Cordyline compacta - pěstování
To máte plnou pravdu, ale pokud to prodejce nabízí jako submerzmí kytku v akváriu a má to stejnou popisku jako třeba vedle stojící Cabomba, tak je to aspoň k zamýšlení. Prostě,někde je chyba a u kupujícího to určitě není.(ten krotón je fakt v nádrži spolu s Echinodory, Alternantherami a pod.)
Na druhou stranu pěstírna nenutí akvaristy strkat pokojovky do akvárijí. Mysleme také na teraristy a paludárkaře
Ta Cordyline je skutečně pokojovka a pod vodou nevydrží. Někteří "obchodníci" Vám klidně prodají cokoliv jenom proto, aby vydělali peníze. Na ostravské burze tak teď bylo třeba v nabídce Chlorophytum bichetii, které pod vodou normálně shnije, v Tescu jsem v akvaristice zase viděl rostlinku Codiaeum, což je obyčejný pokojový krotón, který taky pod vodou nevydrží. Na to si je třeba dát pozor a než si budete něco exotického kupovat, tak je třeba zapátrat na internetu, nebo v knížkách. Já vím, že třeba na burze to nepřipadá v úvahu, protože ta trvá jen několik hodin, ale i tak by si člověk měl dávat pozor a pokud ta kytka vypadá podezřele, raději nekoupit a ušetřit peníze.
A to, že kytka byla od Rataje, nic neznamená. Viděl jsem od Rataje v nabídce i rostlinku Chamaedorea, což je obyčejná pokojová palma.
Lea napsala: ... Je opravdu pěkná.
...v květináči.
Ne vážně, ta kytka není schopná vytvořit submerzní listy, takže po čase pod vodou prostě uhnije.
Klidně choďte nakupovat s lístečkem, chodila jsem takhle pro kytky celkem dlouho.
Tady máš rěch informací ještě více:
images.google.cz/…
Onose v krámech co se rostlin týče prodává leccos.
Chápu, to jsem si o ní taky našla. Ale zajímá mě, jestli fakt ve vodě jde, jelikož také mi jí prodali jako akvarijní se štítkem od Rataje.
Budu se opakovat, jedná se o pokojovou rostlinu viz anglický text v odkazu.
Starší reakce
Už sis to našel sám, klasická pokojovka. Naprosto přesně popsaná v tom anglickém textu.
Starší reakce
Jestli sis ji koupil do AQ tak ti asi moc radosti neudělá.
0 12.10.2008 18:21 Hanzyk – Cordyline Compacta
Čau všichni, na burze v Ostravě jsem koupil rostlinku se štítkem na kterém bylo napsáno jméno CORDYLINE COMPACTA. Jenže na internetu ji nikde nemůžu najít. A proto se ptám jestli někdo nemá zkušenosti s touto rostlinkou.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 1575x