Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Bublající dno

 

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dno 

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Bublající dno
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 17:14 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: jalha
Může to být tím, že během nějaké procesu hnití neboněčeho takového zbytků potravy a hovínek tam ty plyny prostě vznikají. Nebo je tady druhá možnost, že jak jsi nasypala stěrk a napustila vodu, tak se voda všude nedostala. Smrdí ty bublinky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 17:11 jalha – bubliny ze dna
Vím, že to sem nepatří, ale nenašla jsem podobné téma. Mám 54 l akva, dno - střední zrnitost, kytky - převážně plovoucí (zachycené ve dně), filtr - aquael s přivzduchováním, rybky - molly, pav. očka, mečovky, panceřníky a ancistruse. Pokaždé, když zajedu odkalovačem do dna, objeví se bubliny. Někdy i zničeho nic. Čím to může být?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2012 21:56 Muž xxviktor [4] Re: romant
No však já ho taky po těch dvou měsících vytáhl poprvé :) Přemýšlím, jestli ho nezahrabat více do dna. Je zespodu plný nerovností, tak na mnoha místech "nevětrá".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.05.2012 21:34 R Muž romant [27981] Re: xxviktor
Dal bych tomu kořenu ještě šanci a pokud se to bude po 14 dnech opakovat, tak bych se nad jeho osudem vážněji zamyslel. Přecijenom to akvárko je 2 měsíce starý a to je vpodstatě stále se zabíhající akvárium, kde se prostředí teprve upevňuje a dotváří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2012 21:21 Muž xxviktor [4] Re: romant
V nejvyšším bodě (vpravo) je vysoký asi 7cm, na fotce to vypadá vyšší, než to je :) Nicméně i kdyby vysoké bylo, tak výška dna by v tomhle případě žádnej vliv mít neměla, ne? Ze dna to nejde. Smrad (bublinky) byly jen pod kořenem a když jsem teď dno přerýval prstem, tak už se nic neuvolňovalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2012 21:14 R Muž romant [27981] Re: xxviktor
To dno se mě zdá hodně vysoký. Nasadil bych jako pomocníky piskořky a při odkalování pod ten kořen trošku zaryl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2012 21:10 Muž xxviktor [4]
Pod kořenem (mopani) akvárka v profilu se dějou nějaké nekalosti. Teď jsem ten kořen po dvou měsících zvedl ode dna a vyvalila se na mě klasická sirná vaječina. Kořen jsem vytáhl a dal vyvařit (pro případ, že by se tam množilo nějaké svinstvo) a dno pod ním odkalil. Nicméně nevím, jestli to za měsíc nebude to samo. Nestává se vám to taky? Co s tím? Co může být příčina?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2012 13:59 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Fidorka
...Míchat to chci zvlášť a přidávat jen to, co bude potřeba (už kvůli tomu že ty dvě akvárka potřebujou každé něco jiného)...
O tohle mi šlo. :-)
Že Fe anebo P nenaměříte, ještě neznamená, že je rostliny nemají k dispozici v dostatečné míře. A jak píšete - kromě testů, (a pro někoho možná i místo testů) je dobré sledovat rostlinky, co o svých potřebách naznačují.
Lehkým přídavkem tipované "deficitní" živiny byste ale neměla nic pokazit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2012 13:40 Žena Fidorka [312] Re: Sid
K tomu dnu - asi jsem zbytečně hysterčila... Poté, co jsem odnesla kýble s odkalenou vodou do koupelny, všimla jsem si, že už ta voda nějak nesmrdí.. Ale když jsem si sedla před akvárko, tak to zase zasmrdělo, ale čichnutí k hladině taky nic.... No, až někdy v jedenáct večer jsem vypátrala, že ten smrad byl z hadičky co se válela pod akvárkem (vedle těch kýblů) smich . Takže bordel v tom dně sice byl, ale evidentně nic nehnilo, a já jsem pitomá :-D .

K tomu hnojení:
1) Testy Fe i P od Rataje naprosto žádné zbarvení ani po 48 hodinách, testováno 2x. V druhém akvárku Fe taky nula, ale P to nějaký naměřilo (i když málo). Takže těm testům docela věřím. Navíc kromě testů mi napověděly i kytky, že něco není v pořádku - žloutnutí listů, dírky v listech atd.
2) Jinak než pomocí chemie si asi nepomůžu, ryb mám hodně, vodu měním pravidelně, tak nevím jak jinak přírodně bych tomu mohla pomoct. A z hnojiv mi přijde nejrozumnější to PMDD, než tam lít něco u čeho neznám složení, tak mi přijde opatrnější přístup tohle. Míchat to chci zvlášť a přidávat jen to, co bude potřeba (už kvůli tomu že ty dvě akvárka potřebujou každé něco jiného).
3) Počkat jsem chtěla kvůli tomu, že jsem se bála, že budu muset teď "zachraňovat" to dno. Tak jsem nechtěla řešit dva problémy najednou, to by mohlo být kontraproduktivní. Teď, když je konec poplachu, tak se do toho asi brzy pustím - jen teď asi ještě týden počkám, jestli se mi nerozjedou řasy kvůli tomu velkému vybagrování dna, tomu by hnojení moc neprospělo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2012 13:07 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Fidorka
...Nevím jestli to smrdělo jako zkažený vejce, to nějak asi nepoznám... spíš mi to připadalo jako fakt hodně jetá voda někde v tůňce...
Zápach podobný zkaženým vejcím byste si určitě správně vyhodnotila, takže sirovodík lze s klidným svědomím vyloučit. :-)
Víc bych si s tím hlavu nelámal.
...Kytky rostou jak který, zjistila jsem, že nemám žádný Fe ani P, tak jsem se chtěla pustit do PMDD... Ale to asi budu muset teď počkat, co?
Když opomenu, že obsah Fe i P se nezjišťuje jen tak snadno, zeptám se: když připustíme, že váš důvod k přidávání těchto živin pomocí "chemie" je "odůvodnitelný", proč zrovna pomocí PMDD?! A na co byste chtěla čekat?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2012 08:19 Muž RadioactiWe [192] - LabyrintkyRe: Fidorka
Na jednej strane by som to osobne asi neriešil, dal by som si len pozor aby som neprekrmoval a o ostatné by sa mali vedieť postarať 'upratovacia čata' a následne rastlinky..
Na druhej strane to možno mohlo byť to zahnívajúce dno a myslím že to by si už pozornosť zaslúžilo..
Mohol by ma ešte pre istotu doplniť/opraviť niekto skúsenejší :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.05.2012 19:47 Žena Fidorka [312]
Dneska jsem se rozhodla trochu překopat nějaký kytky v Kvakvárku, a jak jsem je vyndavala a rozryla při tom dno (flexiobklady), nestačila jsem se divit - toho bordelu a smradu, co z toho bylo! Nevím jestli to smrdělo jako zkažený vejce, to nějak asi nepoznám... spíš mi to připadalo jako fakt hodně jetá voda někde v tůňce, nebo tak něco. Bubliny žádné. Občas dávám kuličky Bivoj, ale nevzpomínám si, jestli i na to místo kde jsem se hrabala. A odkalovat jsem tam prakticky nemohla - v hustým porostu blyxy a staurogynu to prostě nejde jinak než jen prohrabat ty rostliny, do dna se nedostanu. Pořádně jsem tu oblast odkalila (ostatní taky trochu, ale tam se zase na spoustu míst nedostanu) a vyměnila 40% vody... Mám to nějak extra řešit, nebo stačí si dát "víc záležet" při týdenním odkalování a víc se toho nebát? Piskořky mám, pancíky taky (trpasličí), tak nevím co ještě - hlavně doufám, že nebudu muset znova zakládat. Kytky rostou jak který, zjistila jsem, že nemám žádný Fe ani P, tak jsem se chtěla pustit do PMDD... Ale to asi budu muset teď počkat, co?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2012 16:05 Muž honzaprouza77 [18]
i když odkalji každý týden, tak u skal nacházím bublinky ve dně. co t může být? Nemohli by to být denitrifikační bakterie a tím by to byl pouze dusík?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2011 09:25 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Sid
prvni cas k bublajicimu dnu vseobecne, pak jsem koukl na foto a usoudil ze to bude asi hnit.... navic kdyz jsem se koukl do prezentaace.... mam pocit ze je prerybnino.... hejnovy rybky po par kusech....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2011 00:41 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Moucha
...a co treba denitrifikacni bakterie?...
To je myšlenka vztažená k té fotografii?! coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2011 22:54 Žena sivon [1694] - PlžiRe: Jack
Máš tam nějaké uklízeče? Piskořky by ti dno trochu načechraly, provzdušnily a tím umožnily správnou činnost bakterií ve dně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2011 22:26 Muž Jack [7] Re: Moucha
Odkaluji jednou za dva týdny. Bylo mi to doporučeno zde na fóru, když jsme jim oznámil že to dělám jednou týdně. No smrdí to dost. A už jsme se lekl že tam je zase nějaká nová řasa. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.07.2011 18:08 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Jack
a co treba denitrifikacni bakterie? mas tam dost detritu, moc neodkalujes co? pokud to smrdi jak zkazeny vejce, tak ti hnije dno.... zanedbana udrzba
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2011 17:01 Muž Jack [7] Re: ustavprochore
Fotka k příspěvku Asi nejlepší foto
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2011 16:55 Muž Jack [7] Re: JagerMaister
Ano, takže to dělá rozsivka. Já jsme právě nevěděl co to může dělat. Jestli řasa či nějaká jiná potvora. Opravdu jsem se to pokoušel vyfotit jak telefonem tak foťákem, vždy vidím odlesk foťáku na skle. Ael zase mě to opravdu připadá na tu sinici- v tom článku prý smrdí jak bahno. U mě by to odpovídalo. Ale že by byly i ve filtru to se mi nezdá. Filtr peru jednou za měsíc, když ho peru častěji tak se zase dělají zákaly. Osvětlení bohužel už přidat nemůžu. Je tam 15W zářivka s reflektorem a z finančních důvodů si kryt či Glomat zatím nemůžu dovolit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2011 16:32 JagerMaister Re: Jack
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2011 16:06 Žena ustavprochore [567] Re: Jack
Mno, jak to napsat, abych neurazila... hmm Ráda bych poradila, ale když nedodáte informace a nejste ochotný je sám aktivně hledat, půjde to těžko. Třeba to zkusí někdo trpělivější. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2011 11:13 Muž Jack [7] Re: ustavprochore
Ještě nezjistil. Promiň, ale na žádné fotce to nejde vidět. Je to zelený povlak jak na kamenech tak i na skle kde je dno. A občas mezi kamenem bublina čehosi asi 0,5-0,5 cm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2011 02:38 Žena ustavprochore [567] Re: Jack
Smrdí a ráda bublinkuje sinice. Vyfoťte to. ;-)
A co to dno, už jste zjistil, co vám tam kamarád nacpal?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2011 23:17 Muž Jack [7] – Bublinky ve dně- dělá to rozsivka
Ahoj. Mám už čerstvě osázené akva ale tento problém řeším už asi 3 měsíce. S rozsivkou jsme se naučil už žít. Jde mi o to že se na stěně kde je štěrk s rozsivkou dělají bublinky a když je třeba špejlí uvolním- strašně smrdí asi jako kompost. Takhle mi to dělá i ve filtru, tam jsou jen bublinky a filtr nehorázně smrdí. Můžou ty bublinky dělat řasy?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.05.2011 16:25 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: PAVEL311
pokud akva nesmrtdi, rostliny prosperuji, zivocichove se mnozi, tak neni nac do toho stourat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 09:56 PAVEL311 Re: Moucha
vdaka za upokojove odpovede. clovek sa docita o tolkych moznych problemoch z literatury a prispevkoch...ze uz vidi pohromu vsade. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 09:49 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: PAVEL311
pokud necitis sirovodik (pukavci-zkazena vejce) tak je to v pohode... ve dne muze probihat i denitrifikace
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 09:46 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: PAVEL311
kořeny můžou produkovat kyslík. Když tam trochu zavrtáš a nebude to tam hnít tak je to v pohodě, když hnije dno tak hodně smrdí, hlavně když se v něm vrtá, třeba když odkaluješ tak je pak ta voda hodně smradlavá. Ale řekla bych že v tomhle případě to nic nebude
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.05.2011 09:38 PAVEL311
v okoli rastlin mi zacala bublat substrat. je to normalne...alebo nieco nie je tak ako ma byt? ide o soliterne rastliny. listy su dlhe 40cm a jedenu som vytiahol a ma pekne dlhe biele korene.
nemam si to vsimat?
doteraz som tanto jav nespozoroval..tak sa pre istotu spytam
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2011 16:16 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Silent
Myslím, že to nebude trvat dlouho, a objeví se tu pojednání na toto téma. :-)
(Něco se šušká... :))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2011 15:19 Muž vlacek [402] Re: Silent
Zato nitenky maji asi traveni dobre, protoze to je jedinnny zdroj necistot v tak hlubokych vrstvach velmi jemneho pisku. Nitenkami krmim totiz nejmene jednou za 14 dnu a to tak, aby se jich co nejvice zahrabalo a vydrzely jako zasoba pro panciky co nejdele,
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2011 14:58 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: vlacek
Za to mohou hladové bakterie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2011 14:56 Muž vlacek [402] Re: karelchess
Bubliny u mne v akva radne smrdi :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2011 13:44 Muž karelchess [45] Re: vlacek
A co udělat pokus:metan hoří, tj prohrábnout dno a mít zapálenou sirku u hladiny. Metan by měl prsknout. Sirovodík zase smrdí, to se nedá nepoznat a pokud ani jedno, tak by to mohl být třeba CO2 nebo N2 a ani jedno by mě netrápilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2011 13:11 Muž vlacek [402] Re: Moucha
Panove obavam se, ze takove dno je pro pancernicky vylozene za trest a s bublinami vubec nemuzou pomoci, piskorky to nebudou mit o moc snazsi... ;-)
Ja mam bublinky i v nejjemnejsim pisku, kam nema sanci krmeni zapadnout. Tak to obcas proste prohrabnu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2011 21:20 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: chicko
panciky uz ma, teda pokud pise o svy nadrzi z prezentace....

zkusil bych piskorky... jsou to sneci zijici prevazne ve dne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2011 21:01 Muž chicko [124] Re: kaqpo
Nejspíše jde o metan, který vzniká při tlení organických zbytků a v tomto případě i zbytků krmiva. pravidelné odkalování je důležité tak i tak. Zkusil bych krmit tak aby ryby sežraly krmivo než dopadne na dno a zaleze mezi štěrk kam pro něj nemohou, případně si pořídit nějaké ryby co žijí na dně, třeba pancéřníčci se o toto dovedou skvěle postarat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2011 20:22 Muž kaqpo [7] – Bubliny v dne
Zdravím, tvoria sa mi bubliny v dne na mieste kde krmím vidno tam aj zbytky potravy v štrku, vždy keď mením vodu to miesto odkaľujem takže ryby tým netrpia len ma zaujíma, že čo je to za plyn a ak by som to pravidelne neodkaľoval či by to malo vážnejšie následky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2009 14:45 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: prisavnik
Při rozkladu organické hmoty "vzniká" mimo jiné i CO2 ;-) .
Kdybych měl mluvit za sebe, tak pokud to dno viditelně zahnívá a smrdí kvůli němu voda, tak ho vyčistím. A když ne, tak se v něm nešťourám=).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2009 14:42 Muž prisavnik [51] - Rostliny
Mne obcas substrat bublinkuje. Moze to byt naznak hnilobneho procesu, pri ktorom sa uvolnuju plyny?
Moze to byt pricinou ruduchy?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2009 16:11 Muž kortezhugo [983] Re: Moucha
Presne tak Aquaclay aj mne este bubla a ziadny bordel tam nemam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2009 16:05 barlu Re: PentueR
Co hlásí ústředí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2009 16:04 barlu Re: Johan
Dno je relativně prosté jakýchkoliv řas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2009 13:21 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Gabrielka
omlouvam se mam sklerozu na jmena no... presny nazev je piskořka věžovitá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2009 13:12 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: barlu
Velké množství drobných bublinke? není porostlé řasami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2009 12:56 Žena Gabrielka [73] Re: Moucha
Tak věžovek? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2009 12:43 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: PentueR
zalezi na dnu, treba Aquaclay (paleny jil) bubla i po dvou mesicich.... je hodne porovitej a pomalicku voda vytesnuje vzduch, pokud bez zapachu nejni problem, pokud nejaky zapach - odkalit a tim i prokyprish dno, pripadne par vezovek (snek zijici v substratu a zivici se detritem)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2009 11:51 Muž PentueR [256] Re: barlu
Děkujeme za zprávu. Předáme na ústředí. ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2009 11:50 R Muž Silent [5949] Re: barlu
Pokud zapáchá po shnilých vejcích tak to bude sirovodík z hnilobného rozkladu. Bude třeba prokypřit dno třeba při okalování. Pokud je bez zápachu nijak bych to neřešil. Po dvou měsících provozu tam můžou být ještě zbytky vzduchu.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] 3

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 4825x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6850-bublajici-dno?od=51