Přihlásit se RYBICKY.NET »

Kde sehnat břidlici v okolí Prahy

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dekorace 

Kde sehnat břidlici v okolí Prahy
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BBchory Re: lukas
No, ostrohranných břidličných šutrů mám plnou zahradu, ale nevím, jestli je to ta břidlice, po které toužíš. Valounky jsem lovila z Vltavy u Mostu závodu Míru, pár velkých ještě mám a používat do akva je nebudu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lukas – Černá břidlice
Zdravím :) mohl bych se zeptat,kde bych v Praze nebo okolí mohl sehnat černou břidlici, jde mi o pár kamenů do akvária. Děkuji :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kubaa Re: UtopenejKapr
V řece? Vyrazil bych někam k Sázavě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - UtopenejKapr
Měl bych podobný dotaz, jen mi nejde přímo o břidlici. Neznáte někdo v Praze nebo blízkém okolí nějaký flek, kde by se daly nasbírat nějaké pěkné velké dekorativní kameny (valouny tak 1 - 5 kg)? Ideálně něco, co neovlivňuje vodu...
A nebo nevíte, kde by se v Praze dalo za rozumný peníz něco takového koupit?
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Ivoš Re: ctibum
Podle mě je lepší jít zezhora protože člověk je od přírody hamoun a tak nejdřív sbírá i jakž takž vyhovující šutry aby po pár desítkách metrů našel kameny více vyhovující původní představě a o kus dál pak i ty zcela vyhovující. Takže pořád jen vyhazuje to, co nasbíral chvíli před tím a zbytečně se s tím vláčel :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: Ji333
Já šel taky jen pro pár tenkých černých do krevetárka X-) 20 kilo hnědých do velkýho je navíc... :)
A kořen se asi rozvaří, je z toho trochu naměkko :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ji333Re: ctibum
Já se tam chystám příští týden. smich Jen pro pár tenkých, tak snad se zadaří také, ale ten kořen to je pěkný bonus. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: Ivoš
Fotka k příspěvku Super místo, díky za tip! Parkoval jsem dole, dá se hned u červený. K nejbližšímu kamení je to tak 200-300 metrů, voda je hodně nízká a příjemně osvěžující na nohy...

Reagovat na tento příspěvek 4  - Ivoš – Kam na břidlici v Praze
Pokud by si někdo chtěl udělat nenáročný pěší výlet třeba i s rodinkou a přitom si nasbírat břidlici (malou, velkou, tlustou, tenkou), tak doporučuji výlet do Károvského údolí, kterým teče potůček jehož koryto je vystlané krásně omytou břidlicí - stačí si jen vybírat a ládovat do batohu.
Doporučuji vyrazit od Hradiště po žluté (viz. mapka) protože tímto směrem je to pořád jen z kopce.
Dole u Vltavy už je jak silnice, tak železnice, tak i cyklostezka, takže se to tolik nepronese.
mapy.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ludasvoboda – Stromovka
Nasbíráš si jí ve Stromovce, poblíž vlakového nádraží Bubeneč, za viaduktem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - aladar
Kvalitní graptolitová břidlice je v Praze a okolí na spoustě lokalitách,pro kolegy akvaristy jí nosím z Černé rokle v Radotíně,je v ní spousta mušliček a má úspěch.Je to ovšem chráněná lokalita,takže omezeně a samo zdarma :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - muťa Re: ViktorX
Já koupil břidlici v Hornbachu v akvaristice. Nádherné kusy - čisté, zabalené ve slídě. Ceny byly od 25Kč za kus a pak výš, dle velikosti. Možná v Praze taky budou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tomasgRe: ViktorX
Mě by zajímalo kde přesně se dá sehnat břidlice na té Jenerálce? Popřípadě typ někde Kladno, Slaný, okolí. Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek 0  - spajk17 Re: ViktorX
jinak se dá koupit :-D a sehnat v lese :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Banny Re: ViktorX
Modřanská rokle, nasbírej si v potoce....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ViktorX
A kde v Praze? Krumpáč už mám ;-) A hele, z jiného vlákna - (Roman): troja, nad zoooooooooooooo (Ivulik1): V ZOO v Troji. Nahore na kopci se to tam vali vsude :-) (Sadman): ..Skvělou břidlici (viz. moje pozadí) jsem sehnal na Praze 6 na Jenerálce.. (Loxcom): ..zajdi si do Modřanské rokle je jí tam spousta asi v polovině cesty k přehradě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Loxcom – Břidlice
Jestli to chceš spojit s hezkou procházkou zajdi si do Modřanské rokle je jí tam spousta asi v polovině cesty k přehradě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kristýna Re: Danila
Tahle skála vypadá mnohem líp než tak, ze který sbírám já :-D Rozhodně vypadá mnohem přístupnější (Já u Sázavy tu skálu musím přelejzat, abych se dostala k místu, kde ta břidlice není v hlíně :-D)

PS: Kdyby měl někdo z okolí Sázavy zájem sbírat břidlici tak je to u Pikovic nebo vlaková zastávka Petrov u Prahy, asi 5km od toho místa je Medník. :-) Koleje vedou podél břidlicový skály. Ony jsou vlastně i na tý břidlicový skále.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Danila Re: ječmen
Fotka k příspěvku Já chodím na břidlici do Černošic - než tohle rozeberu, bude to asi trvat:-) jsou tam nádherné plátky a kusy, takže odpadá štípání...

Reagovat na tento příspěvek 0  - PProRe: ječmen
V Praze 6 na Jenerálce je starý lom, odkud jsem dřív břidlici do akva nosil. Nevím, jak je to teď přístupné
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: ječmen
Celej Barandov je přidlice..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ječmen
Zdravím.Jsem z Prahy a také sháním břidlici.Bylo by možné přesněji určit místa kde se nachází?Dík.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - destRe: PaDa
tak tak taky sem si dneska pritah trosku vice nez sem nakonec poouzil do new 1500 este neco z toho vyberu ale pokud nekdo bude chtit muzu darovat pripadne ukazat odkud to pochazi :-D ( stara rozpadajici se zed) :) mam ji oblozenou cele venkvni jezirko i sem nasel par kaminku prez metr dlouhe takze krasna deko na vejsku :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PaDa Re: dest
U mě ve sklepě je k dispozici plná velká krabice :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - dest
bridlice je i kousek od prahy od jizniho mesta se da najit několik kvalitních kamenu nejruznejších rozmeru od malinkatejch az po metr x metr smer jesenice pruhonice a pod :)
kreminku a oblazku je zase dostatek v radotine co kopou tunely tma je hornin vseobecne vice :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sadman
ahoj, řešil jsem podobný problém...
Skvělou břidlici (viz. moje pozadí) jsem sehnal na Praze 6 na Jenerálce.
Kdybys chtěl znát detaily, tak napiš na email neb raději icq(případně SZ)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ivulik1
V ZOO v Troji. Nahore na kopci se to tam vali vsude :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - houbelessRe: GHjlo
mozna nejake starsi ruiny - bridlice ze strech. v prirode jsem videl krasnou v okoli Rabstejna nad Strelou - ale to neni uplne blizko Prahy. Ale zase je to pekny vylet, tak to muzes spojit ;)
Pokud ti jde tedy o tuhle cernou bridlici. Pokud mas na mysli jilovitou bridlici, tak te je mnohde dost.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Gordon Re: GHjlo
zkus nějakou burzu, každou neděli je nějaká, jsou tady v akvích, tam by mohly být, popř. se můžeš s někým zkusit domluvit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GHjloRe: klm007
Levně
 Reagovat na tento příspěvek 0  - klm007 Re: GHjlo
V Hornbachu...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LangMaster Re: GHjlo
Hele sice nejsem Pražák a co Barandov tam snad jsou i skameněliny a skala je holá ne?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roman Re: GHjlo
troja, nad zoooooooooooooo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - GHjlo – Kde v Praze sehnat břidlici
Kde v Praze nebo v blízkém okolí seženu placatou břidlici?
Předem děkuji za typy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PloutevRe: vencisimo
Fotka k příspěvku Ano, v botanické na kraji je břidlice - vyfotila jsem ji.

Reagovat na tento příspěvek 0  - vencisimo
já jí sehnal dost před rokem v Praze(myslim že Trója), tam jak je u sídliště zadní vchod do botanický zahrady(jak je tam ten skleník, ne univerzity Karlovy), tak tam byla(možná furt je) taková halda a v ní je spousta placáků břidlice
 Reagovat na tento příspěvek 0  - georged Re: Michal
Krásnou břidlici mají v Hornbachu ;-) Kup ty největší kusy a ty si pak rozsekej(je to mnohem výhodnější než kupovat ty malé kousky)... Jinak nejlvalitnější břidlici co jsem zatím viděl byla v okolí Křivoklátu(kousek za Prahou)...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Michal – Břidlice - Praha
Dnes jsem jel kolem obchodu s okrasnými kameny a prodávali tam krásně černou břidlici. 1kg/15Kč = třeba tohle info se bude někomu z Pražáků hodit X-) Pro orientaci zasílám mapku..

@sa=s@st=s@ssq=%C5%A0t%C4%9Brboholy@sss=1@ssp=133038080_135482368_133504000_135899648" target="_blank">www.mapy.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Roman
já bral břidlici tady v praze troji, když se bagrovala fatamorgana.tam se válelo spousta i 1,5m velkých desek.Sice je fkt že pro stavebnictví to nemělo tu správnou barvu,ale do nádrží to je dobrý.Tzn.že v okolí prahy to podloží místy tohoto tipu je. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - tau Re: diar
v obi na proseku prodavaj paletu za 500... kdyz poprosis tak ti par kousku daj (nebo si to proste staci vzit - maj to pred vchodem).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LukasRe: diax
zkus hobby market ,nebo nějaké stavebniny. a 100% ji seženeš v nějakém kamenictví ,nebo okrasných zahradách
 Reagovat na tento příspěvek 0  - diax – Břidlice
Rád bych si vyrobil akva pozadí z břidlice, neporadíte mi prosím někdo kde sehnat v Praze či středních čechách břidlici za rozumnou cenu. Díky. Diax

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 2162x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8250-kde-sehnat-bridlici-v-okoli-prahy