Tlamovci - pohlaví
To je tak na pár pestřenců červených nebo šnekáče. Na Malawi je to dost málo.
Ďakujem všetkým za reakcie, pouvažujem o tom. Limitovaný som objemom nádrže 112 l.
jasně to jsem neuvedl, vždycky se přimlouvám, aby jsme Tlamovcům poskytli v našich AKVA trochu přirozeného prostředí
Hejno(více kusů) u tlamovců není kvůli "hejna", ale kvůli roztříštění agresivity. Aby si pak tazatel nemyslel, že přidáním více kusů budou v hejnu, jako třeba tetry nebo parmičky
Těžko poznat. Myslím, že by jsi měl pořídit více kámošů/kámošek, je jedno v jakém poměru samec/samice nakonec ryby dorostou. Tlamovci jsou fantastický ryby právě v hejnu
Zdravím, potreboval by som poradiť s pohlavím. Plánujem jej/mu zadovážiť nejaký protikus... Ďakujem za názor.
Starší reakce
Těžko ho budeš prodávat. Kdo má Afriku, je má od malých.Nebudou chtít nabourat hierarchii a nemáš jistotu, že to není kříženec.To Ti zbyl vítěz po řeži v akvárku?
S největší pravděpodobností je to samec ale se 100% jistotou ti to nepovím zvlášť pokud je rybka sama.
0 01.03.2019 20:47 Rosta15 Poradil
by mi někdo prosím jestli to je samička nebo sameček?
Děkuji za názory
Starší reakce
Díky oběma za reakce. Asi to jsou oba ti samci, když jsem je zkoušel dát dohromady tak se "k sobě" ale vůbec neměli
... omluva za kvalitu obr. je to z mobilu...
Křížit se nebudou. U maingan jde pohlavi určit těžko, yellow ma blbou fotku, ale koukám na to z mobilu, takže těžko říct, pravděpodobně samec.
Jsou to různé druhy, ale asi to možné je, každopádně tohle jsou jestli dobře koukám 2 samci, takže křížení snad nehrozí
2 09.02.2018 10:24 petr – tlamovci -pohlaví
ahoj, odhadne někdo pohlaví a zda by šli křížit? díky Petr
Starší reakce
Tak predsa to je samec. Pekne pomaly sa vyfarbil na cierno.
Starší reakce
Starší reakce
0 04.10.2014 16:34 Nina – pohlaví
Starší reakce
Samec, red x blue variants zebra. Jak vypadají samice mám v mých fotkách.
Pseudotropheus zebra,bez záruky,nejsem cichlidář.
Poradíte mi pohlaví a druh této rybky? Děkuji
Starší reakce
To vím, ale tato se mi zdá až příliš jasná...on to někdo ze zkušených "tlamovcářů" zvedne...
...jednu skvrnu maji u Afrik i samicky.
S ohledem na tu celkem dost patrnou "jikernou skvrnu" bych si s tou samičkou tak moc jistý nebyl....
0 19.10.2013 09:09 ada81
Starší reakce
Starší reakce
Tvar to má jako samice, jikerné skvrny to nejspíš nemá, tak to nejspíš bude samice. Možná permanentně naštvaná samice
0 11.07.2012 16:22 JagerMaister čaute, potrebujem poradiť ohľadom pohlavia m. estherae R/R, celý čas som myslel že je to samica ale v kuse sa bije so samcom Hongi, je väčšia/í ako samec B/B rovnakého veku .. ale zato má tvar ako samica .. prosím poradte
fotka je aká taká , iná sa nedá
Starší reakce
Dominantní většinou ano...a v ideálních podmínkách (voda a potrava). Jinak se samci u mnoha tlamovců "schovávají" co nejvíce, aby si vůbec vrzli.
No vida, to jsem netušil. Myslel jsem, že každý sameček je takhle vybarvený, aspoň dominantní. Mám jen jednoho.
Dlužno podotknouti, že takhle krásný být nemusí...Ta barva nemusí být tak kontrastně sytá. Některým chlapům také rostou vousy a jiní si mažou husí hovno pod nos a nic...
Až bude takový, jak na fotce, bude přebarvený. Za jak dlouho, těžko říct
A posledná otázka ... : Koľko to zvyčajne trvá dokým sa úplne "premení"?
Dnes už je iný/iná ... Zdá sa mi ako keby sa stále prefarboval(a) ... Raz je tmavší/tmavšia a raz svetlejší/svetlejšia ....
Není nutno, zvládne to sám.
A neviete náhodou koľko sa mení taký samec ? Lebo toto trvá už mesiac a nie a nie sa prefarbiť ... Mám mu s niečim pomôcť alebo ako ?
je to samec.
Ahojte , neviete či je toto dominantná samica alebo samec ? Toto sfarbenie trvá už tak mesiac ! Má tmavú papuľku a tmavé spodné plutvy ... Čo to je podla vás , a koľko sa taký samec "prefarbuje"? /mení/
Starší reakce
Jako samice to vypadá... ale ty ryby s podélnými pruhy k C.afra prostě nepatří!
mě jde u té afry o určení pohlaví, ve středu mi přivezou samečka, a já chtěl , aby měl v akvárku 4 samičky, je to už velkej chlapák, a vlastně kvůli němu sem se dal na akvaristiku, protože mi ho bylo líto nechat spláchnout do záchoda.
Nevím přesně z čeho jste hotový, přece musíte vidět, že ty ryby stejné nejsou...
1 a 2 si myslím maingano
Edit: 4+5 by afra být mohla...
Koukněte na strejdu Gůgla a vyjedou vám všechny afry na obrázcích, takže vám bude jasné, že ty dvě spodní fotky zcela jistě k tomuto druhu nepatří, protože to jsou nejspíš maingana
podle vás to je co? tu třetí jdu znovu vyfotit
No jestli vám to prodali jako C.afra, tak to není tak úplná trefa zcela jistě ve dvou ukázaných ze třech a to třetí je docela nečitelná fotka - alespoň pro mne.
0 21.05.2012 18:27 lexxxa – Cynotilapia afra
Starší reakce
U mladých ryb může být problém poznat pohlaví. Snad jen, že samec by mněl mít víc do špičky protažené prsní a řítní ploutve. Až se začnou vybarvovat poznáš to bezpečně. Samci mají ploutve výrazně vybarvené do černé a na řitní navíc tečky(jikerné skvrny). Samice má světlejší žlutou. Rozpoznat se dá i podle chování. Ten co bude prohánět ostatní, bude jistě samec.
Měl bych prosbu, jak už napovídá téma. Když mi je vybírala obsluha tak jsem se jí zeptal jestli je pohlaví zřetelně rozeznatelné. Odpovědel, že ano podle dolních ploutví, ale když je lovil nevypadalo to že by si byl tak jistý. může mi někdo kdo chová trmto druh ryby objasnit podlaví?
U té druhé ryby si myslím že je to samice
Za fotky se předem omlouvám, jsou plachý a kkdyž už, tak jsem zaodtřil pozadí.
Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 3281x