Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Uložení elektroinstalace osvětlení

 

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Uložení elektroinstalace osvětlení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2017 20:49 Muž @ fido16 [560] Re: vaaclav
No plánuju v hlavním rozváděči oddělit místo od ostatních a mět sólo místo jen na akva kde by byli filtry topení popřípadě čerpadla a i časovač na osvětlení. A asi bude lepší když kabel jen vytáhnu a napojím to napřímo. Chránič mě vůbec nenapadl díky.Jde mi o to že to musím vysvětlit elektrikářovi proto se ptám co mi kdo poradí ať je to vše v pohodě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.08.2017 20:43 R Muž @ vaaclav [6392] - EchinodoryRe: fido16
Nezapomeň na chránič a zásuvky bych nad světly nedělal, je to moc velká opičárna na pohled. Světla bych napojil přímo a udělal si svůj vlastní rozvaděč jen pro akvárium. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2017 20:41 Muž @ fido16 [560] Re: NHKG
No říkal jsem si že zásuvka je zásuvka když budeš potřebovat cokoliv připojit tak to nemusíš tahat z kabelu. Asi by bylo jednodušší vytáhnout jen kabel
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.08.2017 20:39 Muž @ NHKG [2247] - Jihoamerické Cichlidy a eLkaRe: fido16
Já furt nechápu na co potřebuješ zásuvky! Kabel z rozvaděče až přímo do svítidla. Jelikož budou sádroše, kabely se můžou snadno vést po stropě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2017 20:35 Muž @ fido16 [560] Re: NHKG
No řeknu ti to takhle. Jedná se o baťův domek který se přestavuje celý jedná se o kompletní rekonstrukci + nová přístavba nepodsklepená. Akvárium bude stát v nové přístavbě ale to je celkem jedno jelikož podlahy budou železobetonové. Tudíž i elektroinstalace bude nová. Na stropě budou sádroše kvůli zapuštění led osvětlení po domě. Nějak se mi nezamlouvá varianta právě toho schování zásuve v podhledech. Radši jsem pro variantu rozvaděč hodiny pak z toho do zásuvek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.08.2017 20:22 Muž @ NHKG [2247] - Jihoamerické Cichlidy a eLkaRe: fido16
Pokud je rozdrbaný barák, tak bych spínací hodiny umístil do rozvaděče a z něj natáhl kabely až ke svítidlu. Takto budou spínací hodiny snadno přístupné a nebudou hodiny ani kabely vidět. Druhou možností je udělat nad akváriem dutinu (třeba ze sádrokartonu), ale do ní bude obtížný přístup.
Zásuvku s hodinami na strop tak, aby šla vidět, bych nikdy nedal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2017 20:12 Muž @ fido16 [560]
Čau Hoši, rekonstruji dům a tak se chci zeptat na pár věcí. Budu mít akvárium 160x70x50 místo už je dané a chci se zeptat na elektroinstalaci. Vzhledem k tomu že plánuji závěsné osvětlení tak přemýšlím nad řešením umístit zásuvky pod strop abych nemusel tahat kabely od spodu k vrchu. K tomu jsem si říkal že dám do rozvodné krabice na tyto zásuvky zrovna časovače. Děkuji za názory. Popřípadě co ještě koho napadne za užitečnou věc co udělat když je barák rozdrbaný. Díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2014 19:14 Muž @ Herry [8] Re: vaaclav
Hmm, tak jsem se na to dival a asik to udelam jinak. Elektrikarskou listu na zarivky a predradnik dam dozadu na kryt, jsou tam dve vybrani na hadice a kabely. Mezi ne nejaky tenci plech a na nej elektrikarskou listu smerem dovnitr krytu. Tam potom dam predradnik. Takze bude chraneny proti mym detem a navic bude venku z krytu, takze nebude vevnitr topit a sam bude lepe chlazeny. Kabely do metru asi taky zvladnu. Diky za odpovedi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2014 12:13 R Muž @ vaaclav [6392] - EchinodoryRe: Herry
rybicky.net/clanky/1160-celkova-repase-krytu-s-osvetlenim
Tohle je jedna možnost, jen ty T5 předřadníky pěkně hřejí tak bych je dal dozadu na kryt nebo lištu chladit ventilátorem. Maximální délka vodiče je většinou na předřadníku napsaná je to asi 1m. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2014 06:53 Muž @ Herry [8] – Predelani krytu Diversa
Zdravim, chystam se prekopat kdyt Diversa na 2x24W T5, tak mam koupene zarivky, vodotesne patice a predradnik Philips (je docela dlouhy 28cm). Kdyz jsem rozdelal kryt, tak jsem zjistil, ze polsti soudruzi v Diversa jak tlumivku, tak patice zalili epoxidem. Takze prekuchani neni mozne. Takze jsem uvazoval nad variantou, ze dodam elektrikarskou listou nebo hlinikovy U profil. Ale narazil jsem na predradnik. Ten si myslim, ze dat do vlhkosti dat nemuzu. Takze resim bud nejakou vodotesnou krabicku na predradnik nebo jej dat ven. Jak by jste to resili vy ?? Pokud jej dam ven, stejne budu muset resit nejakou krabicku at se mi k tomu nedostanou deti. Navic nevim jak dlouhe draty muzou byt od predradniku k zarivkam.
Reklama

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2013 10:29 R Muž @ vaaclav [6392] - EchinodoryRe: Ciffik
Rozhodně je to lepší řešení. Jen je to trochu dražší. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2013 10:27 jamajcan - EchinodoryRe: vaaclav
A el.předřadník nemůžeš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2013 10:26 Muž @ Ciffik [727] - RostlinyRe: vaaclav
Děkuji, já jsem nakonec objednal ten elektronický předřadník z odkazu o příspěvek níže. Bude to asi elegantnější řešení...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2013 10:23 R Muž @ vaaclav [6392] - EchinodoryRe: Ciffik
Pokud by ti stačily tlumivky tak těch 18 w určitě můžeš použít. Přes nevýhody které jejich používání má, mají ale přeci jen jednu výhodu a to že na rozdíl od el. předřadníku je můžeš dát i poměrně daleko od světla. Když to přeženu tak klidně vedle do místnosti. Kondenzátor je tam kvůli kompenzaci indukce, takže tam být i nemusí ale je lepší když tam je, to je už o něčem jiném. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2013 23:18 Muž @ Ciffik [727] - RostlinyRe: kus
díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2013 23:16 Muž @ kus [107] - RostlinyRe: Ciffik
www.sylvania-pro.cz/…
ale osobně bych šel do 1x15 2 ks, abych mohl spínat každou zářivku zvlášť
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2013 21:48 Muž @ Ciffik [727] - Rostliny – tlumivka
Dobrý den,
chci si zvednout osvětlení v setové 54l z 15w na 2*15w, startér, káblíky, patice už mám, leč marná snaha nemohu sehnat tlumivku 15w o elektronickém předřadníku 2*15w ani nemluvě. Otázka zní: Dá se použít tlumivka 18w nebo něco ,,odpálím,,?
Ještě drobnost, někde jsem četl něco o kondenzátoru, ale údajně to není nezbytné. Co to vlastně je a potřebuji to?

Jen aby se někdo nezhrozil do kupy mi to dá známej elektromaniak. Jsem na elektro blbec, ale nechtěl jsem tak v daný moment vypadat, tak jsem ho ujistil,že vše potřebné seženu, že se nemusí starat. No vyfackal bych se stydim

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2009 18:10 Muž @ ampik [2] - Rostliny
Fotka k příspěvku jinak sem zapomel, ze jednu tlumivku mas ve svetke zabudovanou. tak bud koupis 30W nebo 2x 15W
predradniky jinak by musely mit na kazdou zarivku zvlast privod. pkud by se tam daly predradniky z usporek, tak ze z desky vypaji jeden kondik a ten se zapoji misto starteru. a tak ke kazde zarivce dva draty...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2009 18:03 Muž @ ampik [2] - Rostliny – Re: Viviia
predradnik potrebujes pro kazdou zarivku jeden, nebo dvojtej predzadnik. nekupuj ty za 200kc, ja ho koupil a je v nem skoro to samy jako v usporce. poptej se po znamych.... jestli nemaji vadne usporky 15-20W a elektrikar znamej ti to udela. dve zarivky na jednu tlumivku muzes dat. pokud chces schema, tak ti ho dam. akorad musis vybirat startery. treba aby ti ten elektrikar pokud ma zasobu, vyzkousel dobrou kombnaci. ja mam polamp a philips.
kup si tlumivku 30W (pokud budes zapojovat za sebe dve zarivky jinak) a 15W
nebo 3x 15W
tri patice na sroub pro starter, u verza s tlumivkami pro kazdou zvlast i startery 4-30W (na zarivku 15W)
tri packove vypinace 250V 2.5A (lepe se montuji)
pojistkovy drzak a pojistku 3.15A
krabici vyber s elektrikarem aby do ni narval tri (2) tlumivky a zbytek
4x (jeden par mas v krytu) vodotesne patice T8 na sroub
privodni snuru 3x 1.5mm dvojta izolace
kabel dvojta izolace 4x1.5mm startery nejspis namontuje na kryt.
a zarivky
drobnosti jako cokolada a izolace urcite mit bude...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2009 16:08 Žena @ Irwiny [0]
Elektrikáře mam známýho, ten mi s tim pak pomůže, ale koupit to musím sama.

No 18W se tam nevejde, maximální délka je 50cm. Leda že bych dala 2x18W napříč..

No ,a když budu uvažovat nad předřadníkem, budu potřebovat taky na každou zářivku jeden?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2009 09:22 Muž @ GP [193] – Re: Viviia
a nebylo by lepsi vzit ty predradniky? drazsi to neni o moc a vydrzi dele zarivka a mensi spotreba, snad i vice svetla....
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 22:29 Muž @ isamik [177] – Re: Viviia
Nebylo by lepsi rict si znamemu ci neznamemu elektrikari?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 22:25 Muž @ Jurasek [131] – Re: Viviia
Tři zářivky jsou tři tlumivky a tři startéry. Šlo by to i na dvě tlumivky, ale zapojovat na jednu tlumivku dvě zářivky není nejlepší řešení. Tlumivky jsou různé, podle výkonu zářivky. Nebyly by lepší zářivky 18W? Mají 60cm, jsou levnější a lépe se shánějí. Jenom jestli se vejdou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 22:19 Muž @ prisavnik [49] - Rostliny
Ja mam vsetku riadiacu techniku (elektronicke predradniky z uspornych ziariviek) mimo AQ. Staci si na to vyrobit skinku na mieru a nezabera to vela miesta. Je to velmi bezpecne, co sa tyce so stykom s vodou. V kryte mam len vodotesne patice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 21:30 Žena @ Irwiny [0]
Fotka k příspěvku Díky moc, pomohlo mi to, takže vezmu 3x15W T8, vodotěsný patice, tlumivky a startery..
Ještě mám dotaz, kolik těch tlumivek a startéru musí být (ke každé jeden?), a mají mít nějaké speciální hodnoty (třeba podle výkonu zářivky?)
Přikládám foto
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 20:59 Muž @ Jurasek [131] – Re: Viviia
T5 takhle nejde zapojit, chce elektronický předřadník. T8 na tomhle může fungovat, ale předřadník je lepší. Zapojení s předřadníkem je jednodušší, ale je dražší. Pokud není krycí sklo, tak musí být vodotěsné patice. Já mám kryt řešený tak, že předřadníky mám nahoře na krytu, takže dál zbytečně nevytápí prostor pro žárovky a dolů mám protažený jen kábly k paticím. A pokud člověk nemá zkušenosti s elektrikou, měl by to nechat udělat někoho zkušenějšího, nebo aspoň si to od něj nechat zkontrolovat. Tady může mít i drobný omyl fatální následky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 19:55 Muž @ ampik [2] - Rostliny – Re: Viviia
no tak to potrebujes do krytu nacpat patice, od nich pak draty ven. pokud mas kryt se svetlem proveden tak, ze na zarivku muze strikat voda (je pristupna od hladiny) musis mit vodotesne patice.
startery pridelavam na kryt zezadu, neni na ne videt, a jdou lehce vymenit, popr. nahradit stmivacem.
tlumivky mam v krabici, bud od stareho PC zdroje nebo v elektroinstalaterske krabici. pokud das do krytu vice zarivek, tak odvetravat.
dej foto krytu a pohled na zarivku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 18:45 Muž @ kchrz [24] – Re: Sid
Já mám svoji elektroinstalaci udělanou taktéž po domácku. V bazaru jsem si sehnal 3 stará zářivková tělesa o dvou 30W zářivkách, rozebral je, vykuchal a přidělal do krytu akvatia. Uznávám, elektrikář by se zhrozil, žádná izolace, žádná vodotěsnost, ale zatim to funguje. Stejně budu stavět nové akva.
Ale co chci říct, předřadníky mám vedle zářivek v krytru akvárka a jak píše Sid, horka v létě jsou neúprosná, nicméně své 320l akvárium s tím s přehledem vytopím, už nepoužívám topítko rozzureny
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 16:03 Žena @ Irwiny [0]
Potřebuji do krytu přidat další zářivky, ale zkušenosti z elektrikou žádné.
Na netu jsem našla tenhle obrázek www.r.wz.cz/…

Chci se jen zeptat, co ještě potřebuju k zapojení 3x15w T5(nebo T8, nevím co se vyplatí víc)

Zatím to vypadá, že střeva ze starého krytu vykuchám (kdoví co tam je, tlumivka, startér?) a do vzniklého prostoru namontuji zářivky.. a takové ty věci co nesmí přijít do mokra nechám venku.

Co vše je potřeba?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2008 15:32 Muž @ pakozdy [17] – Re: David M.
a to boli koncovkyktore mali formu stupla/zatky alebo ako lista len s jednou stranou otvorenou.
dik za tip s tou pistolou. vyskusam lebo silikon to nedrzal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2008 15:07 David M. – Re: pakozdy
Teď čtu ještě jednou tvůj dotaz, hned mi to neseplo. Koncovky jsem zatavil pistolí na tavné tyčinky, zevnitř, pak to drží pevně a můžeš to pro jistotu zevnitř ještě napatlat silikonem.

Nevím jak se to jmenuje přesně (ty tavné tyčinky), možná PATEX, nebo tak něco.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2008 15:03 David M. – Re: pakozdy
Ty patice jsou vodotěsné, jsou takové koupené, cca jedna včetně těsnění vyšla na 50kč. Silikonem jsem jednom utěsnil malé dirky na tom plastovém hranolu kde je uložen předřadník a kabeláž.

Na fotografie jde vidět i těsnění mezi paticí a tím hranolem, je černé, originál přímo k patici.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2008 23:07 Muž @ pakozdy [17] – Re: David M.
nemohol by autor alebo niekto technicky zdatny debugovat ako je spravene to utesnenie koncov ?
jedinu krytku co viem zohnat su take co maju otvorenu jednu stranu a zostava mi tam medzera :-( a silikon na tom nedrzi :-((
d.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2008 11:13 Muž @ Snofrev [49] – Re: maznak007
potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.07.2008 09:49 Muž @ maznak007 [12]
Pocitam-li, ze zarivka ma prikon 18W tak pri napeti 230V tam tece proud nejakych 78mA. Pri prumeru vodice 0.5mm je jeho prurez 0,78 mm2 a proudova hustota je 0.1 A/mm2. Medeny vodic snese priblizne 3 A/mm2. Tudiz mam klid na dusi... :)
Co se tyce sily izolace, tak zkusebni napeti na repro kabely je 2000V a prurazne 7000V, takze taky klidek :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2008 09:40 Muž @ pakozdy [17] – Re: isamik
schvalne - aky prierez ? 0,5 by malo stacit ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2008 18:18 Muž @ isamik [177] – Re: Štěpán
Covece ani nevim kolik to presne vydrzi :-) hledat se me to nechce..., kdo chce si to dohleda. Stejne do toho nema hrabat nikdo kdo elektrice nerozumi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2008 18:16 Štěpán
V izolaci rozdíl není?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2008 18:08 Muž @ isamik [177] – Re: Štěpán
To ovsem neznamena, ze nemaji dostatecny prurez, s oblibou je taky pouzivam, lip se v tom pak orientuji :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2008 17:58 Štěpán
pakozdy napsal: nie su tie kabliky prilis tenke ?
Vypadají jako kabely k reproduktorům, ne jako síťové.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.06.2008 17:11 Muž @ pakozdy [17] – Re: maznak007
no toto som presne potreboval. len ma napadla otazka - nie su tie kabliky u teba prilis tenke ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2008 14:47 Muž @ Sid [5820] - Rostliny – Re: JeeL
Mám něco podobného. :-)
Kryt rozdělený na 2 poloviny, v každé 3 trubice.
Ovšem poskládané je mám "cikcak" z důvodu nedostatku světla na krajích akviška - akva má 80cm, trubice 6Ocm... :-O
Větší chybou ale je, že mám pod krytem i předřadníky - k osvětlení používám podlinkové zářivky... Když přijdou horka, hodně nepraktické..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2008 14:16 Muž @ JeeL [1] – Re: Sid
Fotka k příspěvku to vaclav: dané rampy budem mať namontované v budúcej nádrži 390 l (130x50x60v). Pomaly to dávam dokopy...

to Sid: Samozrejme by sa dali jednotlivé objímky namontovať k sebe bližšie a tým zvýšiť ich počet v kryte. Ja som si po menšom uvažovaní určil pre moju nádrž 6 trubíc a chcel som, aby boli rozmiestnené rovnomerne a aby sa mi tam ešte zmestil okrúhly výrez slúžiaci na kŕmenie. Tým pádom sú jednotlivé pätice od seba viacej vzdialené - taktiež táto vzdialenosť mi vyhovuje aj kôli tomu, že vrchná doska krytu bude rozdelená v pomere 2:3 a teda sklápajúca. V menšej časti budú 2 trubice a vo väčšej (zadnej) budú ostatné štyri.

 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2008 13:00 Muž @ maznak007 [12]
Dovolim si prispet svoji troskou do mlyna. Listy s paticemi a kabliky jsem primontoval primo na viko krytu. Je to vlasne jenom kryt na korytko 40x40. A predradnik je z boku na ramu krytu schovany v korytku 40x40 a v bocich jsou vetraci otvory.
rybicky.net/nadrz/2241/15.jpg
rybicky.net/nadrz/2241/17.jpg
rybicky.net/nadrz/2241/18.jpg
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2008 12:31 Usine – Re: JeeL
To je jen ukázka, nebo to bude někde namontované?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2008 11:05 Muž @ Sid [5820] - Rostliny – Re: JeeL
Taky dobrý! Hlavně se mi líbí, jak efektivně je u tohoto řešení využitý prostor! :)
I když... Při troše dobré vůle by ty mezery mezi paticemi mohly být ještě menší a vlezla by se další zářivka... :-D
(Předřadníky mimo kryt jsou velké "+". :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2008 10:40 Muž @ JeeL [1] – Ďalšie riešenie
Fotka k příspěvku Nazdar, ďalšia možnosť ako poriešiť elektroinštaláciu, je upevniť objímky na kovové lišty (používajú sa do rozvodnej skrine). Kabeláž je vedená spodkom lišty a teda nie je vidieť. Budem to pripájať na 3 predradníky. Z dôvodu úspory miesta, zníženia tepla v kryte a taktiež z bezpečnostného a estetického dôvodu budú predradníky umiestnené mimo krytu.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2008 10:24 Muž @ Sid [5820] - Rostliny – Re: David M.
Přidávám do oblíbených! ;-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2008 09:51 David M. - Rostliny – Ještě detajl
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2008 09:50 David M. - Rostliny – Moje řešení
Fotka k příspěvku Ahoj všem, já to vyřešil takhle viz foto. Je to plastová lišta pro elektroinstalaci, dá se koupit v různých rozměrech včetně koncovek. Dirky které tam jsou navrtané utěsníte sanitarním silikonem (bílý) a předřadník a kabely je umístěny uvnitř, předřadník moc nehřeje, mám otestováno i potvrzeno od elektrikáře. Je to předřadník pro trubice T5. U ostatních předřadníků nevím, jak hřejí. Třeba tlumivku tam nelze dát, celé by to shořelo.
 
Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce Technika Přidat příspěvek • Zobrazeno 3229x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/7481-ulozeni-elektroinstalace-osvetleni