Krevetky - křížení
no presne vsichni pisi ano ale nikdo nema vlastni zkusenost..
obe jsou to heteropody takze krizeni by mohlo byt mozne, proto kazdy pise ASI jo, az mi nekdo ukaze nejakyho krizence tak tomu uverim
Dobrý den chtel bych se zeptat jestli se mi neskříží red cherry s blue perl?? četl sem
www.krevety.wz.cz/… tak je že s white ne ale jeden pán na burze mi říkal že se asi skříží
tak jak je to dekuju
Starší reakce
Viděla jsem jen staré samice, zatím jsem viděla jen dvě zároveň, ale jelikož se teď objevují častěji, možná jich bude víc. Akva je zarostlé a větší, tak mladé sledovat nemůžu a zatím jsem si žádných takových nevšimla. Každopádně jestli se jich objeví dostatečný počet a i samci, zkusím je vyselektovat.
Pokud je pekne zabehla, tak tam nebude stradat ani tech 20ks. Pri dobrych podminkach se ve 20ti litrech domnozi i na daleko vetsi mnozstvi.
Díky moc. ;) A abych to s tím počtem nepřehnala, pro kolik cca krevetek je tato (zarostlá) nádrž vhodná?
U cherry a blue pearl se nevylucuje vzajemne krizeni. Ostatni se krizit nebudou. Pomer - vetsinou je lepsi koupit vic samcu, neb clovek nikdy nevi, z ceho se za mesic nevyklube mlada samice.
Co se tyce poctu krevetek, tak je lepsi kupovat spise vice jedincu stejneho druhu, nez treba kazdy druh po peti jedincich. Ve vetsich poctech je jistejsi, ze se zacnou domnozovat. Pokud ve 20 litrech udrzis schopnou stabilitu ekosystemu, tak to trapeni nebude. Rybku bych tam nedaval.
Ono ani nemusi jit o krizence. V populacich cherry se nekdy vyskytuji modri, fialovy a mene casto i cerni jedinci. Vetsinou jde o pomerne stare jedince.
Kazdopadne je to velmi zajimave.
Jen se zeptam - mas jen jednoho jedince? Byl alespon trosku cerne zbarveny i kdyz mel velikost 0,5 - 1cm?
nooo já si nechám tajnou recepturu pro sebe
jak pravdepodobne?
ale jinak fakt pekna
0 09.04.2011 18:34 Tereza Jde o samici, na zádech má výrazný světlý pruh. Intenzita černé barvy mě překvapila. Ale asi nejde o nic zvláštního, zrovna u 3trojek říkal Moucha, že se mu takhle zbarví občas přírodní varieta. Zajímalo by mě, jestli je to náladové zbarvení nebo trvalé a dědičné...
Starší reakce
já mám palmaty green s cherrynama a žádnej problém
Tak nějak furt nevím...v některejch nádržích mám cherry a palmaty..už dost dlouho...nějak nemám pocit že by se křížili..i palmaty co jsou solo jsou variabilní barvou...někde píšou teoretický křížení možný..zkušenost máte? Dík
Starší reakce
Mohou - nekrizi se ani na sebe nebudou utocit.
0 01.02.2011 10:50 Jakub – Caridina 'Crystal Red' + Caridina Propinqua
Môžu byť spolu krevetky Caridina 'Crystal Red' a Caridina Propinqua?
Starší reakce
To co jsem napsal jsem si nevymyslel, je to jen pár poznatků na které jsem narazil na
www.shrimpnow.com podle me by v F2 generaci melo byt 50% sedych(prirodnich) 16% cervenych 16% zlutych a
16% buh vi ceho, protoze prave u tech se potka cervena a zluta barva, ale je to ciste teorie
v realu to muze vypadat jinak.
Lucianetta: kazdopadne je naprostej nesmysl si poridit vyslechtene barevne krevety a pak je krizit zpet k prirodnimu zbarveni. pokud chces vice druhu a vsechny nenarocne, tak asi nejlepsi volba je nejakou barevnou varietu neocaridin a k nim caridina japocica.
Pokud chces davat dohromady nejake krevetky, tak u Neocaridin (vsechny heteropody, zhangjiajiensis, nebo palmaty) neni vylouceno, ze se budou mezi sebou krizit. Takze, jak v tomto vlaknu jiz vice lidi napsalo, neni dobre je michat. Cerveny cherry se daji doplnit o Caridiny, Atye, Atyopsisy nebo Macrobrachia. Pokud se chces drzet na chov mene narocnych druhu, tak jsou k nim vhodne treba Caridina japonica, Caridina gracilirostris, pripadne jakakoli barva C. babaulti. V posledni dobe jsem trochu experimentoval s Macrobrachii - Macrobrachium pilimanus a M. dayanum si drobnych krevet temer nevsimaji a nebal bych se jejich souziti s Cherrynama. Sice maji velka klepeta a vypadaji hrozive, ale poziraji spise mrsinky, nez ze by nahanely drobne zive krevetky.. To ale neplati treba o M. lanchesteri, ktere drobnejsi krevetky cilene lovi.
opravdu bych red cherry a yellow společně nedávala, jsou oboje pěkné a kříženci by už tak pěkní nejspíš nebyli.
Ale například s zhangjiajiensis nebo palmata by se křížit neměly (i když to není 100%jisté). Oba tyto druhy jsou dost nenáročné a ve více barevných varietách.
Já mám společně palmaty green a red cherry a nekříží se
Budou se ti krizit, ja jen rikam, pokud jsi zacatecnik, tak Crystalky raci ne, ale zas zalezi jakou mate vodu, vlastne je to jen o vode.
Bali, a to křížení... jsou to krevetky jenom pro mě, nikam dál je neplánuju dávat. Vadilo by, kdybych si dala red cherry a yellow a kdyby se mi křížily? Mě samotné by to nevadilo a mohly by vzniknout pro oko zajímavé kombinace...
+ Edit, pokud o tom problému víš, proč ten záznam v atlase neupravíš?
no a sme u toho
v atlasu je denticulata ktery uz se vubec nepouziva, je to heteropooda, pak to lidi akorat mate
protože jsem mluvila o Crystal Red a nechtěla jsem zbytečně zakládat nový téma...
To je poddruh? Z názvu to nevidím, nehledě na to, že teď nevím, o kterých dvou mluvíš; už jsem zmínila 3 druhy
Neocaridina denticulata sp. Red cherry
Caridina cantonensis sp. Crystal Red
Neocaridina heteropoda sp. Yellow
obe sou heteropody -> budou se krizit, to neni dobry
btw proc sme v tematu "tiger" ????
Mě právě v atlasu u krevet chybí, že tam není uvedeno, jak náročnej je jejich chov. Pak si člověk myslí, že když mají uvedený nároky +- stejný, tak si je koupí, a aby mu pak poumíraly v akvu nebo co
Bylo by teda podle tebe vhodnější k těm red cherry dát Neocaridina heteropoda var. yellow? V atlase píšou, že je vhodnější pro začátečníky, takže předpokládám, že nebude na chov náročná.... takže by měla být vhodnější než crystal red?
atlas neres, tam sou takovy plky ze se tomu musim smat
(viz mladata se rodi bez pruhu
)
Z atlasu tady jsem vyčetla, že krevetky red cherry a crystal red by měly chtít cca stejné podmínky pro chov. Kdo jste choval (chováte) oba tyto druhy, pozorovali jste nějaký rozdíl v chovu nebo v odchovu? Jsou opravdu i velikostně cca stejné, a tedy je vhodné chovat tyto dva druhy krevetek spolu?
Starší reakce
0 01.01.2011 17:21 Kuřátko – Re: LA Ink
Díky za odpověd, dám tam jen jedny zatím se jen nemohu rozhodnout které
0 01.01.2011 16:40 Kuřátko Mužu ke krystalkám přidat blue nebo white?? Někde píší že se budeou křížit jinde zas že ne
, tak se chci raději zeptat tech co se v tom vyznají.
0 01.01.2011 15:50 JagerMaister ahojte viem že sa krížia crystal redy s cr.blackmi
a zaujíma ma čo by vvzniklo ich skrížením ?
chovám blacky tak
Starší reakce
C. propinqua klidně může být s CRS. Ty se určitě nezkříží.
Starší reakce
ahoj, v akva mám white pearl a crystal red, chtěla bych si tam přihodit ještě babaulti green. podle tabulky -
www.krevety.wz.cz/… by se křížit neměly, ale chci se ujistit. máte s tím někdo zkušenost nebo to můžete potvrdit? dík
Starší reakce
Jasne, ale otazka znela, zda se muze krizit N. heteropoda s N. zhangjiajiensis a jak ostatni spravne napsali - je to mozne.
0 04.10.2010 15:34 Bexi všechny variety neocaridina heteropoda se mohou spolu křížit,
snad přece vidíte že všechny patří do druhu neocaridina heteropoda chjo
0 04.10.2010 14:56 Radeq takže stejně nevím ale dík
Přidat reakci
1 ...... [6] 8 9
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 14710x