Black molly - pohlaví
Super, děkuji. Teď už vím, že se pán mýlil a black molly je samec a dalmatin molly samice. Děkuji ještě jednou
Tak ten strakatej je určitě samec ale to akvárium je celé špatně a pro skaláry docela určitě.
0 28.01.2023 18:17 Denisse
Starší reakce
Díky moc, v podstatě řečeno, pokud mají ještě jednu "ostrou ploutev" jedná se o gonopodium. Pokud je jako klasická, jedná se o samičku
Čert aby se v tom vyznal.
správně
Starší reakce
Ballonky su takto aj obycajne, a pritom ze je flakata sa tazsie urcuje. Ja som pri dalmitelke to zistila iba tak ze som nachadzala mlade molly
3 07.04.2021 11:32 Silviebaris –
Re: Simm A je brezi,nebo takhle jsou přirozeně tluste? Dovezla jsem si ji že zverimexu před týdnem.
0 07.04.2021 10:59 Simm – Pohlaví ballon molly
Starší reakce
0 13.03.2016 17:04 Alinois – Veliký samec
Náš sameček Black molly, variety Lyra je opravdu veliký, ve srovnání se samičkami, rovněž Lyrami, je tak 2x tak velký. Zrovna si namlouvá samičku a mám obavy aby ji neumačkal. Jinak je to opravdu krasavec, celý mechově černý.
Starší reakce
Holt je ten samec trochu vyžranej.
Nic divného u téhle ryby.
Pohlaví u živorodek určíš u samce podle přeměněné řitní ploutve na tzv. gonopodium.
A to tam je jasně vidět. Takže samec.
jj, podle té jsme se to snažili určit- google hodil i další fotky, ale zaráželo mě to bříško u toho jednoho samce.. a vůbec jsem si nebyla právě jistá, tak jsem zvolila variantu zeptat se zkušených a doufala, že poradí a prozradí
tímto všem moc a moc děkuji
Molly vyšlechtěnej druh..žravý rybky. To měl bejt vtip. Žlutá black..to označujou spíš jako gold. Omlouvám se to fakt mělo bejt jen odlehčení..občas tady bejvaj vztahy napjatý
v pohodě
každá rada drahá.. bylo mi řečeno, že jsou to black molly a b.m. gold... co je to tedy prosím za rybky?
Jinak 3 a 4 nejsou black..ale držel bych se pravidla že když je to kluk je to tutově samec
Omlouvám se ale to se nedalo vydržet
Osobně neporadím
, ale rybky 1 a 2 sameček, 3 a 4 samičky.
0 11.02.2016 11:26 misulina5 – pohlaví black moly
Starší reakce
Podle mě rozhodně samička. Samečkům chybí ta zadní ploutev, kterou rybka na obrázku má a jak už to zaznělo, i to bříško ukazuje na samičku.
Starší reakce
no hlavně gonopodium u kominíka trochu připomíná trojzubec o tvou zubech
ale i tvar a posazení bříška je více vlastní samicím, než samcům. Podle odhadu bych řekl, že se jedná už o dospělce, kolem jednoho roku a u nich je již pohlaví zcela vyvinuto.
kdyby to byl samec tak by tu ploutev měl uplně podél těla, že?
podle mého odhadu samička
0 02.10.2015 21:05 gebelova4 Zdravím, poradíte prosím někdo co je to za pohlaví? nějak se doma nemužeme shodnout
Starší reakce
0 08.09.2013 09:47 DANMAZUR00 – Pohlavi
Jde rozeznat pohlavi hned od narozeni a nebo od urcityho veku popripade v kolika mesicich
Starší reakce
0 23.02.2013 17:47 tosomja – Gonopodium.
S plutvou to nema nič spoločného
nemas lepsiu fotku ? hore by to mohol byt samec tu plutvu ma dlhsiu a dole samica ale to je hadanie nahod lepsiu fotku. musi byt vidiet plutva aby si urcil pohlavie
ja si myslím, že to sú obe samice
Horní téměř s jistotou samice, to spodní by samec mohl být...
0 22.02.2013 15:07 renča – pohlaví
Nevíte někdo, zda to jsou samice nebo samci? Moc dík
Starší reakce
Divné to opravdu není, ale naopak je to normální, takže je to pro příště poučení o tom, že se to u těchto druhů rybek stává. Upřímě, já když jsem se s tím setkal poprvé, tak jsem na to taky koukal jako vyjevenej a byla to doba internetového temna, takže nezbývalo než se po relevantních informacích pídit v dostupné literatuře a světe divse, ono se to tam popisuje.
ma cca 5cm takze uz asi je dospela
len ja som ju kupil docela velku a to gonopodium este nemala!!mam ju asi mesiac ato gonopodium sa jej zaclo vytvarat asi pred 4 dnami!!zda sa mi to niake divne lebo v obchode vyzerala jak samicka!!!
plně souhlasim s Designerem.
to robik1: Ještě jenom pro upřesnění a pro doplnění informací do mých zápisků o Black Mollách, jestli můžu poprosit, jak stará je ta tvoje Black Molla co se ti "změnila" pohlaví -> dospěla?
Protoze to uz pred tim samecek byl, jen to jeste nebylo na ritni ploutvi znat. Bezne se stane, ze uz docela velka zivorodka, od pohledu samice, zacne promenovat svou ritni ploutev na gonopodium. On to ale samec byl uz pred tim, jen se jeste vyviji. Ruzne kusy se ruzne rychle vyvijeji, takze zatimco nekteri samci jsou ve trech mesicich dokonale "kluk", nekteri se jeste musi dovyvinout.
Nedavno jsem nasel u zhruba 4 mesice starych Plat koralovych mimino. A ackoli je tam tech Plat vice nez dost, jeste nejsou az tak velke, takze mimino porodit uz umi, sezrat ho jeste nedokazi, a nebo jen tak velke sousto nechteji
. A i mezi takovymi rybickami se najdou samci, kteri stale jeste vypadaji jako samice, a gonopodium se jim teprve tvori.
Starší reakce
Snáší se spolu dobře. Klukům bude bez bab smutno.
Moc všem díky, pak mám ještě další dotaz. Nepopere se mi molla s platou? Zatím jsou dost bázkivé, ale ptám se pro jistotu. A potřebují samičky, nebo to kluci zvládnou i "bez bab".
Ta druhá rybka je plata, pravděpodobně kříženec X.maculatus x X.variatus.
Tak jestli můžu poprosit ještě někoho o názor. Nevíte co máme doma za rybičku, viz. fotka s Black Mollou. Díky.
všecko jsou to samci! Rozpoznávání pohlaví u živorodek se dá vyčíst ve zdejším atlase! Rozpoznání druhu té druhé ryby bych asi nechal na zkušenějších než jsem já, ale myslím že to bude nějaká varianta Mečovky nebo Platy ;)
0 02.02.2011 16:12 Pavla Ráda bych věděla, jaké pohlaví jsou naše rybky. Podle toho, co jsem načetla, řekla bych, že samci, ale raději se ptám. A ještě by mě zajímalo, jaký druh je ta druhá. Jedna je Black Molla a druhá??? Může to být Gold Molla?
Moc díky, jsme amatéři, manžel je koupil synovi do akvárka a nezapamatoval si jméno
Starší reakce
No vidíš,proto jsem to tu zveřejnil!Ona to totiž ještě před 3 týdny byla chovná samice!
A to co na té fotce vypadá jako gonopodium,je ve skutečnosti pouze(zatím)zúžená řitní ploutev!?jsem zvědavý,jak to dopadne(chudák samec,uz po něm začína,,samice,, toužit)!
Spíš každému připadlo jasné, že je to sameček. Jinak můžeš mrknout do atlasu nebo sem:
images.google.cz/… Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 2593x