Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Žáby v jezírku

NápovědaFórum » Jezírka a venkovní nádrže  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Žáby v jezírku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 21:20 Muž LiborSprysl [9016] Re: Kryštof
Chráněné živočichy nelze odchytávat k domácímu chovu ze zákona.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 18:46 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: LiborSprysl
To jsem si neuvědomil, kdyz jsou na soukr. pozemku tak je taky nemůžu odchytnout?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 16:15 Muž WARENKOREN [51]
někde jí chytají takto

www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 15:57 Muž LiborSprysl [9016] Re: Kryštof
Nemachroval bych.... smich všichni obojživelníci jsou u nás chránění...manipulaci s nimi provádí toliko ochranáři... smich Jinak jsou na to paragrafy... no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 15:07 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: Kaa The Prodigy
Kdo bude chtít žáby : Skokan velký , hnědí zelený nebo mu je to jedno tak napište do zpráv donesu kolik bude chtět;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.02.2013 14:25 Kaa The Prodigy – směnný obchod s kuňkalci
prostě když žáby vadí do bodu že nejdou tolerovat, chytit, hustě inzerovat, darovat, prodat či vyměnit třeba za vodní rostlinky. Prostě je dát těm co je chtějí nebo potřebují v rybníčku. Tak se domluvte - ti kdo nechtějí s těmi co by je rádi získali a vymyslete jejich stěhování do nového bydliště, kde se jim bude líbit a kde budou dělat radost.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2012 22:22 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: skokan
nám vždy stačí si počkat a ony se nastěhují bez našeho vědomí a svolení
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2012 22:04 Muž Johan [4957] - RostlinyRe: skokan
pokud sou vhodné podmínky, cestu si najdou. Není potřeba je chytat. A ani se to nesmí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2012 21:44 Muž jajaapaja [174] Re: skokan
Pokud nachytáš rosničky achceš je do rybníčka,tak věz že ti tam dlouho nevidrží.Zmizej na okolní stromy ani se nenaděješ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2012 15:37 skokan – kde jí mám chytit?
Prosím vás kde a kdy by se měly chytat žabky?
V jakém rybníku musí být nějak pro ně.
pořád po nich toužím díky ahoj
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2011 14:26 Muž jajaapaja [174] Re: David
Kačena chytí i rybu.Je to pro ni pochoutka. :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2011 05:59 Muž LiborSprysl [9016] Re: Gedžit
Mimo toho poděběráku (fuguje opravdu) bych se dal přesvědčování...určitě mají sousedé zahrádky...a určitě trpí každoročními invazemi slimáků....a musím říci, že s rozvojem žabí populace na naší zahradě slimáků velmi ubylo....Jinak samozřejmě žáby přenašeči chorob jsou, ne že by nebyly, ale to je spíše o tom, jak jsou ryby připravené na útoky patogenů. Pokud jsou zdravé, odolají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2011 21:29 Muž Gedžit [0] - MiniakváriaRe: David
Podle mě je nejlepší vzít na žáby podběrák. Když vám skočí do vody stačí nastavit vhodnou délku soustředit se a je to. ano Nebojte výjde to vždy na 90 procent. ;-) Aspoň v mém případě :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2011 20:36 Muž sollik [257] - CichlidyRe: David
Já bych tam postavil sádrovýho čápa. Žáby ho uvidí, leknou se a utečou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2011 19:57 Muž kortezhugo [983] Re: David
...nieco ma napadlo -ked sa pribizis k jazierku zancni kvakat :)
srandujem :)

nieco taketo

www.entity1.com/…

a do vnutra daj flasku z muchami a daake svetielko nech to funguje aj cez den aj v noci
hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2011 19:28 David Re: kortezhugo
To jsem dělal loni... Ale letos jsou ty žáby nějaký moc vychcaný...Sotva se přiblížím k jezírku hned jsou ve vodě a to je konec...dnes jsem tam byl asi 5x a nechytl jsem ani jednu...Jedině na ně vymyslet nějaký "pasti" jinak nevím... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2011 14:16 Muž kortezhugo [983] Re: David
...no mne uzovka neusla -jazierko a vyhrievanie sa na skale je pre nu vyborny "flek"
ale zas tam nemam potok...

pozbieraj ich a hod do toho potoka...ved ich voda odnesie...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2011 13:03 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: David
Obávám se že vše co by sežralo žábu, sežere i ty tvoje malý kapříky. A tím že to máš u potoka, to ti asi taky nepomůže..vypadá to na staré dobré nekonečně sbírání :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2011 11:07 David
Zdravím, mám menší rybníček a na něm snad 50 žab...dokud jich bylo pár tak se to dalo, ale teď kvákaj celou noc a už si začínaj stěžovat i sousedi. Jelikož rybník není není zrovna oficiálně postaven, nechci nikoho dráždit, tudiž bych rád jejich počet nějak redukoval. Stěhovat je nemá asi moc cenu, protože asi cca 5 metrů od rybníka teče potok. Hledám tedy cestu jak bych jím ten pobyt u mě nějak znepříjemnil atd.

Napadla mě nějaká pěkná štika atd, jenže mám tam malé koi a ty by asi zařvali jako první...Tudíž mě napadá třeba užovka, ale ta by mě asi hned utekla co? Nebo žerou třeba žáby i kačeny? Díky za tipy a rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   03.05.2011 10:01 Žena Karnal [196] Re: Jarik
Žába žere drobné bezobratlé (žížaly, pavouky, mouchy, brouky...) a pulci rostlinný bordel a povlaky (na netu píšou rostliny, ale jejich bezzubá minitlamička je vhodná tak na žužlání řasy). O ryby se bát nemusíš a pulci spíš poslouží rybám jako svačinka. Žáby pravděpodobně odejdou sami, jen co snesou vajíčka. A pulců je opravdu netřeba se obávat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 09:48 Muž Jarik [105] - Jezírka a realizace jezírekRe: Ivoš
No ale ja jich mam asi 7 v 1000L ale mate pravnu.diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.05.2011 09:42 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: Jarik
Hele, ber to selsky:už jsi někdy viděl rybáře, že by se snažili vyhubit žáby na nějakém rybníku? Já tedy ne. Žáby odjakživa byly u každého rybníku a strouhy nikdy jsem neslyšel o tom, že by nějak zdecimovaly rybí osádku tím, že by vychytaly potěr anebo přenosem nemocí.Jedna žáby v jezírku paseku rozhodně nenadělá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.05.2011 09:11 Muž Jarik [105] - Jezírka a realizace jezírekRe: Ivoš
ani mlady?a co treba nemoci?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2011 17:27 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: Jarik
Žába v jezírku vadit nemůže a rozhodně se nemusíš bát, že by ti žáby vychytaly ryby. Ale pokud by se u jezírka objevila volavka, to už bych zpozorněl :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.05.2011 16:00 Muž Jarik [105] - Jezírka a realizace jezírek
Ahoj,mám v jezírku zaby nemuzou nejak ublizit rybam?treba malejm?nebo nemuzou tam vadit?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2010 21:07 Havel Re: lienka
Máme chalupu na potoce, kolem zahrady slepé rameno a na zahradě jezírko, takže kolem dokola žab a čolků několik druhů druhů a nestěžuju si. Když je toho málo, zahulákaj labutě, nebo volavky, co přetahujou z rybníku na rybník, nebo kačeny na potoce. A to ještě chodím courat k desetihektarovýmu rybníku, asi 300 m od chalupy.
Nestěžuju si, já tam vyrostl. Pamatuju ještě doby, kdy měli lidi místo odvodnění na zahradě strouhy a podle cet byly místo kanálů příkopy, takže žab dvojnásob. Za takový potůček v potrubí, jako je teď na vsi, kde jsem bydlel později, bych někoho...
Dneska, po asi pětatřiceti letech života ve městě se mi líbí a skvěle spí, hadejte kde?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2010 18:57 lenka
by ma zaujmalo či všetci tí čo tu písete o tom ake príjemne je počuvať kvakanie žiab ste to aj zazili. my sme mali minule leto 3 zaby v jazierku. rozhovor na terase nebol mozny. spat pri otvorenom okne? ani nahodou. tento rok ich vystriedalo asi 1000 malych zabiek. tie nerevu, tie pre zmenu pretvaraju teren pred nasimi nohami. :) vedomie ze ich prítomnosť svedčí o čistote prostredia ma vobec nenaplna blahom ked sa tu po kazdom dazdi objavi dalsia stovka. nestihame ich chytat. takze by som aj ja privitala nejaku radu ako spraviť aby nevyhladavali naš dvor. kludne ma kontaktujte vy ochranari ked si po dalsom dazdi budete chcieť prist nazbierat domov par tych milych tvorov a spríjemnit si večer pri tom nadhernom kravali čo večer robia ;)
btw. bociana mame, ten ich ma na haku :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2010 21:37 RAP Re: kortezhugo
Žába je indikátorem kvality vody. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2010 17:09 Muž kortezhugo [983]
...podla mna je jazierko bez zaby ako akvarko bez vody :) -ja som pri jazierku mal este aj uzovku... :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2008 20:13 jirka4 Re: frmol
Hnědý ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2008 11:52 Muž frmol [14] – skokan jaky ?
Fotka k příspěvku skokan skrehotavy, hnedy, zeleny nebo hnedozeleny ? ;-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2008 17:41 Muž Yirka [9247] Re: nipac
Omyl, jezírko se změní v rybník. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2008 13:34 Muž nipac [3] Re: XMartin
Dynamit. Bacha, když to s tím dynamitem přeženete, tak žáby sice přijdou další, ale už nebudou mít na jakém jezírku kvákat :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.06.2008 08:28 kostirv Re: XMartin
Chycením žáby (kdyby tě někdo udal) bys mohl platit 50 000 :-P pokuty a já samozřejmě upozorním jednu organizaci.
Mimochodem seš hovado, tak tu žábu aspoň vypust na nějakej rybník.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.06.2008 13:26 Muž agent007 [47] Re: XMartin
Možnosti jsou
1. za proplacenou cestu a náboj jsem ochoten dojet s nádobíčkem. rozzureny :-D
2. za předpokladu, že všichni víme, že to není fér vůči žábě, jsou zde tyto náhradní řešení

A) za 280 Kč pořídit brýle a šnorchl a zajít k žábě na kafe a vše jí rozumně vysvětlit
B) pokud sedává na listu leknínu atd. rozprostřít síťku na list a čekat
C) vypustit jezírko chytit za límec a vyhodit do přírody
D) všechny předchozí možnosti vypustit, protože příjdou další žáby pokud to jezírko není alespoň ve 2. patře paneláku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2008 18:19 Muž nipac [3] Re: xmartin
To už rovnou můžu vyjít ven a plašit ptáky, že když usínám řvou mi před oknem... žáby jsou pohodlnější. Komu se to nelíbí, je citlivka :-D
A jak se řešilo to jak zabránit aby vlezli do jezírka... doporučuji dvametry vysoký elektrický ostnatý ohradník, pro jistotu půl metru do země kdyby se žáby chtěli podhrabat :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   14.06.2008 18:08 Žena Somali [98] Re: Kláásek
Žába normálně kváká... A lidi ve městě, kterým to vadí, jsou burani... :-D :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2008 14:33 Muž Yirka [9247] Re: Kláásek
Někdy může být příjemnější přírodní kvákání :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   14.06.2008 13:27 Kláásek Re: Yirka
hele ale možná má rodinu a taky se jim to nelíbí když tam ta žába furt kváká mě by to štvalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.06.2008 18:55 Muž Yirka [9247] Re: bucliik
Fotka k příspěvku Takové milé stvoření připravit o domov?

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2008 15:47 Žena bucliik [99] Re: xmartin
co je legračního na tom chytit drasticky žábu za nohu a hodit ji na beton(nemyslím, že to chycení za nohu bylo až tak drastický, ale když to tak martin napsal.....)
moc nechápu kam ty žáby dáváš...na ulici na cestu? hm, dobrý místo pro žábu palec
jinak popis odchytu je akční, jako v science fiction-co kdyby náhodou plivala jed a střílela jedovatý bodliny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2008 09:31 Muž XMartin [20] Re: XMartin
chytil jsem další žábu tedka uvidime jak to to bude zase odpoledne.. :-D rozzureny :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2008 06:59 Muž Lukys1 [4] - Jezírkové rybyRe: Nobody
Neměl sem na mysli čolky ty tam asi taky sou ,ale ty ještěrky jsem myslel na skalce co mám hned a jezírkem za tou zídkou jakoby odkud teče ten vodopádek tak za tou zídkou je skolka asi ještě 80cm dlouho dozadu a po celé šířce skalky tak tam mezi kamenama sídlí ještěrky ano kldně koukni na mojí prezentaci jezírka mám tam skalku i fotku letošní ještěrky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2008 20:50 Nobody Re: Lukys1
"a teĎ tam je plno ještěrek i malý letošní a 2-3skokánci mladí"

Co Tě učí ve škole?Od které doby žijí ještěrky ve vodě? coze
Možná jsi měl na mysli čolky? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2008 20:49 Muž Yirka [9247] Re: XMartin
Mohli by pochopit, že když nebudou žáby, bude bzučící a štípající hmyz? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2008 20:33 lovec
tak kdo je shání si zajděte někam kde jsou spiš lesní rybníky a přineste si vajíčka pokud budou, ja sem to tak taky dělal ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.06.2008 19:47 Muž klm007 [125] Re: Turok
Každý, kdo má jezírko musí počítat s tím, že tam budou žáby. Přijde mi absurdní, že chce někdo dávat žáby z jezírka pryč. To je pak lepší mít bazén než jezírko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2008 19:47 Muž Lukys1 [4] - Jezírkové rybyRe: DonJuanKarlos
Hmm aby ses nedivi 10cm skočí i blbá ropucha která se sotva sune po zemi a skokánek dospělej skočí na pohodu třeba 30cm do vejšky a skoro 1metr do dálky takže aby tam nelezli bys musel mít plod bez dír tak 40-50cm vysokej a to už bych je radši nechal kvákat než abych tam měl takovej nevkusnej plůtek :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.06.2008 19:46 Muž Turok [18] Re: XMartin
tahkle rozmazlené lidi fakt nechápu....
jedna žabka.. já jich mám v jezírku snad 20 a kousek v rybnících stovku a žiju...

někteří lidé by se sebou měli začit něco dělat:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.06.2008 19:44 Muž DonJuanKarlos [30] Re: XMartin
Zkus dát kolem jezírka nějakou ohradu, alespoň 10 cm. Takhle to dělají ochranáři aby žáby nelezly do silnice. ahoj

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 2

Zpět na obsah sekce Jezírka a venkovní nádrže • Zobrazeno 4379x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/7372-jak-chytit-zabu-v-jezirku-?od=35