Zelenina pro ryby
podle druhu ryb, dá se zkrmovat i vcelku, tak jak je. Jen plave. Já ji přichytávám drátkem k přísavce. Taky se dá uvařit, to pak neplave, ale ztratí vitamíny
0 01.09.2010 13:04 budik – Mrkev
Zdravím, dočetl jsem se že je mrkev vhodná jako zpestření potravy pro rybičky. Chtěl bych se zeptat jak mrkev podávat. Napadlo mi ji nastrouhat a pak usušit a poté ji ještě trochu namlátit na malé kousky, aby ji mohli ryby sežrat. Jak se na to tváříte, popřípadě co byste mi navrhli jiného?
Starší reakce
no asi za dooost dlouho
nejspíš to není to pravé pro ně
a za jak dlouho ozobou jenen slabý plátek okurky???
moje gupky ju ozobavaju
a pavím očkům by okurka asi měla chutnat, že???
Také přidávám k běžnému krmení spařené vrcholky z kopřiv a okurku. Kromě rybek si pochutnají i krevetky.
Mým živorodkám pavím okům,platám,amateskám,metalikám nejlépe chutnají spařené kopřivy,které spařuji na 2 krát ,aby změkly. Také odpad z kopřiv mikročástice prospívají kryptokorynám a anubiasům jako výtečné hnojivo.
0 21.04.2010 15:32 defisa – Zeleninka pro očka
Mohu občas hodit pavím očkům trochu zeleniny??? Popřípadě jaká je nejlepší a kolik???
Starší reakce
0 12.04.2010 10:09 Tengo –
Zénais Jedi mi to i normalni rybky black molly i mečovky.Myslel jsem že to budou papat jen ancici.Ale když jim chutná.Jinak jim davam najist normalneě vločky od dajany asi to maji tu okurku jako doplnek nebo svačinku
nechavam ji plavat a behem chvilky je iblezena .stridaj se na ni ancici krevetky a sneci a neva jim ze plave
vám jedí okurku i rybky? Jakože ty plovoucí v hornějším prostoru akvária.
dávej každý večer nějaké tablety jsou divý po: WEls-Chips od sery a ještě mi jeli po Dajana pet tablets bottom ale ty zakalovali vodu..
Tak to mají pěkný výběr. Slyšela jsem ale, že brambory kalí vodu, není to tak? Dáváš je syrové nebo vařené?
...ja davam zemiak,uhorku,hov.srdce,a rvozne granulovane krmiva...-a kludne aj "naraz" nech si vyberu co im chuti...
Nech ji tam najdou neboj..
Starší reakce
no zatial sa na tej mrkvw nijako nedrzia ..
ahoj,ted jsem hodil plátek mrkve do AQ a ancáci se perou jako blázen.....Pavel
jasně že hrášek z mražaku,zbytky vylovím po dvou dnech
a idem akurat tu mrkvu skusit. a citrusove plody asi nie ze?
a este ze ako dlho ta mrkva vydrzi na dne a kedy zacne hnit? inak zlaty prisavnik si namo zejimavo pochutnava
3 krat skrabne a potom vedla odsaty to drti xd zajumave .. pocitam ze do 10 min tam budu vsetky ryby .. diki moc
Aspoň se mi nepřecpou, a zbyde i na ostatní
Co se týče hrášku, mohu použít domácí z mrazáku, pro mě jako pro člověka je furt dobrý, i po půl roce.. A plave ? nevím jak bych přichytával 5kuliček ke dnu
Plátky mrkve dávám ancíkům běžně, konzumují i bez spaření, ale musím uznat, že spařenou konzumují rychleji.
Mrkev sem ancíkům dával, odezva žádná
. Ale prč jim vše vařit,spařovat, nevím jak Vám ale mě žerou i tvrdé dřevo, nezdá se mi že by jim vadila tvrdší okurka,brambora....
Davam salatovku, ledovy salat a ted jsem zkousel i brambor
Nevidim duvod proc by nemohli dostat tu mrkev. Vse syrove, varit je to podle me zbytecne.
Já dávám cuketu
)
Panaque žerou mrkev celkem dobře a ani ji nespařuju nebo nevařím.
Sparené šalátové listy,alebo špenát
ináč tú mrkvu kamarátovi žerú v pohode
Já jim dávám papriku a okurek a jedou spíš po té paprice.
A oboje vařím ve 100°C vodě asi 5 min, pak je to krásně měkké
a co ine okrem mrkvy a uhorky? .. nijake ovocie? prípadne slivka zo slivovice?
Taky jsem jim to chvilu nutil, ale moc velký úspěch to nebyl
uvarit?
mno a nestaci ak ju len tak ohrejem na 80°c ?
uvařit raději v páře a klidně dát do akva...tvrdou mi nechtěli žrát ani šneci...
0 08.03.2010 14:29 Marekkt – Mrkva a prísavnik? ano nie?
nemam uhorku a napada mi mrkva. Moze byt? aj ked je troska starsia ale jedla?
Starší reakce
Posílám foto jak funguju s okurkou bez problémů
Pokud by se hodil, doporučuji cuketu, výsledek zajiště a prověřený lety praxe
Těch návodů je vícero. Nejjednodušší nechat projít varem a ona se ponoří, běžné - napíchnout ji na špejli.
tedka mne napada ze preve ten rozvoj nalevnika by se mi nekdy hodil..... zatim jsem pouzival bananovou slupku a moc nalevnika nebylo....
jinak ja okurku davam bud pod sutr nebo pod koren, pripadne pod filtr
No když budete dávat s mírou, tak to stihnou sežrat a tudíž nemusíte, jinak zpravidla riskujete to, že dojde k chvilkovému rozvoji nálevníka (mléčná voda), ovšem ten zase zmizí.
Dobry den chtel bych se zeptat jestli pri krmeni ukurkou je nutne vydlabnout mekky prostredek ? Dekuji
Starší reakce
Jen bych dal pozor na to čím zahradu hnojíte.Zelenina plná dusičnanů není pro ryby to pravé ořechové...Hlavně importovaná eLka jsou dost citlivá.
Obejdu zahradu a půl rybárny žere, nic nespařuji
Ze zahrádky už léta používám živé komáří larvy. Jsou ze zahradního sudu a nikdy nebyl problém.
Starší reakce
ja som daval surovu,koliesko som prepichol spajglou a zapichol pod kamen a papali,ale uz nedavam lebo si na to zvikli a znicili mi vsetky rastliny
Nechce se mi zakládat nové téma a tak se chci zeptat když chci dát do akva nějakou tu zeleninu např okurku tak jí musum zalít horkou vodou nabo jak???
dreva maji kolko chcu,cez den su stale na nich,tie cervi vyskusam,díky
tie cervi myslis dazdovky?alebo mucne,nitenky....
dej jim tam dřevo..pochutnají si i na červech..
Přidat reakci
1 ...... ...... [2] 3
Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 5553x