Přihlásit se RYBICKY.NET »

Neocaridina davidi var. Red Cherry - chov

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Neocaridina davidi var. Red Cherry - chov
 Reagovat na tento příspěvek -2  - AlenaiasRe: predator3313
Omlouvám se ale radši jsem to nefotila .... byla jsem z toho docela špatná natož abych to fotila :/
 Reagovat na tento příspěvek -2  - AlenaiasRe: Dreamdiver
Já bych tomu taky nevěřila ... ale sami ty krevetky byly uplně zdravý.... a když jsem našla jak jedí první řekla jsem že prostě umřela a oni ji snědli ale když mi snědli i druhou a ta byla uplně zdravá tak mi to bylo divný a vylovila jsem je ..... přece jen tam ale nějáký zůstali a když zase vyrostli a byly v hojném počtu snědli i poslední krevetku ....Ta krevetka bez nich žila a i se svlékala uplně v pořádku ale jakmile se tam zase objevili tak strašně záhadně umřela -.-"
 Reagovat na tento příspěvek 6  - Dreamdiver Re: Alenaias
Svlečky možná, jinak tomu nevěřím ani za mák. Ještě tak uhynulou krevetu, ale ne že by ji sami ulovili. Je to naprostý nesmysl, aby šnek ulovil krevetu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - predator3313 Re: Alenaias
Tohle slyším fakt poprvé, okružáky sice nevedu ale kdyby jsi dodala fotku nebo video, rád bych se poučil X-)
 Reagovat na tento příspěvek -2  - AlenaiasRe: DrChila
právě že viděla... proto sama nechápu jak je to možný ..... ale vždy čerstvé po svléknutí jsem viděla jak okružáci žerou moje tigery.....
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Ciffik Re: Alenaias
smich smich smich
 Reagovat na tento příspěvek 3  - DrChila Re: Alenaias
Viděla jsi někdy reakce krevetek když na ně někdo útočí nebo se knim jenom přiblíží? jak okamžitě uskočí? Pochybuju o tom že by okružák stihnul chytit:-D ancistrus možná
 Reagovat na tento příspěvek -2  - Alenaias – Prcci
Tak právě slavím uspěch ... našla jsem asi 10 malých krevetek a myslím že rozhodně nejsou všechny .... Mě s skvrnoocaskama žijou úplně v pořádku ale vyskitl se mi problém že mi okružáci požírali krevetky :/
 Reagovat na tento příspěvek 3  - amrtinRe: malyLibor
Fotka k příspěvku Já jsem zase ten,kterému se krevetky ve společnosti skvrnoocasek množí jak houby po dešti a vídám pravidelně i úplně maličkaté krevetky-žijou pospolu v pohodě X-)

Reagovat na tento příspěvek 3  - predator3313 Re: malyLibor
Já vím že jsi to ty :-D
Jako mě ty razborky postupně nějak asi pomřely...koupil jsem jich celkem nějak 12-15 a tedka jsem videl nejvíc 2... ale tak raději jsem že krevetky přibývají, i když pomalu :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: predator3313
Já jsem ten, kterému lovily razborky skvrnoocasé krevetky, konkrétně bílé perly, velmi cíleně a účinně. Za půl roku společného chovu jsem odchoval 3 prcky. Ještě úspěšnější ale byly kreveťule v požírání jiker - razborku jsem odchoval jen jednu.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - predator3313 Re: Alenaias
Tak ty skvrnoocasé jsou častým tématem k diskuzi, někomu krevetky cíleně loví, někomu po nich ani nemáchnou ploutví :-D ale tak nezarostlé akva není pro mladé krevetky moc dobré prostředí.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AlenaiasRe: Ciffik
Gupky ne ale razborky skvrnocasé :)a musím uznat že zatím moc zarostlé není :/
 Reagovat na tento příspěvek 3  - malyLibor Re: Alenaias
Jsou vidět hned, ale obvykle jsou zalezlé tam, kde je neuvidíš ani ty, ani případní predátoři. Tj. v mechu, hustých rostlinách, různých jeskyňkách a podobně. Pokud chováš kreveťule v samostatném krevetárku, pak jsou obvykle mladé vidět dřív, pokud je máš s rybkama, začnou se objevovat později.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Pepenka Re: Ciffik
Mě jsou teda (překvapivě) cherryny vidět dřív než třeba sakury nebo palmaty..ale je fakt, že cherry mám v nejmíň zarostlé nádrži :). A když vím, že je tam čerstvě vykulená drobotina, tak jsem schopná stát u akva i hodinu a čekat jestli něco nenajdu..
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Ciffik Re: Alenaias
to záleží na mnoha věcech, třeba na tom jak máš zarostlou nádrž a co v ní s těma krevetkama plave...pokud tam máš třeba gupky a pod. tak ty prťata hledej v narvaných pupcích smich
 Reagovat na tento příspěvek 3  - predator3313 Re: Alenaias
No ty čerstvé jsou videt dost špatně, ale tak po 2-3 tydnech už se dají pozorovat dobře..:-D dost záleží jak máš dobré oči, já je mám špatné takže..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Alenaias – Prcci
Mohl by mi prosím někdo říct po jaké době jsou malé krevetky vidět? .. jestli hned nebo až po nějáké té době ..... Děkuji za případné odpovědi ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - predator3313 Re: darka
Přesně jak píšeš...boužel posledních několik měsíců mi žádní prcci nepřibývali takže čistění bylo značně snadnější, ale minuly tyden jsem tam nějake zalídl, takže dneska už tu vodu pořádně překontroluju :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bluejack
nebo este jedna moznost je to jednoduche ak mas vnutorny filter tak len das hadicku na vystup ale len tak rukou pridrziis kím ti vytlaci do kibla dost vody a potom len vyberies hadicu ja to tak robim a nenasaje ani jedno .
 Reagovat na tento příspěvek 9  - darka Re: predator3313
Jj, nejjistější řešení palec pokud chceš mít jistotu, že žádné prcky nevyleješ i s vodou.
Já na to doporučuji světlý kýbl, ať jsou dobře vidět, dobrou baterku, fajfku a spoustu trpělivosti, když vodu zamícháš, "bordýlek" se točí jedním směrem a prcci plavou proti, takže se dají dobře odlovit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - predator3313 Re: volhpe1
Já byl zvyklej v dobách největšího boomu svých cherryn po každém odkalení lovit v lavoru i přes 30 prcku a dávat je Z5...je to sice pracné, ale tak zas neodkaluješ každý den...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: volhpe1
Pokud Ti jde i odkalení dna, tak si opatři hadičku o něco většího průměru, než je vzduchovací a jako odkalovací zvon můžeš použít malou injekční stříkačku a za nějakej čas to dostaneš do ruky, že nikoho neodsaješ, chce to cvik.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KarlosS Re: volhpe1
proč si zavrhl tu punčochu? Je to dobrej nápad.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - volhpe1
Takže jiné řešení není no zkusím to vybrat hrnkem a pečlivě kontrolovat bude to piplačka hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: volhpe1
Nedělat to odkalovačem, ale normálka hrncem, nějakou nádobou tu vodu z vrchních partií vodního sloupce odebrat a stejným způsobem jí ta zase tou nádobou čerstvou vrátit. Prostě ponořit do akva i s tou vodou a pomalu obracet, až se to tam naleje. Nic se nikomu nestane.
 Reagovat na tento příspěvek 6  - KarlosS Re: volhpe1
taky řešení, ale nenasaješ bordel (pokud tam nějaký máš). Já po odkalování, holt prcky vybírám a vracím je zpět. Hrozná piplačka, ale pomáhaj mi děti, maj lepší oči a baví je to:-). Takže si pořiď hodně dětí :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - volhpe1 – výměna vody

Mám mega obrovský problém!!!!! X-)

Jak alespoň vyměnit 30% vody v akvariu kde jsou malé krevetky které mají cca 3 mm.

Už ta voda vypadá dost nevábně.

Napadlo mě vzít punčochu a natádnout ji na odkalovací zvon a zkusit něco vysát, ale nevim.

Dík za každou radu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - predator3313 Re: Fil
potlesk Pořádně zajeté akvarko by bylo 2-3 mesíce, ne týdny. Jinak souhlasím s prasanem, kromě toho že krevetky nežerou rostlinky :-D moje likvidují značné množství plovoucích rostlinek palec Ale už mi tady bylo řečeno že je asi mořím hlady (což pochybuju), tak težko říct
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: Fil
Baktérie na zábeh lepšieho resp.väčšieho filtra dať môžeš.Ak máš možnosť dať tie hladinovky od kámoša tak ho dáke popros.Cryptocorynám ani machu prípadný polotieň vadiť nebude.Ak by si mal hladinoviek moc,jednoducho niečo odoberieš a daruješ.
Aj ten cirkulator čo máš je ok,len tá filtračná plocha je žalostne malá.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FilRe: prasan
No rostliny si už momentálně tenhle měsíc dovolit nemohu, nevystačim si s kapesnym. Ale ten filtr nový dát mohu, jeden tu ještě mám. Vodu tedy budu měnit každá 3 dny a mam dolejt ještě tu vodičku s těma bakteriema? Edit: jo kytky na povrh, mám možnost sehnat od kamaráda.
Vodu meň tak ako doteraz,len sa snaž mať ju rovnakej teploty ako tá v akvárku.Krevetky moc zmeny neobľubujú.Kúpil by som ďalší filter kde bude väčšia filtračná plocha.Dal ho do akvárka spolu s filtrom čo máš teraz a až sa nový zabehne, malý molitan môžeš dať von.Ak to chceš mať tak ako doteraz,tak než sa zabehnú cryptošky zožeň na hladinu dáke hladinovky.(Pistiu a podobne ktoré napomôžu sťahovať prípadné vysoké NO2)Mohol by si zohnať napríklad rýchlorastúce Ceratophyllum-toto nekorení a potom ho nie je problém z akvárka odstrániť.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FilRe: prasan
Jo máš to pěkně no, tohle je první akvárium kde mam rostliny no...jinak ten mech ten sem dal dneska, když sem kupoval ty krevety tak sem vzal na výstavě rovnou i mech..jinak vodu sem po tu dobu měnil 1/3 za 3 dny a filtr jel nonstop..ale asi sem se málo informoval a pokazil to no..doufám že mi nechcípnou, pokud bude blbě zaběhlé za jak dlouho mi umřou?jooo jinak jsem si ještě vzpoměl že při napouštění sem tam nalil přípravek který obsahuje bakterie, to mi dala ta chovatelka.
Fotka k příspěvku Cryptošky rastú pomaličky a áno pri zmene zhadzujú listy.Mach na tvojej fotke tiež nejaví známky dákeho extra rastu.Zabehnutému akvárku nestačí len doba ako taká.Potrebuje riadne fungujúcu filtráciu a zakorenené dobre rastúce rastliny.Na začiatok si mal nasadiť skôr niečo rýchlorastúce.Aj keď máš založené akvárko 2-3 týždne,už len podľa fotografie poviem,že je to stále nezabehnuté akva.Mrkni na moje krevetkárko.Rozdiel hádam pochopíš. ;-)
Na tvojom mieste dám aj väčší kus biomolitanu.Myslíš,že ak by sa mali krevetky fajn boli by také biele ako máš na fotke?
Neuraz sa,ale chcem ti dobre. ;-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - FilRe: bali
Mě bylo razeno od jedné chovatelky že 2-3 týdny a já to mam něco mezi 2-3...že to prý těm krevetám stačí, tak nevim..Nemam zkušenosti s krevety, mam jen delší dobu Serrasalmus nattereri a ty mi do této doby stačili.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - bali Re: Fil
Založení: 4. 5. 2013 ? tomu rikam zajety akva(raj)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fil – Rostliny a Red cherry
Prasan: Akvárium mam fakt řádně zajeté, chtěl sem se právě vyhnout potížím s tim že by uhynuli a já jako student bych vyhodil prachy. Jinak je to možné, jelikož mi u kriptonek listy odumírají, ale to je prej při vložení do nového prostředí normální.
Davidek75: Ok děkuju ti. A nenafukujou se ti krevety po té okurce?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - davidek75 Re: Fil
já jim dávám okurku,mrkev,papriku,špenát(listový) nebo kopřivu , zalít vařící vodou , nechat chvíli a pak do akva. ze začátku se toho báli a vyhýbali se ale pak se naučili a teď je mám do 5ti minut všechny na jednom místě
Krevetky rastliny nežerú,leda že tie čo hnijú.Skôr ti ich vyčistia od rias a bordelu.To akva asi nie je poriadne zabehnuté,tak aby ti tie krevetky vôbec vydržali. :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fil – Rostliny a Red cherry
ahoj, dnes sem přivezl 16ks těch to krevet, mam je v nádrži 23L. Hned se mi vrhli na rostliny,mech a něco na nich požírali, bojim se že samotné rostliny. Je to možné že mi to sežerou? Nemam akvárium ještě tolik zarostlé a nerad bych o ty kytky přišel. Jak to mam zarostlé můžete vidět zde rybicky.net/nadrz/18176/11.jpg…
Případně tedy co jim dávat aby mi to nežrali..Salát nebo okurku nebo tak něco?
Jinak krmit hodlám Nano gram a vločkama pro ryby, ale jen jestli jim dávat nějakou tu zeleninku no..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: MichoCZ
Aha.. No, nedával bych je do akvárka, kde by mi je něco požralo. Ale takové já ani nemám. Ale klidně je dám do Třístovky, kde se mi sice nebudou nijak rychle množit, ale přežívat tam budou v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MichoCZ Re: malyLibor
No já mám pro krevetky jen jedno akvárium. V ostatních mám obavu, že je obyvatelé požerou nebo nedovolí se rozmnožit. Proto to možná vyznělo tak drasticky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: MichoCZ
Já nemyslel je zkrmovat. Ale dát je do akvárka, kde mohou v pohodě žít a množit se s ostatními podobnými krevetkami. Divil by ses, jak krásné krevetky tam někdy vzniknou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MichoCZ Re: malyLibor
Zkusím je nabídnout v akvaristice. Nemám srdce je jen tak zkrmit tetrám.
 Reagovat na tento příspěvek 5  - malyLibor Re: MichoCZ
Pokud si chceš udržet pěkně červené, je třeba odstraňovat ty méně zbarvené, především samečky. Obyčejnou selekcí se velmi rychle dá dosáhnout krásně vybarvených krevetek.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jakubcv
Hmmm, tak to ty moje se teda zatim drzi. Predevsim samice jsou krasne cervene a zatim jsem nevidel zadny vylozene svetly kousek :-) Ale par kusu asi stejne prikoupim, aby se nereklo.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - MichoCZ Re: souky
To máš pravdu, něco takového už začínám pozorovat u svojich krevetek. Po pár generacích ztrácí barvu a stávají se z nich obyčejné bezbarvé.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - souky Re: jakubcv
red cherry neni druh, jde o to, že nakonec stejně převládnou divoký geny, takže red cherry budeš mít obyčejný n. davidi

snad jsem to napsal aspoň trochu rozumně, dyštak mě prosím někdo chytřejší opravte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jakubcv
2souky : Tim, ze se jeden druh bude prskat mezi sebou, tak se z neho stane jiny druh:-)??
 Reagovat na tento příspěvek 3  - souky Re: jakubcv
mám krevety nějaké 3 roky bez obnovy, zatim jsem žádnou dvouhlavou nenašel, jen počítej s tím, že se ti z nich bez třídění stanou obyčejné neocaridiny davidi nebo jak se teda teď jmenujou

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 19

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 15816x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7825-neocaridina-davidi-red-cherry?od=272