Cichlidy - pohlaví
Pry neni jednoduche rozlisit o co se jedna. Prikladam video a obrazek, ktere vysvetluji rozdily. Pokud jsou dospele, s trochou pozornosti to urcit pujde. Preju hodne stesti
i.pinimg.com/…
www.youtube.com/… Myslím si.
1 a 2 budou samci, 3 nejistá.
Podle fotek se jedná o mladé rybky, takže těžko říci. Je možné, že se jedná o 2samce a 1samici(bez záruky).
Jinak na té 2.fotce, to na písku je sinice?
Zdravim, akvaristi. Mám 3ks cichlidky vysokoplutvej. Potrebujem poradiť ake to je pohlavia. Celá trojka vyzera rovnako najmenší je len slabšie vyfarbený.Podla správania usudzujem ze su vsetko samce, kazdy ma v akva svoje miesto ktoré si stráži, občas medzi sebou bojujú o potravu alebo miesto. Ale mozem sa mýliť. Prikladám foto a nieco je aj v profile.
Starší reakce
0 13.05.2019 16:37 Bibi0206 –
Re: RAP Děkuji a tady na obrázku ? Stále se mi nahání a teda ten samec se bojí.
Na třetí fotografii samec.
0 13.05.2019 11:07 Bibi0206 – Cichlidy alunocara
Starší reakce
Od určité doby neberu ploutve jako určující faktor. Chtěli by to fotku z boku.
Podle ploutví bych řekla, že to bude samec.
Ta rybka není z dobrého úhlu, můžu se mýlit.
No, je to poslední, nejmenší. Poslední šance na holku. Ach jo
Že by sameček. Chce to vykrmit.
Zdravím, pomůže mi někdo určit pohlaví?
Starší reakce
Mohou a nemusí. Ploutve nejsou v této velikosti směrodatné. Musíš počkat až ještě počkat, až povyrostou. Navíc v době pohlavního dospívání jsou více agresivní.
Cize mozu byt dvaja samci? Ak by bola ta druha samica neuhanal by ju tak? Podla plutiev sa neda urcit? Alebo ue to este skoro?
Pokud máš jen dva, vždy bude větší nahánět menšího. Podřízená ryba se bude snažit neprovokovat a proto může případný samec imitovat zbarvení samice.
Starší reakce
samička nebo mladý samec? velikost ryby cca 3cm Díky
Starší reakce
U ocelátů se určuje pohlaví těžko, pokud je nepozoruješ přímo při tření.
0 21.03.2015 16:15 GagaRush – Vrubozubec paví samec/samice?
Starší reakce
Starší reakce
No ono tady v atlase je to přesně popsáno. Jen ty barevné rozdíly u starších ryb jsou dle mě celkem dostatečné. Hlavní jsou ale ty prodloužené prsní ploutve a praporkovitě protažená ploutev ocasní, ani 1 dospělá samice to u mě neměla, proto jsem si téměř jistý tím samcem. Další věc je ta, že samic je v potěru drasticky méně než samců, ale to je osobní zkušenost a u někoho to může být naopak (mám Pražskou vodu z Želivky + výluhy)
No, prej se strašně špatně rozeznávají a všechny co mám mi přijdou stejné
Jistotu ti podle téhle fotky nedám, ale na 99% je (pár let je mám)
Starší reakce
samička
Jsem tu znovu s prosbou o radu ohledně pohlaví. To na fotce je samička cichl. Agassizovy nebo mladý samec? Velikost je asi 3 nebo 4cm, nemám na to odhad. Děkuji.
Starší reakce
Fakt nedokážu udělat fotku. Ony na mě čučí přes sklo, ale jakmile vytáhnu foťák, berou roha. Číhám na ně už několik měsíců a vždycky se to mázne, takže není vůbec nic vidět. Budu se ještě pokoušet.
Což o to, možné to je..
Ale bez pořádných fotek je to pořád trochu jako věštění z kříšťálové koule a dohady
Děkuji. Tohle jsem se už dočetla, ale moc mi to nepomohlo. Mé dvě ryby jsou totožně vybarvené. Jedna je o malinko menší. Rozdíl prsních ploutví o prsa
Jen ta ocasní se liší - větší ryba má výrazné trny na koncích. Ale tvar je u obou stejný. Je možné, že bych měla dva samce, z nichž ten slabší má ty pohlavní znaky prostě slabší??
Samci jsou větší, mají lyrovitou ocasní ploutev, prodloužené prsní ploutve a jsou lépe vybarveni. V mládí nelze spolehlivě rozlišit.
Zdravím, nechtěla jsem zakládat nové téma, tak se zkusím zeptat tady: mám dvě dospělé altispinosy. Koupila jsem je jako pár, jedna z nich (samec) měla výrazně prodloužené ostny na ploutvích, jinak žádný rozdíl, pouze nepatrně ve velikosti. Nijak se k sobě nemají za toho půl roku, co jsou pohromadě v jednom akva a dnes jsem si všimla, že i ta, kterou jsem považovala za samici, má ocasní ploutev prodlouženou do špiček. Zkoumala jsem je opravdu důkladně a ráda bych přiložila fotky, ale jsou to potvůrky a před foťákem zdrhají. Existuje (kromě protažení ploutví) ještě nějaký výrazný pohlavní znak, kterým se tyto cichlidky odlišují? Děkuji.
Starší reakce
Pár to je, ale ne kakadu ale Cichlidka Agassizova
Horní fotka samička, dvě spodní fotky samec
0 06.05.2012 17:39 Michall – c. kakadu - je to parik ?
Cafte, potrebujem vediet ci toto je parik alebo 2x samec, resp. 2x samica...
Kupene to bolo - farebny - samec, zlta- samica...
avsak ako tak pozorujem v akve, mam pocit ze mam doch samcov.
OSPRAVEDLNUJEM SA ZA ZLE FOTO, INAC SA MOMENTALNE NEDALO...
Starší reakce
Achjo tak nejdřív mi prodala 2 samice cichlidek Nijjsenovych a ted 2 samce Agassizi a to jsem chtěla páry
Samec
Samec
Zdravím a žádám o radu
samec nebo samice? Řekla bych, že je to samec, ale pak mám ještě jednoho a ten je zbarvený více do modra, tento je spíš žlutý.
Starší reakce
ryba má 15 cm, je jí asi 1rok a s určením pohlaví si nevím rady. doufám že to je tedy severus...za odpověd děkuji
Starší reakce
Tak si vyhrabali dírku mezi "skálami" je to až na sklo, řekl bych že je to možná hnízdo
a jestli mam dvě samice, tak to přežiju no
ale mým snem je vychovat aspoň někdy něco
Já si myslím, že máš dvě samice. Kdyby to byl pár, pravděpodobně už by reagovali, minimálně kontrastním vybarvením, alespoň jeden by se určitě pokusil toho druhého "svádět", odezva je druhá věc. Jestli umíš rusky, třeba ti tohle trochu pomůže, ale určení pohlaví u salviniků je trošku problematické pro člověka, který s nimi nemá zkušenosti, protože podobně jako jiné cichlidy rády mění zbarvení podle situace.
www.american.cichlids.ru/… Když nic, jsou tam ukázkové fotky
Takže jednoduše řečeno, nepoznám jestli mám pár do tý doby co budou/nebudou miminka
a v kolika letech jsou schopný páření?
myslím, že na tom nic není
, jen může být o něco starší
Tak jsem dnes konečně objevil rozdíl o který už se musím podělit
ten můj starší s roztrženou ocasní ploutví(která mu mimochodem nechce srůst, už to má tak měsíc roztržené, né-li déle)má o poznání delší a jakoby i s paprsky prodloužené břišní ploutve
Na té první fotce je to i vidět docela dobře
(Tak tady jsou
, jestli z toho něco někdo poznáte....)
A je možné podle nějakých znaků, poznat jaké je pohlaví této ryby? Abych řekl pravdu pořád je pozoruju a vůbec nevidím hodně rozdílů(v podstatě skoro žádné)
Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 2393x