Filtr Haliea 400
Prostě si to uřízni ostrým nožem (já použil kobercový) do požadovaných rozměrů.
Více se dočteš zde:
rybicky.net/forum/12505 aha, takže si ho asi mužu uříznout na míru, nebo je naskládat na víc vrstev a nebo je tam proste nacpat?
kde bych sehnal akvacit do tohoto filtru Hailea 400? Budu zakládat akvárko a mám tento filtr, tak tu puvodní nápln asi vymením za ten doporučovaný akvacit. Jen nevím kde ho sehnat. Díky
Starší reakce
Sice nevím jak to v tyhle škatulce vypadá,ale mám fluval 2 taky ze setu. Dole jde vyndat celý vnitřek a místo toho jsem jen do toho vnějšího pláště nastrčil kostku molitanu a v něm děrovanopu trubku z plastu.
Zlatá slova! Tenhle filtr bych, pokud možno, vyměnil za čerpadlo s kostkou bioakvacitu. Všechny filtry tohoto typu mají malou filtrační kapacitu a veliký průtok. Ale to je tu stále omýláno dokola a dokola.
Agentovy informace bych v tomto pripade nebral prilis vazne.
Osobne bych ho vyndal a nahradil "molitanem".
Roman - ja videl i to, co jde rozetrit (pri pouziti maleho nasili). Praskove, lisovane. V takhle malem objemu a vzhledem k nemu velkem prutoku do toho minifiltru asi nebude nic lepsi nez "molitan". A to i po strance filtrace mechanicke, i osidleni bakteriemi.
Dík za radu. Četla jsem jen, že přes aktivní uhlí by se mělo filtrovat jen když chceš odbourat zbytky léčit, barviv a tak. Nebere to aktivní uhlí nějaký živiny rostlinám?
tak uhlí co se dá rozetřít jsem v žiotě ve filtru neviděl.bych si dovoli tvrdit že to bude jiná látka, a asi spíše bude vhodná na absorbci dusičnanů.Tzn, že po pár dnech je její kapacita vyčerpaná.Pokud by měla být nějaká hmota v tyhle komoře, tak spíš bych doporučil jinou věc.napč ehfi substrát - Eheim, siporax - Sera či od rataje kuličky do filtru či jemnější aquaclay ground a dát ho do silonky, aby se nevysypával ven.
No mám ten sám filtr a box s uhlím bych určitě nevyndával. Přijdeš tím o to aktivní čištění bakteriemi, které tam v tom uhlí jsou. To sis mohl pořídit jen molitanový filtr. Jinak vše čistím 1/týdně a ten box s uhlím by se neměl čistit pod vodou z vodovodu, ale ve vodě kterou vezmeš při odpuštění z akvária. Zbytek můžeš klasika v umyvadle. Je to z důvodu toho, že by si mohl z toho uhlí zabít tou chlorovanou vodou vše to, co tam má být.
0 08.09.2008 12:16 JaP – Filtr Haliea 400
Ahoj, koupili jsme si vnitřní filtr Haliea 400. Má jakoby 2 komory. Ve spodní je taková hrubá houba a nahoře děrovaný box s nějakou náplní. Jsou to podlouhlé granule. Když granule vypadne, dá se rozetřít. Je to aktivní uhlí? Může se z filtru vydělat a filtrovat jen přes tu drsnou houbu? Dík moc za odpověď všem
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 1285x