Cladophora aegagropila (řasokoule) - pěstování
v hornbachu ji někdy mají koupila jsem ji tam asi za 100kč
Starší reakce
4 21.07.2012 16:52 jitkaS 
Ještě přikládám fotku jak vypadají mé řasobochánky.

Pro porovnání. jak můžeš vidět z bublinek světla mají také dost.
Dy´t je to jedno jestli je to ta nebo ona řasa . Hlavně, když se ti to tak líbí a daří se.Jen jsem chtěla říci, že je to tak trochu nezvyklý tvar, těch chlopků- mě osobně připomíná spíše jako kdyby se do ní dala taková ta řasa z horka- nevím jestli se jí neříká sinice. Teď mě asi někdo roztrhá , že říkám nesmysly

Ale podle fotky se to špatně určuje, Ovšem pokud to je jen v kouli a neničí to ostatní rostlinky ani se to nerozšiřuje , tak to asi nic zlího nebude.Vždyť někdo si pěstuje třeba roduchu, tak proč by jsi ty nemohl mít svuj vlastní typ řasokoule.

Tak koukám, že Ti na kořenu roste nějakej řasokoulovej čarovějník.

No protože tím pohybem a koulením jak s ní ty vodní proudy v divočině koulí po dně se ta koule čistí, obrušuje a začesává

.... ale kápnul jsi na to

není to tak dlouho co jsem se o ní snažil něco dozvědět

Já myslím, že 150koni to vystihl naprosto přesně. Je vidět, že si o řasokouli něco přečetl

I kdyby to byla vlaknita rasa, tak proc je jen na kouli a ne i jinde? Ostatne, me se libi

Dela to pekny previsly chumel

Ja myslim ze spis zvlcela z nadbytku svetla.
Pokud je to tak dlouho, tak pouze zkontroluj zda jsou to krátká vlákna, z fotky se to nedá poznat Pokud jsou to vlákna dlouhá jedná se o vláknitou řasu a je ji nutno odstranit.Pokud jsou vlákna kratší a jako bochánkovitě narostlé jedná se o normální růst. Já mám v akva koule rozstříhané a dané na kameny jako trávníček a jsou překrásné a rostou daleko rychleji než v kouli.Občas se tam vláknitá řasa může vyskytnout ale jde snadno namotat a vyndat.
jestli to nebude tím že v divočině se ta koule prostě koulí a v akvárku jen tak leží ladem

Lol, tak pokud je to zelena vlaknita rasa, tak proc je jen na rozrizle kouli a nikde jinde? Myslim, ze to tak nebude a uz je to tak dlooooouho
To vypadá na vláknitou zelenou řasu. Taky se mi začala dělat v akva i kolem řasokoule (nevím, kde dřív). Pokud je pod tím "normální", pak to rychle ober.
Starší reakce

Je možné aby rozpůlená řasokoule, přichycená na kořenu udělala tohle?
Starší reakce
Jako dekorace, výrobce kyslíku. Je to jako by ses zeptal k čemu jsou dobré rostliny. Já ji mám ještě jako doplněk stravy pro tlamovce, rádi ji totiž oždibujou

Starší reakce
Nabraly vzduch. Stačí je pod vodou trochu promačkat, aby se toho vzduchu zbavily.
Nazdar lidičky. Proplachoval jsem řasokoule pod normální vodou a plavou mi na povrchu. Nikdy se mi to nestalo. Ne a ne je dostat na dno. Co se stalo? Znamená to, že je můžu vyhodit? Kde se stala chyba

? Nechci aby mi plavali na povrchu, bráni mi ve světle ( mám dvě ). Díky za rady

Mějte se fajn

Starší reakce
Pokud nemáte v akva pro tuhle řasu vhodné podmínky, krevetky ji nepomůžou...
Proto jsem napsal, ať to necháte na přírodě, že to sám neovlivníte.
Pokud byste to ovlivnit chtěl, musel byste změnit svůj přístup k akvaristice, a to není až tak jednoduché...
Já už fakt nevim xD sem z toho zmatenej
a myslis ze by se ta koule mohla uzdravit??
mam moznost ji jeste hodit ke krevetkam jeslti na to ma nejakej vliv
Jak myslíte.

EDIT: Nepletete si to s filtračními náplněmi?!

nekde sem cetl ze se pod vodou z kohoutku nema mackat mozna i tady
Vymačkat pod tekoucí vodou (přiměřené teploty!) a vrátit do akva. Je na přírodě, co bude dál. (Vy to evidentně neovlivníte...)

AHoj potřeboval bych poradit dnes jsem svou řasokouly roztříhl abych měl 2 a uprostret jakoby hnila viíte někdo příčinu??? pridávám foto
a mam jí tam nechat??a popripade poradte co s tim
Starší reakce
U nás ve Valašském Meziřičí ji mají pravidelně v jedné akvaristice.
Skús vo Frontoze na Polygone alebo na Farskej

u nas (Zilina) su v kazdej akvaristiky...
Bol som v zoo plus v mlynoch v Nitre,tam ne mali. Poraď kde maju v Nitre.
Ďakujem.

Ja som ich videl u nás v Nitre

kde je to u vás? Ja som z Nových Zámkov [slovensko].
No u nás ji mají běžně, ale je pravda, že když roste rychlostí šneka se zlomenou nohou, nebude jich na trhu tolik.

Kde kupim Cladophora aegagropila [riasagula zalena], unás v akvaristike nikde nemaju.

Starší reakce
no ja ho mam normalne volne ohranicenej stonkovkama, aby se mi moc nerozlejzal, takze filtr je u jedny strany (prip. v rohu) toho chuchvalce, normalne lze volne vyndat, maximalne se na nem uchyti par stelek a ty se snadno odstrani, pri udrzbe neni problem klubko probrat a zredukovat, a je treba pod nim pravidelne odkalovat (vzdycky nejvic odpadu, no krevetky maj jemnej trus)
a pokud mas komorovej filtr lepenej ze skla tak muze bejt na svetle
ja na svou rasoplacku v krevetarku davam krmeni, aspon mi nezapadava do dna
To se mě zdá jako naprostá blbost, jak může něco, co téměř neroste odebírat. Jediné co mě napadá, že funguje jako podklad pro baktérie, nicméně jako vše co je v akva.
"nebo dat rasokoule do jedny komory externiho filtru"
...problem tu je len jeden - ze tam nemas svetlo

-na rozdiel od "bublifuku"
Moucha napsal: okolo bublifuku danej javskej mech - skvelej predfiltr, +- zamaskovani bublifuku a je to domov a jidelna pro kreveteky
To zní jako dobrej nápad ... A když pak molitan čistíš, jde jávák sundat tak, aby se dal "znovu použít" ?
nebo dat rasokoule do jedny komory externiho filtru, proste aby pres ne proudila voda....
ja mam takhle okolo bublifuku danej javskej mech - skvelej predfiltr, +- zamaskovani bublifuku a je to domov a jidelna pro kreveteky
No kdyby jste do akvária natlačili řekněme 100 řasokoulí, snad by to šlo poznat. Ale nevím, co by tomu řekly rybky.

Cladophory fungují v nádrži jako jakékoli jiné rostliny takže svým způsobem působí jako čistička, ale rozhodně od nich nelze očekávat srovnatelné působení jako od kvalitní filtrace.
Řasokoule je jako pomocný filtr podle mých zkušeností úplně k ničemu

0 30.06.2010 11:02 Magicos Prosimvás, dá se v těchto setech jako pomocný ,,filtr" (když setový nestačí) využít několik řasokoulí? Díkes
Starší reakce
Kousek břidlice a k ní řasu přimotat vlascem

nevím jak ho nějak příchytit ke dnu.. bez přichycení ti může uplavat.. a rozrůstat se bude ale pomalu
0 21.06.2010 21:53 roman kúpil som si dve riasove gule..chcem sa spýtať, že keď ich roztrhám na koberček , či ho treba nejak prichytiť aby sa nepohyboval alebo nevyplával, a či sa bude koberček rozrastať po dne akva?
Starší reakce
Zell am See je jedno z nejstudenějších jezer v Evropě. Na sběr Cladophor bych doporučil zimník, válenky a teplé palčáky.

nevozí je někdo tady z Zell am See ? Je to relativně blízko a byl by to slušný zdroj...mohou se tam vůbec sbírat ? Bylo by to jako ta tlustá zauzená konina co podávají jako specialitu v jedněch nedalekých horách a říkají tomu import z Japonska

A právě proto mne zajímalo, proč Made in Japan, když se vyskytuje i v Evropě v úplně stejné formě..

A teší sa tam velkej oblube

...iba pre to..."Japanese moss balls" a ze v "Japonsku je chráněná"
Lebo sa vyskytuje aj v Japonsku. Tam sa volá Marimo

Jasne, ja to neberu ve zlem. Jen me to zaujalo. Mechova koule (Cladophora) se takto jako koule vyskytuje prirozene v jezerech na Islandu i jinde v Evrope, tak me zaujalo proc Made in Japan.
...to ako nie v zlom

len Oni maju trochu iny "vkus","štyl"...a stale musia nieco vylepsovat...
...u mna ma napr. do tej rozrezanej "koule" hned nastahoval ancik

Přidat reakci
1 ...... 6 7
Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 10659x