Přihlásit se RYBICKY.NET »

Neocaridina davidi var. Red Cherry - chov

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Neocaridina davidi var. Red Cherry - chov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: amrtin
Ale jak sem psal,nejlepší řešení je ta hlava+biomolitan,např.: www.akva-tera.cz/… + www.akva-tera.cz/… nebo www.akva-tera.cz/… ,záleží na výšce akva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: emisek10
Tak lepší je ten modrý,je to osvědčený biomolitan(i když to ten černý taky),tady už záleží spíš na vkusu,ale i ta modrá barva po měsíci už nebude modrá,ale spíš do hněda.Já přesně tenhle mám v jednom miníčku.Takže bych volil ten modrý,je jednodušší.Ten černý má zase možnost připojit rampu(trubice s dírkami) pro lepší proudění vody a taky nebude s rampou slyšet(ty bublinky),ale je to výdaj a práce navíc.Zaměřil bych se spíš na kvalitnější(méně hlučný)motorek.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - emisek10 – lepší
A co je podle vás lepší?
Jistě že by tam šel :-).A nebo třeba tenhle: chovatel.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: emisek10
Ten mám ve 12 l a pokud tam budou jen krevetky neměl by být problém ani v té 20 l. Co se týče tichosti vzduchovací kompresory jsou považovány za hlučnější, ale není to nic strašného a dá se na to zvyknout. Já už o něm ani nevím :-)
To záleží na tom motorku ale bublifuk se tomu říká proto,že jsou slyšet právě ty bublinky.Někomu to vadí,někomu ne,ale slyšet jsou.Existuje ale i jednodušší řešení a to čerpací hlava + kostka biomolitanu.A to je už tiché řešení.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - emisek10Re: amrtin
20-25l
Podle toho kam...jde o velikost nádrže.Pak bude potřeba motorek,hadička,zpětný ventil a škrtítko.
A je to tichý?
A ten by tam šel?
Vyzkoušejte
Molitanový(většinou)filtr,poháněný vzduchovacím motorkem,např.: www.akva-tera.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - emisek10 – bublifuk
A co je to ten bublifuk?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: invalida
U nově zakládaného akvária, což předpokládám, že se tazatelky týká sle stylu dotazů, bych svítila méně než 8 hodin začala bych spíše na 6 a postupem času přidávala :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - S invalida Re: amrtin
Doporučuju svítit jiným způsobem než v kuse..tzn s přerušením. A hodiny by šlo mírně přidat.
Světlo cca 8 h denně,ale jak již bylo řečeno,svítí se rostlinkám.Doporučuji si proštudovat sekce pro začátečníky a zakládání akvária.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: emisek10
Osvětlení je kvůli rostlinám ne krevetkám, ale bylo by fajn jim na noc moc nesvítit nebo použít tlumená noční osvětlení. Filtr dle velikosti akvária, aby nenasával malé krevetky, pro ty je ideální klasický bublifuk.
a osvětlení musí být celou noc?a jaký filtr má být?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - amrtinRe: emisek10
Krevetky filtr nepotřebují,ale akva s ním se lépe udržuje.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - emisek10 – krevetky
Ahoj,takže krevetky potřebují filtr nebo ne?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - iggy Re: Indi
můj tip - www.krevetkus.cz , mám od něj red cherry a zamořily totálně miniakva 30l.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - VitaValke Re: Ciffik
no už sem se těšil že budou mladý, jdu hledat jestli nosí :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: Ciffik
A tohle je ještě hezčí ano potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 15  - Ciffik
v tom nejlepším to vypadá takto ;-)

rybicky.net/fotogalerie.php…

foto z mojí prezentace
 Reagovat na tento příspěvek 8  - -Re: VitaValke
Párenie je trocha iné.Buď sa len chystali alebo bolo už dávno po funuse. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: VitaValke
Hezká momentka potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VitaValke – red cherry
Fotka k příspěvku našel jsem svlečku, nemohl jsem se dopočítat a už mi bylo jasný že jsem o jednu krevetku přišel, nakonec jsem je všechny objevil a jako bonus jsem je načapal v tom nejlepším :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: Issa
Klidně bez.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Issa
Prosím vás a jakej je teda konsenzus? (bez ohledu na zimomřivé přítelkyně a ježky :-D )
Mám to tedy zkusit bez topítka?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: jamajcan
Dostaly se tam s tou vodou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - seic – pro vetsinu krevetek
- se jako optimalni udava 21-23 st.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - jamajcanRe: Issa
Poslední Cherry jsem lovil ze sudů na zahradě,začátkem listopadu.Nejednalo se o úmysl.Do sudů leju vodu z výměn vody v nádržích.Takže tolerance k výkyvům teplot značná.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - volhpe1
Já teplotu neřeším, ani nemám teploměr v mém malém akva s krevetama a vše se množí a žije X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: zervan
Tak dva stupně by velkej problém nebyl,já jsem totiž zvyklej do každýho akva nacpat topítko,protože v pokoji se mi pohybuje teplota od 17 do 21(podle toho jak větrám) a to už by problém byl.Ale obávám se,že dnešní generace ryb i korýšů už jsou tak "zdegenerovaný",že je pro ně lepší pokud možno stálá teplota,akorát na množení se mění cíleně.
 Reagovat na tento příspěvek 6  - zervan Re: amrtin
Prečo by vlastne mala byť teplota stabilná? Je problém, ak je v noci o nejaké 2°C menej ako cez deň? Mne to pripadá prirodzenejšie.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrChila Re: Issa
já mám stabilní teplotu 20°C(jedu bez topítek)(u crystalek mám 22°C na topítku protože jsou u okna a chladí je to) krom teda léta to měli i 28°C a byli bez újmy a množili se směle dál:) A čím jí mají vyšší tím rychleji žijou rostou umíraj.(zrychlený metabolismus) Akorád se to chce vyvarovat a nedávát k oknu ani k topení i když teda u okna je vždy topení tak nevim co to plácám.
aby na krevetárko nesvítilo sluníčko a ani se netopilo topení. Pak by jim tyhle výkyvy mohly vadit a mohly by se hůř rozmnožovat.
A kolísání teploty během roku je zcela normální i v přírodě. V zimě bývá zima a v létě teplo a to na jakýmkoliv místě na světě
:)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: Issa
Já bych topítko pořídil a nastavil 24st(přeci jen teplota by měla bejt stabilní).Ale z léta mám taky strach,ve velkým akva to mám pořešený(chlazení),v krevetárku loni všechno přežilo v pohodě(vydržely i těch 28st,ale v mini co mám na stole budou jiný krevetky(všude jinde mám šeryny) a netušim,jak to budu chladit... hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Issa
Ahoj, prosím o radu, zda pořídit či nepořídit topítko do mého 20 l krevetkária (zatím je v záběhu).
V místnosti, kde je umístěné, je přes zimu 21,5- 22C. Teplota vody se ale drží na 19-20C. V atlasu se uvádí spodní hodnota 18C. Zajímalo by mě , jestli je tato teplota pro krevetky optimální?
Další věc je ta, že v létě je v našem bytě dost teplo, v největších vedrech tu bylo 27C. Bude krevetkám vadit takové kolísání teplot v průběhu roku?
Nebo mám zkrátka koupit topítko?
Díky moc.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - predator3313 Re: amrtin
U mě to vypadá uplně podobně, CPO spíš ustupuje před krevetkami než aby se po nich ohnal
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: DrChila
Odpoveď je jednoduchá.Konkurenčný boj o potravu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrChila Re: amrtin
No já to tak trošku nechápu taky na něm jezděj ale asi měl hlad:-D nebo se jen nudil tak jí cvaknul a sežral nohy :-D Jinak když tam dám nějaký žrádlo tak to žerou všichni společně krevetky pidi ancistrusi a ty ráčci. Ale je zajímaví jak maj dost potravy tak se mi slíkaj každej 2 den a rostou skoro před očima:) v tim malim byli jak záprdci
 Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtinRe: amrtin
Fotka k příspěvku Byla to fotka v rychlosti,tady je lepší ;-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - amrtin – Re: DrChila
Fotka k příspěvku coze :-D Tahle zase na tom mým jezdí jak na koni :-P Zato po beťákovi se ohnal že sem myslel,že mu urve ploutev,ale nic mu neudělal.A hned po vložení do akva se vrhnul na piskořku a sežral jí.

Reagovat na tento příspěvek 0  - -
Fotka k příspěvku Moja pod ,,slniečkom,, na štetinke a niečom pripomínajúcom cladophoru. :-) Radi sa na tento kúsok Fissidens fontanus chodia pásť.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Michael281 – Voda pro krevetky
Dobrý den chtěl bych se zeptat jaká voda je pro Neocaridina Denticulata nejlepší?? Mohla by být voda z Olomouckého kohoutku??

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - predator3313 Re: petben
U mě ten pruh mají taky jen některé starší samičky...takže bych řekl starší, ale né sratá (jako tak stará že by už byla v posledním tažení :-D )
 Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: petben
Pruh se objevuje spíše u starších krevetek, především u samic. Starší samice mívají méně vajíček, ale na kvalitu mladých to nemá vliv. Později samice obvykle ještě více tmavnou a někdy dokonce i zčernají.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DrChila Re: petben
Některý to maj některý ne neznamená to že je stará. Já to taky na některejch mám. A některý jsou s pruhem a některý ne. Já to mám i na mladších některejch. Trošku degenerace asi:-D Jinak i ty s pruhama tolik nenosej vajíčka.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - -Re: petben
Nie neznamená.Toto je bežné sfarbenie red cherry.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petben
Fotka k příspěvku znamená tenhle pruh na zádech, že je krevetka už stará?

Reagovat na tento příspěvek 3  - -Re: DrChila
DrChila napsal: A budou trošku bělejší ze stresu pokud teda přežijou a pak postupem časem se vybarvěj ale neni to jak některý fotky tady jak jsou úplně rudý.

Ano cherry dokáže meniť sfarbenie.Mladé sú však svetlé hlavne preto,že rýchlejšie rastú a častejšie sa zvliekajú a nie zo stresu.Dospelé jedince i u red cherry dokážu byť(hlavne samice) krvavo červené.Tak často sa nezvliekajú - pancier dokáže lepšie vytvrdnúť a dozrieť.Záleží to však i na podmienkach a strave.Krvavo červené selektované sa predávajú ako sakura.Sám mám niekoľko krvavočervených red cherry - a neboli kupované ako sakura.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 19

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 15816x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7825-neocaridina-davidi-red-cherry?od=171