Letošní ranější průběh teplotně příznivějšího jara, umožňuje v nižších nadmořských výškách u odolnějších druhů ryb z akvária, jejich dřívější přenos do chráněných venkovních nádrží.
V tuto dobu je v mých prostorných zahradních rybníčcích, již mega množství nejrůznější přirozené živé potravy pro zdravý a rychlý vývoj vysazených rybek, které se navíc mohou vyhřívat, v jim prospěšném slunečním svitu.
Teplota vody přes den vystupuje k +24°C a ráno v tomto týdnu měla teplotu mezi +16 až +17°C, což je pro adaptované druhy teplota dostatečná.
Pro množství jiné práce jsem neměl čas vysadit ven vše, co bych mohl. Zatím to jsou jen čtyři druhy odolnějších živorodek - Skiffia bilineata, Skiffia francesae, Xiphophorus malinche kmene Calnali a Phalloceros caudimaculatus reticulatus.
Těmto rybkám se venku daří velmi dobře a jen v případě nástupu velmi nepříznivého mrazivého počasí, je můžu v několika vteřinách vylovit a vzít domů, což mi umožňuje jejich chov v síťových sádkách, které rybám poskytují i účelnější ochranu před škůdci.
Přidám k příspěvku několik obrázků, které jsem nafotil 27.4.2014.
První foto: Skiffia bilineata před vypuštěním do síťové sádky v zahradním rybníčku.
Druhé foto: vyrovnávání teploty a přivykání na jinou vodu po jejím přilití do flašky s rybami.
Třetí foto: síťové sádky.
Čtvrté foto: Skiffia francesae připravené k přenosu na letní pobyt venku.
Pátá fotka: Jedna z chovných skupin Xiphophorus malinche. Příprava na jejich vložení do rybniční odchovné sádky.Samec s třemi samicemi, 27.4.2014.