Tip na chov neobvyklého bezobratlého
Toto malé palu bych nechal jako zkušební bez živočichů a v té 200stovce už se vyřádíš jako drak.
Tak za mě to je na ty kraby malé.
Vůbec bych se nebál jít do krabů rodu geosesarma. Jsou docela dost nenároční. Dokáže to chovat i prvňák
To vypadá jak vodní šváb co přežije snad i atomovou
Cca v říjnu, plánuji jako paludarium akva 200 set od diversy, tam chci udělat déšť a vodopad... Takže osazenstvo do téhle nádrže taky budu vybírat...
Edit: asi v těch malých nebudu mít nic... Udělám to jako rostlinný...
s kraby nemám zkušenosti tak to ve větším bude lepší...
Měl sem je. 2x jsem je rozmnožil a odchoval a pak jsem je nechal uschnout když jsem jim nechal škvíru v krycím skle a na pár dní odjel. Ty pralesničky mají výhodu že nelezou po skle a odchov není tak složitý jako u listovnice.
Z těch nejmenších druhů asi jo. Krásný jsou listovnice červenooké, do těch bych jednou šel.
Ale to chce velký palu.
Jo to je ten druh na který jsem koukal, je víc barevných variant...
asi je nakonec zkusím...
Myslím že pokud bude hezky členité tak by se tam párečku malých pralesniček mohlo líbit.
Ale ten krab Red devil,to je dobrá volba je krásný,a cenově dostupný...
Ještě počkám na další reakce, jestli se mi někdo vyjádří k těm krabům, ty bych chtěl asi nejvíc. V průběhu příštího týdne mi přijde sklo a potřebné věci k založení... Tak určitě budu prezentaci aktualizovat, třeba se do tý doby nebo hned potom něco vybere... Kouknu na ty ještěrky a gekončíky, když se mi něco bude líbit přijdu pro radu...
Z hmyzu např. lupenitka, pavouky, popř. i brouky. (zkus kouknout na i-faunu). Kdyby byl ty palu větší cca. 45x45x45 tak by se daly chovat i pralesničky - jsou teritoriální.
Z plazov nanajvýš nejaký ten maly gekon, no i to by asi bolo na hrane. A okrem toho, téma je o bezstavovcou.
Jestě mě napadlo třeba had,gekon nebo nějaký ještěrky,na tu želvicku,to tak na zajít burzu,tam jich je spoustu,a dokažou ti poradit..
Korytnačka by tam mohla byt iba dočasne ako mláďa, i najmenšie klapavky v dospelosti potrebujú aspoň 60x30x30
Na želvičky jsem nekoukal... Vůbec mě nenapadlo, že by nějaké šly do tak malých paludarek dát. Byl by možný nějaký konkrétní druh, nebo odkaz? Díky.
Želvičku,nějaký menši druh...
Přiznám se, že do hmyzu se mi moc nechce... Spíš jestli by tam šly (jestli existují) nějaký druhy menšího kraba, nebo mloka (obojí je pro mě zatím španělská vesnice)... Původně jsem myslel nějakýho afrického šneka, ale ten by mi vyjedl kytky... U těch krabů, třeba red devil nebo violet, co nemají zrovna skladem na shrimp.cz tak doporučuji 5-6 jedinců na 60cm terária. Tak by mě zajímalo jestli bych nemohl dát do každého 2-3 kraby když budou mít do hloubky 30cm, nebo se musí dodržet hejno aspoň 5ti kusů...?
Možno nejake pakobylky,strašilky
Ahoj, budu zakládat "paludarium" které se bude skládat ze tří terárií "prezentace založena", každé z nich bude mít 18l, jsou to od diversa s rozměry 25*30*30cm š*h*v. Co v tom chovat za zvířátka aby netrpěli klaustrofobií...? Díky, mouchy a komáři mě už napadli...
Starší reakce
Krab sám o sebe stál na jednej stránke 45 dolárov. Ale ten import..
No a ak ho zoženiem tak sa samozrejme pochválim
Ti krabi jsou nádherní, ale myslím si, ýe finančně to bude dost pecka. Pokud budete úspěšný, hodíte sem nějaké informace o chovu? Možná to bude inspirace pro další. Dobrou noc.
Nič iné mi neostáva. Hladal som na nete, ale kvoli prevozu cez hranice by som vraj musel mať nejakú licenciu. A ešte k tomu tie náklady..
Viděl jsem je kdysi na Kubě, ale dneska bych odtud nevezl ani semínko palmy. Zkusil bych teraristické burzy. Snad by to některý z obchodníků dokázal sehnat.
No mňa by zaujímala zohnatelnosť Cardisoma guanhumi
limnopilos naiyanetri zkušenost a sehnatelnost mě zajímá...
Starší reakce
založit moře a máte bezobratlých že je mužete rozdávat
Díky, vypadá zajímavě, popídím se, zda ta max. velikost 1 cm je rozpětí nožiček (pak to je spíše krmení) nebo rozměr krunýře.
Berušky
.
Chovají se plži, mlži, krevety, raci a krabi. Máte někdo tip, popřípadě zkušenosti s nějakými jiným bezobratlým, jež lze chovat společně s drobnými rybkami - (tím vylučuji larvy vážek či potápníků)?
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 2285x