Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Filtr Fluval 305

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Filtr Fluval 305
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2010 11:51 Denoo Re: JendaVana
oki, inak keby chcem dat daky kamen vzduchovaci , jeho prevadzka je asi dost hlucna nie? teda to co tlaci vzduch do kamena tak trochu vibruje nie? Ci su aj nejake tichsie kamene , ak viete niekto o niecom, alebo skaly vzduchovacie dake pekne kde sa predavaju,,,

inak este jedna otazka , mam od SERY bio Nitrivec, 500ml , na zakladanie akvaria, dal som prvy den 10ml na 25l vody, teda som tam dal 100ml toho pripravku , ako je pisane na obale, na druhy den mam dat to iste este, alebo potom uz len po tyzdni? to tam nepisu, ze ci ho mam davat kazdy den do minutia pripravku, alebo ako,,,

dik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2010 09:16 Muž JendaVana [22] - CichlidyRe: Denoo
stačí jen otáčet hladinou, netřeba ji ani čeřit. i bez rostlin. viď moje Malawko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2010 08:42 R Muž Silent [5949] Re: Denoo
Pokud filtr mírně čeří hladinu, v nádrži je dostatek rostlin a není přerybněno není nutné nijak vzduchovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2010 07:56 Denoo
nazdar, mam kompletnu zostavu akvaria setu 300l od pet.cz , mam tam fluval 305 , vsetko som spravil ok, voda uz filtruje, len z filtra nevychadzaju ziadne bublinky , teda neviem ci bude voda dost okyslicena, a ci netreba pridat daky vzduchovaci kamen ??? Dik (inak fluval 305 je tichy, ani ho nepocujem, uplna parada oproti predchadzajucemu vnitrnimu)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 20:46 MASER Re: miso21
No já na něj nedám dopustit. no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 20:42 miso21 Re: TomášB
daj ho reklamovat a ak sa da vymenit za inu znacku :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 20:41 MASER Re: TomášP
Podívej se jestli nemáš prasklé klipsy. Nemusí to mít už takovou sílu na přitáhnutí hlavy. Mě se to stalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2010 20:18 Muž Teflon [0] Re: TomášB
ahoj,
ja ho mam cca 2 mesice a zatim zadny problem nepozoruji...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2010 21:55 TomášP Re: Libor123
To jsem udělal a nepomohlo to. Nakonec při reklamaci mi vyměnili celý filtr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2010 21:48 Libor123 Re: TomášP
Já mám 405 a 404 taky bez jakéhokoli problému. Možná to vyměnit opravdu jen to těsnění. Libor. ano palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2010 21:35 luka Re: TomášP
No ja mam 304 už 6 rokov a bez poruchy palec palec palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2010 21:25 TomášP – Fluval 305
Ahoj. Mám dotaz, zda má někdo zkušenost s filtrem Fluval 305. Mně běží bez problémů, ale problém nastane při výpadku elektřiny. To totiž po roce používání začne téct mezi kanystrem a hlavou, těsnění jsem měnil, ale to nepomohlo. Jeden jsem už vyreklamoval a na druhý se chystám. Zajímá mě jen jestli mám jen smůlu nebo se mám poohlídnout po jiném....

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2009 08:13 Muž Breathlless [6] Re: Bart
No já mám starší generaci (Fluval 403) a je fakt že se mi sací koš táké ucpával , teď sem ho vyndal uplně , v aqua mam jenom kance , takže tam mi to nevadí. občas to vcucne okružáka ale ten je mi fuk.
Jinak je absolutně bezhlučný ( a to ho mám z druhé ruky ) a zprovoznění po čištění je bezproblémové. Je tochu horší manipulace stěma ventilama , ale dá se to zkousnout. Jak vidim inovace (řady xx4 , xx5) teda nic moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2009 07:08 Muž O.Tom [439] Re: Bart
ja mam kousek z prvni rady 04 , presneji 204 a ucpavani kose je caste a nejen kose, casto se mi ucpe prostor vtech samouzaviratelnych ventilech. Tam to vadi mnohem vic nez v kosi.
Navic mi tece a hlucnost je cim dal vetsi, ale to je uz asi tim, ze ma neco odslouzeno.
Mit ty prachy, tak s eheimem snad nejsou problemy :) Na eheim nemam, tak zkusim cinskou kopii atman :) Fluval mi prijde drahy a divny a zda se mi ze fluvaly maji i nejmensi filtracni objem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2009 06:37 Bart Re: Roman
Já mám u Fluvalu 304 new problém hlavně s tím že se neustále ucpavá sací koš, to si myslím že je chyba konstrukce, připadá mi že některé jiné filtry mají koš o dost větší. Těžko se mi podaří při cca 30 kg lávových kamenů ¨vyčistit dno od všech odumřelých částí rostlin, které logicky poměrně záhy skončí přilepeny nakoši či v něm. . A když se rozhodnu to vyčistit tak se mi pak půl hodiny nedaří odvzdušnit hadice. Popravdě už mě to dost s.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2009 09:28 Roman Re: Barney
Fluval 305 je jeden z nejlepsich filtru. Absolutne ho mam tichy a byl tichy hned po zakoupeni. Neni slyset ani kdyz k nemu dam ucho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2009 20:53 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: Barney
Já jsem s dvanáctistovkou spokojenej.Jediný co bych vytkl je ta ruční pumpa sloužící k nasátí vody při startu(zadrhává se).Filtr čistím tak jednou za 3 měsíce a žádný razantní snížení průtoku nepozoruju.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2009 20:41 Muž hapedo [0] - RostlinyRe: Barney
Musím souhlasit - Fluval už nikdy. Příšerný hluk to dělá. Jinak bych zkusil vyměnit filtrační molitan a případně rotor filtru (lze koupit). Pokud to nezabere tak bych to odvezl na sběrný dvůr nebo případně prodal nějakému šílenci třeba přes aukro.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2009 20:37 Muž Sid [6739] - RostlinyRe: Barney
Kde jste k tomu přišel? :-)

Zkuste se poptat u vícero prodejců na jejich zkušenosti s prodejem a reklamacemi Atmanů řady CF. Třeba budete překvapen. Moje zkušenost je minimální, ale zato - naprostá spokojenost. :-) Možná trochu vyšší příkon, ale funkčnost včetně "hlučnosti", (v tomto případě lépe - "tichosti") - palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2009 19:43 Muž Barney [61] Re: Sid
Na ty taky neni moc spoleh. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2009 16:39 Muž Sid [6739] - RostlinyRe: Barney
Mrkněte na Atmany řady CF. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2009 15:31 Muž Barney [61] Re: Voky
No já bych řekl, že Fluvaly nejsou zrovna dvakrát dobré filtry. Sice jsem se nechal zlákat na Fluval 405, ale už bych to nikdy neudělal. Po měsíci je dost zanesený a musím ho proprat. Už si Fluval nikdy nekoupím - hučí, malý objem filtračních nádob, časté zanášení, blbé hadice jo a vysoká cena. hmm Prodávám ho, kdyby měl někdo zájem, piště hned.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2009 11:22 R Muž Silent [5949] Re: Voky
To není chyba filtru, ale vznášejících se nečistot v nádrži. Čím více "bordelu" tím více se zanáší molitanové předfiltrační patrony a tím se podstatně snižuje průtok. Většinou trochu pomůže častěji odkalovat a tím se do filtru dostane podstatně méně pevných částeček a neznečišťuje se tak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.08.2009 10:42 Muž Voky [23] - Cichlidy
tak ja mam stejny problemek. vycisitim filtr a do 14 dni uz filtrem tece tak 5 litru za minutu. myslem jsem ze vydrzi vic.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2009 12:39 Žena Gabrielka [73] Re: Nedory
Nic jsem neradila, jen konstatovala. (Konstruktivní odpověď už tu přeci padla. :) Přeci jen je lepší 2x-3x týdně proprat návlek, než 1x týdně rozebírat filtr. ;-))
Pokud se to nesmí, (něco konstatovat, vyjadřovat názor na nějakou myšlenku ap.), pak sorry. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2009 12:07 Muž Nedory [15] - SumciRe: Gabrielka
Jenže to je jaksi jiný problém. Pterygoplichthysové sežerou všechno krmivo a pro L168, Lorikárii a L128 skoro nikdy nic nezůstane, takže ti přežívají na drobkách, co odpadnou Pterygoplichthysům nebo pravděpodobně na řase. Ale tento problém řeším Pterygoplichthysové jsou prodaní a v pátek jdou pryč.

Každoupádně mi přijde jako konstruktivní odpověď "dej si na sací trubku bioakvacit", než "jo moc krmíš, ryby ti moc kálej"...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2009 11:56 Žena Gabrielka [73] Re: Nedory
Signalizuje "dostatek" potravy. Nebo spíš nadbytek... :)
Ale to zvažujete i vy sám: "...dvaceticentimetrový Pterygoplichthys joselimaianus produkují takového odpadu, že to ucpává filtr..." :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.06.2009 11:53 Lucka Re: Nedory
Já místo sacího koše na trubku nasadím kostku hrubšího molitanu a filtr nemusím tak často čistit. Jenom nesmím zapomenou při pravidelné údržbě molitan propláchnout, jinak se průtok snižuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2009 11:49 Muž Nedory [15] - SumciRe: Gabrielka
no k čemu je mi kolonie, která ucpává filtr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2009 11:47 Žena Gabrielka [73] Re: Nedory
Ten hnědý sliz jsou s největší pravděpodobností kolonie nitrifikačních bakterií. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2009 11:34 Muž Nedory [15] - SumciRe: sokar
Z hadic mi létaly celé provazce hnědého slizu, když jsem to minulý týden proplachoval. Teď je průtok zase minimální. Používám v prvním koší keramické válečky od Hagenu a dva koše poreznich kuliček od JBL.

Krmimim JBL Pleco chips, mám tam jen sumce. Mám podezření, že skoro dvaceticentimetrový Pterygoplichthys joselimaianus produkují takového odpadu, že to ucává filtr...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2009 06:18 sokar Re: Nedory
Toš to fakt není normální.
Zkus drbnout do hadic od filtru.Vylítávají ti z ní žmolky?Esi jo,tak je potřeba vyčistit proudem vody či kartáčem trubky.
Jakou používáš náplň?Pokud jemný molitan tak se nedivím.Jednou sem ho použil a opravdu se mi snížil průtok.Když sem krmil suchým krmivem tak se mě trubky aji filtr dost špinil. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2009 02:40 Muž Nedory [15] - Sumci
Mám taky Fluval 305 ve 240 litrovém akva, ale každý týtden musím filtr rozebrat a všechno propláchnout, jelikož mi průtok klesá na polovinu... Nejdříve jsem neustále vytrhával z hadic a filtru jávský mech, který už jsem zrušil, ale pořád se ucpává... Je to normální?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2009 11:42 Muž vladislav [106] - CichlidyRe: Roman
Dej ten větší..mám akva cca 300 litrů a 205 v něm nestihala..takže jsem k ní přidal Tetra tec 700...měl jsem ho za hubičku..takže ty dva to táhnou v pohodě..mám taky terčovce..ale jednoznačně jdi do té 305.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2009 11:38 Bouda Re: sokar
Ne, Myslím ucyhcení :) Jinak hadice od Eheimu může kupovat jen blázen :)
Ty jsem taky dostal, ale je to úplně obyčejná hadice, na které je nápis Eheim a je tak 10x drašší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2009 11:08 sokar Re: Bouda
Můžeš mi říct něco o tym systému hadic?Sou hladký nebo taky vroubkovaný?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2009 10:45 Bouda Re: Roman
Ahoj, já mam taky 240L
Měl jsem Fluval 305 a musim uznat, že ač jsem s nim byl spokojenej, tak se stávajícím filtrem se nedáí srovnat. Od kamaráda jsem dostal Filtr Eheim professional 2224 a tichý, snadná udržba, super systém na hadice. Prostě paráda a můžu jen doporučit.
(Teda je fakt, že jsem všechno dostal už jetý, tak nevim jak by se filtry chovali, když bych je dostal jako nové :) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2009 10:34 sokar Re: Roman
Mám taky cca 240L a mám tam fluval 305.Dej tam radši silnější.Nic tím nepokazíš.
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2009 10:28 Roman – Fluval 305 na 240l?
Mam 240l akva, co je lepsi koupit fluval 305 nebo 205? Budou tam tercovci

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2009 22:38 wobbler Re: MK
Stačí sním trošku zatřepat a vyhnat zněj vzduch a mít co nejmíň prohýbaný hadice ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2009 12:58 R Muž Silent [5949] Re: MK
Samozřejmě je třeba filtr před spuštěním napustit vodou. Nesmí běžet na sucho mohl by se poškodit rotor. Takže po napuštění jen strčit do zásuvky a občas s ním zatřást aby se uvolnily vzduchové kapsy a hotovo. V návodu je to přesně popsané.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2009 12:48 MK Re: Silent
V predchozim prispevku z 23.12. Danila o tom pise. Nevim zda to nemelo byt spis pred zapnutim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2009 12:34 R Muž Silent [5949] Re: MK
Kde jsi to vzal, že se má před vypnutím natlakovat?. Mám tu návod před sebou a nějak to nevidím?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2009 12:24 MK
S potesenim muzu konstatovat, ze filtr se skutecne po cca mesici ztisil. Neni to takove jak nekdo psal, ze ho ma v loznici volne vedle postele a nerusi ho. Mam ho v obyvaku a schovan do skrinky a to uz je takove, ze hlucnost nevadi.
Co znamena pred vypnutim natlakovat?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2009 19:59 R Muž Silent [5949] Re: Nedory
Sice to sem opravdu nepatří, ale ta výška je 140cm a ne 104cm. Takže těch tvých 150cm je celkem v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2009 19:48 Muž Nedory [15] - Sumci
Vím, že to sem nepatří, ale dneska jsem koupil Fluval 305 a chtěl jsem se zeptat jestli někdo máte zkušenosti s tou výškou? píše se tam 104cm ode dna filtru ke hladině vody a já mám 150cm určitě...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2008 09:48 Muž Walker [66] - CichlidyRe: libca
No kdyby byl muj filtr slyset tak, jako kdyz nam sepne lednice, potes panbu...to bych si dal :-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2008 01:16 libca Re: Danila
Taky mám filtr Fluval 404 a musím konstatovat bez problémů. Po zapojení nějakou dobu, asi tak půl hodiny byl malinko hlučnější,ale to vypouštěl vzduch. A jinak je slyšet, asi tak jak lednička když sepne. Toto jsou asi nejlepší filtry bych tak řekl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.12.2008 22:38 Žena Danila [4493] - AmerikaRe: apinek
Mám přes rok Fluval 305 a je úplně tichej, a co se týče trubek, neucpávají se vůbec,jsem je po roce čistila a kdybych to neudělala, tak by to bývalo nevadilo:-)
Spokojenost naprostá, chrčí jen když je blbě nasazená vrtulka nebo v něm necháš vzduch - nevypumpuješ ho při znovuzapojení po čištění... palec

Dporučuji držet se návodu výrobce a před vypnutím filtr natlakovat. Pak se s ním cvičit nemusí:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.12.2008 13:31 apinek Re: MK
hele,když napustíš akvárko chlorovanou vodou,jsou po celym akvu miliardy bublinek.fluval má velkej výtlak a tim pádem toho i hodně nasaje,samozřejmě i s bublinkama.když chlor po 2 dnech vyprchá,filtr se vzpamatuje a všechno šlape.sám jsem si ho před týdnem koupil do 250l akvárka a první den to bylo strašný.ted už je to ok.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 3

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 8692x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9135-fluval-305-?od=81