Ale ked si niekto neda povedat, aj ked je tu na fore o tych problemoch popisany kopec stran, tak co uz...
Mam TT 700 a nemám nejmenší problém. Teď to bude čtvrtý néli pátý rok co běží.
0 01.03.2010 14:48 Pablo2 Já nejsem zkušený akvarista ale jsem strojař a s otázkou průmyslových filtrů a čerpadel jsem se setkal. Když jsem prohlížel svůj Tetratec 400 podrobně si prohlédl technické řešení spoje mezi tělem filtru a hlavou, tak se vůbec nedivím, že tyto filtry často tečou. Toto řešení není povedené a těsnost spoje je přímo závislá na kvalitě těsnění a výrobních tolerancích. Hlava mého fitru šla zasunovat do spodní části velmi lehce i když nebyla namazána vazelínou, při správně provedemém těsnění nutno použít přiměřenou sílu. Filtr po pečlivém sesazení netekl třeba 2 hodiny ale pak stačilo jen se velmi lehce dotknout hlavy filtru a ten začal okamžitě téci.
Filtr jsem vyměnil s doplatkem za Fluval 105. Tam je těsnění provedeno po technické stránce vyhovujícím způsobem. Bohužel je filtr mnohem hlučnější než Tetratec (dle mého názoru nevyhovující řešení vrtulky) a také příslušnství (hadice a j.) řešeno velmi humpolácky, silně předimenzované a vhodné tak do chemičky a ne k akváriu do bytu. Bude třeba u tohoto filtru dost předělat.
v tom případě jsem měl na tetru velké štěstí - slouží mi přes dva roky a uplně v poho. všem je doporučuju a zatím mi nikdo přes hubu nedal...
0 01.03.2010 13:21 JuraS někde jsem četl že externí tetry jsou jako české pračky před 30 ti lety..buď máš štěstí (doopravdy štěstí) a koupíš kus co ti bude sloužit dlouho a nebo standardně narazíš na kus co poteče a nepomůže ani výměna dílů. Neznám ho osobně ale pokud teče někde ve spoji se šroubením pak bych šroubení obtáhl instalatérskou páskou a ještě posadil do silikonu na těsnění van a umyvadel..nevěřím, že by pak něco nekde teklo..je to ale dodo a to by dneska nemělo být...
0 01.03.2010 10:26 Usine – Re: adraj
Filtr a jeho konstrukci neznám, ale předpokládám že je vstup a výstup otočný. Potom ti to může protékat okolo jejich těsnění což jsou O kroužky. Vypadá to jako by teklo těsnění ale ve skutečnosti voda vytéká z mezi-pláště víka filtru.
0 01.03.2010 09:50 adraj – Re: Pepas
Rady, že si člověk má koupit Eheim, aby měl klid jsou moc pěkné, ale mě spíše zajímá důvod průtoku u těch Teter. Mně jel 2,5 roku Tetra600 bez problémů a při běžném vyčištění začal téct pod přezkami. Věměnil jsem těsnění a teče stejně a s novým těsněním jsem měl dost práce, abych hlavu zasadil tam, kam patří. Tak mě napadá, jestli není chyba v přítlatku hlavy v místu přezek, které mohou být nějak používáním uvolněné. Proto by mě zajímali názory jiných. Rady, že jsem si měl pořídit Eheim jsou trošku mimo problém. Do druhého akva jsem si už Eheim koupil.
Starší reakce
2 14.02.2010 21:14 Pepas kupujte eheim,je to pak v klídku.
0 14.02.2010 18:38 Jack – Re: Pablo2
Nic noveho pod sluncem.... Me TT EX 600 tekl taky ... po pul roce provozu... (o tesneni jsem se staral vzorove, mazal vazelinou a cistil..) Stacilo koupit nove tesneni a filtr netece.. Ale ocekavam kazdou chvili ze se situace bude opakovat. Protoze u TetraTecu EX to je docela normalni... co jsem tak slysel...
Pokud je od pohledu vše jak má být a filtr stále prosakuje ( což v žádném případě nesmí) okamžitě bych ho reklamoval. Je to poměrně častá závada filtrů TetraTec.
0 14.02.2010 18:31 Pablo2 Překroucené těsnění není a kroužek jsem lehce namazal vazelinou. Je divné to, že téci začíná tak po 1 hodině provozu. Když neteče, tak stačí se jen lehce se dotknout hlavy filtru a okakmžitě začne téct. Zajímavé je také to, že teče pod západkou (přední) a oběma přezkami.
az take zle filtre neiesu a ak mas peniaze nazvys kludne si kup filter za 20 litrov
ja ho mam a som spokojny bud si malo mazal alebo najskor to bude prekrutene tesnenie ako kolega pisal
0 14.02.2010 16:19 Skalpi Ten kroužek může mít nějakou vadu...ale když to teče proudem,bude spíš překroucenej...já než filtr zavřu,ten okraj namočim,to stačí,aby to tam vklouzlo.
0 14.02.2010 11:59 Pablo2 – Tetratec ex 400 - teče
Koupil jsem filtr tetra tec ex 400 , filtr jsem instaloval dle návodu (včetně vazeliny na těsnící kroužek hlavy filtru). Po několika hodinách provozu začal filtr téct drobným praménkem
(vytékal zpod jedné přezky), demontoval jsem hlavu a znovu opatrně namontoval. Po 15 minutách filtr znovu tekl a tentokrát na více místech (opět z pod přezek). Po další demontáží a setření vazeliny (bylo jen velmi málo) znovu hlavu namontoval, zatím (1/2 hodina provozu neteče). Domnívám se , že hlavní chyba je v nedostačném těsnění těsnícího kroužku hlavy, hlava jde na tělo filtru velmi lehce nasadit a kroužek není dostatečně přitlačen. Mám zkušenost, že pokud takový druh těsnění opravdu dobře těsní, potom při nasouvání obou částí do sebe je nutno vyvinou určitý tlak.
Starší reakce
EX 600 je fakt dobrej filtr ale záleží hlavně ta výškovém rozdílu mezi akva a filtrem a na to jsi zatím neodpověděl. Asi to nebudou ty 3 metry. Já mám EX 600 napojenej na 45l akva a vše je v podhodě. Pravda trochu dost ho na výstupním kohoutu škrtím a výškový rozdíl mezi filtrem a akva je tak 1m. Zatím jsem se nesetkal s problémem. Taky jsem se rozhodoval mezi EX 400 a 600 ale ten cenovej rozdíl nebyl až tak velkej, přitom EX 600 má o dost větší obsah filtračních náplní.
Tomas Enderson
Já bych si taky koupil klidně Ex600 mě to nevadí protože toto akva taky nebudu mít navždy a potom si koupím větší. Pomohlo by to kdybych si koupil Ex600 ?
1 29.12.2009 10:56 HaF – Re: TomikVyskov
Ahoj, Koupil bych klidně EX600 a trochu ho přiškrtil, větší objem ve filtru, a když se třeba pak pořídí větší akvárium, tak se jen hodí potom větší
he he
Aka bude vyska (prevysenie) medzi hladinou akvarka a vyvodom vody z filtra? Pretoze ak budu tie hadice viac menej rovne (tzn. budu stupat od filtra do akvarka, bez nejakych previsov alebo sluciek), tak tu dlzku mozes zanedbat (mozu byt dlhe aj 10 metrov). Pozri si, aky vytlak (kolko metrov) ma ten filter - musi mat viac ako je to prevysenie medzi akva a filtrom, aspon tak o 20-30%. Na lepsich filtroch mas dokonca aj napisane, o kolko stupa prietok vody v zavislosti od toho, do akej vysky filter/cerpadlo vytlaca vodu. Pri nulovom prevyseni bude mat filter maximalny prietok, a pri maximalnom moznom prevyseni by mal mat nulovy prietok (ak vyrobca spravne uviedol max. prevysenie). Toz asi tak, v skratke
Chtěl bych si pořídit pro své akvárko 72l vnější filtr Tetratec Ex400 ale mám pod akvárkem komodu kde jsou šuplíky a né škříňky. Skříňku mám k dispozici v pracovním stole ale je asi 3 metry od akvárka. Můžu si koupit delší hadice a mít ho od akva 3 metry ? Utáhne to čerpadlo ? Děkuji za příspěvky
Starší reakce
Ano, rozmery su rovnake, len vykon je iny
Starší reakce
0 07.03.2009 09:48 pansuu A to musíš psát dvakrát?
Zkus se zeptat u nějakýho prodejce náhradních dílů, tam by to mohli vědět.
0 07.03.2009 02:36 Bird – Velikost hlavy 400,600,700
Vítu někdo zda lze použít hlavu EX 400 na kyblík EX 600? myslím zejména rozměrem, diky
Starší reakce
Já ho kupovala na shop.miga.cz za 1290,-
0 02.01.2009 12:24 marta14 – tetratec ex400
kolik asi tak stojí v normálním obchodě s akvaristikou
Starší reakce
je to zmensena verzia EX 600,700,1200,2400...Takze kvalitou to je ako ostatne filtry tejto znacky
Mám ho teprve asi měsíc, ale žádné problémy jsem nezaznamenal. Myslím, že je tato velikost na trhu asi půl roku, takže extra zkušenosti zrovna s tímto typem nebudou. Mě zatím běží bez problémů. Ale neříkám hop dokud jsem nepřeskočil. Uvidím.
0 30.12.2008 10:16 Martin – tetratec ex 400
myslel jsem jako jestli s ním má někdo zkušenosti
0 30.12.2008 09:45 fap 0 29.12.2008 17:13 apinek – Re: Martin
zkusil jste vyhledávání na foru?asi ne
0 29.12.2008 17:10 pmynarik – EX 400
Například tady:
www.profizoo.cz/…-
Na googlu je nespočet odkazů, jak budete mit chvilku můžete si je projít
0 29.12.2008 16:59 Martin – Tetratec ex400
potřebuji vědět víc o filtru tetratec ex400.
Starší reakce
Starší reakce
0 13.12.2008 07:47 fap – Re: Leitlik
nahradní mě nenabidnul,jinak prej že na tuto značku filtru ještě neměli reklamaci tak se divyli že nefunguje, je to obchod v Brně na Bubeničkové,akva Minařík (ja to objednal přes net)
Na Moravě kámo. Soudím tak podle toho, co jsem už párkrát zažil. Prodejny nebudu jmenovat.
fap napsal: tak dnes jsem to zanes do obchodu , že se na to podivá a v pondělí mě řekne jestli to pošle na reklamačku ,čekat 30 dní hruza den novej a hned tohle
A náhradní Ti nenabídnul ??
tak si kupi komplet vrtulku aj s oskou za 160 kč
0 12.12.2008 17:19 apinek – Re: pavel21
tak je víš kde
0 12.12.2008 17:06 pavel21 – Re: pavel21
oprava: na náladě prodejce
0 12.12.2008 17:05 pavel21 Franta napsal: reklamovat,máš na to nárok,2roky záruka,osičku bych neřešil,Filtr neběží,není o čem mluvit
a až si někdo prorazí nádobu, tak to taky je na reklamaci, protože "teče"?
Jde o to dokázat, že je to vinou výrobku a ne špatnou manipulací uživatele, to už je pak hodně na nápadě prodejce.
0 12.12.2008 13:05 Franta – osička
reklamovat,máš na to nárok,2roky záruka,osičku bych neřešil,Filtr neběží,není o čem mluvit
Přidat reakci
1 ...... ...... [3] 4
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 3133x