Vypili byste vodu ze svého akvária?
Máš recht. To zjistil už kdysi i pan profesor Skála v Praze u Apolináře. Jednou si nechal svolat všechny svoje pacienty a aby demonstroval škodlivost alkoholu, vzal dvě sklenice. Do jedné dal vodu, do druhé líh a do každé sklenice hodil žížalu. Ta v tom lihu brzy uhynula, zatímco ta ve vodě vesele rejdila. Obrátil se na největšího ochmelku Ferdu a ptal se:" Ferdo, jaké si z toho pokusu vezmeš ponaučeni?"
Ferda se zamyslel a řekl:" Pane profesore, to je jasné. Kdo pije, nedostane červíky."
Koneckonců je to i o žaludeční vředy a podobné jiné choroby...kdosi mne ujišťoval, že helicobakterie se v akvarijní vodě vyskytují též. Jejich zmnožení žaludku dobře nedělá...
Pít vodu je holej nerozum....a to platí o tý akvarijní zvlášť
...ono je to individualni, kazdej je jinak citlivej/odolnej a kazdy akva ma svou miklofloru...
Mám jedno "dohledové" akva, ve kterém si každý týden při údržbě vymáchám ruce. Inseminátorské rukavice nepoužívám, ale možná bych měl. Při hrabání se v jiných nádržích mi to nedělá, tady si vždycky přivodím lehké podráždění kůže...
Tak to já si taky párkrát loknul(ne úmyslně)a nic se nedělo,až jednou se mi po troše vody z akva udělal takovej zánět dásní,že jsem týden nemohl ani jíst...Takže jsem naklusal pro protizánětlivou pastu a odkalovač s pupičkou.
Jinak kočky mi běžně chlemtaly od šneků a když jsem to akv přikryl,tak si chodí ke kýblu, když měním vodu...
ono je to individualni, kazdej je jinak citlivej/odolnej a kazdy akva ma svou miklofloru... a ne vzdy se ta lidska mikloflora strevni s tou akvarijni snesou....
bohuzel patrim k tem chudakum co maj prujem i po vode z vodovodu.... v tunisku jsem si teda pekne uzil....
Naše kočka chodí pernamentně bumbat do zavařovačky s kytkama(hydroponie), kam liju vodu z akva po výměně. Než jsem na to přišel, bylo mi divné, proč zrovna v téhle tak rychle ubývá.
On to nepil schválně, ale když natahoval vodu do hadice tak si vždycky cucnul. A i když to vyplivnul, těch pár kapek co zůstaly v puse, stačilo na úterní průjem.
Třeba nebyl alergický, tohle už vypadá na psychiku.
Úmyslně bych se nenapil. Proč zvyšovat riziko přenosu nemoci.
Johan napsal: Pokud někdo zvlášť nehnojí, a jedná se o běžná akvárium s kytkami, tak je akvarijní voda mnohem čistší než vodovodní. Teda až na trošku koliformních bakterií...
...kterých ovšem zvláště venkované mají ve svých studních většinou dost...
Ale jinak k tématu...pokud je to nádrž domácí a udržovaná, tak je to dobrý...ve "výkrmové" nádrži v odchovně je to o něco horší...
Už jsem viděl akvárko, kde barva vody si nezadala s barvou kafe. Je ale fakt že jsem neochutnával.
No jistě prevence něčím "čistým", to je ten pravej důvod, proč furt ochutnávám a měním vodu tak často.
Když já kdybych neochutnal, tak bych měl pocit, že jsem vodu neměnil a to bych nesnes.
Tak já teda necucám..
naliju do hadičky vodu .. at je tah a už to jede... jako menší sem si furt cucal u želv..
tak se mi to zhnusilo
Pokud někdo zvlášť nehnojí, a jedná se o běžná akvárium s kytkami, tak je akvarijní voda mnohem čistší než vodovodní. Teda až na trošku koliformních bakterií...
Dobrovolne bych to teda nevypil
Ani to nemusi byt z akvarka; staci barel s odstatou a provzdusnovanou vodou a uz je to des ... kdyz nam z niceho nic prestala tect voda, tak jsem si pri cisteni zubu musel vyplachovat hubu vodou s AquaSafe, kdyz jsem ho kdysi jeste pouzival ... no to bylo teda fakt neco
Máš recht, není akvarista ten, kdo si třeba při odkalování neloknul.
Já si cucnu skoro pokaždý a nic mi to nedělá.
No mě to taky párkrát prohnalo, když jsem si nechtěně cucla.
Starší reakce
myslim, ze kdyz se projdes po rusne ulici nadejchas 1000x vic bakterii nez kdybys celej den dejchala rosu z akvarka
Starší reakce
Záleží na kvalitě vody
raz som nechtiac potiahol a o take 2 hodinky som musel utekat na WC.A to si newiete predstavit tu strasnu bolest v bruchu!!! NEODPORUCAM!
2 25.04.2008 08:57 ŠDK [3] Vodu z akva bych nepila,
jinak bych se z toho po**ila.
Kola bývá chutnější,
však nevím jestli zdravější.
Kdo pije z akva ten je cvok,
přec každý si už někdy lok.
Přesto špatná jistě není,
hlavně když jste spokojení.
...
Ludia, ja vam neviem, ale ked som videl tie miniaturne cerviky (1-2mm), ktore mam momentalne v miniakvariu s krevetami, tak neviem ci by som si mal chut dat trochu tej vody?
Chodíte se koupat do rybníku nebo přehrady?Občas si loknete...!
Tam ta voda je mnohem horší než jedno nechtěné loknutí z akva.
Voda ze
zdravého optimálně fungujícího akvária může být v různých parametrech lepší než vodovodní - např. nižší koncentrace dusičnanů, těžkých kovů atd. Na druhou stranu bude biologicky aktivnější. Před pitím bych jí trochu vychladil... Třeba je voda z akvária elixír života!
Já teda svému akvárku věřím. Ale při představě že mi tam rybky kaděj a třou se.. I když, co by za to dala Africká vesnice. 50ti litrový akvárium, ryby na pánev a vodu do žaludku
Párkrát jsem jí při odkalování taky už ochutnala, mno, babiččina sutdniční voda je lepší, ale pít se to dá. V nejhoršim nepujdu druhej den do školy
Na kytky je výborná, rostou po ní jak divý..
No já si tedy myslím, že existují i lepší věci na pití...ale jinak vodu z AQ po odkalování používám na zalévání pokojových květin a těm to jde k duhu.
Rekl bych ze jsem citil jemny mechovy buquet
Spíš bych se zeptal, jestli vám ta voda chutnala, když jste si při odkalovaní lokli
. Mě tedy moc ne
Jasné že vypil teda pokiaľ tam práve nebol úhyn alebo som tam nenalial chemikálie
dneska jsem si lokl a taky ještě žiju
nejlepší medicína je když hned potom si loknete slivovice ta všechny známé i neznámé bakterie spálí
Jaka by to byla udrzba a kontrola akvarka, kdybych neochutnal?
Tak z jezírka a tak bych nepila...ale když vím jak se chovám k akva a že tam nedávám nic krom krmení a zeleninu, tak nemám žádnej blbej pocit kdybych se musela fakt napít. Zatím nemám důvod proč pít, tak mě berte s rezervou...
No od kraba nevím to je bordelář sice ryby v poho s jezírka asi jo náš pes nepije na chalupě ani doma žádnou jinou vosdu než s jezírka na chalupě mam 7500L a doma aso 250l a nepije nic jineho ani ze studny ani s vodovodu a to na chalupě pijem ze studny my ale na jezírko puožívám chemii ale když nevadí rybám ani rostlinkám
Svému akváriu věřím, nicméně vodu bych z něj nepil. Od toho tu je náš kocour, který ji lemtá docela s chutí a ještě je v pohodě. A vůbec, NEPIJTE VODU TŘOU SE V NÍ RYBY!
Vypili? Já bych přímo nepila, ale jinak by mě nedělal problém. Podle mne, když v tom žijou ryby, tak to nebude tak hrozný. Já bych se spíš nenapila té vody kde by ani ryby nemohly žít
Mě se někdy stává, že když odkaluji, se mi dostane do úst trochu vody. Jinak samozdřejmě, když mám žízeň nenabírám vodu z akvarka půlitrem a nepopijím
. Na některých stránkách jsem četl, že voda z akvarií je nebezpečná a plná "nemocí".
A tak otázka zní:
Věříte svému akvariu? Vypili by jste z něj vodu?
Mému akvariu bych věřil, nepoužívám chemii, mám docela dost rostlin a také redukuju počet ryb. Vodou z akvaria bych si, ale pitný režim nepřilepšoval.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 2297x