Mám tam anču a 20 kardinálek vietnamských. 20 dospělých a asi 100 miniprcků. Ty o to zájem nejeví... to spíš jim to ukradou zlodějky japoniky. Ta vezme celou tu jednu Wafer a vyplave s ní někam nahoru, kde se ji snaží ohlodávat, dokud se jí v nožkách nerozsype Ale o ty tablety zájem není, ty baští jen Anča a šneci, protože je celé japonika neunese
Jsou to kombajni, ale pokud mají dost řasy a dalšího krmení, tak se do rostlin moc nepouštějí. U mne mají spoustu zelené řasy a k tomu jim dávám toto: www.dajanapet.cz/… To opravdu milují a pochutnávají si na tom i krevetky a Anča (prastará ancistrusí samička)
Mám s Tilomelaniema stejnou zkušenost jako Vissena. Pokud dobře krmím spirulinovýma tabletama a kopřivama, pak si rostlin ani nevšimnou. Pokud pár dní nedám tablety, ojedou mi listy na valisneriích a stonkovky Egeria densa, ostatních rostlin si nevšímají.
Na mechy moc nejdou, možná některé stonkovky typu hygrophila, nebo maji radi valisnerky, ale u me rostlinky nenici, krmim spirulinovymi tabletkami, sem tam nejaka kopriva, salat, mrkev a miluji papriku (cervenou), takze pokud budes dobre krmit rostlinek si ani nevsimnou
023.09.2012 09:43JagerMaister
zdravím, rozmýšľam o kúpe tylomelánií a viem že radi jedia rastliny - nebudú mi akváriu žrať machy a stonovky ? aké sú vaše skúsenosti ?
takže zadovážil som si slimákov clithon sp. ako aj tylomelániu towutensis,moje skúsenosti sú že clithony môžete chovať bez obáv ,do rastliniek sa vám určite nepustia,živia sa riasami ako neritiny,čo sa týka tylomelánie tak tam som si veru všimol ,že si občas pochutnal aj na mladých listoch echinodousov,asi dôsledok nedostatku inej čerstvej potravy,riešením bolo dodať mu napríklad mrkvu ,do ktorej sa s radosťou pustil,stačilo dávať jednu krúžalku raz za týžden ,potom si iných rastlín ani nevšimol,zrejme občas potrebuje aj niečo čerstvé,inak väčšinu času si pochutnáva na odumretých listoch a zbytkoch krmiva,to je moja skúsenosť,takže tylomelánie treba dokrmovať buď šalátom alebo mrkvou,alebo ...
Tak jsem se na ně jel podívat, že si snad aj nějakého koupím.. všechny jsou černé s dost ohoblovanou ulitou, ale když jsem viděl, jak ryjou ve štěrkovém dně, tak jsem si to rychle rozmyslel .
no ved práve o to ide ,či sa mi nepustia do rastlín ,ak by sa kŕmili len zbytkami krmiva pre rybky a riasami,tak by to bol zaujímaví a krásny doplnok do akva,kto ich má nech dá vedieť či sa nehostia aj na rastlinách
o těch živých mláďatech sem si to myslel..ta velikost je teda hustá mam toho většího tak 5cm..No snad vyjde rozmnožování..to by byl celkem slušnej přivýdělek..
to je ten jedinej zdroj..ještě to vdedlo na něco německýho tak sem to přeložil a přidal do atlasu..moc tomu ale nevěřím,takže to pak předělam podle zkušeností..
ani prodejci nic neví,navíc jen řekli že to je novinka a nikdo jim k tomu nic neřekl..tak sem vzal dva..měli poslední možná 3 na dejvický v Praze za 88/ks
Podobne ako melanoides tuberculata, ale rovnako sa vrta v strku a nehryzie do listov?
Ako to myslis, ze je to novinka, doteraz o nich nikto nevedel, nikde sa nedali zohnat?
Kde? Cena? (Promin lennost dukladne hledat, ale usetris tim urcite praci i ostatnim).
Jinak jsou to opravdu krasavci: www.planetinverts.com/…
To jsem vubec netusil, ze zakove veci existuji a daji se koupit.
029.05.2008 20:23Killer[134] - Sumci – plži ze Sulawesi
Zdar, koupil sem si dneska ze zvědavosti novinku mezi plži- Tylomelania zeamais(?). Našel jsem jen jeden zdroj informací,proto se ptam jestli už o tom někdo něco ví..