Drátové sklo
taky jsem měl rámové akv. a na dně jsem měl drát. sklo, ale asi po dvou letech mi prasklo.zadní a boční stěnu jsem měl z opaxitového skla.
No taky bych řekl, že to vůbec, ale vůbec nemá smysl ho tam dávat, nechápu proč. Místo toho na dno dej čiré sklo třeba o pár milimetrů tlustší, než sklo na stěnách.
to je fakt, krásně praská, i když se nevysype, to pletivo se dává jen z důvodů částečné bezpečnosti proti vymlácení.A jako malí spratci jsme to u sklepů rozbíjeli malinkýma kamínkama či poctivou kopačkou
no zkrátka jsem byl lump
Já rámové akvárium stále mám asi 20 let(a i jsi ho budu znovu dělat)ale drátosklo bych určitě nepoužil a na zadní stěnu už vůbec ne. I když mám dno plechové a na něm normální sklo, tak ani tady jsem si to nerisknul. Je hrozně křehké a nevydrží žádný moc velký tlak.
Jediná výhoda drátěného skla je ta, že v případě prasknutí voda nevyteče (nebo jenom pídí). Ale copak ještě dnes zasklívá někdo rámové akvárium? Nádrže kolem 2000 litrů profi slepené s dostatečnou sílou skla (13mm) jsou naprosto bezpečné.
Přesně jak tady bylo řečeno, pevnostně je slabší než čiré sklo, takže nemá žádny smysl ho tam dávat !
Videl jsem z toho u ramovych zadni steny i dna. Ale dukladne bych to prozkoumal, prijde mi, ze tohle sklo nebude zdaleka dosahovat pevnostni parametry obycejneho o stejne tloustce. Byva v nem k videni prilis vetsich bublin, povrch neni hladky, vznikaji asi vetsi vnitrni napeti pri chladnuti ...
Pouziva se tam (hlavne stavebnictvi), kde nema sklem nikdo po rozbiti propadnout, sklo ma drzet dale spolu. To zajisti pletivo. Daleko levnejsi reseni nez ruzna vrstvena skla, s folii uvnitr, pripadne zvnejsku.
Podivej se na parametry, ja nemam ted prilis cas.
Kdysi, když někteří z nás ještě vlatnili rámové nádrže, se z tohoto skla dělalo dno docela běžně. S tím zadním bych byl trochu na rozpacích. (Co kdybych třeba škrábnul přední sklo a chtěl to otočit?)
0 03.10.2008 14:33 stuz – Drátové sklo
Je možé nebo máte s tím někdo zkušenost ??
Chtěl bych si slepit akva a na dno a na zadní stranu nalepiti místo normálního skla sklo drátové jak jste určitě někde viděli prste pevné sklo jak je třeba ve výtahu atd
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 1726x