Po všech pokusech s úchytkama, který mě akorát štvaly, jsem skla položil prostě přes hranu. Mám na 100 cm 3 kusy, takže, když jen rychle něco potřebuji, posunu jedno lehce přes druhé, při údržbě sundávám a čistím. Jedno sklo má výřez na hadice.
Já si nechal uřezat krycí sklo přesně na rozměr a v délce mínus jeden centimetr. Sklo jsem položil na 4x kroužek silikonové hadičky,která je rozřezaná a nasazená na bočním skle a splňuje pro mně všechny požadavky. Vývod kabelů, odvětrání, možnost krmení, stabilita, manipulace jedenkrát za týden, když dělám údržbu a spokojenost 

Používám packy vytisknuté na 3D tiskárně (je to teda provizorní tisk s tím, že upravíme rozměry, tloušťku i matroš, ale jak to tak bývá, jednou jsem je dala na akvarko a už tam zůstaly), dal by se i ohnout plech. Záleží na tvých možnostech.
Tak jsem se rozhodla, že krycí skla, co mám na dvě půlky rozdělená na každé straně, přesunu z lišt na ty výztuhové lišty. Jenže samo od sebe tam to sklo nedrží, přepadává. Chtělo by to tedy něco, na co to v půlce můžu položit zboku, aby to podepřelo. Jenže co hloubka? Výztuhové lišty jsou přes 1cm hluboko od okraje akvária. Všechny ty plastové držáčky, c jsem viděla na internetu, to mají koncepčně zároveň s okrajem.
Já mám krycí sklo na těch výztuhách a na krmení mám asi 15 cm pruh z plexi aby se nerozbilo pokud spadne, a mám na něm úchyt co se dává na šuplíky a je to jedinečný.
Souhlas s Romy, nechám ti tu fotku, taky ty lišty teď sháním, mám je u jednoho avka, ale k druhýmu je musím koupit.Normálně uřízneš ten vnitřek o kousek kratší a pak to "zadadíš" na akvárko. No z fotky snad pochopíš víc. Žádný lepení nic a v pohodě se to vyndá atd.
Zdarec čím bych mohl podložit krycí sklo aby to vypadalo vzhledově lepší?Uřezal jsem kousek hadice a pak ji naříznul na půl a posadil uříznutým na akva.Viz foto .dík Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 2530x