Barvy a laky na kryt
Ošetřit a nainstalovat PC ventilátor.
Tak sundání je samozřejmé, bez toho by to ani nešlo
OK, zkusím kouknout po nějaké té akrylátové barvě.
musíš to ošetriť nejakou akrylátovou barvou,tá by nemala prepúšťat vlhkosť.v drogérii alebo predajni farby-laky ti myslím poradia.V prvom rade by som ten kryt dal dole z akvárka,nechal dobre vyschnúť,vnútrajšok ošetril niečim proti plesniam napr.Savo proti plesniam a nechal dobre uschnúť.a až potom by som to pár ráz natrel tou farbou
Starší reakce
Mam kryt z lamina a radeji jsem ho natrel cely cernym balakrylem (ma atest na potraviny a chemickou stalost) a vylepil zrcadlovou samolepici tapetou. Z venku jsem to polepil taky samolepici tapetou aby to zene ladilo s okolnim nabytkem...
Prave to je dulezite zminit...
. Mam podobne reseni, zabralo me to asi hodinku casu, ohoblovany prkna jsem tedy jeste natrel lakem, ale jen prtze jsem se nudil.
Voda stříká na krycí skla
A nemám to z lamina, ale obyčejných hoblovaných prken... Kryt za pár korun, a pohoda. Zvenčí jsem ho polepil samolepící tapetou pravda...
Tiež som vyrábal kryt len z lamina. Ničím som to nenatieral. Vnútro som celé vylepil zrkadlovou fóliou a hotovo. Všetko je v pohode. Vnútro odvetrávam PC ventilátorom nastaveným na 4,5V a používam krycie sklá.
Ono jde o to jestli na to lamino nekde nestrika voda...
0 27.11.2008 13:55 Lorsson No asi mě spousta lidí sepsuje, ale já si udělal kryt a nenatřel ho ničím - byl jsem na to moc líný
takže jsem ho jen vylepil reflexní tapetou a hotovo. Teď jsem se na něj byl mrknout a nikde ani známka toho, že by se krytu něco nelíbilo
. Navíc za dva roky až se budu stěhovat a pořizovat větší akva, stejně budu dělat jiný. Takže bych to tak tragicky neviděl, že by se to muselo apriori hned něčím patlat.
taky jsem vyrobil kryt z lamina a natřel jsem to bezbarvým lodním lakem ,akorát to mám ještě nové tak nevím jaká bude trvanlivost a ani nevím jestli je to nějaké zdravotně nezávadné,ale podle ,když to uschne, tak už by to snad nic hrozného dělat nemělo!ale nejsem chemik!
Starší reakce
0 20.10.2008 19:31 karlos55 – Barvy a laky na kryt
Zdravím.Jakou barvu nebo lak můžu použit na kryt akvária.Budu ho dělat z lamina, sice ho budu vylepovat odrazovou folií ale lišty a spoje bych něčím nejedovatým natřel.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 1303x