Přihlásit se RYBICKY.NET »

CO2 difuzer Turbo

NápovědaFórum » CO2 » Zkušenosti a rady 

Akvaristik.eu

CO2 difuzer Turbo
 Reagovat na tento příspěvek 0  - didien007 – CO2 difuzer TURBO motorický
Mam tento difuzer 2roky a jsem spokojen 110 bublin za minutu a jede potichu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamircek Re: JeeL
Zdarec já ho mám ve 300l a je parádní palec akorat mi tam kančíci sipou písek a delá to potom hluk... tak asi budu volit něco jiného tone ale jinak je super
 Reagovat na tento příspěvek 0  - masekRe: akvaristik
já to mám odzkoušené jak lipové dřívko tak další a já používám keramickou patronu také ,ale vyzkoušel jsem i ostatní jak u nádrže co mám ,tak co jsem měl.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - akvaristik Re: masek
Dodám jen, že s lipovým dřívkem se keramická patrona, nebo flipper opravdu nedá srovnat, to určitě ne. Všeobecně bych prosil přispívající, aby přispívali svými názory jen tehdy, pokud s danou věcí mají opravdu zkušenost, ne tehdy, pokud si jenom něco myslí, nebo mají pocit. Zdá se mi to jako dost hloupý nešvar v internetových diskusích.
Pro dobrou funkčnost je dobrá keramická patrona, je vhodná v nádržích s větším prouděním vody, a větším sloupcem vody. Naprosto ideální je tzv. Flipper, který rozpustí CO2 téměř 100%. Opět to říkám proto, že tyto věci osobně zkouším a používám.
Lipové dřívko doporučuji, pokud si chcete vyzkoušet, že to opravdu funguje. Dlouhodobě to není ideální.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - masekRe: kchrz
taky nedoporučuji tento způsob dávkování co2. účinnost rozpuštění je malá a kvalita výrobku není nic moc dochází zlámání zobáčků na krytu a motor taky něco bere. To už je lepší lipové dřevo, nebo kámen, efekt stejný a cena v řádech menších. Ideál je asi při použití vnějších filtrů externí difuzer,nebo klasická otočená nádoba naplněná co2 v případě vnitřních filtrů. _Možná ještě dávkování pomocí keramických patron ,ale to je co se týká účinnosti podobné jako kámen. Většina těch výrobků co je v prodeji je na nic a navíc jsou předražené.pan Pelikán má článek na netu tak stačí jen najít přečíst
 Reagovat na tento příspěvek 1  - akvaristik Re: kchrz
Osobně nedoporučuji ani jeden z uvedených způsobů rozpouštění CO2. Existují elegantnější neelektrická řešení.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kchrz – Kde
Nedá se sehnat někde na českém eshopu? Poštovné (...Do Českej republiky sú pripravené dve možnosti - cena je 9€(271Sk) pre zásielky do 2kg, a 14€(422Sk) pre zásielky nad 2kg.) mi přijde docela vysoké.

Případně technický dotaz. Bude veliký rozdíl mezi :
CO2 difuzer TURBO - motorický - www.shopakva.cz/…
a
CO2 Mixer ruwal MAXI - shop.rataj-spk.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - foksi25Re: Silent
Aha...:-) Naposledy ked som riesil CO2 som fical na drozdi v PET flasi a atm take vymozenosti neboli. . Teraz som po rokoch opat zalozil akvarko a chcel som sa s CO posunut trocha vyssie..:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent Re: foksi25
To nerezové kolečko dole je součást jehlového ventilu na který je přimontován elektromagnetický ventil ;-) .
www.shopakva.sk/…

Asi som to zle pomenoval a bude to tak ako pises ty. Ale aj elektromagneticky ma regulaciu. To nerezove koliesko dole.
Vyzkoušejte
Průtok 10 l/m se ale nastavuje ventilem redukčním. Pro jemné nastavení je jehlový. Elektromagnetický s regulací jsem ještě neviděl. Nemohl bys hodit fotku nebo link?
No ale aj elektromagneticky ma koliesko na regulaciu.. Ja to mam nastavene tak ze, flasu mam otvorenu naplno, ihlovy ventil nastaveny na 10l/hod na budiku a elektromagnetickym uz len regulujem prietok co najjemnesie..
Jen poznámka. Elektromagnetiký ventil neslouží k regulaci průtoku, ale zastavuje průtok buď v určený čas, nebo při dosažení určité hodnoty pH. Takže předpokládám, že jsi měl na mysli ventil jehlový.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - foksi25Re: protein007
Nemyslim si.. Nastavujem to elektormagnetickym ventilom jemnucko..Hram sa stym a nic..Lebo idu velke bubliny v kuse, alebo s prestavkami ked to privriem.. Ale len velke..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - protein007 Re: foksi25
Nemas pusteny privod CO2 prilis silno? Mozno do toho ide tak vela CO2, ze to nestiha rozbijat...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - foksi25
Pozdravujem vsetkych. Mam presne s tymto typom problem. Odskusal som si ho nasucho na stole a potom som ho dal do akva ale bublinky mi nerozbija. Vychadzaju iba velke. Predpokladam ze sa tam netoci ta vnutorna vrtulka, lenze uz je nainstalovany a akvarko osadene rastlinami a nechce sa mi to cele prerabat nanovo. Mal s tym uz niekto takyto problem? A ako ste ho riesili? Aka bola zavada?Dakujem za odpovede.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - prisavnik Re: Kacka
Co tak si vyrobit vlastny :)
rybicky.net/nadrze/3925
 Reagovat na tento příspěvek 0  - J4ckRe: Kacka
Je doporuceno tu "houbicku" ze vnitr vyndat... nema zadny vyznam.. krome toho ze se casto zanasi ale jinak to na funkci nema zadny vliv..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kacka – zkusenost
Mam jej asi 3 mesice ve 250 l rostlinnem akva s krevetkami. Budu se jej zbavovat (nema nekdo zajem?) Je skvely, ale spise pro staly prisun CO2. Mne jej hlida Seramic podle pH a myslim ze tomuhle difuzoru nesvedci, kdyz mu privod CO2 utne - nasava vice necistot a houbicku uvnitr musim casto cistit. Jinak je nehlucny a funguje bez problemu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vóťa87 Re: spooky
Já ho používám v 400 litrovém akvarium a je to naprosto v pořádku...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - spooky Re: JeeL
Tiež som na to porezal, že by to malo byť v akva do 50 litrov. Ale podľa mňa je to blbosť. Keby si to tam zapol, tak za minutu otraviš ryby. Myslím, že je to v pohode do akva do 300-400 litrov.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JeeL Re: Přéma
Fotka k příspěvku Priemer okrúhlej časti je 5 cm, výška vytŕčajúcej časti je do 3 cm a dĺžka kábla okolo 230 cm. V manuály sú okrem toho nasledovné informácie:
W = 4,5
l/h = 20/60
hĺbka = 25 cm
nádrž = 10/50 l

Mám to doma už dlhšiu dobu a plánujem to umiestniť do mojej práve sa rodiacej 390l nádrže. Pri tejto príležitosti som si však pozrel technické údaje a vyzerá to tak, že tento difuzer je určený do menších nádrží... Používa to niekto aj vo väčšej nádrži ako 50 litrov ?

Reagovat na tento příspěvek 0  - Přéma Re: spooky
Supr,díky.
Prosím Tě,můžeš mi sdělit,jaký to má průměr a jak je to vysoké?Myslím jen ta kulatá část,co je nad štěrkem.
A jak je dlouhý kabel?
Předem díky za info.
X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - spooky Re: Přéma
Práve včera mi dorazila zásielka s presne týmto difuzérom. Čo sa týka hluku - absolútne tichý a robbíja co2 bublinky úplne na prach.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vóťa87 Re: ghostik
vlastním ho už nějakou dobu a co se hluku týče, neni žádný problém, je tišší než externí filtr...COčko rozbíjí na malinkaté bublinky, co se nerozpustí při cestě k hladině dokončí proud vody z filtru, tudíž mohu jen doporučit, jen je ho občas třeba vyčistit a dát si pozor aby se do něj nedostaly malé částice písku...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ghostik Re: Přéma
Mam strach ze to dela ramus ( jako vzduch v externim filtru ) a mne jede CO2 nonstop a AQ mam 1,5m od postele :o(
Ale jinak to vypada dobre.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Diego Re: Přéma
Já jsem se na něho ptal viz. www.akvarko.cz/… a majitel je sním na 100% spokojený.Já zkušenosti nemám.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Přéma – CO2 difuzer TURBO - motorický
Zdravím všechny,chci se zeptat,jestli má někdo zkušenosti s tímhle difuzerem CO2 :

www.shopakva.sk/…

Předem díky za reakce. X-)

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 3598x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7424-co2-difuzer-turbo