-pouze doplním,aby to tvořilo trochu větší náhled ,než pouhé konstatování ,,I takle to jde,,
-voda,jedná se o studniční vodu z oblasti se zvýšeným výskytem podílu jílu v půdě,na kameném podloží,jedná se o celoročně otevřenou studnu,která slouží k napájení zvířat v chovu.Je tedy patrný zvýšený obsah řas,mikroorganismů a živočichů,jednoduše živá voda.
-akvárium mělo sloužit jako zdroj živého krmení,v podstatě jsem si chtěl ověřit možnost dlouhodobějšího přísunu živé potravy,bez rizika přivlečení nežádoucích organismů.
Složení-Daphnia manga,Daphnia pulex a Daphnia longisspina,Cyclops landei a Moina macrocopa.
rybicky.net/atlasostatnich/okruzak_kanadsky se dostal do akva s první rostlinou která byla zasažena ruduchou.Během týdne jsem zpozoroval značný úbytek této řasy a tady žačal impuls se tím obšírněji zabývat.Studií k okružákúm lze nalézt na netu dostatek,tak nebyl problem si vše najít a porovnat s doposud získanými poznatky.
-rostliny,tak tady plavu čubičku
,proto pojmenování bude spíše slengové
První byla ta uprostřed na kořínku s kamenem co má proužky,rostlina zasažená ruduchou a řasou.Asi po čtrnácti dnech přidáno 5ks červené Ludwigie a jedna zelená,zdravé rostliny ,bez zařasení.Postupně se populace okružáků rozrostla a bylo potřeba další květenu-potravu.Akvarijní mrkev-super kytka zastínila vodní plochu a přesto se tam dostanou sluneční paprsky.Pak už to šlo jak na drátkách.Stálým doplnováním zařasených kytek,sinic se vytvořil biotop,který mě samotného překvapil.Naposled jse přidal ten trs toho zeleného úzkolistého ,,špenátu,,-asi Trident.který byl silně zasažen sinicemi.už po týdnu bylo vidět zlepšení,dnes je možné ho dát v klidu do akva.No a to krmivo,taky super.kousek v rohu lévé části akva u čelního skla,jsem vysypal trochou písku ,tam odsávám živou a nejde mi to se zbykovým kalovým sedimentem.Výměnu vody jsem již uvedl.
-tak ještě několik fotek ,nebylo počítáno s presentací,tak pouze mobil Nokia 6300,taky už veterán.