Filtr Aquael Uni filtr 500 UV
Ten původní molitan sem vyhodil a ted tam mám 15x10x9. To je na užitečný bakterie dostatečná plocha si myslím

Takže ty doporučuješ že si mám nechat ten filtr co mám jo?
JK-IP202? Leda bys chtěl v těch 60 litrech tornádo. I v 360l akvárku mám leta JK-IP201 a plně to dostačuje. Takže když už, tak JK-IP200, a i tato čerpací hlava udělá v akva průvan, než se trochu zanese.
Jelikož mám podobný objem (61 l čistého) a mám v něm čerpací hlavu eheim aquaball 1212, která točí od 21o do 65o l/hod, tak bych řekla, že ten pat mini o výkonu 4oo l je dostačující. Výrobce uvádí, že pat mini je až do 12o l akvária a mě zdejší akvaristé psali, že točit 65o l/hod v 6o litrovém akváriu je hodně. Což Aquael uni točí 5oo l/hod a taky mi to přijde dost. Nyní točím takových 3oo l/hod.
Dívám se, že v prezentaci uvádíš, že akvárko má 47 litrů čistého (což mimochodem je podstatný údaj, hrubý objem v tomto případě nezájem). Tak to bych měla strach, že z akvárka bude vířivka. Moje akva je dlouhé 8o cm, takže tam ten proud 65o l/hod se rozloží, ale i tak hýbe rostlinami a není to tak pěkné. Prostě bych ve Tvém případě do silnějšího nešla.
Spíš bych viděla problém u Tebe jinde. Podle fotek to vypadá, že jsi nechal originál molitan u filtru. A to je upřímně věc, která by jako první letěla do kontejneru. Máš strašně malou filtrační hmotu. Prve, než přikupovat filtr, bych investovala 3o korun do molitanu a zvětšila filtrační hmotu. Protože mít v 6o litrech jen 8×5.5×4 cm molitan mi přijde málo.
Muzu se zeptat zkusenych akvaristu zda maji s timto filtrem zkusenosti a jak ucina je jeho uv lampa? Mam akvarium 60x30x35 (63 litru) a mam pocit ze dosavadni filtr nezvlada.Premyslel sem nad vyse zminenym filtrem nebo nad Atman JKA-IP202 600 l/hod a k nemu prikoupit jeste uv lampu kdyz mam ted v akvariu kostku akvacitu. Mohl bych poprosit o nazory?
Starší reakce
Koukám že poslední příspěvek je už letitý a tak se zeptám má tu někdo zkušenost s tímto UV filtrem?Po několika zaplavených uv filtrů od sunsun uvažuji o koupi tohoto uv led filtru.Přiznám se že mám pochybnosti o používaných UVledkách a tak se chci zeptat jestli má někdo vyzkoušeno na nálevníka což je hlavní důvod proč potřebuju uv lampu...
Starší reakce
nedavno som kupil tento filter zo zufalosti. Staru uv lampu som uz nechcel pouzit mala vyse 10 rokov tak som chcel usetrit a skusit tento nestastny filter. Mal som mierny zakal a vzdy som to riesil uv len sa mi to nechcelo skladat. Takze kupil som tento filter uv uni 500 od aquael a po 5 dnoch som nemal mierny zakal ale zakalisko ako hrom, ze som ryby a rastliny nevidel. Zacal som studovat na nete a viaceri mali tento isty problem, z mierneho zakalu urobili to iste co ja, nevideli do akvaria. Takze tento filter NEFUNGUJE ako UV. Neexistuje, ze su tam UVC led a vsetky recenzie ako pomohol je bud klamliva reklama alebo im zakal odisiel v malom akva po zalozeni do par dni co je uplne prirodzena cesta. Vobec nikomu neodporucam tento filter, investujte radsej do hocijakej inej uv lampy (poriadnej uv lampy) alebo nekupujte nic. S Aquaelom som skoncil nadobro, ked firma klame neni co riesit. A ani sa nedivim, ze ho tolke roky predavaju, bohvie kolko ho este maju na skladoch.
Starší reakce
taky by me zajimalo,jake mate zkusenosti s timhle filtrem.diky.
Starší reakce
mám doma 3 vnitřní filtry od 3 výrobců a ani jeden není nic moc!!!
1) velká hlučnost
2) špatné možnosti čištění
poslední filtr jsem pořídil po dlouhém váhání vnější
1) hlučnost 0
2) čištění nemohu posoudit nám ho zatím krátkou dobu

niekde som videl diskusiu na temu aquel a uv lampy. v marketingovych meterialoch sa hovorilo o pouziti UV/C led diod, len nikto este nevidel led diody s UV/c. smrdelo to klasickym klamstvom. otazka je ci v tom filtry su led-ky alebo ziarivky. navyse uvc dost degraduje kvalitu plastov - co pri kvalite a hrubke plastov aquelu moze byt dost problem. nehovoriac o tom ze prevadzka uv lampy nema byt trvala. a tiez trvanlivost lampy je zavisla od dlzky prevadzky. takze rezim 24x7x365 jej moc neprospeje.
s aquaelem nemám dobrou zkušenost-zasekával se mi po výpadku proudu a pak i jindy
Edit: juj on je dokonce vnitřní-no řekla bych že ta UV lampa je zbytečná, ne?navíc ty vnitřní mívají moc silný čerpadlo a malinkou filtrační hmotu-při vyndávaní ti to nateče do akvárka-tady se nejvíc doporučuje kostka bioakvacitu a čerpadýlko, nebo vnější fitry
Dobrý den,
ne internetu jsem našel filtr Aquael Uni filter 500 UV. Chtěl bych se zeptat, zda s ním nemá někdo zkušenosti, nebo zda by mi ho někdo doporučil, či naopak.
Předem dík za názory (
aqua-tip.cz/…)
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 1406x